Dyskusja na temat kursu BTC

Twoim zdaniem kurs do 10 sierpnia znajdzie się w przedziale

Czas głosowania minął niedziela, 3 sierpnia 2025, 20:16

<100k$
5
9%
100-120k$
20
36%
>120k$
30
55%

Liczba głosów: 55
Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja: 1493
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: Vetz » wtorek, 1 października 2019, 21:42

ja bym sie Misiu wstrzymal z tym shortem 8-) ma i ob nadal prowzrostowo z mozliwym spadkiem do 8230
Ostatnio zmieniony wtorek, 1 października 2019, 21:43 przez Vetz, łącznie zmieniany 1 raz.

Weteran
Reputacja: 9063
Reputacja postu: 
1

Postautor: socjolog2008 » wtorek, 1 października 2019, 21:43

@Drobniak nie, mam same alty. Gram USDPLN ale zastanawia mnie gdzie się pochowały Byki (Wzrost od lutego o 350% i spadek teraz połowy z tego wzrostu). Wydaje się że dla dostrzegających potencjał i wartość tego waloru, zbliżający się halving i ogólną zajebistość powinna być reprezentacja na pokładzie teraz (nie za kilka dni jak wywali ,,u'' i ,,U'' i wróci na 10k - wtedy się aktywując że tu i tu postawiłem, i że było to oczywiste ;) )
WIG20toTHEmoon https://www.gpw.pl

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 490
Reputacja postu: 
0

Postautor: Drobniak » wtorek, 1 października 2019, 21:52

@socjolog2008 gdzie się pochowały to Ci nie powiem. Od siebie mogę powiedzieć, że uważam, że skoro 14k wybiło to obecna cena jest promocyjna i można już kupować. Nie łudzę się, że zobaczymy 3k. W najlepszym wypadku może 6k było by osiągalne ale nie stawiam nawet na taki scenariusz dzisiaj.
U mnie alty w sumie też już są kupione więc czekam na to 100k :)

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja: 698
Reputacja postu: 
12

Postautor: Jahu » wtorek, 1 października 2019, 22:10

adamII pisze: wtorek, 1 października 2019, 10:08ponioslo Cie, to ze ktos ma swoja opinie, ktorej Ty absolutnie nie uznajesz to nie znaczy ze jest niemozliwa (zreszta kojarze historie Twoich inwestycji wiec tym bardziej nie powinienes pisac ze taka opinia to wstyd)
Chodzi o to, że irytujące jest czytanie w kółko tych samych reakcji opartych wyłącznie na emocjach zamiast rzeczowych rozsądnych analiz. Trochę wzrośnie to od razu posty o ATH. Spadnie, no to na pewno do dna poleci, koniec bitcoina. To jest już nudne.

Teoretycznie jest możliwy spadek do 3000$ tylko pytanie kiedy i pytanie co to oznacza dla całego rynku i technologii. Rastani (z którym się na ogół zgadzam) też plącze się w zeznaniach, bo pokazuje prognozę ze spadkiem poniżej 3000$ w maju 2020 (kiedy ma być halving!), a za chwilę mówi, że kapitulację tej mini-bańki osiągniemy w ciągu kilku tygodni. Czyli mam rozumieć, że przebijamy wszystkie poziomy od 7000$ do 3000$ w jednym, góra w dwóch ruchach? Mam rozumieć, że wszyscy którzy jeszcze miesiąc temu modlili się o korektę by się tanio obkupić będą teraz patrzeć bezczynnie i czekać aż spadnie do 3000$? Cóż, uważam że tak się nie stanie i stawiam na to całą kasę jaka mi jeszcze została z moich nieudanych inwestycji.

Zostawię jeszcze swoją prognozę, co by można było ocenić za kilka miesięcy:
Aktualnie uważam, że już nie pogłębimy dołka, a jeśli już to niedużo (max do 7000$ w piku) i przez miesiąc, dwa lub trzy będziemy "mulić" w zakresie 8000$-9000$, po czym zaczną się powolne wzrosty przed halvingiem z (mniejszą lub większą) bańką za rok lub dwa lata. Czyli krótko mówiąc będziemy podążać dalej utartym schematem baniek i dołków, a bitcoin ma cały czas iść do góry, bo nie ma żadnych powodów by było inaczej. No właściwie to jest jeden - brak skalowalności i wysokie opłaty, ale to raczej przyczyni się do wzrostu altów i spadku dominacji BTC, ale na razie nie zatrzyma ogólnej tendencji.

Weteran
Reputacja: 275
Reputacja postu: 
0

Postautor: lekarz » środa, 2 października 2019, 08:38

socjolog2008 pisze: wtorek, 1 października 2019, 21:30A Byki gdzie się podziały?
Mają się bardzo dobrze (no chyba że mówisz o tzw. ulicy). Ten byczek na Twoim filmiku to Niedźwiedź z doczepionymi rogami:P Prawdziwe Byki połykają takie stworki dziurka od nosa i wypluwają uchem:P

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 3869
Reputacja postu: 
1

Postautor: Pleasek89 » środa, 2 października 2019, 09:55

Zgadzam się z @Jahu. Myślę, że teraz jesteśmy we właściwej fazie akumulacji i do końca roku będziemy się bujać w przedziale 7-9k. Nie zapominajcie, że na poziomie ok. 7,4k mamy 0,618 Fibo korekty wzrostów z 3,1k do 13,8k, poziom Fibo, który Bitcoin uwielbia. Jeżeli zejdziemy do 7k to zostanie to wykupione w takim tempie jak świeże bułeczki w sklepie.
Obrazek

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 490
Reputacja postu: 
0

Postautor: Drobniak » środa, 2 października 2019, 11:01

W uzupełnieniu do wczorajszego posta:

Początkujący
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: marcos20 » środa, 2 października 2019, 12:08

Drobniak pisze: wtorek, 1 października 2019, 21:38Bo jeśli tak to odpalam shorta bez żadnego SL
Dokładnie :D Ostatnio miałem napisać, że jak ktoś chce zarabiać to wystarczy robić odwrotnie niż Socjolog albo Anagamidiev :D a wtedy 90% udanych transakcji. :D

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1009
Reputacja postu: 
0

Postautor: Majkos » środa, 2 października 2019, 12:52

marcos20 pisze: środa, 2 października 2019, 12:08Dokładnie Ostatnio miałem napisać, że jak ktoś chce zarabiać to wystarczy robić odwrotnie niż Socjolog albo Anagamidiev a wtedy 90% udanych transakcji
Robiłeś? Strategia dziala? Pokaz wyniki. Czy tak se tylko doradzasz. Miszczu.

Początkujący
Reputacja: 46
Reputacja postu: 
0

Postautor: rolph » środa, 2 października 2019, 14:09

Na comparic.pl pojawił się wywiad z Zaorskim, który twierdzi, że BTC spadnie do 1k $ w ciągu 3 lat i raczej się już nie podniesie :twisted:

Początkujący
Reputacja: 2
Reputacja postu: 
0

Postautor: dervill » środa, 2 października 2019, 14:28

Zaorski już raz się pomylił i w głowie mu się nie mieściło, że bitek moze sięgnąć 20tys $. Teraz uważa że zejdzie poniżej 1 tys.
To jest tylko czysta spekulacja.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2772
Reputacja postu: 
0

Postautor: amneziahaze » środa, 2 października 2019, 15:25

marcos20 pisze: środa, 2 października 2019, 12:08
Drobniak pisze: wtorek, 1 października 2019, 21:38Bo jeśli tak to odpalam shorta bez żadnego SL
Dokładnie :D Ostatnio miałem napisać, że jak ktoś chce zarabiać to wystarczy robić odwrotnie niż Socjolog albo Anagamidiev :D a wtedy 90% udanych transakcji. :D
Tylko że Anagamidev wrzuca wykres najczęściej z dwiema przeciwstawnymi scenariuszami[nie tylko up], więc się nie da odwrotnie. No chyba że miałeś na myśli nie robić nic. :)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 3869
Reputacja postu: 
0

Postautor: Pleasek89 » środa, 2 października 2019, 15:28

rolph pisze: środa, 2 października 2019, 14:09 Na comparic.pl pojawił się wywiad z Zaorskim, który twierdzi, że BTC spadnie do 1k $ w ciągu 3 lat i raczej się już nie podniesie :twisted:
Posłuchałem trochę. Dotarłem do momentu, w którym Zaorski porównał Bitcoina do tulipanów i wyłączyłem.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 3501
Reputacja postu: 
1

Postautor: shinya56 » środa, 2 października 2019, 15:50

Jaka będzie cena za BTC to nikt tego nie wie. Po co przewidywać cenę na kilka lat do przodu i czekać na nie wiadomo na co ? Bierze się to co daje rynek w danej chwili.

Weteran
Reputacja: 275
Reputacja postu: 
0

Postautor: lekarz » środa, 2 października 2019, 15:56

dervill pisze: środa, 2 października 2019, 14:28Zaorski już raz się pomylił i w głowie mu się nie mieściło, że bitek moze sięgnąć 20tys $. Teraz uważa że zejdzie poniżej 1 tys.
To jest tylko czysta spekulacja.
Z tego co pamiętam to Zaorski raczej specjalizuje się w szybkich taktycznych zagraniach (dni, tygodnie). Swoją drogą jak dla mnie może i do 150USD spaść:P Chociaż z drugiej strony lepiej Panowie zrobić teraz banię niż się ociągać bo MtGox zamiast wypłacić teraz zaległości przeciąga sprawę na 2020rok;)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 6831
Reputacja postu: 
0

Postautor: BitJanusz » środa, 2 października 2019, 16:32

Ja tam nie widzę niczego nieprawdopodobnego w scenariuszu Zaorskiego. Ani w tym, w którym robimy ATH. Jesteście tu pierwszy dzień, że absurdalne ruchy UP lub DOWN wydają się wam nierealne? :mrgreen:

czy też może już włączył się tryb rycerza hossy i "niżej spaść nie może", "kto byłby tak głupi żeby sprzedać za xxxx $" oraz "nie zobaczymy już BTC poniżej yyyy $$" ? :mrgreen:
Pomogłem? Tipuj! Chciwy Janusz ucieszy się z każdego grosza.
LTC: LPRbb7aQyrfqMTXP8Q9GBJNUeSPxAdMssM

Początkujący
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: marcos20 » środa, 2 października 2019, 16:42

@Majkos Robiłbym, ale mnie nie stać, mam tylko 100zł.

Dodano po 4 minutach 9 sekundach:
Jak to forum jest zaleszczone, masakra, gdzie te lata 2015, 2016...

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 448
Reputacja postu: 
1

Postautor: murlok » środa, 2 października 2019, 16:53

Gdyby spadł do 2k$ załączyłby się mechanizm "a kupię i zakopię, to tak niewielkie pieniądze, że jak spadnie do zera to praktycznie mnie to nie zaboli. za kilka lat pewnie będzie dużo droższy. Jak nie, trudno". Dlatego scenariusz z 1k wydaje się być absurdalny. BTC jest zbyt rozreklamowane.
Wyjątkiem jest informacja, która zmienia zasady gry, na przykład rychłe wprowadzenie komputerów kwantowych, asteroida i tak dalej :D

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 6831
Reputacja postu: 
4

Postautor: BitJanusz » środa, 2 października 2019, 17:51

murlok pisze: środa, 2 października 2019, 16:53Gdyby spadł do 2k$ załączyłby się mechanizm "a kupię i zakopię, to tak niewielkie pieniądze, że jak spadnie do zera to praktycznie mnie to nie zaboli. za kilka lat pewnie będzie dużo droższy. Jak nie, trudno".
Przecież to samo pisano gdy BTC wisiał nad 6k - że 4k nie nastąpi, bo wszyscy wtedy kupią, bo będzie tak tanio, że się rzucą gromadnie i spadek skończy się zanim się zacznie. BTC spadł jak gacie bez gumy i wisiał na 3k około trzech miesięcy.

Jak BTC był po 14k to pisano, że 8k to ponownie w mokrych snach zobaczymy i co drugi się wkurzał że po 8k nie kupił. Jest 8k no i? gdzie ten potworny popyt obiecywany parę m-cy temu? :mrgreen:

ta logika naprawdę przestaje działać gdy duże spadki zaczynają się realizować.
Pomogłem? Tipuj! Chciwy Janusz ucieszy się z każdego grosza.
LTC: LPRbb7aQyrfqMTXP8Q9GBJNUeSPxAdMssM

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 448
Reputacja postu: 
0

Postautor: murlok » środa, 2 października 2019, 18:10

1k był już w 2013 roku. Jeżeli powróci do 1k zjem mojego buta i umieszczę tu film z tego wydarzenia.
Nieaktualne w wypadku wprowadzenia komputera kwantowego lub globalnych banów na krypto.

Wróć do „Przedszkole”