osobliwy_nick pisze: ↑ środa, 20 lutego 2019, 20:40Krótko i na temat. Mnie nie słuchacie
Czytam ten wątek już 6-ty rok. Przeczytałem tak ponad 95% postów w tym wątku. Niektóre z nich dosłownie połykam i dziękuję i proszę o więcej. Szanuję twórczość osób, które mają pojęcie o tym rynku potwierdzone w miarę skutecznością prognoz, wartościowością obserwacji czy talentem spekulacyjnym.
To proces NATURALNY, nie planuję tego, nie muszę lubić kogoś, by cenić i korzystać z jego postów.
Jeśli jesteś jedną z takich osób, w sposób naturalny brałbym Twoje prognozy pod uwagę. Ale nie widzę ani jednego najmniejszego powodu, by brać je pod uwagę, choćbym nie wiem jak naciągał i szukał na siłę. Nie widzę regularnej skuteczności, talentu spekulacyjnego, oryginalności prognoz, takiego "błysku" jak u niektórych piszących nieraz czuję. Nie chcę ciągnąć tematu, bo obiecałem, że nie będę. Chce napisać miłego posta z wnioskiem, że jeśli byłyby powody w Twojej historii pisania spekulacyjnego do słuchania Ciebie, to byłbym pierwszy, który by słuchał i z postów korzystał. Nie dziw się więc (jeśli się dziwisz) że nie jesteś "słuchany".
Zobacz ile odwiedzin ma wątek. Ten wątek to z 80-90% ruchu na forum. Uwierz mi, jeśli ludzie widzą powody z historii postów i ich wartościowości, to połykają posty i proszą o więcej.
Ps. Spekulacyjnie Shadow przewidywał upadek BTC już w 2015 w okolicach 200-300$, więc ciężko brać na pewniaka kolejne tego typu prognozy. Sam zresztą przyznaje, że nie zna się na spekulacji. Jakby kierować się jego prognozami, należałoby sprzedać BTC przy tych 300$ czy tego typu cenie i nigdy nie kupić więcej BTC, za to kupować BCH i grać pod przebicie ceny BTC przez BCH. Jest to nadal w grze, moim zdaniem dość ryzykowny "zakład".
Co do BTC w perspektywie kilku dni. 8 lutego (pierwsze pociągnięcie) był mniejszy wolumen niż 18-tego. Może to szczegół, ale jednak wolumen troszkę urósł w por. do pierwszego impulsu tego odbicia. Dlatego wydaję mi się, że zobaczymy kontynuację tego odbicia i dopiero potem korektę widoczną na 1d. Takie 4200-4400$ wyglądałoby normalnie. Jeśli jednak pod 4000$ spadnie na dniach, to spodziewam się retestu okolicy 3800$, która jest ważna. Jest to luźny poziom. Widać jak wcześniej wyznaczał oś czy granicę między impulsami w górę i dół:
Dodano po 17 minutach 17 sekundach:
BitJanusz pisze: ↑ środa, 20 lutego 2019, 20:09
Cóż, kiedy @anagamidev sugeruje shorta, to już wiesz, że mało kto wierzy w ten uptrend
Jeśli to prawda a nie żart, to ja naiwnie czekam już chyba na 5 z przodu do wakacji.

d4d5 c4dxc4 Nc3Nc6 d5Ne5 e4Nf6 b3cxb3 Qxb3e6 Nge2Nd3+ Kd2Nxf2 Rg1N6g4 h3Nh2 Ng3exd5 exd5g6 Ba3Qg5+ Kc2 Bf5+ Kb2Qd2+ Qc2Qxc2#