Byłem ostatnio tak zabiegany, że nie miałem nawet czasu odpisać na wasze posty. Tak więc po kolei.
adam1226 pisze: @Baki, podaj cene za sam zasilacz (widzę że masz tylko 3 modele), jakieś widełki na kable itd.
Skąd tak dalece idące niewłaściwe wnioski, że mam tylko 3 modele? Mam dostęp do dziesiątek różnych modeli zasilaczy - klient podaje czego mu trzeba, ja składam ofertę z odpowiednim zasilaczem
pm7 pisze:@jacek1973, jest regulamin na tym forum. Regulamin wymaga podawania cen w tym dziale. Nie ma takiego wymogu w dziale usług.
Zwłaszcza, że Baki oferuje gotowe produkty:
Baki pisze: Dostępne Pico PSU 160 W
Trudno nazwać elementy składowe zasilacza gotowym produktem. Nawet dwa identyczne zasilacze z różną długością przewodów będą miały różną cenę. Trudno jednak, jeśli już moderator daje mi ostrzeżenie, jestem zmuszony podać kilka cen. Na razie dodałem cenę zasilacza, który jest dostępny od ręki. W najbliższym czasie dodam kilka przykładowych cen.
Do szanownych moderatorów i całej reszty forumowej braci!!!
Powód, dla którego nie podaje cen jest szalenie prosty. Fizycznie mam tylko kilka modeli zasilaczy na stanie. Większość zamawiam pod klienta. Cena tego samego modelu zasilacza może się wahać np. od 150 do 550 zł. Jeżeli złożę dla kogoś zasilacz w dobrej cenie, ponieważ dostałem go w dobrej cenie to dla kolejnego klienta, który zamówi identyczny będzie niezrozumiałe, że musi zapłacić np. 100 zł więcej. Innymi słowy cena podana dla przykładowego sprzedanego zasilacza jest nic nie warta, bo kolejny klient najprawdopodobniej dostanie taki sam zasilacz w zupełnie innej cenie.
Stąd @devega dał z jednej strony jedyną rozsądną propozycję, z drugiej nieco problemową z powyższych względów.