Lisk dyskusja o cenie - wątek spekulacyjny

Początkujący
Reputacja: 16
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: EZEZ » wtorek, 20 lutego 2018, 21:02

ja spekuluje patrząc na prezentacje i czytanie z karki że nie będzie już dzisiaj cudów... może i lisk zaliczy nowe ATH ale moim zdaniem nie dzisiaj.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: HypnoFukka » wtorek, 20 lutego 2018, 21:14

a teraz panic salle, jeden sprzedaje to wszyscy za nim sznurem.. typowo dla bb..

Początkujący
Reputacja: 16
Reputacja postu: 
0

Postautor: EZEZ » wtorek, 20 lutego 2018, 21:18

a dlaczego się dziwisz ? przecież juz nic nowego nie powiedzą. Zobacz sobie binance jak leci ostro w dół. Na dzisiaj tyle.

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: PatrykMG » wtorek, 20 lutego 2018, 21:23

99 już, ładnie można było zarobić w 3 minuty

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: paxonek123 » wtorek, 20 lutego 2018, 21:23

Od jutra rusza strona i aplikacja w becie, jest dobrze

@edit: Jak źle zrozumiałem to mnie poprawcie.

Początkujący
Reputacja: 17
Reputacja postu: 
0
Napiwki: LSK

Postautor: Warmous » wtorek, 20 lutego 2018, 21:33

Teraz już się nic nie wydarzy krótkoterminowo. Będzie spadek, na pewno. Na long term 94 nie brzmi źle.

Początkujący
Reputacja: 14
Reputacja postu: 
0

Postautor: JohnnyFontane » wtorek, 20 lutego 2018, 21:38

Był taki sell panic ,że na 100% będą wkrótce jak nie zaraz jakieś wzrosty.

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: Patryk Majnardi » wtorek, 20 lutego 2018, 21:41

Obyś miał rację jak długo ma trwać konferencja ?

Początkujący
Reputacja postu: 
1

Postautor: paxonek123 » wtorek, 20 lutego 2018, 21:43

Patryk Majnardi pisze: Obyś miał rację jak długo ma trwać konferencja ?
Około 2h od rozpoczęcia
JohnnyFontane pisze: Był taki sell panic ,że na 100% będą wkrótce jak nie zaraz jakieś wzrosty.
Tylko nie rozumiem skąd ten panic sell. Konferencja taka jak można się było spodziewać, core zapowiedziany na 4 do 6 tygodni (pokrywają teraz wszystkie testy), jutro w południe wypuszczają stronę i beta aplikację webową. Czy ktoś spodziewał się czegoś więcej?

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 2
Reputacja postu: 
1

Postautor: adasb82 » wtorek, 20 lutego 2018, 21:46

paxonek123 pisze: Tylko nie rozumiem skąd ten panic sell. Konferencja taka jak można się było spodziewać, core zapowiedziany na 4 do 6 tygodni (pokrywają teraz wszystkie testy), jutro w południe wypuszczają stronę i beta aplikację webową. Czy ktoś spodziewał się czegoś więcej?
ci co odkładają na helikopter... dalsza dyskusja tu https://forum.bitcoin.pl/viewtopic.php?f=110&t=27373

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 202
Reputacja postu: 
2

Postautor: liseklsk » wtorek, 20 lutego 2018, 21:54

posty są kasowane ponieważ nie mają związku z dyskusją. Sam je zgłaszam

Początkujący
Reputacja: 438
Reputacja postu: 
1

Postautor: Ishias » wtorek, 20 lutego 2018, 21:58

Jak ja spekulowałem cene od 240-200 sato a pozniej powiedziałem ze widze to na poziomie 180k lub nizej i ten relunch to będzie coś w stylu konfy, to zostałem zaminusowany i wybluzgany a posty usuniete. A Ci co zwiastowali 50usd plusowani to posty zostawały. No nic nie chcieli słuchać to trudno, ale jak to mówią mądry polak po szkodzie. Lepiej pisać to co chcą usłyszeć, niestety taka prawda.

Początkujący
Reputacja: 44
Reputacja postu: 
0

Postautor: Arhio » wtorek, 20 lutego 2018, 22:28

Spoiler:
Arhio pisze: Obrazek

ja osobiscie sie przed chwila wyprzedalem, domyslam sie, ze pojdzie pompka, ale wykres sam sobie przeczy, wiec to bedzie krotkie i szybkie nabicie, po czym gwaltowny zjazd, a jesli myslicie, ze lisk poleci wyzej i bedzie stal w miejscu to sie zdziwicie, lepsze 200% zysku niz czekanie na wiecej i stres, gdyby zabraknie komu sprzedawac po atrakcyjnej cenie, a teraz ide czekac na korekte game, by sprawdzic, czy fomo zadziala tez tam przed wprowadzeniem sdk, pozdrawiam i zycze wszystkim udanych lowow,

Obrazek

nastepna stacja 23$ :D chyba, ze ktos kurs podciagnie, ale za duzy stosunek zysku do straty, nasz overbalance pokazuje odwrocenie trendu :)

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: -1
Reputacja postu: 
0

Postautor: RipRidah » wtorek, 20 lutego 2018, 22:32

Obrazek

i to nie jest drogi szampan, lecz moje łzy ... własnie trace hajsiwo xDDD

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 132
Reputacja postu: 
0

Postautor: reaktywa » wtorek, 20 lutego 2018, 22:34

Zatrzymanie spadków widze na 0.00216, około, potem odreagowanie, ale bez wybicia nad lt, co najwyżej test, potem mamy w zasadzie już prawie skończony hs.
Obrazek

Pokrywałoby się to z wydarzeniami, do tego odreagowanie po poprzednich wzrostach. Tak, cena 100zł i jej okolice to była już wypompowana cena, teraz czas na korekte.
Pozdrawiam wszystkich krzykaczy którym nie pasowały moje wskazówki, ale mam nadzieje że chociaż jedna osoba coś z tego wyniosła.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2732
Reputacja postu: 
1

Postautor: janku66 » wtorek, 20 lutego 2018, 22:50

Panowie, przewidujący spadki, guru i mędrcy od "a nie mówiłem".

Tyle samo was dziś cieszących się z sukcesu i trafności swoich przepowiedni, co ludzi krzyczących we wrześniu, w październiku, w listopadzie, w grudniu, w styczniu, że będzie rosnąć.

Wiecie jaka różnica między tymi co krzyczeli, że będzie rosnąć, a tymi co krzyczeli, że będzie spadać?
Taka, że ci od wzrostów nie jaraja się i nie chełpią tym, że dzięki zwykłym zrządzeniom losu trafili, ze swoją przepowiednią.

A już nie wspomnę o dziecięcych płaczach, że wam usunęli post albo dali minusa krzycząc "wszystkie oczy na mnie"... I standardowe "a nie mówiłem". Oraz "nikt mnie nie słuchał".
Celowo was cytuję, bo to wasz standardowy zabieg przy cytowaniu każdego pro wzrostowego.

Jesteście bardziej męczący niż zestresowany Kordek i jego czytający swoje odpowiedzi z tableta Oliver.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: reaktywa » wtorek, 20 lutego 2018, 23:04

Wiedziałem że Janku odpisze czymś w stylu zawsze tak było, a i tak urosło potem.
Ja pisałem że spekulacje prowadze na ten aktualny okres, nie rok do przodu.
Martwi fakt że Ci fomo 100usd moon itd itd. Nie mają żadnych konkretnych argumentów poza „kiedyś było mniej a i tak urosło”, w większości to konta ze stycznia, końca grudnia, więc weszły na górce, są aktualnie na stracie a konferencja nie dała im sie odrobić i albo sprzedadzą i będą odrabiać albo będą kisić. Takich postów było sporo jak i bezczelnych naganiaczy którzy pisali w postach że niee, oni nie są naganiaczami, a potem kilkadziesiąt linijek naganiania i zapewniania że będzie super. A kto to wie jak będzie?
Mam nadzieje że nowi wyciągneli coś z tego wydarzenia na przyszłość.
Ja spadam, może za półtorej miesiąca wróce i będzie z kim podyskutować, bo na ten moment ten wątek na forum to synonim śmietnika. O rzeczowej dyskusji nie ma mowy, jedynie obrzucanie sie swoimi przekonaniami opartymi co najwyżej na wierze w projekt.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2732
Reputacja postu: 
0

Postautor: janku66 » wtorek, 20 lutego 2018, 23:06

Hehehe.. o mnie też wiedziałeś. Niesamowite, jestem łatwiejszy do przewidzenia niż spadki.

TL;DR

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: reaktywa » wtorek, 20 lutego 2018, 23:08

Robisz to z kilkoma osobami na forum od kilku dni, ciężko było nie trafić z TĄ analizą ;)

Początkujący
Reputacja: 5
Reputacja postu: 
0

Postautor: barteknowacki » wtorek, 20 lutego 2018, 23:16

Ja mam takie wrażenie że oni traktują Lisk jako bardzo długofalowy projekt, który faktycznie może się w przyszłości do czegoś przydać. Filmik niespodzianka na koniec dodatkowo mnie w tym przekonaniu utwierdził. To że ludzie chcą na nim szybko zarobić i przekrzykują się kto "aniemówił" a kto "tudemunował" to takie nasze januszostwo.
Ktoś tu kiedyś napisał, że LISK jest skazany na mniejszy lub większy sukces; wrażenie jakie od nich płynie zdaje się to potwierdzać, o ile w pełni zrealizują wizję jaką sobie kreślą. Ponadto, te założenie nie musi wg mnie oznaczać że LISK jako waluta w ogóle będzie kiedykolwiek dużo warta - znacznie bardziej liczyć się będzie jej funkcjonalność niż cena.

NIe jestem kryptospecem, nie obserwuję zazbytnio innych walut, ale moim zdaniem, za tym projektem w końcu czuć że coś stoi. Mógłby ktoś się wypowiedzieć, jak LISK ideowo porównuje się np z wspomnianym niedawno GameCredits?

Wróć do „Lisk”