tylko i wyłącznie jednej firmy https://www.veriblock.org/
aż się płakać chce że jedna, dosłownie jedna firma, odpowiada za 50.000 transakcji SegWit dziennie

i gdzie tu mowa o adopcji - toć to śmiech na sali

Postautor: BCHJesus » środa, 18 września 2019, 14:01
BCHJesus
Postautor: mecenas » środa, 18 września 2019, 14:06
mecenas
Postautor: fervi » środa, 18 września 2019, 15:36
Nie tylko Veriblock, ale problem jest z Coinbase, który nie batchuje transakcji.
Jeśli Lightning by działał na masową skalę to mniejszy blok może być dobrą opcją. Przy czym pytanie czy w ogóle tykać tego
fervi
Postautor: mecenas » środa, 18 września 2019, 16:04
YES!
mecenas
Postautor: fervi » środa, 18 września 2019, 16:49
No ok, ale powiedzmy, że mam sprzęt, który jest w stanie dokonać ataku 51%, np. na BCash. Czy więc dokonując ataku jestem dobry czy zły? To czy coś jest dobre w blockchainach jest w naszych głowach (że tak powiem).mecenas pisze: ↑ środa, 18 września 2019, 16:04- Widzisz wciąż propaganda małych bloków ma problem z tym, że jeśli sieć akceptuje tx to nie jest ona ani zła ani dobra, ani duża ani mała, po prostu jest wyrazem woli nadawcy. A to, że nadawca tx nie wpisuje się swoim działaniem w filozofię małych bloków to nie jest problem z Coinbase, tylko jest to problem w Waszych głowach, czyli głowach wyznawców małych bloków i bloków coraz mniejszych...
fervi
Postautor: mecenas » środa, 18 września 2019, 16:56
mecenas
Postautor: fervi » środa, 18 września 2019, 17:04
No i tu jest pies pogrzebany. To, że coś protokół umożliwia nie oznacza, że jest to zarazem dobre i można krytykować, nawet nie używać i zachęcać do nieużywania innych.
Ale jesteś wolnym człowiekiem. Mogę cię krytykować za to (potencjalnie), ale nie mogę ci tego zabronić. Ty byś chciał narzucać siłą rozwiązania.
fervi
Postautor: mecenas » środa, 18 września 2019, 17:13
Gdzie powiedziałem, że siłą?
Marzyciel z Ciebie.
mecenas
Postautor: fervi » środa, 18 września 2019, 17:26
Możesz, a ja mogę cię krytykować.
A jak chcesz inaczej? Hard Fork to siłowe wymuszenie rozwiązania, które zresztą na pewien czas paraliżuje sieć (bo trzeba na każdym kompie zaktualizować node). Teraz masz wolność - możesz wybrać lub nie wybierać Segwita. Nie wybierając Segwita płacisz więcej, nie masz załatanej dziury związanej z możliwością formowania transakcji (jakoś tak się to tłumaczy?) i tak dalej.
fervi
Postautor: mecenas » środa, 18 września 2019, 17:34
Mam wolność, ale socjaliści wiedząc lepiej ode mnie jak powinienem żyć - krytykują moje postępowanie na różne sposoby. Ciekawy przypadek problemów nieznanych w innych systemach...
Znowu wiesz lepiej jak zagospodarować moje pieniądze?
Ależ to woja wizja świata.
mecenas
Postautor: fervi » środa, 18 września 2019, 17:41
Przecież to na wolnym rynku jest system ocen popularny. W socjalizmie pojechałbyś wgłąb rosji
No ok, ale sygnatury nie znikają z SegWita, są tylko w innym miejscu, które nie daje się modyfikować. To jest właśnie naprawa tego błędu i w ten sposób okradziono mt.gox.
fervi
Postautor: mecenas » środa, 18 września 2019, 17:45
mecenas
Postautor: Info » środa, 18 września 2019, 17:51
I po to jest soft fork, żeby każdy miał wybór z jakich rozwiązań chce korzystać. W przypadku hard forka został byś "zmuszony" do jednego rozwiązania.mecenas pisze: ↑ środa, 18 września 2019, 17:34Moja jest taka, że nie wybierając segwita zachowuję łańcuch sygnatur, który jest w zgodzie z whitepaperem. SegWit zrywa z przechowywaniem łańcucha sygnatur (We define Electronic Cash as a chain of digital signatures). Dla mnie to jest większa waga niż Twoja smutna ciasna i minimalistyczna wizja krypto_świata.
Info
Postautor: mecenas » środa, 18 września 2019, 17:57
Ja już zrobiłem hardforka i nie używam BTC. Jeszcze zdarza mi się szczątkowo, bo wciąż się alokuję.
mecenas
Postautor: redbog » środa, 18 września 2019, 20:01
Na hard fork (taki normalny większościowy, nie mylić z tym co zrobił bcash) musi sie zgodzić większość społeczności wiec nie wiem czy to można nazwać rozwiązaniem siłowym skoro bitcoin umożliwia takie rozwiązania i każdy korzystając z bitcoina powinien mieć świadomość ze może nastąpić hard fork.
redbog
fervi
Postautor: redbog » czwartek, 19 września 2019, 03:01
redbog
Postautor: mecenas » czwartek, 19 września 2019, 07:44
mecenas
Postautor: ergorg » czwartek, 19 września 2019, 08:24
ergorg
Postautor: mecenas » czwartek, 19 września 2019, 08:28
Nie mogłem się powstrzymać.
A co to komuna jakaś, że tylko dziennik telewizyjny jest jedynym słusznym źródłem prawdy?
mecenas
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 27 gości
Polskie Forum Bitcoin skupia miłośników Bitcoina w Polsce. Tu możesz zadać pytania odnośnie Bitoina lub podyskutować na ciekawe tematy.
Treści na tym forum mają charakter wyłącznie informacyjno-edukacyjny, a posty są wyrazem osobistych poglądów ich autorów. Treśći na forum ani w całości ani w części nie stanowią "rekomendacji" w rozumieniu przepisów Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 października 2005 r. w sprawie informacji stanowiących rekomendacje dotyczące instrumentów finansowych, lub ich emitentów (Dz.U. z 2005 r. Nr 206, poz. 1715).