Co to znaczy?
przetłumacz na ludzki język

sirBartek
JanBatory
Postautor: Boger » piątek, 2 marca 2018, 19:35
Boger
Postautor: Sokon » sobota, 3 marca 2018, 11:09
Sokon
Postautor: Tajvan » sobota, 3 marca 2018, 18:10
Tajvan
sirBartek
Postautor: agalex555 » niedziela, 4 marca 2018, 14:05
agalex555
Postautor: JanBatory » niedziela, 4 marca 2018, 14:33
1. wchodzisz w portfel ZCL i kopieujesz wszystkie klucze pprywatneagalex555 pisze: Próbuję zamienić ZCL na BTCP, przerzuciłem sobie już portfel z eleos na electrum ZCL, do tej pory jest jakby OK wyświetlają się trzy różne balanse na zielono. Sciągnąłem już dedykowany portfel electrum pod BTCP, wyeksportowałem portfel ze starego electrum ZCL'a, zimportowalem go w portfelu BTCP, nie wyskakuje żaden błąd, połączony jest z serwerem na zielono, ale balans nadal 0 BTCP. Nie wiem czy trzeba teraz czekać na coś ?
JanBatory
kabzapro
Postautor: Boger » niedziela, 4 marca 2018, 16:44
Boger
JanBatory
Postautor: kabzapro » niedziela, 4 marca 2018, 23:35
dokładnie tak pisz do supportu swój adres portfela
kabzapro
Postautor: comrat » poniedziałek, 5 marca 2018, 06:56
comrat
Postautor: agalex555 » poniedziałek, 5 marca 2018, 15:35
Wybieram sweep, przeklajam private key ze starego electruma zcl, pod spodem jest adres portfela BTCP i po potwierdzeniu wyświetla się komunikat "No inputs found. (Note that inputs need to be confirmed)"
agalex555
Postautor: JanBatory » poniedziałek, 5 marca 2018, 15:52
JanBatory
Postautor: agalex555 » poniedziałek, 5 marca 2018, 19:12
Jest tak, że portfel Eleos ZCL obecnie nie działa i wywala mi po chwili od odpalenia komunikat "Wallet daemon can not be run", nie rozpoznaje adresów więc nie można ich wyeksportować. Znalazłem więc oficjalną metodę, jak wyeksportować te adresy programem "walletaid master" co się udało. Program ten eksportuje je do pliku tekstowego .txt w innym formacie niż ten który akceptują nowe electrumy, zawartośc pliku wygląda w ten sposób:
Kod: Zaznacz cały
Address: 13a6varxXXXXXXXXXXXX565kPF
Private key: KwgPyKK7KLcAXXXXXXXXXXKPS4zTCz8EtN6iRr
Address: 13a6varxXXXXXXXXXXXX565kPF
Private key: KwgPyKK7KLcAXXXXXXXXXXKPS4zTCz8EtN6iRr
Kod: Zaznacz cały
13a6varxXXXXXXXXXXXX565kPF,KwgPyKK7KLcAXXXXXXXXXXKPS4zTCz8EtN6iRr
agalex555
Postautor: JanBatory » poniedziałek, 5 marca 2018, 19:20
JanBatory
Postautor: agalex555 » poniedziałek, 5 marca 2018, 20:14
Podczas forka zcl miałem na tym eleosie. O sytuacji dowiedziałem się parę dni temu, już po snapchshot'cie i próbuję się z niej jakoś wygrzebać.
Do importu próbowałem wklejać w tym pierwszym formacie. Teraz też wyodrębniłem same private key'e tak jak napisałeś w drugim przykładzie i importują się bez żadnego komunikatu, lub z komunikatem że dodano wszystkie prawidłowo do portfela. Niestety balans cały czas jest na zero, a gdy próbuję zaimportować je ponownie, czy opcją sweep to wyświetla się nadal "No inputs found. (Note that inputs need to be confirmed)".wklejasz do importu przykladowo tak:
agalex555
Postautor: JanBatory » poniedziałek, 5 marca 2018, 20:22
JanBatory
Postautor: Boger » poniedziałek, 5 marca 2018, 21:49
Boger
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 10 gości
Polskie Forum Bitcoin skupia miłośników Bitcoina w Polsce. Tu możesz zadać pytania odnośnie Bitoina lub podyskutować na ciekawe tematy.
Treści na tym forum mają charakter wyłącznie informacyjno-edukacyjny, a posty są wyrazem osobistych poglądów ich autorów. Treśći na forum ani w całości ani w części nie stanowią "rekomendacji" w rozumieniu przepisów Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 października 2005 r. w sprawie informacji stanowiących rekomendacje dotyczące instrumentów finansowych, lub ich emitentów (Dz.U. z 2005 r. Nr 206, poz. 1715).