BitBay.pl BTC / LTC / ETH / LSK / Dash / XRP / PLN / USD / EUR - Dyskusja ogólna

Wygadany
Posty: 544
Rejestracja: 16 lipca 2017
Reputacja: 70
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

BitBay.pl BTC / LTC / ETH / LSK / Dash / XRP / PLN / USD / EUR - Dyskusja ogólna

Postautor: marimach77 » piątek, 5 kwietnia 2019, 12:17

@BitBay a kiedy aplikacja mobilna zacznie pokazywać przelewy krypto oczekujące na zaksięgowanie?

Oficjalny przedstawiciel projektu
Awatar użytkownika
Posty: 1235
Rejestracja: 17 lutego 2014
Reputacja: 236
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

BitBay.pl BTC / LTC / ETH / LSK / Dash / XRP / PLN / USD / EUR - Dyskusja ogólna

Postautor: BitBay » piątek, 5 kwietnia 2019, 13:38

@marimach77 nasza aplikacja jest stworzona pod kątem tradingowym, w kwestii wpłat i wypłat zarówno kryptowalut jak i walut fiat zawsze nastąpi przekierowanie z aplikacji.
Dziękujemy za sugestię, natomiast na tym etapie nie jesteśmy w stanie potwierdzić wdrożenia takich zmian ;)
Masz pytanie? Skontaktuj się z naszym suportem https://bitbay.net/pl/kontakt

Wygadany
Posty: 544
Rejestracja: 16 lipca 2017
Reputacja: 70
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

BitBay.pl BTC / LTC / ETH / LSK / Dash / XRP / PLN / USD / EUR - Dyskusja ogólna

Postautor: marimach77 » piątek, 5 kwietnia 2019, 13:42

@BitBay skoro można w apce mobilnej pokazywać historię wpłat i wypłat dla krypto, to nie powinno być problemu z pokazywaniem przelewów oczekujących na wymaganą ilość potwierdzeń. No nic, zapodałem tylko pomysł, co z tym zrobić to już Wasza sprawa.

Początkujący
Posty: 185
Rejestracja: 3 lipca 2017
Reputacja: 129
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

BitBay.pl BTC / LTC / ETH / LSK / Dash / XRP / PLN / USD / EUR - Dyskusja ogólna

Postautor: teamfm » niedziela, 7 kwietnia 2019, 10:59

@wlcia
hahahahaha no jak robisz wszystko źle i nie czytasz to się dziwisz?
Miałaś zrobić przelew 10zł a robisz przez partnera i jego dane przechodzą LOL - źle
Potem dochodzisz do wniosku iż przechytrzysz system i nie zrobisz 10zł a 1zł - źle

Więc po co pisać i tylko się ośmieszać, że nie potrafiłaś prostego komunikatu przeczytać?

Wygadany
Posty: 544
Rejestracja: 16 lipca 2017
Reputacja: 70
Reputacja postu: 
1
Napiwki za post: 0 BTC

BitBay.pl BTC / LTC / ETH / LSK / Dash / XRP / PLN / USD / EUR - Dyskusja ogólna

Postautor: marimach77 » wtorek, 9 kwietnia 2019, 16:31

@BitBay Czy moglibyście na Dashboardzie dodac możliwość ukrycia pustych portfeli w sekcji Portfele? Tak aby były wyświetlane tylko te na których są jakieś środki.

Weteran
Posty: 1240
Rejestracja: 18 listopada 2013
Reputacja: 1754
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

BitBay.pl BTC / LTC / ETH / LSK / Dash / XRP / PLN / USD / EUR - Dyskusja ogólna

Postautor: prap0n » wtorek, 9 kwietnia 2019, 16:50

@BitBay

Ewentualnie ktos inny niech mi wyjasni ponizszy przypadek.


Udostepniacie API websocket ktore zwraca informacje o zmianach w orderbooku.
https://docs.bitbay.net/reference#orderbook-3



Gdy lacze sie z nim, dostaje natychmiastowo informacje o zmianach.

Skad mam wziac pierwotny stan orderbooka, do ktorego bede aplikowac te zmiany?
Mam nadzieje ze nie z REST api, poniewaz miedzy czasem pobrania orderbooka przez REST API i rozpoczeciem pobierania zmian z websocketu, moga wystapic zmiany w orderbooku?

Na bitfinexie przy analogicznie dzialacym api websocketowym, dostaje najpierw zrzut calego orderbooka a potem wysylane za zmiany.

Orator
Awatar użytkownika
Posty: 894
Rejestracja: 12 sierpnia 2017
Reputacja: 2005
Reputacja postu: 
1
Napiwki za post: 0 BTC

BitBay.pl BTC / LTC / ETH / LSK / Dash / XRP / PLN / USD / EUR - Dyskusja ogólna

Postautor: fusywszklanejkuli » wtorek, 9 kwietnia 2019, 17:13

@prap0n, właśnie z REST. Sztuczka polega na tym, że najpierw podłączasz się do strumienia websocketowego i zbierasz zmiany, potem z REST bierzesz stan bazowy, a później na podstawie timestampów odrzucasz zmiany wcześniejsze niż pobrany stan bazowy. W Binance jest podobnie, a prawidłową procedurę dokładnie opisali w dokumentacji.

Weteran
Posty: 1240
Rejestracja: 18 listopada 2013
Reputacja: 1754
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

BitBay.pl BTC / LTC / ETH / LSK / Dash / XRP / PLN / USD / EUR - Dyskusja ogólna

Postautor: prap0n » wtorek, 9 kwietnia 2019, 17:30

@fusywszklanejkuli

dzieki

Oficjalny przedstawiciel projektu
Awatar użytkownika
Posty: 1235
Rejestracja: 17 lutego 2014
Reputacja: 236
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

BitBay.pl BTC / LTC / ETH / LSK / Dash / XRP / PLN / USD / EUR - Dyskusja ogólna

Postautor: BitBay » środa, 10 kwietnia 2019, 11:58

marimach77 pisze: wtorek, 9 kwietnia 2019, 16:31@BitBay Czy moglibyście na Dashboardzie dodac możliwość ukrycia pustych portfeli w sekcji Portfele? Tak aby były wyświetlane tylko te na których są jakieś środki.
Będziemy mieli ten pomysł na uwadze, dziękujemy za sugestię ;)
Masz pytanie? Skontaktuj się z naszym suportem https://bitbay.net/pl/kontakt

Wygadany
Posty: 458
Rejestracja: 3 grudnia 2014
Reputacja: 331
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

BitBay.pl BTC / LTC / ETH / LSK / Dash / XRP / PLN / USD / EUR - Dyskusja ogólna

Postautor: g100 » środa, 10 kwietnia 2019, 20:50

Ech, ja mam czasami wrażenie, że te wszystkie API to piszą ludzie, którzy z takowego nigdy nie korzystali.
Tak na szybko po dwóch minutach przeglądania dokumentacji:

1. Dlaczego żeby zainicjalizować arkusz zleceń WebSocket trzeba się posiłkować zapytaniem REST?
2. W metodzie trading/orderbook po co komu te pola "sa" i "pa" i co właściwie to pierwsze oznacza?
3. W trading/offer dlaczego jest IoC wspomniane w opisie, a nie ma na liście parametrów?
4. W history/transactions czemu ma służyć zwracanie w odpowiedzi oryginalnego zapytania ("query")?
5. Szybkiej możliwości sprawdzenia statusu zlecenia jak nie było tak nie ma. Można od biedy skorzystać z kombinacji trading/offer i history/transactions, ale to co najmniej dwa wywołanie API (a może i więcej jeśli trzeba iść za kursorami).
6. Cancel/Replace brak.

I jak tu zbudować w oparciu o coś takiego mechanizm typu quoter?

Początkujący
Posty: 42
Rejestracja: 17 lipca 2017
Reputacja: 4
Reputacja postu: 
1
Napiwki za post: 0 BTC

BitBay.pl BTC / LTC / ETH / LSK / Dash / XRP / PLN / USD / EUR - Dyskusja ogólna

Postautor: moratar » środa, 10 kwietnia 2019, 22:38

Bitbay jest przestarzały.
Brak obslugi adresow ltc,btc segwit.
Dash nie ma instand send.
Btc brak lightning.
Poziom rozwoju ugrzązł 2-a lata temu.
Szkoda ze giełda jest przestarzala i nie rozwija sie.

Początkujący
Posty: 185
Rejestracja: 3 lipca 2017
Reputacja: 129
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

BitBay.pl BTC / LTC / ETH / LSK / Dash / XRP / PLN / USD / EUR - Dyskusja ogólna

Postautor: teamfm » czwartek, 11 kwietnia 2019, 13:03

@g100

1. Bo tak działa WS - on jest tylko do aktualizacji a nie pobierania danych
2. sa i pa masz opisane w manualu, jest to skrócona nazwa zamiast używać i przesyłać całość typu "amounts"
4. W momencie stronicowania tak by mieć dostęp do danych na jakich jesteś (google ma identycznie np yt)
5. No nie ma niestety
6. Cancel jest, replace po co? anulujesz dodajesz nowe.

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 3280
Rejestracja: 31 stycznia 2013
Reputacja: 1553
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

BitBay.pl BTC / LTC / ETH / LSK / Dash / XRP / PLN / USD / EUR - Dyskusja ogólna

Postautor: amneziahaze » piątek, 12 kwietnia 2019, 14:12

Ogarnąłem sobie nieco lepszy system pod Bitbay. Obrazek mimo to dalej muszę odświeżać witrynę co 30min. Mnie to bardzo nie przeszkadza, ale dziwne trochę w porównaniu na przykład z Bitmexem, który działa płynnie. Nie wiem czym to jest spowodowane, kiedyś tak nie było.
g100 pisze: środa, 10 kwietnia 2019, 20:50Ech, ja mam czasami wrażenie, że te wszystkie API to piszą ludzie, którzy z takowego nigdy nie korzystali.
dwa lata temu korzystałem na bieżąco z Tabtradera na 4 giełdach - działał z większymi/mniejszymi kłopotami. Na Bitbayu bez zarzutów, na Bitmarkecie to samo, od jakiegoś czasu nie potrafię go w ogóle prawidłowo skonfigurować. W przypadku apki Bitbay nie było problemów. Tak tylko piszę żeby podzielić się wrażeniami. Ostatni fakap jaki pamietam to byl niedaleko ath, wtedy serwery rzeczywiscie byly pozapychane zleceniami.

Dodano po 9 minutach 35 sekundach:
@moratar a co z PLN byś polecił?

Początkujący
Posty: 185
Rejestracja: 3 lipca 2017
Reputacja: 129
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

BitBay.pl BTC / LTC / ETH / LSK / Dash / XRP / PLN / USD / EUR - Dyskusja ogólna

Postautor: teamfm » niedziela, 14 kwietnia 2019, 12:35

@amneziahaze Od dobrze ponad roku korzystam z nowego API i jest o niebo lepsze od poprzedniego.

Wygadany
Posty: 458
Rejestracja: 3 grudnia 2014
Reputacja: 331
Reputacja postu: 
3
Napiwki za post: 0 BTC

BitBay.pl BTC / LTC / ETH / LSK / Dash / XRP / PLN / USD / EUR - Dyskusja ogólna

Postautor: g100 » niedziela, 14 kwietnia 2019, 13:36

teamfm pisze: niedziela, 14 kwietnia 2019, 12:35mneziahaze Od dobrze ponad roku korzystam z nowego API i jest o niebo lepsze od poprzedniego.


W czym na przykład? Z mojego punktu widzenia to krok wstecz.

Dodano po 1 godzinie 6 minutach 54 sekundach:
Jak pobrać, dajmy na to, 20 ostatnich transakcji za pomocą trading/history/transactions?

Dlaczego filtry fromTime, rateFrom, markets nie działają? Czy jakiekolwiek działają?
Dlaczego są akceptowane dowolne parametry bez zwracania błędu?

Po co do anulowania oferty potrzebne kod rynku, typ i kurs, skoro ID to wszystko jednoznacznie identyfikuje?

Do tego największy babol w porównaniu do poprzedniego API - brak możliwości sprawdzenia statusu zlecenia jednym wywołaniem.

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 3280
Rejestracja: 31 stycznia 2013
Reputacja: 1553
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

BitBay.pl BTC / LTC / ETH / LSK / Dash / XRP / PLN / USD / EUR - Dyskusja ogólna

Postautor: amneziahaze » niedziela, 14 kwietnia 2019, 19:02

Szkoda, bo bardzo kibicuję tej giełdzie, pomimo hejtu ze środowiska. Ale dalej wierzę, że intencje są mimo wszystko szczere.

Myślę że, no nie wiem bo może to tylko u mnie lagi, naprawią to przed kolejnymi wzrostami i będą nad tym pracować. Ciężko mi uwierzyć w to, że to się nie opłaca.

A co do tabtrader-apki bitbay nie jestem pewien co jest nie tak, bede dalej testowac, bo kiedys dzialało, jak do czegoś dojdę, podzielę się tutaj spostrzeżeniami.

Oficjalny przedstawiciel projektu
Awatar użytkownika
Posty: 1235
Rejestracja: 17 lutego 2014
Reputacja: 236
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

BitBay.pl BTC / LTC / ETH / LSK / Dash / XRP / PLN / USD / EUR - Dyskusja ogólna

Postautor: BitBay » poniedziałek, 15 kwietnia 2019, 11:29

Wszystkim, którzy jeszcze nie rozliczyli się z dochodu z kryptowalut a chcieli by to zrobić przypominamy, iż na naszej platformie jest możliwość wygenerowania raportu podatkowego!
Pod poniższym linkiem można znaleźć informacje czym jest raport podatkowy i w jaki sposób można go wygenerować:

https://bitbay.net/pl/pomoc/moje-konto/ ... -podatkowy
Masz pytanie? Skontaktuj się z naszym suportem https://bitbay.net/pl/kontakt

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 3474
Rejestracja: 6 czerwca 2017
Reputacja: 4726
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

BitBay.pl BTC / LTC / ETH / LSK / Dash / XRP / PLN / USD / EUR - Dyskusja ogólna

Postautor: ergorg » wtorek, 16 kwietnia 2019, 16:28

Ile mniej więcej trzeba czekać na wypłatę środków na konto bankowe?

Początkujący
Posty: 98
Rejestracja: 9 lutego 2018
Reputacja: 32
Reputacja postu: 
1
Napiwki za post: 0 BTC

BitBay.pl BTC / LTC / ETH / LSK / Dash / XRP / PLN / USD / EUR - Dyskusja ogólna

Postautor: rolph » wtorek, 16 kwietnia 2019, 18:03

@ergorg na ogół jak wypłacałem to było na drugi dzień na koncie. Maksymalnie 2 dni. Przynajmniej ja nigdy nie czekałem dłużej...

Początkujący
Posty: 24
Rejestracja: 17 września 2017
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

BitBay.pl BTC / LTC / ETH / LSK / Dash / XRP / PLN / USD / EUR - Dyskusja ogólna

Postautor: pablo12 » wtorek, 16 kwietnia 2019, 20:28

Ja jak zlecałem wypłatę jednego dnia obojętnie o której godzinie to zawsze miałem PLNy do 12-14 godziny dnia następnego.

Wróć do „Giełdy, kantory, bitomaty”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: tygrysek195 i 3 gości