Dyskusja na temat kursu BTC

Twoim zdaniem kurs do 10 sierpnia znajdzie się w przedziale

Czas głosowania minął niedziela, 3 sierpnia 2025, 20:16

<100k$
5
9%
100-120k$
20
36%
>120k$
30
55%

Liczba głosów: 55
Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 14360
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Dyskusja na temat kursu BTC dla POCZĄTKUJĄCYCH (2018)

Postautor: ergorg » środa, 31 lipca 2019, 19:32

https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Ahr
Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 299
Reputacja postu: 
-20

Postautor: Ahr » środa, 31 lipca 2019, 19:33

JacekW_BB pisze: środa, 31 lipca 2019, 15:30 Coraz więcej kobiet kupuję kryptowaluty:
https://bitcoin.pl/kobiety-kryptowaluty/
ja rozumiem, że ten news jest niepokojący xD ale umnie wszystko wygląda cacy walimy w opór na 10199 w ramach testu i być może przebicia.
@new06, z naszej dwójki pseudointelektualistą to jesteś raczej Ty, dlaczego? bo kilka lat temu pisałeś do mojej zaprzyjaźnionej grupy pytania, czy warto kupić LTC :) a dziś masz tak nadmuchane ego, że gdy dostajesz minusy za obrazę mścisz się. Nie lubię się kłócić, ale atmosfera tutaj zrobiła się ostatnio mało przyjemna. Nawet ergorg, mój pozytywny sympatyk mnie zawiódł :D nie żeby mnie bolała utrata reputacji, bo nie ma ona żadnego wpływu na moją grę i życie. Ale słodziaki, jeżeli socjolog, który wg. mnie jest niesłusznie piętnowany i inni uzytkownicy chwalą się pozycjami, odpowiadają w głupi sposób to dlaczego mnie lejecie? :) bo 3,14erdoli mnie to, że Fibo strzelił foszka? dałem wam w ostatnim czasie 3 miejsca dobre na longa, podałem, że czeka nas pompa na shitcoinie i nie będzie to LSK, nie chciałem dawać jaśniejszej podpowiedzi, że będzie to drugi "ulubiony" syf Wymazywanie, bo i tak moje środowisko na mnie warknęło, miało być 12 centów, ale nie będzie ;]

Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 3879
Reputacja postu: 
0

Postautor: Bit-els » środa, 31 lipca 2019, 19:50

W skali 1 m fajnie widać co się dzieje. Teoretycznie jest potencjał do spadków, ale taka sytuacja jak obecna na wykresie kończyła się już konsolidacją 3-4 miesięczną i dalszym rajdem w górę. Za tą możliwością stoi fakt-BAKKT ;-) i Fidelity. Które kombinują coś poważnego dla rynku krypto

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 11355
Reputacja postu: 
3

Postautor: Wymazywanie » środa, 31 lipca 2019, 20:00

@Ahr i inni z dramy: By uniknąć dalszego gryzienia się i p___ania dookoła przez niektórych można by stworzyć wątek autorski EW w którym czcigodny @Fibo, miałby status moderatora i który to temat poruszałby tylko temat EW. Kiedyś coś powstawało o EW ale się nie rozwinął wcale i @Fibo wraz z fanami Elliota i tak pisali tylko tu... Ogrom pochwał i pozytywnych ocen jakie tu dostawał z dosłownym błaganiem teraz, by pisał dalej może go zachęci. Jeśli chce zostawić sprawę, że niby mój zwykły ironiczny post o EW (jakich były tu setki od różnych ludzi) spowodował jego nagłą rezygnację, to jest to bardzo słaba ściema i tak naprawdę pokazuje nieco faka ludziom, którzy błagają go o pisanie i zawsze nagradzali go za aktywność w ciemno, nawet zanim przeczytano dokładnie o co chodzi (też tak często robiłem! bo nie schodził poniżej wysokiego konkretnego poziomu analiz nigdy:).

Sądzę, że @Bitmar bardzo chętnie przyklepałby taki pro wątek od EW i status elita+moderator działu dla szanownego @Fibo. Tak naprawdę EW w wątku ogólnym i dla początkujących zawsze było nieco awangardowe i stawiam, że ponad 90% osób nawet nie zna podstaw podstaw EW. Fajnie jakby miało wątek dedykowany, wtedy też łatwiej byłoby o udoskonalanie zmiany oznaczeń oraz weryfikowanie sprawdzalności.

Dodano po 8 minutach 57 sekundach:
Pewien pomysł to może być też płatna subskrypcja analiz EW przez @Fibo. Jakby wspomniany kolega chciał tak zarobić, niech da info na PW lub napisze ogłoszenie. Sądzę, że bez problemu uzyska np. 0.01btc od osoby za np. 2 miesiące i znajdzie się z miejsca kilkanaście lub więcej chętnych (w tym ja). OK, a teraz wracam do dalszego biczowania się. :D
d4d5 c4dxc4 Nc3Nc6 d5Ne5 e4Nf6 b3cxb3 Qxb3e6 Nge2Nd3+ Kd2Nxf2 Rg1N6g4 h3Nh2 Ng3exd5 exd5g6 Ba3Qg5+ Kc2 Bf5+ Kb2Qd2+ Qc2Qxc2#

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 14360
Reputacja postu: 
5

Postautor: ergorg » środa, 31 lipca 2019, 20:05

Wymazywanie pisze: środa, 31 lipca 2019, 20:00czcigodny
Wymazywanie pisze: środa, 31 lipca 2019, 20:00dosłownym błaganiem
Jedyną osobą która robi tu dramę i ciągle wsadza kij w mrowisko jesteś Ty. Dalej ironizujesz, twoje słownictwo, tego się czytać nawet nie da. Dzisiaj praktycznie w końcu już cały dzień spokój na ten temat, to nie. Oczywiście wymazywanie znowu musi zacząć g*wnoburzę i spam.

---

https://www.fxstreet.com/news/fomc-lowe ... 1907311802

Decyzja FED zgodnie z oczekiwaniami. Na razie nie widać jakoś reakcji na BTC, bardziej spada niż rośnie. :P
Ostatnio zmieniony środa, 31 lipca 2019, 20:11 przez ergorg, łącznie zmieniany 1 raz.
https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 6831
Reputacja postu: 
0

Postautor: BitJanusz » środa, 31 lipca 2019, 20:08

Delhi pisze: środa, 31 lipca 2019, 18:04Gdyby taka hiperbola się utrzymała w tym tygodniu zamknięcie powyżej 10.2 no to... co ?

wtedy będę bullish i pewnie założę longa do co najmiej 12k.

Ale śmiem wątpić. myślę, że to po prostu odbicie mocnego spadku i niebawem się zakończy. Zobaczymy.
Pomogłem? Tipuj! Chciwy Janusz ucieszy się z każdego grosza.
LTC: LPRbb7aQyrfqMTXP8Q9GBJNUeSPxAdMssM

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 7104
Reputacja postu: 
0

Postautor: anagamidev » środa, 31 lipca 2019, 20:13

BTC 122k$ soon! & 288k$ by 2026|Golden rule - BTFD|LTC 5k$ soon! & LISK 1kPLN soon!|SVG Image@Anagamidev
HODL on for dear life! | Never sell lower than you buy, buy more, average!
Liftoff, liftoff, liftoff :D

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 5091
Reputacja postu: 
4

Postautor: benq » środa, 31 lipca 2019, 20:14

Zwykle bardzo selektywnie i pobieżnie przeglądam ten wątek, ale dziś po dłuższej przerwie się ubawiłem.
Ludziska, poluzujcie gumy w majtach. Jak nie obrażalskie primadonny, to psychologiczne analizy jednego anonima przez drugiego, albo obrzucanie się kupą słowną.
Jeśli ktoś nie chce tu pisać, to po co te szopki? Jak ktoś bardzo chce wrzucać swoje kreski, ale nie zdzierży krytyki ani polemiki - link do swojego TV/bloga/strony i może sobie moderować co mu się żywnie podoba. Zwykle to jakiś randomowy nowy user robił syf i był szybko eliminowany, ale teraz coś się poprzestawiało długoterminowym userom.

Moderatorzy, współczuję orki na ugorze. Może w tytule wątku trzeba dorzucić "prywatne animozje stałych bywalców"? :P

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 11355
Reputacja postu: 
0

Postautor: Wymazywanie » środa, 31 lipca 2019, 20:19

ergorg pisze: środa, 31 lipca 2019, 20:05Jedyną osobą która robi tu dramę i ciągle wsadza kij w mrowisko jesteś Ty. Dalej ironizujesz, twoje słownictwo, tego się czytać nawet nie da. Dzisiaj praktycznie w końcu już cały dzień spokój na ten temat, to nie. Oczywiście wymazywanie znowu musi zacząć g*wnoburzę i spam.
Nie, to są zwykłe szczere pomysły zachęcające szacownego @Fibo (nie ironizuję, kilka razy już pisałem do niego w takim tonie) do aktywności lub do płatnego udostępniania swoich analiz. Jesteś przewrażliwiony.
benq pisze: środa, 31 lipca 2019, 20:14Moderatorzy, współczuję orki na ugorze.
Nie zauważyłeś, że moderacja jest tu szczątkowa (i w sumie dobrze)? Oni najczęściej moderują tylko zgłaszane posty. Wielu z nich nie czyta większości forum.
d4d5 c4dxc4 Nc3Nc6 d5Ne5 e4Nf6 b3cxb3 Qxb3e6 Nge2Nd3+ Kd2Nxf2 Rg1N6g4 h3Nh2 Ng3exd5 exd5g6 Ba3Qg5+ Kc2 Bf5+ Kb2Qd2+ Qc2Qxc2#

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 837
Reputacja postu: 
2

Postautor: xtraderx » środa, 31 lipca 2019, 20:22

@ergorg kompletnie nie przeczytałem posta wymazywanie w sposób w jaki ty to zrobiłes. Ewidentnie jesteś przewrażliwiony i uprzedzony ze względu na wcześniejszą krytykę. Dajmy już sobie spokój, wróćmy do analiz :mrgreen:

Po prostu przestańcie brać wszystko personalnie. Nie po to tu jestesmy, żeby sie wkurwiać i przekrzykiwac nawzajem, tylko po to żeby znać zdanie innych spekulantów. Ogólnie przydałby sie porządny moderator pilnujący porządku + regulamin by początkujący zrozumieli jakich postów nie ma sensu wrzucać.

Początkujący
Reputacja: 147
Reputacja postu: 
2

Postautor: krakan » środa, 31 lipca 2019, 20:45

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 4720
Reputacja postu: 
-6

Postautor: new06 » środa, 31 lipca 2019, 21:00

Ahr pisze: środa, 31 lipca 2019, 19:33 kilka lat temu pisałeś do mojej zaprzyjaźnionej grupy pytania, czy warto kupić LTC
Obrazek

@ergorg nie mogę dać plusów, zużyłem pkt-y na tresowanie trolli.

Widzę to trochę inaczej. Poniżej oznaczyłem korekty - tymi samymi kolorami, które są imho "tego samego rzędu". To, co mamy teraz to dopiero pierwsza prawdziwa korekta w obecnym ruchu. Ofc możemy robić scenariusz à la RtN. Ja osobiście dałbym ciut więcej % szans (tak z 55% na teraz) na ten szlaczek, który nabazgrałem. Z naciskiem na wyjście dołem z korekty, ale ogólnie potem kontynuację trendu wzrostowego. Jest na BTC sporo korekt tak wyglądających, przybierających formę dystrybucji, ale jednak ostatecznie z perspektywy czasu będących raczej reakumulacjami.

Obrazek
benq pisze: środa, 31 lipca 2019, 20:14Zwykle bardzo selektywnie i pobieżnie przeglądam ten wątek, ale dziś po dłuższej przerwie się ubawiłem.
Skoro selektywnie przeglądasz ten wątek, to chyba raczej nie jesteś tak do końca zorientowany w sytuacji? A skoro tak, to na cholerę wszystkich pouczasz?
Brave New World

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 6831
Reputacja postu: 
1

Postautor: BitJanusz » środa, 31 lipca 2019, 21:29

@new06 taki scenariusz by oznaczał potencjalny atak na ATH... cały nasz genialny plan obkupienia się tanio poszedłby się walić :mrgreen: Co według Ciebie wskazuje na to, że to "klasa" zielona, a nie pomarańczowa z Twojego oznaczenia?
Pomogłem? Tipuj! Chciwy Janusz ucieszy się z każdego grosza.
LTC: LPRbb7aQyrfqMTXP8Q9GBJNUeSPxAdMssM

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 428
Reputacja postu: 
0

Postautor: wamak » środa, 31 lipca 2019, 21:35

BitJanusz pisze: środa, 31 lipca 2019, 21:29Co według Ciebie wskazuje na to, że to "klasa" zielona, a nie pomarańczowa z Twojego oznaczenia?

@new06 Przyłączam się do pytania, bo też to mi nie daje spokoju.

Początkujący
Reputacja: -23
Reputacja postu: 
1

Postautor: nahujmito » środa, 31 lipca 2019, 22:02

@BitJanusz

myślę , że @@new06 chodzi o to , że jednak docelowo idziemy po nowe ATH :lol:

i właśnie dlatego "zielona" że jest do klasa dążąca do tego celu !!
według tej AT klasa "pomarańczowa" zdecydowanie zaburzyła by już owy scenariusz i skierował kurs docelowo bardziej na południe

e/
znając figlarność tego rynku , zapewne będzie tak że 90% "omnibusów :lol: " czekająca na poziomy 8,5-7,5 będą czekali na korektę jak w maju-czerwcu gdzie skorygowało w odwrotna stronę :mrgreen:
Ostatnio zmieniony środa, 31 lipca 2019, 22:15 przez nahujmito, łącznie zmieniany 1 raz.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 4720
Reputacja postu: 
-9

Postautor: new06 » środa, 31 lipca 2019, 22:13

BitJanusz pisze: środa, 31 lipca 2019, 21:29Co według Ciebie wskazuje na to, że to "klasa" zielona, a nie pomarańczowa z Twojego oznaczenia?
Wolumen, czas trwania konsolidacji, range konsolidacji, długość ruchu poprzedzającego ...

Na razie cały czas daję największy % szans na narysowanie jakiegoś double top (pierwszy szczyt był w 2017) na zakończenie bita fajerwerkami. Potem jeśli już to powoli coś innego by przejmowało prowadzenie, może eth, albo coś, co jest w powijakach.
Brave New World

Wygadany
Reputacja: 347
Reputacja postu: 
0

Postautor: Lais » środa, 31 lipca 2019, 22:26

żeby coś innego przejęło prowadzenie to chyba najpierw na tym czymś musiałyby się pojawić super olbrzymie ściany powstrzymujące spadki gdy BTC spada

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 490
Reputacja postu: 
5

Postautor: Drobniak » środa, 31 lipca 2019, 22:30

W ostatnim poście napisałem, że podniesienie kursu które wtedy nastąpiło(9-11k) było testem drugiej LT.
W dniu dzisiejszym myślę, że mamy analogiczną sytuację. Nadal podtrzymuje, że odwraca się trend - średnioterminowy w mojej klasyfikacji - i że zasada wachlarza obowiązuje.
Po ostatnim reteście drugiej LT spadkowej zanurkowaliśmy do trzeciej LT, kurs spadł poniżej niej i mamy teraz jej retest.

Jeśli sytuacja się powtórzy i ponownie kurs poleci w dół, jest szansa na wyjście dołem z trójkąta zniżkującego którego target to jakieś 5800$ co by pokrywało się z średnią MA 1000 okresową na wykresie 1D. Ja chwilowo zostaje przy zdaniu, że kurs będzie dążył do jej przetestowania w razie kontynuacji spadków.

Za takim scenariuszem według mnie przemawia to, że poziom 6k$ to podłoga respektowana przez cały 2018 rok i jest silnym wsparciem którego ponowne przetestowanie może wyrysować bardziej paraboliczny układ wykresu dla scenariusza powstania kolejnej bańki BTC. Obecnie jesteśmy dosyć wysoko i szybko tu dotarliśmy patrząc na najwyższe interwały a dodatkowo sama korekta 2018 była (za) krótka w porównaniu do korekty po pęknięciu poprzedniej bańki.

Dwie bańki temu po pierwszych wzrostach rynek testował fibo 0.5, bańkę temu rynek wracał na poziom 0.618 pierwszych wzrostów, liczę, że tym razem będziemy kontynuować tą tendencję i spadniemy do poziomu 0.786 rajdu który mieliśmy w tym roku. Przy okazji byłby to też retest kanału spadkowego którego dobrze widać na screenie drugim.

Weteran
Reputacja: 9063
Reputacja postu: 
8

Postautor: socjolog2008 » środa, 31 lipca 2019, 22:35

Pozamykałem longi, wstawiam na użytek forum longi ,,na pizzę'' czyli gdzieś tam 600% na dźwigni x100 i zaczynam jednak shortować dziada. Niemiłosiernie chłosta mi alty. Co to za porządki :!: ;) z 9.21 $ --- 62.86 $. Na kotleta jest.
ps.. Zarobione BTC poszły na zakup Zcasha ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
WIG20toTHEmoon https://www.gpw.pl

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 837
Reputacja postu: 
1

Postautor: xtraderx » środa, 31 lipca 2019, 23:00

Cos co skutecznie trzymało kurs po przebiciu pod soba na poprzednich bankach - EMA21 - ciagle o niej zapominam i zawsze wpada mi do glowy w momencie kiedy kurs juz jej dotknie.. :roll: + zamkniecie 1M dzisiaj - ciagle jestem bearish i wierze w spadki
Obrazek

dla porownania:
Obrazek

Wróć do „Przedszkole”