@IGBiNT,
Wiem że nie jestem zapisany ale szybkie pytanko, w tabelce są koszty roczne (propozycja ofc pod głosowanie wiem), (rok kalendarzowy ? w sensie to jest do końca 2018 chyba ? czy na kolejny rok też takie same kwoty ?), czy kwota 1200 zł na cały rok na prawników nie jest czasem zdecydowanie za mała (niewiele większa od materiałow biurowych lub promocyjnych) ?? Właściwie to na mój gust to powinien to być chyba jeden z wyższych kosztów chyba że jakiś podmiot co jest w Izbie robi to pro bono. Izba działa jako całość wiadomo ale sklecić większość rzeczy w formie konkretnych dokumentów to chyba powinni doświadczeni prawnicy a nie zwykli członkowie izby, żeby to miało jakieś ręce i nogi.
Ogólnie te koszty są trochę małe jak na izbę z takiej branży z ponad 100 firmami, nie wszystkie to JDG

Widziałem nawet bank oO, w sumie ten od udostępnienia sali konferencyjnej na spotkanie. To teraz już nam nie będzie zamykał kont ?
Dla niektórych z tych firm jeśli to są koszty roczne to jest jak splunięcie (sory takie powiedzenie polskie). Pytam bo chciałbym i pewnie nie tylko ja, żeby Izba coś robiła skoro już się udało i powstała a nie jechała na jakiś minimalistycznych kosztach żeby nikt nie marudził, tym bardziej że w takiej branży to na biednych nie trafiło. No chyba że poza tymi obowiązkowymi składkami zrobicie osobne konto na wpłaty indywidualne od tych bogatszych członków, ja tak mam w stowarzyszeniu do którego jestem zapisany, hobby, nie krypto.
Też materiały promocyjne 1000 zł na rok, wydaje mi się że Izba powinna też większa uwagę zwrócić na promocję Technologii blockchain i popularyzacje różnych rozwiązań biznesowych w zwykłych firmach, zachęcanie więcej firm do wstąpienia i takie tam rzeczy, więc 1000 zł na jakieś co ulotki czy coś to troche bidnie jak na cały rok.
A z innej beczki to wydzielicie jakiś temat gdzie będziecie wrzucali info dla ludzi z forum poza oficjalną wrzutką na stronie Izby i twiterze żebyśmy mogli sobie pogadać jakby było coś ciekawego czy może już jest taki temat ogólny do dyskusji o wszystkim ? Bo obecnie nie widzę jakiegoś takiego tematu poza tym o walnym zgromadzeniu Izby.
PS. zapisze jakiegoś swojego maila na newslettera bo w sumie nic nie wiem co sie dzieje a firmy nie mam żeby wstąpić

A chyba obecnie nie ma sensu pakować się w JDG i płacić składki do zusu jak przepisy nowe nadchodzą i to będzie jak zwykła gra akcjami na giełdzie z 19% podatku (skrót myślowy).