IOTA - temat ogólny

Początkujący
Reputacja: 7
Reputacja postu: 
2
Napiwki za post: 0 BTC

IOTA - temat ogólny

Postautor: Luszian » piątek, 23 marca 2018, 11:30

Regularnie co miesiąc, bez zwracania uwagi na cenę. Ale ja na bardzo długi okres inwestuję. Jeśli Ty chcesz na krótki to i tak musisz patrzeć co się dzieje z bitcoinem.

Pomocy! Jestem lamerem i nie wiem jak wyłączyc podpis w Tapatalku. Proszę o instrukcję na PW. LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Początkujący
Reputacja: 12
Reputacja postu: 
0

IOTA - temat ogólny

Postautor: buddookan » środa, 28 marca 2018, 22:50

Początkujący
Reputacja: 34
Reputacja postu: 
0

IOTA - temat ogólny

Postautor: BobQ » środa, 28 marca 2018, 23:27

@buddookan
A niech szukają wiatru w polu i niezweryfikowanych użytkowników skończy się jak kiedyś z hazardem w internecie jak ktoś sam się nie sprzeda to raczej nic nie udowodnią ;)
Oczywiście mam na myśli tych niezweryfikowanych bo z resztą juz gorzej xd

Początkujący
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

IOTA - temat ogólny

Postautor: mateuszx » czwartek, 29 marca 2018, 01:24

bardzo dużo ciekawych newsów 8-) 8-) 8-) 8-)

Początkujący
Reputacja: -5
Reputacja postu: 
0

IOTA - temat ogólny

Postautor: Abrahamsen » czwartek, 29 marca 2018, 06:17

Cześć.
Gdzie trzymacie swoje IOTki?
Ja cały czas czekam na trinity portfel i trzymam coiny na binance,z tego co wyczytałem obecny portfel jest jakiś kiepski.

Początkujący
Reputacja: 40
Reputacja postu: 
1

IOTA - temat ogólny

Postautor: gunbus » czwartek, 29 marca 2018, 13:00

BTC też jest kiepski, ale jakoś trzęsie wszystkimi altami. Najlepiej zainstaluj portfel, poproś kogoś o kilka IOT albo wykop trochę monero za które zapłacą ci w IOCIE (https://mineiota.com/) i sam przetestuj portfel.

Obecny portfel wymaga trochę zrozumienia w temacie IOTY i stąd biorą się opinie, że jest kiepski. A nawet po wyjściu trinity warto zapoznać się z tym tutorialem:

A co do obecnego portfela jest osobny temat z krótkim tutorialem:
https://forum.bitcoin.pl/viewtopic.php?f=124&t=25533

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 53
Reputacja postu: 
2

IOTA - temat ogólny

Postautor: ajatoluk » piątek, 30 marca 2018, 20:39

Przelewałem właśnie sobie testowo pare iotek kilkutrotnie z portfela na portfel i co zauważyłem.
W momencie gdy proof of work został wykonany przez portfel i transakcja pojawiła sie w histori portfela kopiuje hash i wklejam go w explorera i mam confirmed. Cała operacja kopiowania wklejania nie trwała dłużej niż 10 sekund i już było confirmed. Zaskakująco szybko ale w portfelu tego tak szybko nie widzimy ponieważ
1. Proof of work około 40s u mnie.
2. Zanim portfel pokaże transakcje koordynator musi wygenerować nowy milestone a portfel go odebrać ( z moich obserwacji wynika że mój portfel odbiera nowy milestone co 3 minuty)
3. Ponownie zanim zobaczymy transakcje jako potwierdzoną musi zostać wygenerowany następny milestone.
Wnioski przynajmniej na tę chwilę transakcja jest potwierdzana na poziomie sekund. Czy ktoś mógłby to przetestować u siebie i przedstawić wyniki.

Portfele ustawione na nody
1. https://field.carriota.com:443 (portfel z tym nodem jako portfel wysyłający)
2. http://5.189.185.193:14265 (portfel odbierający)
Tangle explorer
https://thetangle.org/
Chciałem klikać promote na tej stronie ale po wklejaniu hasha pokazywało od razu że transakcja confirmed
https://www.reattach.online/

Zrobiłem to ponownie i po dwóch godzinach już tak szybko nie jest (5min+). Widać że pole do poprawy jednak jest duże.

Włąsnie dostałem maila że zostałem zakwalifikowany jako tester portfela trinity.
" Hi there,
We'd like to invite you to participate in the Trinity Desktop Alpha testing group. Doubling up on the good news, we will also be adding you to the Trinity Mobile Alpha testing group.
We're working hard to get the updated alpha builds ready for testing. We will add you to the #trinity-test-mobile and #trinity-test-desktop channels on Discord when the builds are ready (likely Monday evening).
This is just an email to let you know you have been successful. Further details to follow.
Happy Easter!
Charlie
"

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 22
Reputacja postu: 
0

IOTA - temat ogólny

Postautor: Kryptoislife_ » sobota, 31 marca 2018, 15:04

@ajatoluk
Kiedy zacznie się testowanie i będziesz mógł powiedzieć jak to wszystko działa ?

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

IOTA - temat ogólny

Postautor: ajatoluk » sobota, 31 marca 2018, 20:07

Kryptoislife_ pisze: Kiedy zacznie się testowanie i będziesz mógł powiedzieć jak to wszystko działa ?
Na razie nie znam żadnych konkretów , ale dam znać jak będę wiedział więcej.

Wygadany
Reputacja: 79
Reputacja postu: 
0

IOTA - temat ogólny

Postautor: wantwrite2014 » niedziela, 1 kwietnia 2018, 00:11

Szwecja uruchomi własną krypto walutę wraz z IOTA [MIOTA] - e-Krona
https://ambcrypto.com/sweden-to-launch- ... a-e-krona/
ktoś napisał na discord czy to żart prima aprilis

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

IOTA - temat ogólny

Postautor: ajatoluk » niedziela, 1 kwietnia 2018, 02:03

Owszem szwecki rząd pracuje nad własną kryptowalutą ale wcale nie wybrał ioty. Faktem jest że pośród wielu coinów stellar i iota przykuły ich szczególną uwagę. Iota to cały czas beta więc żeby jakiś kraj ją zaadoptował to musi upłynąć wiele czasu, a gdy już ten czas upłynie i iota udowodni kilka rzeczy, to nie mogę wyobrazić sobie żadnego kraju w którym iota stała by się walutą narodową. Całkiem prawdopodobne że będzie to coś na tangle ale na co rząd będzie miał wpływ.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

IOTA - temat ogólny

Postautor: Kryptoislife_ » niedziela, 1 kwietnia 2018, 12:09

Jakiś czas temu jak byliśmy przy 1,1-1,15 pisałem, żę wolumen jest niski bo nie ma chętnych do sprzedaży, to ktoś mi odpisał, że woluman się dopiero pokaże, no i jesteśmy już prawie przy 1$ a wolumenu dalej nie ma, mimo że sytuacja z punktu widzenia osoby, która nie potrafi tradować jest beznadziejna, wolumen jest tak mały, ponieważ bardzo mało osób chcę sprzedać iotę i to się już nie zmieni.

Początkujący
Reputacja: 3
Reputacja postu: 
1

IOTA - temat ogólny

Postautor: gorzki8412 » niedziela, 1 kwietnia 2018, 15:03

Ostatnio ziomeczku zapewniales towarzystwo że Iota poleci wysoko a teraz piszesz sprzeczne dyrdymaly. Zamilcz na tym forum zamiast siać marzenia jak Konieczny i inni bajkopisarzr

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

IOTA - temat ogólny

Postautor: robert1981 » niedziela, 1 kwietnia 2018, 16:43

Co z wydarzeniem projekt 'Q" miało być ogłoszone 31 marca ktoś coś wie??

Początkujący
Reputacja: -215
Reputacja postu: 
0

IOTA - temat ogólny

Postautor: kirucha2 » niedziela, 1 kwietnia 2018, 18:30

gorzki8412 pisze: Ostatnio ziomeczku zapewniales towarzystwo że Iota poleci wysoko a teraz piszesz sprzeczne dyrdymaly. Zamilcz na tym forum zamiast siać marzenia jak Konieczny i inni bajkopisarzr
dokladnie, swieta racja!
robert1981 pisze: Co z wydarzeniem projekt 'Q" miało być ogłoszone 31 marca ktoś coś wie??
hahahahah
oczywiscie ze nie bedzie, zostanie przeniesione tak jak bylo to robione wielokrotnie

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 5091
Reputacja postu: 
0

IOTA - temat ogólny

Postautor: benq » niedziela, 1 kwietnia 2018, 20:40

@robert1981, Dla ciebie i innych zainteresowanych:
https://twitter.com/iotatokennews
Zbliża się potwierdzenie współpracy z Fujitsu, wejście na jakąś (niszową) giełdę.
Jednak przy obecnym rynku żaden news nie jest w stanie raczej na dłużej wybić IOTA ponad cały rynek. Cierpliwości... ;)

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

IOTA - temat ogólny

Postautor: Kryptoislife_ » niedziela, 1 kwietnia 2018, 22:36

gorzki8412 pisze: Ostatnio ziomeczku zapewniales towarzystwo że Iota poleci wysoko a teraz piszesz sprzeczne dyrdymaly. Zamilcz na tym forum zamiast siać marzenia jak Konieczny i inni bajkopisarzr
"Ziomeczku" i dalej nie zmieniam zdania, natomiast nie mam wpływu na opóżnienia projektu, spadek ceny btc, (chociaż tu iota zaczyna już rosnać względem btc), natłok tych negatywnych informacji spowodował dalsze spadki, mimo to dzisiaj przy spadku poniżej 1$ nie było jakiejść ogromnej paniki, a wykres iota/usd już od dłuższego czasu pokazywał stabilizację.

Początkujący
Reputacja: 7
Reputacja postu: 
0

IOTA - temat ogólny

Postautor: Luszian » niedziela, 1 kwietnia 2018, 22:53

Za dużo w tej chwili zależy od bitcoina. Nie ma co się spinać i oczekiwać newsów, które mogą i tak nic nie dać, kiedy mamy trend spadkowy. Z całym rynkiem się nie wygra. Jeśli ktoś gra pod newsy i tylko tego od projektów oczekuje to może być mocno zawiedziony przez następne kilka tygodni. Dla niektórych to bardzo ciężko czas, a inni są zadowoleni z promocji i możliwości zakupów po taniości.

Pomocy! Jestem lamerem i nie wiem jak wyłączyc podpis w Tapatalku. Proszę o instrukcję na PW. LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Początkujący
Reputacja: -215
Reputacja postu: 
-1

IOTA - temat ogólny

Postautor: kirucha2 » niedziela, 1 kwietnia 2018, 22:57

przeciez tak to mozna sobie tlumaczyc az do upadku projektu wlacznie,
nie zapominajcie, ze to jest dopiero projekt, nic tam nie dziala, nawet strona www krzaczy a wyceniony jest juz jakby przynajmniej od kilku lat wszystko funkcjonowalo,( mowie o cenie 1$):), wiec z czego to ma rosnac

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

IOTA - temat ogólny

Postautor: ajatoluk » wtorek, 3 kwietnia 2018, 04:45

Właśnie testuję nowy portfel.

Wróć do „IOTA”