Hive OS - Gotowy system do kopania na GPU i ASIC

Początkujący
Posty: 184
Rejestracja: 12 stycznia 2018
Reputacja: 55
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Hive OS - Gotowy system do kopania na GPU i ASIC

Postautor: kuba9449 » czwartek, 18 lipca 2019, 09:08

Ktoś mi się włamał do zarządzania i podmienił adres portfela, piszę informacyjnie aby przestrzec.
Adres portfela: 0xA038435c2c36fF4437719dD79FbdB5Aae4f0976f
Ip: 37.214.40.203 [mm-203-40-214-37.mgts.dynamic.pppoe.byfly.by]
37.212.58.26 [mm-26-58-212-37.grodno.dynamic.pppoe.byfly.by]
37.212.92.20 [mm-20-92-212-37.grodno.dynamic.pppoe.byfly.by]
192.228.142.226 [broadband.time.net.my]

Weteran
Posty: 1513
Rejestracja: 3 grudnia 2017
Reputacja: 230
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Hive OS - Gotowy system do kopania na GPU i ASIC

Postautor: redlumek » czwartek, 18 lipca 2019, 11:16

Miałeś 2FA?

Początkujący
Posty: 184
Rejestracja: 12 stycznia 2018
Reputacja: 55
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Hive OS - Gotowy system do kopania na GPU i ASIC

Postautor: kuba9449 » piątek, 19 lipca 2019, 08:16

Nie miałem, z pełną świadomością, bo nie ma tam czego zepsuć.

Początkujący
Posty: 2
Rejestracja: 20 lipca 2019
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Hive OS - Gotowy system do kopania na GPU i ASIC

Postautor: MariuszM » sobota, 20 lipca 2019, 23:11

Witam.

Mam problem.

Nowa koparka na 8 kartach GeForce RTX 2060.

Najnowszy Hive OS, najnowsze sterowniki...

A wszystkie karty graficzne widoczne jako:

NVIDIA Corporation Device 1f08 (rev a1)

Jakieś podpowiedzi?

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 1966
Rejestracja: 24 sierpnia 2011
Reputacja: 274
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Hive OS - Gotowy system do kopania na GPU i ASIC

Postautor: slasta » sobota, 20 lipca 2019, 23:56

@MariuszM
Najnowsze ? czyli jakie ? v430.34 ?

Początkujący
Posty: 2
Rejestracja: 20 lipca 2019
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Hive OS - Gotowy system do kopania na GPU i ASIC

Postautor: MariuszM » niedziela, 21 lipca 2019, 09:56

slasta pisze: sobota, 20 lipca 2019, 23:56 v430


Sterowniki zaktualizowane do najnowszych i dalej kiszka :(

System: 0.6-58@190721
Grafika
A 18.10
N 430.34

Karty dalej nie działają :(
00:02.0
Intel Corporation HD Graphics 510 (rev 06)

03:00.0
NVIDIA Corporation Device 1f08 (rev a1)

07:00.0
NVIDIA Corporation Device 1f08 (rev a1)

09:00.0
NVIDIA Corporation Device 1f08 (rev a1)

0b:00.0
NVIDIA Corporation Device 1f08 (rev a1)

0c:00.0
NVIDIA Corporation Device 1f08 (rev a1)

0d:00.0
NVIDIA Corporation Device 1f08 (rev a1)

0e:00.0
NVIDIA Corporation Device 1f08 (rev a1)

0f:00.0
NVIDIA Corporation Device 1f08 (rev a1)

Początkujący
Posty: 617
Rejestracja: 23 grudnia 2018
Reputacja: 217
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Hive OS - Gotowy system do kopania na GPU i ASIC

Postautor: adiqq » poniedziałek, 16 września 2019, 09:40

Ja odnoszę wrażenie, że Hive nie nadaje się do nowych kart. Znajomy ma RX5700 i się wkurza, bo wyszła nowa wersja hive i niestety...dalej nie jest uwzględniona ta karta. Nie wiem jak RTX, ale 1660/1660 TI działają.
Ale muszę odnotować, że dokonałem aktualizacji na najnowszą wersję i musiałem przywrócić wcześniejszą (bodajże 6.39), bo na moich "wypracowanych i przetestowanych" nastawach do ethash i P106 nie chodziło dobrze.

Początkujący
Posty: 14
Rejestracja: 17 maja 2019
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Hive OS - Gotowy system do kopania na GPU i ASIC

Postautor: Zbimos » wtorek, 1 października 2019, 20:11

Kolejne pytanie. Potrzebuje zdalnie przejsc z karry sieciowej przeeodowej na wifi. W co kliknąć aby było pole do wpisania nazwy sieci i hasło?

Początkujący
Posty: 14
Rejestracja: 17 maja 2019
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Hive OS - Gotowy system do kopania na GPU i ASIC

Postautor: Zbimos » środa, 2 października 2019, 20:26

Ponawiam pytanie. Gdzie kliknąć w hive aby przejść na karte wifi?

Początkujący
Posty: 617
Rejestracja: 23 grudnia 2018
Reputacja: 217
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Hive OS - Gotowy system do kopania na GPU i ASIC

Postautor: adiqq » czwartek, 3 października 2019, 05:57

na pendrive z hiveOS, masz katalog...tam w pliku txt (chyba wifi.txt) w ""wpisujesz nazwe ssid i potem poniżej hasło, też w cudzysłowie.
Zaloguje się i będzie pracować. przez jakiś tam pracowałem...najważniejsza jest siła sygnału, sam transfer dużo mniej istotny. Miałem problem z sygnałem, więc musialem używać przedłużaczy USB, tak żeby karta sieciowa była jak najbliżej routera

Początkujący
Posty: 104
Rejestracja: 3 marca 2018
Reputacja: 49
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Księżyc

Hive OS - Gotowy system do kopania na GPU i ASIC

Postautor: tomaroc » sobota, 5 października 2019, 18:32

witam,

Nie miałem okazji wcześniej używać tego systemu, dlatego chciałem zapytać czy rozwija się ten projekt jeszcze? Generalnie interesuje mnie czy planują wprowadzić również obsługę CPU - a konkretnie obsługę RandomX np na prockach ryzen 9

pozdro

Początkujący
Awatar użytkownika
Posty: 66
Rejestracja: 10 grudnia 2016
Reputacja: 5
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Hive OS - Gotowy system do kopania na GPU i ASIC

Postautor: Morbias » środa, 9 października 2019, 11:49

System cały czas się rozwija. Minimum raz w tygodniu jest jakaś aktualizacja.

Początkujący
Posty: 617
Rejestracja: 23 grudnia 2018
Reputacja: 217
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Hive OS - Gotowy system do kopania na GPU i ASIC

Postautor: adiqq » środa, 9 października 2019, 12:20

a często nawet kilka razy w tygodniu są jakieś poprawki do minerów albo łatki do całego systemu
A czy planują wprowadzić obsługę CPU - z tego co się orientuję, to zależy od programów kopiących...najlepiej pisać do supportu w tej sprawie z zapytaniem

Początkujący
Posty: 29
Rejestracja: 21 czerwca 2017
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Hive OS - Gotowy system do kopania na GPU i ASIC

Postautor: Pietroh » wtorek, 29 października 2019, 20:07

Hejka
Dzisiaj próbowałem przejść na hive os i napotkałem na problem, pomógłby ktoś?
Gotowca ściągnąłem ze strony , pedrive zrobiłem rufusem(nagrałem obraz ) wkleiłem jak było napisane i zamieniłem w pliku rig.conf
Posiadam Pendrive 8gb , czy taki wystarczy?
Ustawień OC jeszcze nie robiłem, chciałem najpierw zapoznać sie z nowym systemem, ale jakoś nie rozumiem w czym tkwi problem

https://www.fotosik.pl/zdjecie/b177f0b69ced53a9
https://www.fotosik.pl/zdjecie/fcdfd6ecffc98606
Ostatnio zmieniony wtorek, 29 października 2019, 20:43 przez Pietroh, łącznie zmieniany 2 razy.

Początkujący
Posty: 617
Rejestracja: 23 grudnia 2018
Reputacja: 217
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Hive OS - Gotowy system do kopania na GPU i ASIC

Postautor: adiqq » wtorek, 29 października 2019, 20:25

ciężko coś napisać, na podstawie tego zdjęcia tylko..
gotowiec zrobiony poprawnie? ustawienia minera i poola??
nie widzę żadnych dodatkowych ustawień OC, ale bez tego też powinno działać...

Początkujący
Posty: 131
Rejestracja: 22 marca 2013
Reputacja: -23
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Hive OS - Gotowy system do kopania na GPU i ASIC

Postautor: Adolf_H » środa, 30 października 2019, 14:10

może mnie ktoś wyprowadzić z błędu z moich wyliczeń wynika że nawet jeżeli ktoś ma kopalnie 140 mh/s przy 6 kartach i ma 500,600 W to przy cenie 50 groszy za kwh generuje stratę w dłuższym terminie przy aktualnej cenie krypto. Być może się mylę i są jakieś kalkulatory opłacalności co się opłaca kopać na chwilę obecną. Jeśli ktoś ma coś takiego to bardzo proszę o ujawnienie wiedzy jak obliczyć co się kopać opłaca najbardziej.Z moich obliczeń przy cenie prądu 50groszy za kwh w przypadku 1,2 kopalni po 6 kart nie ma z tego żadnych pieniędzy.

Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 4478
Rejestracja: 17 listopada 2011
Reputacja: 2859
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Hive OS - Gotowy system do kopania na GPU i ASIC

Postautor: koparki » środa, 30 października 2019, 14:21

no ale są taryfy regionalnie w PL, gdzie cena jest sporo nizsza niz 50gr, jednak nawet przy nizszej cenie pradu ROI jest tragiczny.

Początkujący
Posty: 617
Rejestracja: 23 grudnia 2018
Reputacja: 217
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Hive OS - Gotowy system do kopania na GPU i ASIC

Postautor: adiqq » środa, 30 października 2019, 14:46

Adolf_H pisze: środa, 30 października 2019, 14:10 może mnie ktoś wyprowadzić z błędu z moich wyliczeń wynika że nawet jeżeli ktoś ma kopalnie 140 mh/s przy 6 kartach i ma 500,600 W to przy cenie 50 groszy za kwh generuje stratę w dłuższym terminie przy aktualnej cenie krypto. Być może się mylę i są jakieś kalkulatory opłacalności co się opłaca kopać na chwilę obecną. Jeśli ktoś ma coś takiego to bardzo proszę o ujawnienie wiedzy jak obliczyć co się kopać opłaca najbardziej.Z moich obliczeń przy cenie prądu 50groszy za kwh w przypadku 1,2 kopalni po 6 kart nie ma z tego żadnych pieniędzy.
https://whattomine.com/coins
0,50zł to około 0,13$
dla 140mh/s i 500W z ethereum dzienny zysk to 0,24$, za rok na czysto zarobisz 89,23$ :lol:

Dodano po 2 minutach 37 sekundach:
koparki pisze: środa, 30 października 2019, 14:21 no ale są taryfy regionalnie w PL, gdzie cena jest sporo nizsza niz 50gr, jednak nawet przy nizszej cenie pradu ROI jest tragiczny.
pisałem o tym kilka razy, G12w dla pracy non stop jest około 20% tańsza od G11, a G13 nawet pod 30%....
ale i tak dla takich cen sprzętu to nigdy się nie zwróci...
trzeba mieć i tani prą, nawet tańszy niż to o czym piszę (dlatego właśnie kopalnie powstają w sąsiedztwie odnawialnych źródeł energii!!) i do tego tani sprzęt...żeby to się opłacało...

Dodano po 1 godzinie 10 minutach 40 sekundach:
Adolf_H pisze: środa, 30 października 2019, 14:10Z moich obliczeń przy cenie prądu 50groszy za kwh w przypadku 1,2 kopalni po 6 kart nie ma z tego żadnych pieniędzy.

Przy takiej cenie wynik będzie tak jak napisałem....w taryfie G12w i pracy non-stop już cena jest bliska 0,11$. Dla takiej ceny, pokazuje dzienny zysk 0,48$ czyli 2 razy więcej...
ja osobiście preferuję większe rigi....
w innym wątku piszę o moich osiągach 12xP106-100 - około 290mh/s i 950W.
Koszt złożenia takiego riga jest połowę niższy, niż to co wkleiłeś kiedyś z allegro, aktualny zysk dzienny przy cenie 0,11$ to 1,15-1,2$
Czyli 2 razy więcej za połowę taniej, a i tak ROI wypada cieniutko... ;)

Początkujący
Posty: 131
Rejestracja: 22 marca 2013
Reputacja: -23
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Hive OS - Gotowy system do kopania na GPU i ASIC

Postautor: Adolf_H » środa, 30 października 2019, 23:55

masz rację źle policzyłem

https://www.coinwarz.com/calculators/et ... hc=1000.00

wychodzi dolar dziennie przy dobrze dobranym biosie i odpowiednim taktowaniu ,więc wychodzi na to że to prawie break even ,oczywiście jeśli cena nie spadnie .Zastanawiam się też na nad kwestiami optymalizacyjnymi tzn wyborem sprzętu czy lepiej kupić używany czy nowy ,nowy ma gwarancje dwa lata używany może być tańszy ale jak się przepali to bye bye 1000zł .Kwestia części zamiennych no i kwestia najważniejsza kwestia poziomu trudności zagrożenie ze strony asci itp nie mówię o kwestiach prawnych wysokie zużycie prądu w garażu babci może spowodować wizytę smutnych panów którzy będą szukali różnego rodzaju ziół pomijam też kwestie regulacyjne ,koncesyjne które mogą nadejść w przyszłości w eurokomunie aha kwestia prądu jeśli cena kwh przekroczy 40 groszy ze wszystkimi opłatami wydobycie uważam za całkowicie nieopłacalne w Polsce .Generalnie i tak uważam to za ciekawe doświadczenie które mógłbym nabyć ,złożenie ,wgranie systemu ,zabawa systemem ,szukanie najniższego zużycia prądu i cały ten dark know how . No i kiedy posiadałbym całą mroczną wiedzę wtedy sprzedaż mieszkania i inwestycja w crypto farmę u pana Łukaszenki albo na Ukrainie (chociaż tutaj to bym się bał Ukraina to bardzo niebezpieczny kraj)

Oficjalny przedstawiciel projektu
Awatar użytkownika
Posty: 615
Rejestracja: 17 sierpnia 2016
Reputacja: 124
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Poznań, PPNT

Hive OS - Gotowy system do kopania na GPU i ASIC

Postautor: ŻET » czwartek, 31 października 2019, 00:22

Często doradzamy w jak sposób wejść w cyfrowe górnictwo. Rynek wymaga rozeznania, podstawa to określenie poziomu cen energii, bez tego łatwo o pomyłkę.

Jeśli chodzi o koparki to obecnie mamy szeroką paletę maszyn na rynku, od 3 tys. zł można już posiadać swoją koparkę która wykopie 250-300zł. Mówimy o wtórnych maszynach.

Od 5 do 8 tys. są nowe sztuki z 2-letnią gwarancją fabryczną.
Wiodący producent koparek, oprogramowanie, centrum obliczeniowe, wynajem mocy obliczeniowej.
Facebook: https://www.facebook.com/zet.tech.eu/
Twitter: https://twitter.com/ZET_mining
Kopalnia: https://pool.zet-tech.eu/
Sklep: https://shop.zet-tech.eu/

Wróć do „Kopacze (miners)”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość