IOTA - temat ogólny

Początkujący
Reputacja: 7
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

IOTA - temat ogólny

Postautor: Luszian » czwartek, 1 lutego 2018, 22:28

Są bezpieczne na starym seedzie, nie musisz nic robić. Następnym razem tak jak trochę wyżej było mówione, przed snapshotem przelej środki na nowy seed, to ułatwi sprawę z generowaniem nowych adresów.

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

IOTA - temat ogólny

Postautor: Gordon Gekko, » piątek, 2 lutego 2018, 01:05

wojt5 pisze: Ja np. boje sie tego portfela ale boje sie tez trzymac IOT na gieldzie. Kupiłem za 40% swojego budzetu jak byla po 3.3 i jestem w czarnej dupie.

Najbardziej boje sie ze mam jakiego keyloggera, Niby antywir i Malwarebytes nic nie znalazl... Jakies sugestie?
NIe przejmuj sie :) ja kupiłem za 60% kapitału po 4,20 :D a mój znajomy zapakował sie full po 5,4 :D TAk to bywa. BTC robi marazm na rynku. Mam nadzieje ze ludzie w koncu ogarną ze BTC i inne prjekty to rózne rzeczy a nie jeden interes... Koljeny porblem to jak widze portfel :/ jesli Iota nie zrobi portfela łatwego w obsłudze i nie bedzie jeszcze jakis czas dobrego newsa to boje sie myslec gdzie wyladuje kurs...

Początkujący
Reputacja: 10
Reputacja postu: 
0

IOTA - temat ogólny

Postautor: wojt5 » piątek, 2 lutego 2018, 09:47

Gordon Gekko, pisze:
wojt5 pisze: Ja np. boje sie tego portfela ale boje sie tez trzymac IOT na gieldzie. Kupiłem za 40% swojego budzetu jak byla po 3.3 i jestem w czarnej dupie.

Najbardziej boje sie ze mam jakiego keyloggera, Niby antywir i Malwarebytes nic nie znalazl... Jakies sugestie?
NIe przejmuj sie :) ja kupiłem za 60% kapitału po 4,20 :D a mój znajomy zapakował sie full po 5,4 :D TAk to bywa. BTC robi marazm na rynku. Mam nadzieje ze ludzie w koncu ogarną ze BTC i inne prjekty to rózne rzeczy a nie jeden interes... Koljeny porblem to jak widze portfel :/ jesli Iota nie zrobi portfela łatwego w obsłudze i nie bedzie jeszcze jakis czas dobrego newsa to boje sie myslec gdzie wyladuje kurs...
Tylko ze jak kupowalem to z mysla o trejdowaniu, teraz niestety jestem hodlerem. Az kusi wplacic dodatkowa kase jak widze iote za taka cene...
A co do portfela to dobry portfel + najlepiej obsluga ledgera i mamy pociag, pytanie tylko kiedy to nastapi.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 53
Reputacja postu: 
0

IOTA - temat ogólny

Postautor: ajatoluk » piątek, 2 lutego 2018, 11:58

Fajnie widzieć że miałem racje co do bitcoina po 8000 i przygotowałem się wcześniej do takiego poziomu. Jednak teraz myślę że to nie koniec a mój typ to 5.500 co dla ioty oznacza widełki 0.8-1$.

Początkujący
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

IOTA - temat ogólny

Postautor: Proctosone208 » sobota, 3 lutego 2018, 20:34

hej, troche głupie pytanie, od kilku dni mam na portfelu 0 miota, ale wszystkie transakcje znikneły również więc raczej nikt mnie nie okradł ale wiecie jak najszybciej dojść do stanu by ponownie zobaczyć moje miota ? :)

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 76
Reputacja postu: 
0

IOTA - temat ogólny

Postautor: Lagoon » sobota, 3 lutego 2018, 20:55

@proctosone208
Byl tak zwany snapshot

Dodano po 1 minucie 23 sekundach:
Balans wroci jesli wygenerujesztyle adresow ile miales transakcji na portfelu
Czyli generujesz transakcje i dołączasz do tangle

Wygadany
Reputacja: 79
Reputacja postu: 
0

IOTA - temat ogólny

Postautor: wantwrite2014 » sobota, 3 lutego 2018, 22:02

IOTA Meetup w Bosch Venture Capital w Stuttgarcie
http://www.rbvc.com/en/rbvc/press/archi ... eetup.html

Początkujący
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

IOTA - temat ogólny

Postautor: Proctosone208 » sobota, 3 lutego 2018, 23:29

o fuck a da się jakoś sprawdzić ile miałem ?xD

Dodano po 7 minutach 22 sekundach:
ok, juz mam mioty :D

Wygadany
Reputacja: 79
Reputacja postu: 
0

IOTA - temat ogólny

Postautor: wantwrite2014 » sobota, 3 lutego 2018, 23:35

Lagoon pisze: @proctosone208
Byl tak zwany snapshot

Adresy się generuje przez włączenie reclaim?

Początkujący
Reputacja postu: 
0

IOTA - temat ogólny

Postautor: sockpuppet12 » niedziela, 4 lutego 2018, 00:43

A jak to wyglada ze starymi adresami? Sa aktualne? Czy trzeba generowac nowe aby przelac srodki po snapie?

Początkujący
Reputacja postu: 
0

IOTA - temat ogólny

Postautor: Schatten » niedziela, 4 lutego 2018, 00:46

wantwrite2014 pisze:
Lagoon pisze: @proctosone208
Byl tak zwany snapshot

Adresy się generuje przez włączenie reclaim?
RECEIVE -> GENERATE NEW ADDRESS

Początkujący
Reputacja: 129
Reputacja postu: 
0

IOTA - temat ogólny

Postautor: Aeon » niedziela, 4 lutego 2018, 12:31

Początkujący
Reputacja postu: 
0

IOTA - temat ogólny

Postautor: Gordon Gekko, » poniedziałek, 5 lutego 2018, 16:15

Szkoda gadać szkoda patrzeć! Tyle wam powiem. Jeszcze chetnie bym dokupił jak bedzie po 1$ ale k... nie mam za co:/ :oops: wgl jak bedzie po dolarze to bedzie super. Bardzo sie zawiodłem na IOTA. Mysle ze zobaczymy 4 dolary za rok moze 2 chciałbym sie mylić ale jest taka zenada... :cry: szkoda gadac...

Początkujący
Reputacja postu: 
0

IOTA - temat ogólny

Postautor: Luszian » poniedziałek, 5 lutego 2018, 16:46

Gordon Gekko, pisze:Szkoda gadać szkoda patrzeć! Tyle wam powiem. Jeszcze chetnie bym dokupił jak bedzie po 1$ ale k... nie mam za co:/ :oops: wgl jak bedzie po dolarze to bedzie super. Bardzo sie zawiodłem na IOTA. Mysle ze zobaczymy 4 dolary za rok moze 2 chciałbym sie mylić ale jest taka zenada... :cry: szkoda gadac...
Rynek kryptowalut jest bardzo nieprzewidywalny, za tydzień IOTA może być po 5$. Tak samo jak ludzie myśleli, że będzie za 1$ do końca 2017, lecz okazało się inaczej. Ważne, żeby nie mieć tak emocjonalnego podejścia, bo wtedy daleko nie znajdziesz. Jeśli jesteś na minusie to teraz masz dobry czas na dokupienie i uśrednienie ceny zakupów.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

IOTA - temat ogólny

Postautor: Gordon Gekko, » poniedziałek, 5 lutego 2018, 17:46

Luszian pisze:
Gordon Gekko, pisze:Szkoda gadać szkoda patrzeć! Tyle wam powiem. Jeszcze chetnie bym dokupił jak bedzie po 1$ ale k... nie mam za co:/ :oops: wgl jak bedzie po dolarze to bedzie super. Bardzo sie zawiodłem na IOTA. Mysle ze zobaczymy 4 dolary za rok moze 2 chciałbym sie mylić ale jest taka zenada... :cry: szkoda gadac...
Rynek kryptowalut jest bardzo nieprzewidywalny, za tydzień IOTA może być po 5$. Tak samo jak ludzie myśleli, że będzie za 1$ do końca 2017, lecz okazało się inaczej. Ważne, żeby nie mieć tak emocjonalnego podejścia, bo wtedy daleko nie znajdziesz. Jeśli jesteś na minusie to teraz masz dobry czas na dokupienie i uśrednienie ceny zakupów.
Wszystko sie zgadza. Podziwiam cie za Twój stoicyzm. Jestem na mega minusie. I chciałbym dokupić, jednak po zarobieniu sporo w grudniu na fali optymizmu postanowiłem zainwestować więcej. ;/ nie musze chyba nic więcej mówić... Chciałbym dokupić no ale kredytu nie wezmę. Poza tym sztywno trzymam sie zasady kapitału. tyle postanowiłem włożyć nie wiecej. No i koniec. Załuje ze nie poczekałem :/ ale co zrobic 1 mysl moja to była poczekamy do stycznia zobaczymy co bedzie. Ale magicy mówli uu 2018!!! AAAa bedzie rakieta!!! plus mój optymizm (tez emocjonalny ;) ) no i masz :/

Początkujący
Reputacja postu: 
0

IOTA - temat ogólny

Postautor: Luszian » poniedziałek, 5 lutego 2018, 18:10

Warto mieć sceptycznie nastawienie do inwestycji. Niestety myśl i tym, że jest się na minusie nie pomaga i rozumiem to. Mam takie podejście, bo nie bawię się jakimiś milionami, a strata wszystkiego mnie nie zaboli. Z drugiej strony kupuję kryptowaluty za pieniądze jakie wcześniej wydawałem na inne głupie rzeczy. Teraz chociaż nie idą, aż tak na marne. Jeśli jesteś na jakiejś kryptowalucie na minusie, a utrata wszystkiego Cię nie boli, to polecam, nie sprawdzanie kursu i odstresowanie się przy jakimś piwku ze znajomymi ;)

Początkujący
Reputacja: 12
Reputacja postu: 
0

IOTA - temat ogólny

Postautor: buddookan » poniedziałek, 5 lutego 2018, 20:00

Daliśmy się ponieść emocją i fali spekulacji twórców . Dużo zapowiedzi, zabawa w zgadywanki. Ochy, achy itp. Wszystko to wskazywało że IOTA lada moment wystrzeli. Dodatkowo MarketCap też szedł mocno w górę i w zasadzie wszystko szło w górę. No właśnie . Wszystko oprócz IOTY. IOTA w ogóle nie wykorzystała koniunktury. Przez większośc mocnych wzrostów MC stała w miejscu.
Niedługo zobaczymy 1$ a potem myślę że bardzo prawdopodobna jest cena poniżej wejścia na giełdę ( 0.6$) To będzie jeden z nielicznych przypadków.

Taka nauczka że nie warto inwestować podczas hossy w nowe kryptowaluty. Będą tańsze po bessie.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 61
Reputacja postu: 
0

IOTA - temat ogólny

Postautor: GibonGientki » poniedziałek, 5 lutego 2018, 20:05

Też wszedłem w IOTE na początku w okolicach 4$, ale coś mi tu śmierdziało, między innymi na tym forum, dużo było tzw "wyznawców", same zachwyty, bez realnego spojrzenia na kwestie zarobku, tylko jakieś idee, mrzonki. Dlatego wyprzedałem się na górkach i od tamtej pory traktuję IOTę czysto spekulacyjnie. Z dużym plusem jak na razie. Nie wykluczam że kupię na dłużej, ale to na pewno poniżej 1$.

Początkujący
Reputacja: 129
Reputacja postu: 
0

IOTA - temat ogólny

Postautor: Aeon » poniedziałek, 5 lutego 2018, 21:18

Przeciez w fundacji i technologii nic sie nie zmienilo i caly czas zatrudniaja nowe osoby.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 61
Reputacja postu: 
0

IOTA - temat ogólny

Postautor: GibonGientki » poniedziałek, 5 lutego 2018, 21:21

@Aeon, no i co z tego wynika? :) O tym właśnie pisałem, wkładasz pieniądze w ideę, ja inwestuje dla zysku i nie interesuje mnie co stanie się z projektem, gdy zamknę pozycje.

Wróć do „IOTA”