Postautor: BitJanusz » środa, 27 lutego 2019, 21:19
@ergorg
Tu moja lista na inwestycję, gdybyś był zainteresowany. Nie jestem super obeznany technicznie, znam głównie podstawy podstaw, wymiatacze mogą skomentować, gdybym czegoś nie ogarniał.
1. Digibyte - stary projekt, na blockchainie, skończona ilość coinów, wielkość bloku DGB podwaja się co dwa lata (wraz z nią podwaja się prędkość), digishield.
2. Decred - również stary projekt, na blockchainie, skończona ilość coinów, wprowadzany lightning network, najlepszy zarobek ze stakingu ze wszystkich "prawdziwych" coinów (nie masternodowych scamcoinów z dziennym wolumenem 1 BTC na obecnie martwej cryptopii) - w 2018 było to ponad 15% rocznie.
3. Loom Network - to z sentymentu za te wszystkie PND. Nie wiem, czy to się nadaje do czegoś innego, niż PND, ale liczę na to, że na hossie będzie.
4. Lunyr - jak wyżej.
5. Ziliqua - coś jak Cardano, tylko mniej popularne, mniej spuchnięte i mniej bagholderów.
6. Ravencoin - coś jak Funfair (kasyna), ale bez monstrualnego krachu i zrozpaczonych bagholderów w tle. To jeszcze zależy czy da radę nawiązać teraz uptrend.
7. Loopring - niezbyt nowe, ale ma potencjał - zdecentralizowany shapshift.
8. 0xBitcoin - gdyż z wszystkich "zdecentralizowanych giełd" wydaje się najciekawszą propozycją.
9. Nuls - jeden z wielu blockchainów pod smart contracty, ale w przeciwieństwie do "dużych" (Neo, Eos, ETH, etc.) nie jest tak spuchnięty i z taką ilością bagholderów. Głównie dlatego, że jest nowszy. Czyli może wzrosnąć bardziej, niż inne.
10. Miała być Theta, ale przeszła zbyt silną pompę już i powątpiewam, czy da radę utrzymać tempo wzrostów, gdy będę już zainteresowany wejściem (obecnie nie jestem, czekam na kapitulację na 1d na BTC). Więc szukam zastępcy. Może być Theta, jeśli spadnie do co najmniej 1500 sat.
Dodam, że nie bagholduję żadnego z powyższych, gram na nich midtermowo/DT, po prostu wydają się w miarę aktywne i ciekawe. Bałbym się grać na totalnym crapie, żeby nie wyszło HEY HEY HEYYYY w końcu.
Pomogłem? Tipuj! Chciwy Janusz ucieszy się z każdego grosza.
LTC: LPRbb7aQyrfqMTXP8Q9GBJNUeSPxAdMssM