@socjolog2008 Nie o to mi chodzi. Tylko o to, że grając za kotleta, zwłaszcza na dużej dźwigni, polega to na tym, że puszczasz sobie cokolwiek gdzie chcesz. Skasuje lub odpali SL, spoko. Wykładasz nowego kotleta. I tak w kółko. Dziesiątki kotletów rzucisz i nie odczujesz. Więc trafienie dużego % na dużej dźwigni za kotleta i tak się wydarzy prędzej czy później. Nie jest to specjalnie trudne. zwłaszcza, że ma się dużo naboi, bo to tanie. Dlatego jakoś nie podniecałbym się że się trafi ładny % w ten sposób i uważam, że nie trzeba mieć dużego pojęcia, by tak grając coś trafiać. Grałem na dużym lewarze kilka godzin w życiu tylko, a i tak zrobiłem raz +2000% i o niczym to nie świadczy. x25 x50 x100 małą kwotą na x prób i tak trafisz duży % jak nie zamykasz szybko jak już trochę zielone. Wiele więcej by mi powiedziała gra za znaczące dla kogoś pieniądze i na rynku spot lub mały lewar, bo nawet zakładając, że robimy wejścia w partiach, to nie masz tyle amunicji co granie za obiad, więc trafność musi być innego typu niż "a se odpalę longa za kotleta".
Tryumfujesz a longi od 10-12k jakoś non stop puszczasz.
socjolog2008 pisze: ↑ sobota, 26 października 2019, 17:54Lepsze jest chwalenie się na publicznym forum że się gra mieszkaniem. Promowanie grania kwotami takiego rzędu, przy założeniu że nowi grają i tracą, przyznaj się chcesz im zabrać w grze kasę
A co to jakieś polskie tabu obracać własną, całkowicie zarobioną niemal od zera w spekulacji kasą (małą jej częścią) i nie ukrywać tego?
Co do drugiego, przeciwnie, nowym zawsze polecałem i polecam grę na małych pieniążkach i jak idzie dopiero podnoszenie kapitału wraz ze zdobytym doświadczeniem. Gra za dużą kasę polecana jest tylko tym gościom, co wiedzą co chcą zrobić, jak to zrobić i potrafią to zrobić na kasie mniejszej i powtarzają robienie tego przy zwiększaniu kasy.

d4d5 c4dxc4 Nc3Nc6 d5Ne5 e4Nf6 b3cxb3 Qxb3e6 Nge2Nd3+ Kd2Nxf2 Rg1N6g4 h3Nh2 Ng3exd5 exd5g6 Ba3Qg5+ Kc2 Bf5+ Kb2Qd2+ Qc2Qxc2#