Lisk dyskusja o cenie - wątek spekulacyjny
-
Strona 600 z 1283
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …
- 598
- 599
- 600
- 601
- 602
- …
- 1283
- Następna
- Początkujący
- Reputacja: 0
Postautor: IVANEK » poniedziałek, 5 lutego 2018, 22:23
IVANEK
- Początkujący
- Reputacja: 3
Postautor: goldmen69 » wtorek, 6 lutego 2018, 08:01
goldmen69
- Początkujący
- Reputacja: -50
Postautor: PRAWY PROSTY » wtorek, 6 lutego 2018, 09:09

PRAWY PROSTY
- Początkujący
Postautor: IVANEK » wtorek, 6 lutego 2018, 09:17
IVANEK
- Początkujący
- Reputacja: 2
Postautor: author » wtorek, 6 lutego 2018, 09:54

author
- Początkujący
- Reputacja: 12
Postautor: Misio666 » wtorek, 6 lutego 2018, 10:09
I teraz się będziemy tułać od "to jest amber gold" do "przecież to są tulipany i koraliki". Ja bym chciał jakąkolwiek merytoryczną wypowiedź Pana Bankstera albo któregoś z jego kolegów zobaczyć. Białoruś odpuszcza podatki na 5lat z tytułu krypto. My wszędzie szukamy podstępu, bomby w kształcie Tuska i żydów. Mielenie jęzorami o niczym. Opinia publiczna obsrana. Gęsi. Niedługo powiedzą, że komputery banują to kupimy sobie po telegrafie albo gołębiu pocztowym.IVANEK pisze: Do tego dołożyć jeszcze wpieprzanie się naszego kochanego rządu i tylko czekać aż straty się pogłębią bo te nasze tak zwane cebulki tulipanów według KNFu zamarzną: https://businessinsider.com.pl/finanse/ ... ow/55ebjl3
A żeby było coś merytorycznie, to powróżę Wam, jak większość postów tutaj. BTC spadnie jeszcze do ok 14tyś zł. Pociągnie za sobą liska, który znajdzie się w okolicach 30. Zaczniemy odbijać się w kwietniu, dokładnie na prima aprilis. Na majówkę będziemy mogli za zyski kupić całkiem spoko grill i koszmarną ilość tłustej kiełby. Mam nadzieję, że wtedy powiem "miałem rację, jestem dobry w te klocki".

Misio666
- Początkujący
- Reputacja: 9
Postautor: mstfw » wtorek, 6 lutego 2018, 10:27
mstfw
- Początkujący
Postautor: mirsta » wtorek, 6 lutego 2018, 10:43
mirsta
- Początkujący
- Reputacja: 20
Postautor: Tomsky » wtorek, 6 lutego 2018, 11:11
https://github.com/LiskHQ/lisk-nano/releases/tag/v1.3.4
Tomsky
- Początkujący
- Reputacja: 71

Postautor: SidLeniwiec » wtorek, 6 lutego 2018, 11:30

ps. ja nie sprzedałem lsk, nie sprzedaje i nie sprzedam poniżej przysłowiowych 300 zł

SidLeniwiec
- Początkujący
- Reputacja: 44
Postautor: debugi » wtorek, 6 lutego 2018, 11:38
Zaznaczam, że jest to mój pierwszy post i jeśli będzie coś będzie nie tak, proszę o komentarze.
Jako, że jest to wątek spekulacyjny, pokuszę się dokonać właśnie subiektywnej oceny, ale nie pod kątem AT, ale pod kątem psychologii biznesu.
1. Wg mnie, cały Lisk jest naprawdę dobrym projektem, jeśli chodzi o stronę techniczną. Niestety, Max Kordek oprócz wizjonera, który potrafił przekonać wiele osób do projektu, niestety nie jest specjalistą od PR. Nie mówię, że to źle, bo gość bardzo wierzy w projekt i pod tym kątem jest jak Steve Jobs (i to nie tylko moje zdanie). Sprawa PR Liska to w ogóle była sprawa słaba co pokazała ostatnia konferencja.
2. Chaos! Przy badaniach projektu przed zakupem (wrzesień 2017), jedna rzecz rzuciła mi się w oczy- mianowicie chaos- tak ten projekt był totalnym chaosem. Mimo dobrej strony web i portfela, świetnego Ceo i bardzo dobrego projektu i klarownych celów był tylko chaosem.
Pomijam już tu takie sprawy jak Crypti, osobę Pani Dell czy przeciąganie rebrandingu.
3. Konferencja- tak, tak wiem klapa totalna i oczywiście chaos ale….. czy aby na pewno?
Parę faktów dotyczących ostatniej konfy:
- Road map- uważam że wręcz perfekcyjny, klarowny i zobowiązujący. Wiem core 1.0 itd. ale o tym potem.
- Relaunch nie rebrand- świetny zabieg psychologiczny- dlaczego? A no dlatego, że rebrand Neo się udał i cena tu de moon… ale drugi raz by się to nie udało- tzn. udało by się, ale nie w takim stopniu. Wykorzystanie do tego zmiany wizerunku strony, nowego walleta i explorera wręcz było oczywiste, ponieważ sama zmiana logo to za mało.
- Data relaunchu na 20 luty….. no totalna porażka- jak można czekać kwartał.
Ale… no właśnie ale… czy w świetle ostatnich wydarzeń nie wydaje się to logiczne? Popatrzmy na QTUM- wystrzelili w kosmos-dosłownie. No cena... to już inna bajka, jak by to powiedzieli politycy: ,,chu.., du.. i kamieni kupa” . Wiem, dobry projekt to się obroni i odrobi podczas wzrostów.
4. Od czasów konferencji, wszystkie newsy nie były przypadkowe. Wszystko było i jest pod kontrolą. Niby nie ma Core alfa, ale jest tymczasowo beta. No ktoś powie ,,chu.. z tego przecież to beta-nie działa i w ogóle” ale ilu jest użytkowników Liska a ile inwestorów? Jest core i to jest info- plan wykonany i cena up.
Kolejna rzecz: prace nad core alfa i wykorzystanie firm zewnętrznych do pracy.
Było 85%, jest 70% no i znów obsuwa- ale czy dodawanie kolejnych składowych nie powiększa całości, a zatem nie obniża % już gotowych? Moje przeczucie mi mówi że mają już wszystko, tylko testują i sprawdzają przez firmy zewnętrzne- prawidłowe postępowanie jak chce się dotrzymać terminów- sam tak robię na produkcji.
Do sedna.
Uważam, że przed konferencją listopadową ktoś ,,docenił” projekt i ,,zainteresował się” Liskiem, zaczął ,,pomagać” Kordkowi oraz ,,wspierać wiedzą” bynajmniej nie techniczną, która ,,pomoże zebrać odpowiednie profity”. Tyle teorii chaosu, resztę życie pokaże.
Nie jest to naganianie, promowanie i w ogóle to mój punkt widzenia, a nie porada inwestycyjna itd., itp. Raczej chciałbym wesprzeć Koleżanki i Kolegów Inwestorów w tym trudnym czasie….
P.S. Polecam film ,,Teoria chaosu” ze Statham’em i Snipes’em.
debugi
- Moderator
- Reputacja: 1737

Postautor: maxi82 » wtorek, 6 lutego 2018, 14:30

offtop usunięty, akcja 7dniowy ban bez ostrzeżenia rozpoczęta (po raz kolejny).
Dziękuję za uwagę.
maxi82
fsz0q
- Początkujący
Postautor: IVANEK » wtorek, 6 lutego 2018, 15:44
IVANEK
- Początkujący
- Reputacja: 5
Postautor: barteknowacki » wtorek, 6 lutego 2018, 17:29
barteknowacki
- Moderator
- Reputacja: 1737

Postautor: maxi82 » wtorek, 6 lutego 2018, 17:33
Zeus81 pisze: Ale jedyne co potraficie to dodawac plusy moderatorowi za usuniecie wpisu mojego o KNF...czyli moderator też jest super skoro nie widzi zagrozenia w tej sytuacji...
Rozumiem usowanie postow obrazliwych ale jak dalem wazne info to zabiera sie za to co nie trzeba...no chyba ze sam usowa kapital z BB i boi sie zawiechy przelewow...
Sytuacja z KNF jest szeroko opisana w tym miejscu - https://forum.bitcoin.pl/viewtopic.php? ... start=1480
i w tym miejscu - https://forum.bitcoin.pl/viewtopic.php? ... start=5140
Nawet temat do żalenia się i wylewania frustracji mamy, ooo proszę - https://forum.bitcoin.pl/viewtopic.php? ... le#p447599
maxi82
- Początkujący
- Reputacja: 71

Postautor: SidLeniwiec » wtorek, 6 lutego 2018, 21:09

Baloniku nasz malutki, rośnij rośnij okrąglutki.
Rośnij rośnij że aż strach, nie używaj słowa krach.
To tak na rozluźnienie atmosfery na forum

SidLeniwiec
- Początkujący
- Reputacja: 1
Postautor: Kyluu » wtorek, 6 lutego 2018, 21:17
A oto link
https://coinmarketcal.com/?form%5Bdate_ ... m%5Bsubmit
Kyluu
- Początkujący
- Reputacja: -15
Postautor: GameCash » wtorek, 6 lutego 2018, 21:29
Dodano po 1 minucie 27 sekundach:
O ile kiedyś 1000 dolców jest możliwe przy paru cudach nad Wisłą to do 20 lutego na pewno nie. Jak bd 100 dolców to bd sukces
GameCash
- Początkujący
- Reputacja: 26
Postautor: NiceVolumen » wtorek, 6 lutego 2018, 21:39
Powodzenia i szczescia w inwestowaniu, wiesz mi bedzie Ci potrzebne, skoro bierzesz za autorytet jakiegos szczeniaka ktory dowiedzial sie o krypto jak byl hype i zaczal nagrywac filmiki o krypto, jego inwestycje w 3 sztuki liska itd. szkoda gadac.Kyluu pisze: Panie i Panowie oto lista wydarzeń które mogą wybić do góry naszego liska, oraz inne kryptowaluty. I tak jak ostatnio Mark Stiller na swoim kanale zapowiadał że cena liska może 20 lutego wskoczyć na poziomie 1000 $. Pozdrawiam
A oto link
https://coinmarketcal.com/?form%5Bdate_ ... m%5Bsubmit
Inni youtuberzy nie lepsi, sieja strach i panike tytulami ,,czy to juz koniec kryptowalut?,, ,, krach,, ,,zalamanie,,
potem lekko prostujac i pocieszajac a prawda jest taka, ze takze chca byscie sie wyprzedali ze strata, strzyzenie trwa, a za jakis czas bedziemy testowali nowe ath. I Ci ludzie beda bardzo bogaci. Widzialem niejeden portfel z 40k+ btc i wiem jak latwo manipulowali ceną, by pozniej z 40k btc miec 50 itd.
Lisk 1000$ po rebrandingu?, sztifler powinien zamknac dziob bo robi ludziom krzywde
NiceVolumen
-
Strona 600 z 1283
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …
- 598
- 599
- 600
- 601
- 602