Dyskusja na temat kursu BTC

Twoim zdaniem kurs do 10 sierpnia znajdzie się w przedziale

Czas głosowania minął niedziela, 3 sierpnia 2025, 20:16

<100k$
5
9%
100-120k$
20
36%
>120k$
30
55%

Liczba głosów: 55
Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 3869
Reputacja postu: 
3
Napiwki za post: 0 BTC

Dyskusja na temat kursu BTC dla POCZĄTKUJĄCYCH (2018)

Postautor: Pleasek89 » niedziela, 30 czerwca 2019, 21:31

Zostały 3,5h do zamknięcia świeczki tygodniowej i miesięcznej. Jeżeli zamkniemy poniżej 11.400$ (0,5 Fibo) to myślę, że cena poniżej 10k to kwestia czasu.
Obrazek

Dodatkowo:
How to buy bitcoin, which has rocketed in value in recent months:
https://www.msn.com/en-us/money/markets ... ar-AADvAk5

:lol: :lol: :lol:

Weteran
Reputacja: 642
Reputacja postu: 
0

Postautor: masonbtc » niedziela, 30 czerwca 2019, 21:32

ja czekam na okolice 9k

Weteran
Reputacja: 9063
Reputacja postu: 
0

Postautor: socjolog2008 » niedziela, 30 czerwca 2019, 22:00

anagamidev pisze: niedziela, 30 czerwca 2019, 21:58a później 1k-2k$

Ja już na 1000$ czekam od grudnia 2017, o mały włos było (jakieś 2100$ zabrakło i znowu szaleju dostał) :shock:
WIG20toTHEmoon https://www.gpw.pl

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 14360
Reputacja postu: 
1

Postautor: ergorg » niedziela, 30 czerwca 2019, 22:26

Dodano po 21 minutach 29 sekundach:
Coś dla niedźwiedzi:

https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Dyskutant
Reputacja: 218
Reputacja postu: 
0

Postautor: makur » niedziela, 30 czerwca 2019, 22:53

@Pleasek89
byczki działają, własnie odpaliło na >11400$

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 4720
Reputacja postu: 
0

Postautor: new06 » niedziela, 30 czerwca 2019, 22:56

pavlo4444 pisze: niedziela, 30 czerwca 2019, 19:57Dobrze zrozumiałem? Jeśli świeca 1W zamknie się na czerwono, będzie to zwiastun silnych spadków?
Nie musi być czerwona. Chodzi o kształt.
Brave New World

Eth
Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 397
Reputacja postu: 
0

Postautor: Eth » niedziela, 30 czerwca 2019, 23:56

Co z kształtem na 1W, jak to widzicie?
Ja widzę bezradność, ale strach się kłaść spać ;)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 4720
Reputacja postu: 
1

Postautor: new06 » poniedziałek, 1 lipca 2019, 00:02

@Eth Jak będzie taki, jak jest teraz to będzie bardzo ok. Zostały jeszcze dwie godziny do zamknięcia. Na Binance obecna tygodniowa ma największy wolumen w historii. Więc widzę to bardzo pozytywnie. Byczki musiałyby stanąć na rzęsach, żeby coś wyczarować przez te 2h.
Brave New World

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

Postautor: ergorg » poniedziałek, 1 lipca 2019, 00:07

https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 4878
Reputacja postu: 
1

Postautor: prap0n » poniedziałek, 1 lipca 2019, 00:56

@Corso

Ja bym dzisiaj nic nie dotykal. Chociazby z uwagi na to co sie dzieje - te zamykanie shortow, zamkniecie 1W/1M.
Na CME niby utworzyla sie luka na 11800.. ale widoczna tylko na interwalach ponizej 1D - nie wiem czy jest istotna.. moim planem bylo zamkniecie shortow i przelozenie wyzej ale narazie nic nie dotykam.

Wedlug mnie teraz leci ostatnia 5ta fala.

@ergorg

Moze twoje jest poprawne (wolalbym :D ), ja robilem na szybko na 5m - wrzucam nizej. Na 1h na pewno wieksza dokladnosc.

Ostatnio zmieniony poniedziałek, 1 lipca 2019, 01:07 przez prap0n, łącznie zmieniany 5 razy.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: ergorg » poniedziałek, 1 lipca 2019, 01:01

@prap0n, pokaż oznaczenie. U mnie mogła wychodzi, że zaczęła się dopiero trójka spadkowa. Teraz zjazd do 10600$ jakoś.

@prap0n, twoje w sumie ma większy sens jak patrzę.
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 1 lipca 2019, 01:15 przez ergorg, łącznie zmieniany 3 razy.

Weteran
Reputacja postu: 
5

Postautor: masonbtc » poniedziałek, 1 lipca 2019, 01:03

Obrazek

alty to będzie rzeź

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 11355
Reputacja postu: 
1

Postautor: Wymazywanie » poniedziałek, 1 lipca 2019, 01:19

Ja tam kupiłem na DT drugi dziś raz (na małe ruchy gram, choć to teraz może być początkiem ruchu do 12k pod którym już by konsolidowało a nie leciało w dół, tak uważam). Wygląda na normalną niedużą korektę i potencjalną końcówkę większej korekty którą robimy od 14k. Oczywiście jakby się zwaliło ostro pod 10.8k itp. to źle, ale póki co grywalny zakup dla mnie na DT.

...a Ellioty niech se układają jak lubią na pół roku, rok czy 10 lat naprzód i do 2000$ i do 3000$ i do 1000$. Tylko jakoś nigdy nic z tego jeszcze nie wynikało, zwłaszcza zarabianie kasy. :mrgreen:
d4d5 c4dxc4 Nc3Nc6 d5Ne5 e4Nf6 b3cxb3 Qxb3e6 Nge2Nd3+ Kd2Nxf2 Rg1N6g4 h3Nh2 Ng3exd5 exd5g6 Ba3Qg5+ Kc2 Bf5+ Kb2Qd2+ Qc2Qxc2#

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
4

Postautor: ergorg » poniedziałek, 1 lipca 2019, 01:29

Wymazywanie pisze: poniedziałek, 1 lipca 2019, 01:19...a Ellioty niech se układają jak lubią na pół roku, rok czy 10 lat naprzód i do 2000$ i do 3000$ i do 1000$. Tylko jakoś nigdy nic z tego jeszcze nie wynikało, zwłaszcza zarabianie kasy.
No pewnie, kiedy @Fibo pisał o wzrostach przy 6k$, 8k$ większość tutaj zacierała ręce na myśl o shortowaniu, powiedz mi kto wtedy zarabiał kasę?

Liczyć do 3 czy 5 chyba każdy umie i nieraz jeśli jest prosty impuls to właśnie dzięki EW można określić ile jeszcze jest miejsca na wzrosty. Więcej zabawy zaczyna się przy konsoli czy trójkąt ale to przecież już można odpuścić. Imho, bardzo przydatna rzecz jeśli doda się do tego TL, figury i wskaźniki.

---

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
7

Postautor: Wymazywanie » poniedziałek, 1 lipca 2019, 01:43

@ergorg Nie wiem kto, mnie interesuję tylko to, że ja zarabiałem. Za bardzo widzę do siebie wziąłeś moje słowa z humorkiem, to wyjaśnię. :) Odnośnie @Fibo wtedy, on pisał, że będzie się zaczynał dynamiczny impuls i tyle. Nie widziałem nic o jego zasięgu a już tym bardziej o 14k... Oczywiście szanuje od zawsze jego prace tu i też korzystam i pozdrawiam. :)

Co do wyjaśnienia wspomnianego: nie widziałem tu nigdy oznaczenia fal prawidłowego, niezmienionego na okres dłuższy niż kilka dni czy tygodni. I to nie znaczy, że nie doceniam Waszej roboty. Mówię o tym, że nie widziałem przydatnego oznaczenia i predykcji na długie okresy, a to, że ogólnie idzie do góry tylko nie wiadomo gdzie, to mi nie potrzeba Elliotta do tego, bo bez analizy to wiem, bo trend czuć. Tak samo to, że może iść do dołu mocno jeśli to koniec też to wiem i na nic mi Elliotty, które powiedzą to, a potem 20 razy będą miały zmieniane oznaczenia i zasięg fal, by w końcu idealnie opisać w ramach teorii... ...wykres po lewej stronie. :P Stąd też uważam, że znaczna większość EW na długie okresy jakie zamieszczacie nie pomaga kompletnie w niczym i się na 99% nie sprawdzi tak jak rysujecie, a świadomość, że może być czy to duża korekta czy powtórka downtrendu jest dostępna nie tylko w ramach EW czy analizy w ogóle, ale bez nich.

Dlatego uważam, że trochę trwonicie czas poświęcają go na rozrysowanie EW na miesiące i debatach czy zleci mocno czy bardzo mocno. W EW najbardziej mi się nie podoba obok przekręcania zasięgu fal jak nie wyjdzie by może zaraz było "a jednak, weszło we wskazany poziom!":) jednak jedna inna rzecz - różnorodność zasięgów fal i przyjmowanie typowych 61.8 itp. podczas gdy w badaniach statystycznych (np. Bulkowskiego, na bardzo dużej próbie) wychodzi, że wartości % wszystkich korekt nie wskazują na wyróżnianie się wśród nich wartości wynikających z poziomów Fibonacciego. Oczywiście to nie z badań z rynku crypto, ale może tu jest podobnie. Oczywiście pewnie solidną cegiełkę znaczeniową do tych poziomów dokładają wierzący w ich magiczne znaczenie graczy.
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 1 lipca 2019, 01:53 przez Wymazywanie, łącznie zmieniany 2 razy.
d4d5 c4dxc4 Nc3Nc6 d5Ne5 e4Nf6 b3cxb3 Qxb3e6 Nge2Nd3+ Kd2Nxf2 Rg1N6g4 h3Nh2 Ng3exd5 exd5g6 Ba3Qg5+ Kc2 Bf5+ Kb2Qd2+ Qc2Qxc2#

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: masonbtc » poniedziałek, 1 lipca 2019, 01:49

Obrazek

ostatnia zapora :)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 7104
Reputacja postu: 
0

Postautor: anagamidev » poniedziałek, 1 lipca 2019, 02:35

1h aktualnie :D Ogólnie to tak podejście do tej wyższej zielonej przerywanej po odbiciu od double bottom i później 9k$ bym widział, tym bardziej, że już mógłbym się mocniej wkupić :D
BTC 122k$ soon! & 288k$ by 2026|Golden rule - BTFD|LTC 5k$ soon! & LISK 1kPLN soon!|SVG Image@Anagamidev
HODL on for dear life! | Never sell lower than you buy, buy more, average!
Liftoff, liftoff, liftoff :D

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
11

Postautor: ergorg » poniedziałek, 1 lipca 2019, 02:49

Szkoda, że po fakcie, ale dystrybucja Wyckoffa wpisuje się jak ulał.

---
Wymazywanie pisze: poniedziałek, 1 lipca 2019, 01:19...a Ellioty niech se układają jak lubią na pół roku, rok czy 10 lat naprzód i do 2000$ i do 3000$ i do 1000$. Tylko jakoś nigdy nic z tego jeszcze nie wynikało, zwłaszcza zarabianie kasy.
Wymazywanie pisze: poniedziałek, 1 lipca 2019, 01:43Nie wiem kto, mnie interesuję tylko to, że ja zarabiałem.
Jak los Elliotowców jest Ci obojętny to po co w ogóle o tym piszesz?

Widzę, że wróciłeś na forum i jedyne o co Ci chodzi to przypieprzanie się do innych - socjo, amnezja, teraz elliotowcy, naprawdę Ci się musi nudzić. Jutro przyczepisz się do tych od ichimoku? Chyba, że chodzi Ci o statement któregoś z elliotowców, bo twój ostatnio to widzę w każdym wątku. ;)
Wymazywanie pisze: poniedziałek, 1 lipca 2019, 01:43Co do wyjaśnienia wspomnianego: nie widziałem tu nigdy oznaczenia fal prawidłowego, niezmienionego na okres dłuższy niż kilka dni czy tygodni.
No bo tak to działa? Jak przebija Ci TL, to tworzysz kolejną. Wraz z kolejnymi falami czasami trzeba nanieść poprawki. Jak Ci wybije opór to neguje dane oznaczenie, tak samo jak w normalnej AT zadziała opór to grasz by tracić czy obracasz pozycję?
Wymazywanie pisze: poniedziałek, 1 lipca 2019, 01:43Stąd też uważam, że znaczna większość EW na długie okresy jakie zamieszczacie nie pomaga kompletnie w niczym i się na 99% nie sprawdzi tak jak rysujecie
Jeden rabin powie tak, a inny rabin powie nie.
Wymazywanie pisze: poniedziałek, 1 lipca 2019, 01:43Dlatego uważam, że trochę trwonicie czas poświęcają go na rozrysowanie EW na miesiące i debatach czy zleci mocno czy bardzo mocno.
Ja uważam czas z EW za cenny. Ty nie trwonisz swojego pisząc tu na forum?
Wymazywanie pisze: poniedziałek, 1 lipca 2019, 01:43Oczywiście to nie z badań z rynku crypto, ale może tu jest podobnie.
No właśnie poziomy fibo na krypto sprawdzają się za*ebiście, trochę kiepsko pisać na jakiś temat nie mając wiedzy.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
18

Postautor: Wymazywanie » poniedziałek, 1 lipca 2019, 03:32

@ergorg Przeczytaj to, co pogrubiłem i zrozum, że mam na myśli głównie to, że nie są dla mnie wartościowe rysowania EW na długi czas bo nie widziałem tu nigdy rysowania na x miesięcy, które by się sprawdziło. W krótkim terminie (na godzin, dni) oznaczenia idą dużo lepiej. Te na długo kompletnie nie.

Ale zadziwiające jest Twoje zdenerwowanie na zwykły post z humorkiem, że "niech se Elliotty rysują na pół roku czy dłużej i nic z tego nie wynika". Tak po prostu jest. Jeśli się nie zgadzasz, pokaż mi swoje lub kogo innego EW (z forum), które sprawdziło się a było rysowane na wiele miesięcy i nie było notorycznie poprawiane i przedłużane i modyfikowane dziesiątki razy by się zgadzało.
ergorg pisze: poniedziałek, 1 lipca 2019, 02:49Widzę, że wróciłeś na forum i jedyne o co Ci chodzi to przypieprzanie się do innych - socjo, amnezja, teraz elliotowcy
No tak, biedny @socjolog prześladowany przez mnie; miesiące FUDowania niemal dzień w dzień BTC (jak naprawdę idzie fantastyczne odbicie), przekonywania innych jak to nie jebnie, jakie to gówno, jaki to syf, jaki to short dobry... Faktycznie moja krytyka takiej postawy, która ma tylko i wyłącznie na celu przekonanie innych, że spadnie (czysty FUD bo typek wtapia) podczas gdy leci świetnie w górę i można świetnie zarobić... ...to przypieprzanie się do biednego socjologa. KONGRATULEJSZYN Ergorg

Przypieprzanie się do @amneziahaze? Na to co wyprawia i tak wszyscy na forum są dość wyrozumiali dla niego, choć zachowuje się bardzo różnie. Ja z nim mogę i pogadać bez zwady i skrytykować jak mi coś nie pasuje, co za problem. Chyba tylko @benq go już nie potrafi tolerować.

Teraz biedne EW jest "przypieprzane" przez Wymazywanie, bo raczył napisać, że nie widział dobrych oznaczeń na długie terminy i tracicie trochę czas z tymi długimi, które zmieniacie potem multum razy by pasowało. :mrgreen: Nie zachowuj się jakby EW to był jakiś herb rodowy, którego wad nie można publicznie wymieniać.
ergorg pisze: poniedziałek, 1 lipca 2019, 02:49No właśnie poziomy fibo na krypto sprawdzają się za*ebiście, trochę kiepsko pisać na jakiś temat nie mając wiedzy.
Och wielki traderze uszczknij rąbka wiedzy hehe. A na poważnie - nie zrozumiałeś o czym piszę. Jak chcesz dokładny namiar gdzie Bulkowski te badania zamieścił lub zdjęcie tych stron napisz pw, chętnie podrzucę.
ergorg pisze: poniedziałek, 1 lipca 2019, 02:49Ty nie trwonisz swojego pisząc tu na forum?
Zasadniczo nie, ale czasem tak np. teraz jak podskakujesz jak na pinezce bo przeczytałeś kilka prostych zdań, które poddają w wątpliwość skuteczność EW w tych co rysujecie na długo, podczas gdy tak przecież jest. Nie rozumiem jak tak bardzo osobiście można traktować zdanie, że z EW rysowanych na długo najczęściej nic nie wynika dzięki czemu można zarobić.

Bez obawy, ja piszę okresowo i potem nagle znikam.
Prześladowania "biednych" (na czele z EW) się skończą wtedy jak komunizm! :mrgreen: :mrgreen:
Pamiętajcie chłopaki, nie piszcie im, że EW rysowane na długi termin im się nie sprawdza i nie daje zarabiać! To przypierzanie jest wtedy :!: :lol: Ergorg w gorączce!!!

Dodano po 26 minutach 14 sekundach:
ergorg pisze: poniedziałek, 1 lipca 2019, 02:49ale dystrybucja Wyckoffa wpisuje się jak ulał.
Te szlaczki Wyckoffa są tak podobne do zwykłe prozy wykresowo-świeczkowej, że będą pasować do znacznego procenta fragmentów wykresu i niewiele z tego wynika naprawdę pożytecznego. Schematy Wyckoffa są bardzo prozaiczne, góra lub dół, mielenie jakiś czas z lekkimi drgawkami w obie strony i potem powrót.

Metaforycznie mówiąc, jak pójdziesz na łąkę i okazuje się, że linijka czy długopis który przyniosłeś są podobne w kształcie i długości do wielu roślin, czy to oznacza, że linijka/długopis w magiczny sposób "rozgryzły" łąkę? :D

Taki jest schemat Wyckoffa, mocno uniwersalny szlaczek, kompletnie pasujący do dużej części fragmentów wykresu. Jest średnio użyteczny, bo pokazuje powszechne szlaczki na wykresie. Jest jak zdanie ogólne i prawdziwe, ale przez zbytnią ogólność, niewiele mówiące.

Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 3879
Reputacja postu: 
1

Postautor: Bit-els » poniedziałek, 1 lipca 2019, 06:40

Dołki to zwykle dobry moment, żeby po taniości przesłać bity ;-)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Wróć do „Przedszkole”