Vetz pisze: ↑ sobota, 6 lipca 2019, 17:40poza tym wymazywanie w hossie slabo gral, jesli pamiec mnie nie myli, za duzo kombinowal, taki obecny ergorg, tylko, ze wymazywanie troche wiecej ksiazek przeczytal
Wymazywanie na bańce 2017 to faktycznie był
cienias. Chciał podejść racjonalnie, nie chciał być zbyt chciwy, widział pęknięcie już od kilku k $. Ale zaskoczę Cię - w 2017 zarobiłem na jednym ICO więcej niżbym kupił za wszystko co miałem BTC po 500$ i sprzedał za 20000$. @koparki będzie pamiętał jakie ICO, bo też brał.

Brało się to za ETH po 10$, a coiny ICO (San) były wydane dopiero jak ETH było po 300-400$, gdzieś tam. Także Wymazywanie to urodzony farciarz giełdowy i ma czasem trafy-perełki. Odnośnie książek o giełdzie, przeczytałem nie więcej jak 10 i wszystkie... ...w 2018 roku jak była nuda na wykresach, więc diagnozy masz z d..y trochę.
Grać z trendem uczę się w tym roku i póki co nieźle idzie, bo mam x3 to co w kwietniu, ale mój duży błąd że męczę alty za bardzo zamiast siedzieć na BTC.
socjolog2008 pisze: ↑ sobota, 6 lipca 2019, 18:18a w 2017 kto się nie miotał jak my tu graliśmy miesiącami latami 300-800$ i nagle strzała na 5,7,9,12,15 i finalnie 20k było.
O to to to, dokładnie!
socjolog2008 pisze: ↑ sobota, 6 lipca 2019, 18:18Ty. Wujek dobra rada, a pokaż nam jakąś swoją pozycję
Dokładnie. Każdy z nas się myli i mota i łatwo to krytykować. Ale fajnie jak osoba krytykująca też jakoś bardziej się pokazuje z tej strony co my spędzając tu setki godzin rocznie (czyli co gra, co widzi na wykresie itd.). Wpaść tu i zjechać spekulantów za nietrafione gry, to proste jak gdyby puścić Gołotę czy Tysona by dzieci w przedszkolu natłukł.
shinya56 pisze: ↑ sobota, 6 lipca 2019, 17:14@Wymazywanie
Jak jesteś na stratnej pozycji to na jakim minusie % tniesz pozycję ?
Kurde, nie pytaj mnie o dźwignie, mówiłem, że mam je w dupie. Bywało, że ciąłem przy -10%, przy -50% i przy -90% lub mi cięło przy -100%. Moja gra na dźwigni była bardzo różna, bez żadnych zasad i nie może służyć nikomu za wzór. Jestem przeciwnikiem stopów automatycznych ze z góry określonym -%, stop loss dla mnie powinien wynikać z zanegowania scenariusza pod który jest grana pozycja. Czasem to będzie na -5% czasem na -30% itd. Wszystko jest relatywne. Trader, który szuka jakiś zasad typu ile -% na sl, a nie postępuje tak, by pasowało do jego stylu gry, umiejętności i celów, niech lepiej nie gra.
Dodano po 1 minucie 32 sekundach:
Lais pisze: ↑ sobota, 6 lipca 2019, 18:30Dla mnie ogólnie -5% jest już nieakceptowalne
Nie rozśmieszaj mnie, na tym rynku -5% nieakceptowalne?

Tzn., że chyba nie za wiele grasz na crypto,co?

Na 100% altów +- kilka % to norma na wejściu i nawet na - 20 -30% potrafią być i tak bardzo dobre wejścia pod zmiany trendu czy kontynuacje.
d4d5 c4dxc4 Nc3Nc6 d5Ne5 e4Nf6 b3cxb3 Qxb3e6 Nge2Nd3+ Kd2Nxf2 Rg1N6g4 h3Nh2 Ng3exd5 exd5g6 Ba3Qg5+ Kc2 Bf5+ Kb2Qd2+ Qc2Qxc2#