@ShadowOfHarbringer, Poczekaj na gotowy produkt. Czytaj: Poczekaj na sprawdzona, bardziej przyjazną i pewną wersje LN jeśli chcesz ja oceniać i krytykować od strony braku prostoty w użytkowaniu.
Ja kiedyś jak zobaczyłem btc to tez stwierdziłem że te adresy, priv key, robienie kopi zapasowych co jakiś czas, brak zabezpieczenia przed kradzieżą jest tak skomplikowane dla przecieczonego użytkownika ze nie szans to się przyjąć a jednak nastąpił rozwój i stało się to w miarę przyjazne i bezpieczne.
ShadowOfHarbringer pisze: Poza tym po co czekać skoro mamy gotowy, działający produkt [podkreślam: działający doskonale TERAZ] a nie za X czasu i nazywa się "Bitcoin Cash".
Nie wiem po co ty w temacie o LN non stop wtrącasz temat altcoina czy tam forka. Ja mowie tutaj o LN czyli 2 warstwie do małych transakcji przede wszystkim dla bitcoina ale też dla innych krypto.
Nikt nikogo nie zmusza(na pewno nie ja) do czekania na LN ani korzystania z niego ani korzystania z bitcoina każdy niech korzysta z tego co uważa za słuszne w danej chwili.
Dodano po 10 minutach 6 sekundach:
Dodam jeszcze że jeśli LN nie wypali lub wypali ale zbyt słabo odciąży blockchaina to piłka będzie po stronie btc. Jeśli ktoś wieży w PoW to nie powinien się martwic, bitcoin poradzi sobie i znajdzie inna drogę zostanie cyfrowym zlotem albo może jednak podejmie kolejna próbę hard forka tym razem udana i zeskakuje się ileś tam on-chain. Może będzie jeszcze jakiś pomysł całkiem inny albo i jest taka możliwość ze PoW okaże się porażką i upadnie.