Dyskusja na temat kursu BTC

Twoim zdaniem kurs do 10 sierpnia znajdzie się w przedziale

Czas głosowania minął niedziela, 3 sierpnia 2025, 20:16

<100k$
5
9%
100-120k$
20
36%
>120k$
30
55%

Liczba głosów: 55
Moderator
Reputacja: 5811
Reputacja postu: 
1
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: koparki » poniedziałek, 3 lutego 2020, 19:56

BitJanusz pisze: poniedziałek, 3 lutego 2020, 19:12ale - czemu dotąd tego nie zrobiły i na co czekają?
może dlatego, że oficjele ds. banków i waluty myślą tak jak poniżej (zresztą słusznie):

Ogromna część naszej międzynarodowej potęgi wynika z faktu, że dolar jest dziś standardową jednostką międzynarodowych finansów i transakcji […] celem zwolenników kryptowalut jest to, aby zabrać nam tę moc”.
źródło: https://bitcoin.pl/politycy-usa/

Wszelkie te "regulacje" są po to aby przygasić rozwój rewolucji . Japonia swego czasu wyszła przed szereg mianując krypto jako "waluty obce", ale juz wróciła do szeregu chyba.
---

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2772
Reputacja postu: 
1

Postautor: amneziahaze » poniedziałek, 3 lutego 2020, 21:22

Obrazek Gdyby nie ten "wystrzał" zaznaczający teren to wkleiłbym po prostu strzałkę na dół do jakiejś średniej albo mniej losowo, a tak nie wiadomo którędy. Zupełnie nie mam pojęcia gdzie pójdzie cena, po prostu siedzę na krypto i modlitwa by nie pękło 9240usd.

Pleasek89 pisze: poniedziałek, 3 lutego 2020, 15:10Nigdy chyba nie widziałem sytuacji w której kurs dochodzi do dużego oporu, konsoliduje parę dni i wychodzi górą. Zawsze mamy przynajmniej małą zawrotkę.
To już jesteśmy po zawrotce czy dopiero przed?
masonbtc pisze: poniedziałek, 3 lutego 2020, 21:47zobacz stronę wcześniej co wrzuciłem
Czyli na dół. Tak myślałem.
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 3 lutego 2020, 21:53 przez amneziahaze, łącznie zmieniany 1 raz.

Początkujący
Reputacja: 86
Reputacja postu: 
0

Postautor: mikusiek » poniedziałek, 3 lutego 2020, 21:29

czy ktos w ogole kiedykolwiek widzial taka sytuacje na bitku? tak silny support na gorce to jest chyba ewenement na skale branzy

moim zdaniem jednak wyjdziemy gora - kolejny wieloryb sie zrzygal wczoraj, wiec opor powinien byc mniejszy i zachecacjacy

Weteran
Reputacja: 642
Reputacja postu: 
2

Postautor: masonbtc » poniedziałek, 3 lutego 2020, 21:57

zobacz stronę wcześniej co wrzuciłem

Obrazek

patrzcie, dzięki tej niebieskiej linii można było wyznaczyć zasięg i czas dołka

jeszcze kombinuje jak wyznaczyć zasięg obecnego ruchu i potem korekte

Początkujący
Reputacja: 2
Reputacja postu: 
0

Postautor: Keymil » poniedziałek, 3 lutego 2020, 22:47

masonbtc pisze: poniedziałek, 3 lutego 2020, 21:57patrzcie, dzięki tej niebieskiej linii można było wyznaczyć zasięg i czas dołka

jeszcze kombinuje jak wyznaczyć zasięg obecnego ruchu i potem korekte

Po powrocie z podróży też jestem w stanie wyznaczyć średnie spalanie samochodu i tego ile paliwa zostało mi w baku :lol:

Weteran
Reputacja: 642
Reputacja postu: 
0

Postautor: masonbtc » poniedziałek, 3 lutego 2020, 22:49

@Keymil oczywiście dołek łatwiej jest przewidzieć niż szczyt :P

ja stawiam o ile teraz nie spadniemy to korekte z rejonów około 11k

Początkujący
Reputacja: 13
Reputacja postu: 
0

Postautor: Anton22 » wtorek, 4 lutego 2020, 00:07

W tym momencie, na krótki okres gram pod zniesienie ceny poniżej 9250 (long ok.9170-9190, liczę na nagły ruch w dół jakie mieliśmy już 3 z tych mocniejszych ostatnio) i powrót do góry, zgodnie z filiżanką, którą wrzucałem wcześniej.
Jeśli jednak rynek się ze mną nie zgodzi, wg mnie nie zamkniemy kolejnej dniówki poniżej 8826 (jeśli poleci w tym kierunku, otwieram longa jakieś 50$ niżej).

E: w okolicach 9362 oczekuję mocniejszych ruchów
Ostatnio zmieniony wtorek, 4 lutego 2020, 01:36 przez Anton22, łącznie zmieniany 1 raz.

Weteran
Reputacja: 2238
Reputacja postu: 
9

Postautor: miso20 » wtorek, 4 lutego 2020, 01:45

@ekonokomik pokolenie mileanialsów w właśnie zaczętej dekadzie bedzie dorabiać się swoich pierwszych pieniędzy. To są grube dziesiątki, a nawet setki milionów ludzi. Oni w większości wiedzieli lub slyszeli o Bitcoinie. Wystarczy, że 1% z nich skapnie do Kryptowalut i już mamy Bitcoina po paredziesiąt albo set tysięcy.

To nie kwestia wiary w milenialsów i tego, że są inteligentni czy głupi. To po prostu kwestia statystyki i tego, że ich kapitał zostanie ulokowany w części w nowe technologie internetowe, bo oni w tym żyją. Plus zwykle są pod wpływem rodziców/dziadków, którzy się sparzyli na czymś. Po ostatnim kryzysie słabo będą wyglądać pewnie nieruchomości. Młodzi widzą, że są coraz droższe, więc ten segment sobie odpuszczą. Złoto czy srebro to raczej nie dla nich. Zostaną pewnie akcje, obligacje i również krypto. Przez akcje mam na myśli głównie inwestowanie w FAANG. Tutaj jeszcze ciekawą rolę odegra rynek akcji. Gdyby to pierdykło to ciekawe co będzie z krypto. Jeżeli miałoby iść do góry to uciekający milenialsi jeszcze więcej kasy wpakują tam w bezpieczną przystań

Dodano po 8 minutach 20 sekundach:
BitJanusz pisze: poniedziałek, 3 lutego 2020, 19:12
Bit-els pisze: poniedziałek, 3 lutego 2020, 19:08wystarczy, żeby tego typu firmy zaparkowały bardzo ostrożnie 1% swoich pieniędzy w btc
Rozumiem pomysł, ale - czemu dotąd tego nie zrobiły i na co czekają?
A gdzie np. fundusz emerytalny ma kupić Bitki? Od ciebie? Ode mnie? No pomyśl trochę

Instytucje muszą mieć poważne miejsca do działania, a nie jakieś wypizdowo typu binance czy finex. Powstała pierwsza tego typu giełda BAKKT. Coś co nie śniło sie tutaj nikomu jeszcze parę lat temu. Dzisiaj masz na to wyjebane, bo jesteś dzieckiem bańki 2017, gdzie o Bitcoinie mówiło się ciągle, dużo i marzyło o wszystkim. Więc taki BAKKT cie nie rusza, ale to jest pierwszy zwiastun poważnej przyszłości kryptowalut.

Oczywiście to, że otworzyli 7 pasmową autostradę to nie znaczy, że cała się od razu zapcha. Kwestia pewnie paru lat nim to ruszy na dobre. Poszukaj po necie jakie są wolumeny, ale z tego co wiem to cały czas rosną - odwrotnie proporcjonalnie do pisania o Bakkt. Bo rzecz jasna każdy się tutaj spuszczał nad uruchomieniem jakby lizcył, że instytucje czekają od lat w kolejce XD

Wygadany
Reputacja: 170
Reputacja postu: 
0

Postautor: keeper » wtorek, 4 lutego 2020, 08:10

miso20 pisze:

Instytucje muszą mieć poważne miejsca do działania, a nie jakieś wypizdowo typu binance czy finex. Powstała pierwsza tego typu giełda BAKKT. Coś co nie śniło sie tutaj nikomu jeszcze parę lat temu. Dzisiaj masz na to wyjebane, bo jesteś dzieckiem bańki 2017, gdzie o Bitcoinie mówiło się ciągle, dużo i marzyło o wszystkim. Więc taki BAKKT cie nie rusza, ale to jest pierwszy zwiastun poważnej przyszłości kryptowalut.
no tak średnio bym powiedział...
Bakkt | Wolumen obrotu miesięcznymi opcjami na BTC równy zeru

Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 3879
Reputacja postu: 
0

Postautor: Bit-els » wtorek, 4 lutego 2020, 08:17

@keeper bo to jest nowy produkt- opcje. Na kontraktach terminowych nie najgorzej, a zaczęli od 1, słownie jednego, btc
https://mobile.twitter.com/BakktBot

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 6831
Reputacja postu: 
0

Postautor: BitJanusz » wtorek, 4 lutego 2020, 08:27

miso20 pisze: wtorek, 4 lutego 2020, 01:45 Poszukaj po necie jakie są wolumeny, ale z tego co wiem to cały czas rosną
Przecież to jest wash trade i ściemy giełd na wolumenie. Proponuję zastosować własną radę:
miso20 pisze: wtorek, 4 lutego 2020, 01:45 No pomyśl trochę
w temacie tego, jak jakieś estońskie czy mozambickie giełdy mogą mieć wolumeny 10x większe od bitfinex. :roll:
miso20 pisze: wtorek, 4 lutego 2020, 01:45ale to jest pierwszy zwiastun poważnej przyszłości kryptowalut.
Nom, patrz post @keeper - rzucili się jak głodne wilki... :roll:

nie wszystkie opcje muszą być jednakowo popularne, i bakkt nie radzi sobie źle, ale nie ma cudów.
Pomogłem? Tipuj! Chciwy Janusz ucieszy się z każdego grosza.
LTC: LPRbb7aQyrfqMTXP8Q9GBJNUeSPxAdMssM

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1765
Reputacja postu: 
0

Postautor: Dovakhiin » wtorek, 4 lutego 2020, 09:45

Czyżby lokalny sezon na alty? :mrgreen:

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 3869
Reputacja postu: 
0

Postautor: Pleasek89 » wtorek, 4 lutego 2020, 09:56

amneziahaze pisze: poniedziałek, 3 lutego 2020, 21:22
Pleasek89 pisze: poniedziałek, 3 lutego 2020, 15:10Nigdy chyba nie widziałem sytuacji w której kurs dochodzi do dużego oporu, konsoliduje parę dni i wychodzi górą. Zawsze mamy przynajmniej małą zawrotkę.
To już jesteśmy po zawrotce czy dopiero przed?
Moim zdaniem jeszcze trochę spadniemy, ja ustawiłem bidy między 8,5k a 9,1k.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: BitJanusz » wtorek, 4 lutego 2020, 10:05

@Dovakhiin

maj 2018.

1:1 praktycznie. Ten sam ruch BTC i te same wybicia gównomonet.

nawet zakres ruchu BTC praktycznie identyczny - tam było 6.4k do 9.9k czy jakoś tak a tutaj jest 6.6k do 9.6k czy jakoś tak.... :mrgreen:

To samo pierwsze przebicie trendu spadkowego.

Nawet trwa podobny okres czasu.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2731
Reputacja postu: 
-4

Postautor: domator » wtorek, 4 lutego 2020, 10:10

miso20 pisze: wtorek, 4 lutego 2020, 01:45pokolenie mileanialsów w właśnie zaczętej dekadzie bedzie dorabiać się swoich pierwszych pieniędzy
Wydaje mi sie ze to nie prawda. Patrzac na milenialsow mam wrazenie ze ostatnia rzecza jaka ich interesuje jest zarabianie pieniedzy.
***** *** i konfederacje i kukiza
ONR to organizacja faszystowska
Ordo Iuris to finansowani przez Kreml fundamentaliści

BitFilar - kryptoemerytura.
quark.house - Twój własny, stacjonarny kantor krypto.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

Postautor: BitJanusz » wtorek, 4 lutego 2020, 10:22

Zależy jak rozumiecie millenialsa. Dla niektórych to też np. współcześni 40-latkowie (data urodzenia 1980-2000).

Akurat o nich to się nie ma co martwić, #programista15k to zwykle millenials ;)

Weteran
Reputacja: 680
Reputacja postu: 
0

Postautor: ikswodnal » wtorek, 4 lutego 2020, 10:24

domator pisze: wtorek, 4 lutego 2020, 10:10 mam wrazenie ze ostatnia rzecza jaka ich interesuje jest zarabianie pieniedzy.
Może bardziej myślą o życiu (korzystaniu z niego) niż o zarabianiu?
Jednak w końcu przyjdzie czas że zaczną myśleć o zabezpieczeniach na starość,
a twój http://bitfilar.pl/ zatrzymał się na grudniu - to naprawdę strata - szkoda

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2731
Reputacja postu: 
7

Postautor: domator » wtorek, 4 lutego 2020, 10:25

ikswodnal pisze: wtorek, 4 lutego 2020, 10:24a twój http://bitfilar.pl/ zatrzymał się na grudniu - to naprawdę strata - szkoda
Totalny brak czasu - obiecuje poprawe (ponownie).
***** *** i konfederacje i kukiza
ONR to organizacja faszystowska
Ordo Iuris to finansowani przez Kreml fundamentaliści

BitFilar - kryptoemerytura.
quark.house - Twój własny, stacjonarny kantor krypto.

Początkujący
Reputacja: 13
Reputacja postu: 
0

Postautor: Anton22 » wtorek, 4 lutego 2020, 10:42

https://www.tradingview.com/x/bs7pAr1o/

Jeśli zamkniemy świecę godzinową poniżej 9182, to spotkamy się na 8850

Weteran
Reputacja: 11213
Reputacja postu: 
0

Postautor: ekonokomik » wtorek, 4 lutego 2020, 10:55

BitJanusz pisze: poniedziałek, 3 lutego 2020, 17:55Co miałoby sprawić,że Bitcoinem w obecnej postaci zainteresują się te słynne "instytucje" i jakie dokładnie instytucje miałyby to być?

Patrząc szerzej, to, że obecnie na świecie jest ogromny problem gdzie upychać taczkami gotówkę. :)
Bitcoin nadaje się do tego bardzo dobrze, choć oczywiście jeszcze lepiej nadawałyby się nowe kryptowaluty stworzone i kontrolowane przez banki/władze.

Wróć do „Przedszkole”