Tłumaczę po raz ostatni. Ten post, moje poprzednie w tym wątku i w
starym muszą wystarczyć. Na roztrząsanie w kółko tego samego szkoda mi czasu.
koparki pisze: ↑ poniedziałek, 30 grudnia 2019, 21:37Każde poniższe zdanie ma oparcie w źródłach
-Deweloperzy bitcoin założyli prywatną spółkę blockstream,
-m.in. finansuje ona deweloperów btc.
-firma blockstram jest w portfelu grupy kapitałowej DCG.
-Grupa DCG jest zarządzana przez byłych pracowników FED,Mastercard,JP Morgan itp.
W odpowiednim wątku są linki do źródeł (życiorysy zarządzających DCG, spis portfela DCG, Wikipedia na temat składu założycieli Blockstram, Wikipedia na temat finansowania projektu BTC Core przez blockstram),
Powtórzę 1024 raz, nie kwestionuję powyższych.
koparki pisze: ↑ poniedziałek, 30 grudnia 2019, 21:37Nigdzie tez nie napisałem że jedna strona działa na szkodę innej strony. Masz talent do bujnej interpretacji .
Ale insynuujesz, że związki własnościowe Core z finansjerą implikują to, że Core wybierają określony kierunek rozwoju Bitcoina, korzystniejszy dla finansjery, a gdyby tych związków nie było, wtedy wolni od domniemanych nacisków, domniemanej utraty finansowania lub jeszcze innych powodów wynikłych z własnościowej i domniemanej finansowej zależności wybieraliby inny, korzystniejszy dla pełnego wykorzystania rewolucyjnego potencjału krypto. Insynuuj sobie jednak do woli, nic mi do tego! Tylko nie kłam, że masz dowody.
koparki pisze: ↑ poniedziałek, 30 grudnia 2019, 21:37Jest konflikt interesów jeśli wielu liderów grupy pracującej nad niezależną walutą, opozycyjną do obecnych walut fiat i do obecnych systemów płatności jest jednocześnie założycielem i właścicielem firmy, która będzie działała prężnie tylko wtedy gdy bitcoin nie będzie błyskawicznie działającym w wielkiej skali systemem przekazującym monetę btc bez pośrednika z ręki do ręki oraz nie będzie walutą (walutą w znaczeni słownikowym).
Powyższe oczywiście kwestionuję, a konkretnie wydobyte z mroków spiskowej wyobraźni założenie: Blockstream będzie działał prężnie tylko wtedy, kiedy Bitcoin nie będzie błyskawicznie działającym w wielkiej skali systemem przekazującym monetę BTC bez pośrednika z ręki do ręki oraz nie będzie walutą w znaczeniu słownikowym. Na to nie masz żadnych dowodów: ani że kierownictwo Blockstreamu tak myśli, ani że tak istotnie jest. Ale insynuuj sobie do woli, nic mi do tego! Tylko nie kłam, że masz dowody.
Koniec wyjaśnień. Powtarzam, moje stanowisko zostało już obszernie i wyczerpująco opisane w tym i
starym wątku.
@Bit-els "fusy.. nie wiesz kiedy dawać minusy"
Daję nadzwyczaj rzadko i przede wszystkim w przypadkach dezinformacji, kłamstwa albo - jak tym razem - udawania, że się nie wie, o czym mowa i celowego sprowadzania dyskusji na manowce. Z mojego punktu widzenia to Ty niesłusznie poratowałeś plusem.
Moją tezą inwestycyjną jest niechybny pivot skompromitowanej kontrariańskiej narracji o paradygmacie, a by zminimalizować ryzyko drawdownu, prowadzę pozycje dynamicznie hedgując putami in-the-money thetę ekspozycji na optymalnym interwale, jak Leevermore.