...
Wymazywanie pisze: Problem w tym, że mojej sekty nie ma.
Domyślam się, że bardzo Ci jest przykro z tego powodu.
Wymazywanie pisze: Jestem osobą, która z prawie każdym kto dużo pisze na forum miała chociaż jedną sprzeczkę czy gównoburzę.
Nie chcę tego. Naprawdę potrzebuje spokoju. Forum służyło mi do ostatniego ATH jako źródło potwierdzeń kilku/kilkunastu osób w zestawieniu z własnymi prognozami(temat nt. kursu dla początkujących), reszta to technikalia, gdzie z reguły panuje spokój i zdrowy rozsądek.
Wymazywanie pisze: Ktoś kto nie tworzy wokół siebie kółeczka adoracji i po prostu pisze to co myśli, jest jakoś doceniany. Musi Ci być ciężko skoro nie możesz tego przeżyć.
Nic mi do tego, i oczywiście z tym co piszesz się nie zgodzę, ponieważ dostrzegam odwrotne symptomy tego czego się w wyżej wymienionym zdaniu wypierasz. Zresztą, zauważam coraz częściej w tym co piszesz podobnie sprzeczne tendencje. Poza tym uważam zbyt częste pisanie na forum za stratę czasu, polemika z Tobą, czy jakieś dziwne przepychanki czyja racja jest mojsza, powodują jeszcze większe straty i zamieszanie zarówno tu, jak też poza forum. Ogółem za dużo tu piszę, takie mam zdanie na daną kwestię. Wolałbym rzeczywiście ograniczyć się tylko do samego kursu i technikaliów, sytuacja i ciągłe zmiany powodują odejście od zdrowego rozsądku czy koncentracji przy analizie kursu, i znowu zaczyna się paplanina czy dywagacje nt. dziwacznych wizji czy będzie IIIWŚ, czy koniec BTC, albo kolejne jakieś dziwności. Dość tego. Poza tym Socjolog i kilku mu podobnych no nie wiem Sha, Mecenas dobrze widzą potencjał w FX i ostatnimi czasy znacznie zwiększoną zmienność na indeksach czy metalach. Dlaczego ograniczyłeś się do rynków kryptowalutowych? Po co?
Poza tym nie myślałeś o tym, by napisać książkę o spekulacji, na przykład "zbiór esejów i felietonów nt. kursu BTC"? Materiały już masz, kiedyś zresztą napisałeś, że piszesz za friko, może nie tędy droga, skoro masz do tego talent, to po co marnować niewykorzystywany potencjał? A ile zaoszczędziłbyś czasu...
Wymazywanie pisze: Dysponujesz może zdaniem egzaminu gimnazjalnego z języka polskiego?
Ech, no niestety nie.
Wymazywanie pisze: Polecam podszkolić język.
Wymazywanie pisze: Język polska trudna języka, ja wiem, ale osoba tak inteligentna jak Ty mogłaby dbać o logikę wypowiedzi.
Prawdę mówiąc to znam osoby, które do końca życia nie muszą robić nic, i tak im starczy wszystkiego aż do śmierci i mówią "poszłem, wyszłem", więc nad tym można by podywagować, tym bardziej, że sami doszli do swego kswiecistego poziomu, jakkolwiek by się nad tym nie zastanawiać.
Wymazywanie, proszę tylko abyś dał mi spokój i rzeczywiście offtopy, i przepychanki nie sprzyjają wcale, chciałbym tylko pilnować trendu i zajmować się trejdingiem, interesuje mnie w zasadzie tylko jedno, także jeżeli tak bardzo Ciebie rażą moje "ataki", za które wyłapuje po -50pkt repa, bo napisałem, że nie zgadzam się z Twoją ogólną oceną kursu, no to ja już nie wiem.. serio... może dodaj mnie do ignorowanych, nie będzie w ogóle nieporozumień, podejście do analiz kursu mam zero-jedynkowe i nie zamierzam tego zmieniać. Co do mojej rzekomej inteligencji, to wcale się za takiego nie uważam. Rynek jest ubrany w cyfry, środowisko, w którym przez ostatnią dekadę się obracam jest ubrane wyłącznie w cyfry, zaś literatura jaką przerabiam.. no to sam się domyśl, jaką literaturę mogę przerabiać. Z wiekiem przestałem zwracać uwagę na pisownie, jakoś tak nie mam czasu ani siły od dłuższego czasu i nic na to nie poradzę obecnie. Poza tym być może tu znajdziesz swoją kolejną niszę, wszak talentów nigdy mało: http://nauczyciel.język-polski.pl/
Wymazywanie pisze: Od samego początku cyrków z BTC w postaci zapchania sieci itp. w 2015 krytykowałem zapchanie sieci i brak zmian w kierunku nowego bloku (gdzieś w 2015 Shadow ogłaszał nadchodzący wielki upadek ceny BTC i wyprzedał oficjalnie wszystko po 300 czy 400$ a - potem cena tylko w górę szła - od tego zresztą zaczęła mu się frustracja na punkcie Core ale taka już na maxa typu piana z ust i gadki na poziomie "te podłe skurw..!", oczywiście możecie łykać jako nowi jak pelikany gadki o pure-idealizmie i zerowym zainteresowaniu spekulacyjnym, ale każdy tu jest spekulantem i Shadow również a to co nadaje to przejście ze skrajności jednej w drugą, czyli Core Szatan absolutny a BCH jako dogmat i Zbawca, nie ma mowy o krytyce, to jest nowy BTC i on to wie a jako ktoś ma czelność nie zgadzać się to wrrrrrrrrr).
@ShadowOfHarbringer, wytypował prawidłowo zastosowanie BCH, gdzie nawet pamiętam była nawet próba zbanowania go, lub przynajmniej całkowitego przesunięcia gdzieś w niebyt środowisk nawiedzonych, przede wszystkim niewiarygodnych. Nawiązując do BTC, można to samo napisać o Tobie, każdy większy zjazd kursu i zaraz panika lub wieszczenie pęknięcia bańki. No specjalnie sprawdzałem historię kursu na dołach, by sobie potwierdzić czy przypadkiem gdzieś o Tobie nie napisałem nieprawdy. Widziałem/czytałem również prognozy mocno long kilku osób z forum, które jakoś nie muszą walić felietonami czy rewolucjami na prawo lewo i do dziś ich ostrożne prognozy okazały się bardzo skuteczne, więc nad czym tu dalej dywagować?
vjankuv pisze: Ale Wymazywanie i Ty ewidentnie macie ze sobą problem (dajcie się do ignorowanych?) i temu tak pisze, bo zapewne wie, że poprawny język to nie oznaka inteligencji.
Co ja poradzę, że się uzależnił od forum? Jest o tyle problem, że zamiast szukać kompromisów, odmienność w poglądach uznaje jako no właśnie co.. niesubordynacje? Ataki na jego personam? Dostaję bęcki od ponad miesiąca, bo napisał w temacie o kursie, najpierw że kilka tysięcy spadnie, później znowu za to, że zanegowałem czyjąś prognozę, później że jaśnie Panu Wymazywanie coś nie pykło, gdy napisałem o historii jego prognoz... wyjątkowo patologiczna sytuacja, bo przecież ja go nie minusuje z uporem maniaka. Nie wiem w zasadzie po co miałbym to nawet robić. Absurd. A tę polemikę można ciągnąć w nieskończoność, więc no nie wiem czy to ma jakikolwiek sens. Moim zdaniem nie.