Dyskusja na temat kursu BTC

Twoim zdaniem kurs do 10 sierpnia znajdzie się w przedziale

Czas głosowania minął niedziela, 3 sierpnia 2025, 20:16

<100k$
5
9%
100-120k$
20
36%
>120k$
30
55%

Liczba głosów: 55
Początkujący
Reputacja: 72
Reputacja postu: 
9
Napiwki za post: 0 BTC

Dyskusja na temat kursu BTC dla POCZĄTKUJĄCYCH (2018)

Postautor: Verdas » czwartek, 1 lutego 2018, 10:03

Ostatnie rozważania odnośnie skali logarytmicznej zainspirowały mnie do sprawdzenia wyglądu różnych narysowanych już wcześniej wsparć i oporów, ale właśnie w skali log. Taka ciekawostka, od 30.01 odbijamy się cały czas od linii oporu rysowanej od szczytu z 06.01. Czyli od głównego oporu fali obecnie uznawanej za "C" korekty.

Obrazek

Widok w 1h, żółta linia.

Obrazek

Widać tutaj też jedyny udany wyskok nad tę linię pomiędzy 27.01 a 30.01, z nieudanym retestem. Dopóki nie przebijemy tej linii i nie zretestujemy jej skutecznie to ewentualna fala C cały czas się realizuje. Jest to silny opór, więc póki nie przebijemy go zdecydowanie na dużym wolumenie, zapewne będzie nadal spychał powoli kurs z kolejnych linii wsparcia.

Edit: Panowie, czy można tą formację przedzieloną żółtymi liniami traktować jako chorągiew spadkową z masztem zaczynającym się na 11000$? Bo jeśli tak, to właśnie walczy ona z dolną linią oporu chorągwi, a, że kurs powrócił i zretestował biały klin spadkowy. To wszystko zaczyna coraz bardziej wyglądać Bearish, oczywiście nie można wykluczyć kolejnej zmyłki.
Obrazek

Myślę, że należy teraz pilnie obserwować dolne wsparcie (dolna żółta linia) Na której obecnie oparł się kurs. Jeśli ją przebijemy więcej niż knotem i ewentualnie zretestujemy, to w najlepszym przypadku zatrzymamy się koło 9250$ tworząc double bot z dołkiem z 17.01. Jeśli jednak zejdziemy jeszcze niżej, to ewentualnego odbicia radzę szukać na którejś z linii wrzuconych wczoraj przez @new06,

Obrazek
Ostatnio zmieniony czwartek, 1 lutego 2018, 10:29 przez Verdas, łącznie zmieniany 1 raz.

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: b4sh » czwartek, 1 lutego 2018, 10:29

News z Indii - https://qz.com/1195316/budget-2018-bust ... ncy-party/

Co 10 transakcja na BTC ma miejsce właśnie tam.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 309
Reputacja postu: 
-5

Postautor: wizardking76 » czwartek, 1 lutego 2018, 10:33

Verdas te twoje linie to są naciągane raz bieżesz knoty raz świeczki tak nie można...

Początkujący
Reputacja: 72
Reputacja postu: 
0

Postautor: Verdas » czwartek, 1 lutego 2018, 10:52

@wizardking76, które linie aż tak kolą w oczy? Nie twierdzę na pewno, że jestem perfekcyjnym rysownikiem :P Niektóre były robione na szybko, można poprawić. Chciałem tylko przedstawić moją koncepcję. Jestem otwarty na wszelką krytykę i sugestie. W końcu AT to sztuka której nadal się uczę. :)

Ahr
Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 299
Reputacja postu: 
0

Postautor: Ahr » czwartek, 1 lutego 2018, 11:14

Z mojej perspekty sprawa wyglada tak, ze zblizamy sie nieuchronnie do testowania LT, poziom ze wzgledu na boczniak nam sie zwiekszyl do okolo 9k, sila bykow jest coraz mniejsza, co widac, na coraz to slabszych odbiciach, jesli testowanie tej lini, a wydaje mi sie, ze moze to nastapic albo dzisiaj, albo na dniach nie powiedzie sie i wykres na nia nie zareaguje.. To w mojej opinii mozna wydedukowac kilka ciekawych rzeczy, ktore sie obecnie dzieje.. mianowicie, sila BTC slabnie, umacnia sie za to ETH, nie bede sie rozpisywal bardziej, ani wrzucal wykresu, bo kazdy widzi to, co chce widziec, ja siedze na fiatach wiec moja opinia jest jak najbardziej obiektywna

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 61
Reputacja postu: 
0

Postautor: GibonGientki » czwartek, 1 lutego 2018, 11:18

Ahr pisze: ... ja siedze na fiatach wiec moja opinia jest jak najbardziej obiektywna...
To mówisz, że nie czekasz żeby tanio kupić?

Początkujący
Reputacja: -40
Reputacja postu: 
0

Postautor: NYpost » czwartek, 1 lutego 2018, 11:25

Ja czekam, ale na ETH, mam takie wrażenie, że w tym roku pociągnięta zostanie bania na tym walorze. Jeżeli Bit zanurkuje do 5-6K (co jest realne) i utraci pozycje lidera to już się nie wyciągnie. Technologicznie odstaje od reszty i nie ma czym walczyć, jeżeli do tego straci popularność to prawdopodnie czeka go los ETC.

Ahr
Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Ahr » czwartek, 1 lutego 2018, 11:28

czekam na to, co sobie wysnilem i nikogo nie namawiam do tego, ale moje widzimisie wyglada tak, ze kapitalizacja BTC jest mimo wszystko niewiele wieksza od ETH na ten moment (napisalem niewiele, bo nie oszukujmy sie, ale mamy banke na Bicie, ktora jest z jakichs powodow hamowana) w ostatnim czasie ETH zostalo lepiej wycenione w ankiecie, jesli rynek pokaze slabosc Bita i przelozy sie to na ETH to wtedy dopiero bedziemy mieli paniczny zjadl, a "tani zakup" bedzie przyprawial o placz, czy "krola" zastapi, cos co powinno zrobic to dawno temu? zobaczymy.

Jesli jeszcze wrocic na moment, w ktorym kazdy czekal na testowanie wczesniej wspomnianej LT w okolicach 8k, a czekalo bardzo wielu i jesli wziac pod uwage to, ze lecial nam boczniak z falszywymi wybiciam itd do poziomu gdzie ta linia osiaga okolo 9-10k to czy przy tak zaladowanym rynku, nie byloby to odpowiednie miejsce, na strzyzenie owiec?
Ostatnio zmieniony czwartek, 1 lutego 2018, 11:40 przez Ahr, łącznie zmieniany 1 raz.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: NYpost » czwartek, 1 lutego 2018, 11:36

Wiem co jest, ale mam wrażenie, że przy panice będzie to szybko pękać. Kwestia, że jak widzisz pieniądze już tak chętnie nie wracają do BTC po spadkach tylko są ładowane w eth, które konsekwetnie się umacnia,

Ahr
Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Ahr » czwartek, 1 lutego 2018, 11:38

LN ma pelno bledow, testy sie nie powiodly, tutaj wiele osob zastanawia sie nad tym w jakim momencie wejsc, moze powinniscie sie zastanowic w jakim wyjsc?

Początkujący
Reputacja: -25
Reputacja postu: 
0

Postautor: Mateusz221993 » czwartek, 1 lutego 2018, 11:50

Witam mam 1 pytanie gdyby eth wyprzedzilo alty i poszla by pompa a btc by spadl np do 5k$ przy czym eth by roslo to czy alty by rosly razem ze wzrostem eth dziekuje za odpb

Ahr
Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

Postautor: Ahr » czwartek, 1 lutego 2018, 11:50

dlaczego dobre miejsce skoro mamy trojkat znizkujacy, ktory prowadzi nas do LT wyrysowanej z 07.12.17r, od ktorej zaczely sie wzrosty i dmuchanie banki? poziom 10k zostal juz wyleszczony, teraz poraz zobaczyc ile osob ustawi sie w okolicach LT, moim zdaniem stanie sie to jeszcze dzisiaj, oczywiscie moze nastapic wybicie, ale jak wielkie? skoro brakuje checi na pompowanie ceny? bo brakuje powodow. To tak, jakby wystawic na sprzedaz rower z komuni po cenie nowoczesnych, atrakcyjniejszych i sprawniejszych rowerow przez sentyment. Jesli BTC osiagnie nowe ATH to kupie 1 BTC i przekaze go na wybrana przez wierzacych w to fundacje, pozdrawiam

Początkujący
Reputacja postu: 
2

Postautor: NYpost » czwartek, 1 lutego 2018, 11:51

@termitek12, Wtedy bitcoin nie miał konkurencji, nie ośmieszył się przed całym światem i katalizatorem był Mt.Gox, tym razem powodem jest postęp technologiczny jaki ekipa core najzwyczajniej przegapiła. Jeżeli ten rynek i ta technologia ma się dalej rozwijać to najzwyczajniej w świecie świecidełka jak bitcoin powinny zostać zmarginalizowane, a i nie jest powiedziane, że kiedyś bańka znów się nie pojawi na BTC - ludzie mają różne kaprysy, ale w tym roku sądzę, że pompujemy ETH.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 644
Reputacja postu: 
0

Re: RE: Dyskusja na temat kursu BTC dla POCZĄTKUJĄCYCH (2018)

Postautor: baggins » czwartek, 1 lutego 2018, 11:53

baggins no ile to tam bylo z 1200 na 400 (66%)? Biorac pod uwage ten rynek teraz 50% to dla mnie dobry moment (kapitalizacja, uzytkownicy, projekty, itd.).

Z 1200 na poniżej 200 mój drogi w piku
Wszystko co piszę jest jedynie moją opinią. Nie roszczę sobie prawa do głoszenia prawdy objawionej. Mylić się może każdy.
LEWAR TWÓJ WRÓG!!!

NoMoreCore

Początkujący
Reputacja: 169
Reputacja postu: 
1

Postautor: kierownikł » czwartek, 1 lutego 2018, 12:02

Słoneczny patrol napompował koła ratunkowe.

http://omnichest.info/lookupadd.aspx?ad ... G1FAJysSfz

Ostatnio 100 baniek dało 10% up, więc jest szansa na 20% bliżej księżyca.

Dodano po 2 minutach 45 sekundach:
wcześniej było jeszcze jedno 200, więc łącznie 400, ale 40% to się raczej nie zsumuje... chyba że przybyła dostawa tonera i przedmuchiwane są dysze

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 61
Reputacja postu: 
1

Postautor: GibonGientki » czwartek, 1 lutego 2018, 12:07

Wiele osób strasznie nakręca się na praktyczne zastosowanie krypto, ale czy nie widzicie, że w chwili obecnej żadna krypto nie ma najmniejszej szansy być szeroko używana jako środek płatniczy? I każdy co bystrzejszy doskonale to widzi?
Powód jest tylko 1. Zmienność ceny. Przysłowiowy, nawet bardzo nowoczesny "Janusz", posiadający konto na giełdzie oraz portfel i tak nie użyje BTC, ETH czy BCH aby cokolwiek kupić. Bo planując zakup przedmiotu za 1000$ jutro, dziś przesyła środki, jutro pół biedy jeśli będzie miał 1030$, ale co jeśli będzie miał 900$? Po co komu ta cała zabawa, skoro podajesz kilka numerów z mastercarda i masz kupione co chciałeś?
Krypto to walor spekulacyjny i tylko i wyłącznie spekulacyjny. W obecnym kształcie jego zastosowanie w życiu jest i będzie co najwyżej marginalne. Przydaje się do prania pieniędzy, nielegalnych transferów, zakupów, oraz zarabiania na wahaniach i to tyle.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 374
Reputacja postu: 
0

Postautor: Delhi » czwartek, 1 lutego 2018, 12:13

@akos
Od jakiego poziomu widzę odbicie ? Rozmawialiśmy o Rsi ale odpowiem jeszcze raz w $
4000 $ +- 400 $ . Ale większość forum szanuje kreski więc czekaj znajdę ci jakaś ...
OK powiedzmy TL Marzec -Lipiec Okolice Maja-Czerwca tego roku 4000-4400 .
Dla mnie to by był dobry test. A póki co ogarnąłem jak się stawia shorty i odpalony od 10500.
Popcorn się skończył otwieram czipsy

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: b4sh » czwartek, 1 lutego 2018, 12:22

GibonGientki pisze: Przydaje się do prania pieniędzy, nielegalnych transferów, zakupów, oraz zarabiania na wahaniach i to tyle.
Dokładnie tak samo uważam. Dodał bym jeszcze ukrywanie nielegalnie zarobionej kasy. Ludzie którzy wierzą, że kryptowaluty wejdą do codziennego użytku to marzyciele.

Blockchain jako technologia się przyjmie na 100% i będzie miał zastosowanie w wielu dziedzinach życia. Natomiast kryptowaluty albo zostaną całkowicie zbanowane przez poszczególne kraje, albo tak mocno "uregulowane", że cała ta zabawa przestanie mieć sens.
Ostatnio zmieniony czwartek, 1 lutego 2018, 12:24 przez b4sh, łącznie zmieniany 1 raz.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 29
Reputacja postu: 
0

Postautor: Chillout » czwartek, 1 lutego 2018, 12:22

Czy 9512$ może być traktowane już jako drugi dół w double bottom?

@Delhi czyli wg Ciebie jedziemy do +/- 4000$?
Ostatnio zmieniony czwartek, 1 lutego 2018, 12:22 przez Chillout, łącznie zmieniany 1 raz.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 11355
Reputacja postu: 
0

Postautor: Wymazywanie » czwartek, 1 lutego 2018, 12:23

wizardking76 pisze: Verdas te twoje linie to są naciągane raz bieżesz knoty raz świeczki tak nie można...
Przynajmniej jakieś rysuje a nie jak niektórzy wpada tu głównie by naganiać jak już dużo wzrośnie na dalszy niemal pewny wzrost.

Linie z wykresów @Verdas, są dobre, więc lepiej się podszkol.
d4d5 c4dxc4 Nc3Nc6 d5Ne5 e4Nf6 b3cxb3 Qxb3e6 Nge2Nd3+ Kd2Nxf2 Rg1N6g4 h3Nh2 Ng3exd5 exd5g6 Ba3Qg5+ Kc2 Bf5+ Kb2Qd2+ Qc2Qxc2#

Wróć do „Przedszkole”