Rozpatrywanie takich formacji bez tła wydarzeń i odniesienia do konkretnego rynku oraz nastrojów to droga do bankructwa.Inwestor_bub pisze: ↑ czwartek, 7 lutego 2019, 00:07 Być może to dość życzeniowe myślenie, ale patrząc na obrazek poniżej wydaje się, że jesteśmy w przededniu mocnego odbicia. Na pewno szortowanie na tych poziomach nie jest dobrym pomysłem.
![]()
Wtedy nie miałem żadnej wiedzy, a teraz mam, już trochę w tym siedzę. W tej chwili swoje opinie opieram na analizie wykresu, nastrojów, faktów nt. BTC, a wtedy niewiele analizowałem, po prostu ryzykowałem w ciemno (raz się zresztą udało zrobić 100% depo, później już nie).Wymazywanie pisze: ↑ środa, 6 lutego 2019, 22:42Masz święte prawo do własnego zdania i nikt Ci tego nie odbiera.
Ale czy potrafisz spojrzeć obiektywnie na własne podejście?
Tam, za górami i lasami w rejonach "A" (wykres niżej) przewidywałeś dalsze wzrosty na BTC i Lisku (x100 na Lisku w 2 lata) a teraz, po pęknięciu i dużych spadkach (nie wiadomo czy to koniec, ale wiemy, że spadło już taki % jak zazwyczaj po bańkach poprzednich), przedstawiasz poglądy skrajnie przeciwne: spadnie dalej, a nawet straci jakąkolwiek wartość. Czujesz jak groteskowo to brzmi?
Poza tym ja nie wykluczam kolejnej bańki na BTC, uważam ją tylko za mniej prawdopodobną niż jej brak. Nie wykluczam też mocnych odbić po drodze. Nie twierdzę, że kurs powędruje prosto do 0. Nie wiem jaką drogą tam powędruje. Mam przekonanie bliskie pewności, że jeszcze nie jednego longa uda się założyć (czekam na takiego i postaram się go nie przegapić), ale mimo to długoterminowo sądzę, że rynek w końcu zweryfikuje i rozprawi się z mitem bitcoina i będzie to miało odzwierciedlenie w cenie oraz, że jesteśmy blisko przesilenia.