Dam miejsce pod koparkę Bitcoin Warszawa-Okolice

Regulamin forum
1. Początkujący nie mogą oferować "udziałów" i "preorderów"
Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: Eminencja » środa, 24 stycznia 2018, 18:03

Witam tak jak w tytule.
Jeśli temat założyłem w złym dziale proszę o przeniesienie z góry dziękuję.

Przyjmę koparkę do kopania krypto walut i mogę zaoferować pomieszczenie z duża przestrzenią i niskimi temperaturami zawsze mniej niż 22stopnie,router LTE z podpięciem internetu na kabel bez limitu danych.

Przyjmę standardowe koparki jak i te z GPU.
Liczę tylko na poważne oferty.
Możliwość kilku opcji płatności:
płatności w walucie wydobytej przelewanej na moje konto
płatność w gotówce
płatność w kartach graficznych nadających się do kopania kryptowalut

Miejsce jest usytuowane w normalnym miejscu i nie potrzebuje kamer przed złodziejem jak to ma miejsca w opuszczonych halach.
Jeśli macie jakieś pytania śmiało zadawajcie je w komentarzach.
A cena nie jest cena z kosmosu jak ma to miejsce w wielu tego typu ogłoszeniach.
Możliwość podpisania legalnej umowy wynajmu :)

Telefon kontaktowy: 733-640-450
Igor ;)

Początkujący
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: Neviar » czwartek, 25 stycznia 2018, 10:04

Eminencja pisze: Miejsce jest usytuowane w normalnym miejscu i nie potrzebuje kamer przed złodziejem jak to ma miejsca w opuszczonych halach.
Tutaj widzę duży "question mark" ;)

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Eminencja » czwartek, 25 stycznia 2018, 10:20

Neviar pisze:
Eminencja pisze: Miejsce jest usytuowane w normalnym miejscu i nie potrzebuje kamer przed złodziejem jak to ma miejsca w opuszczonych halach.
Tutaj widzę duży "question mark" ;)
Po prostu koparka znajduje się w domu 1rodzinnym a 1 całe piętro jest zrobione jednak nic tam nie ma więc idealnie nadaje się do tego iż jest bardzo duże oraz chłodne :) (nie ma tak wilgoci)

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Neviar » czwartek, 25 stycznia 2018, 10:27

"question mark" nadal pozostaje, a dotyczy zaufania ;]. Umowa musiałaby zawierać szczegółowe dane koparki, włącznie z numerami seryjnymi. Kamerki niby nie trzeba, a nawet jakby była to awaria zasilania na kilka minut i nowiutkie GPU wymienione na identyczne, ale zajechane :D.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Eminencja » czwartek, 25 stycznia 2018, 10:38

Neviar pisze: "question mark" nadal pozostaje, a dotyczy zaufania ;]. Umowa musiałaby zawierać szczegółowe dane koparki, włącznie z numerami seryjnymi. Kamerki niby nie trzeba, a nawet jakby była to awaria zasilania na kilka minut i nowiutkie GPU wymienione na identyczne, ale zajechane :D.
Nie mam pojęcia jakim trzeba być Januszem aby podmieniać komuś części od koparki...
Mi się dysk popsuł to kupiłem nowy i nigdy mi na myśl nie przyszło aby komuś w ten sposób utrudniać i robić takie wybryki.
Ja mam zaledwie 3 karty graficzne bo na więcej nie pozwolił mi na dzień dzisiejszy domowy budżet i powolutku kopię z myślę że miejsce które stoi puste może stać się miejscem innych koparek,dlatego też będę preferować rozliczenie w kartach graficznych abym to mógł sam też zacząć szybciej kopać wraz ze zwrotem inwestycji a interesują mnie już osoby co mają nawet kilka kart nie muszę być to dziesiątki. :)

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Neviar » czwartek, 25 stycznia 2018, 11:09

Tak czy inaczej, jeżeli ktoś się zgłosi, nie zdziw się na widok/propozycję bardzo restrykcyjnych umów ;). Ktoś może wstawić 1 koparkę na 8 kart graficznych, ale może ona być warta zarówno 20 jak i 40 tysi.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Eminencja » czwartek, 25 stycznia 2018, 11:12

Neviar pisze: Tak czy inaczej, jeżeli ktoś się zgłosi, nie zdziw się na widok/propozycję bardzo restrykcyjnych umów ;). Ktoś może wstawić 1 koparkę na 8 kart graficznych, ale może ona być warta zarówno 20 jak i 40 tysi.
Wiadomo Neviar zaczynam w sumie więc nie spodziewam się od razu ludzi wbijających drzwiami i oknami jak na promocję karpia :D
Ale liczę że pocztą pantoflową od mniejszych klientów rozejdzie się powoli informacja :)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 403
Reputacja postu: 
0

Postautor: slasta » czwartek, 25 stycznia 2018, 11:50

Eminencja pisze:
A cena nie jest cena z kosmosu jak ma to miejsce w wielu tego typu ogłoszeniach.
To ile ta cena wynosi?
Czy cena zawiera koszt prądu? Jeśli nie to jaką masz stawkę za prąd ? Jak by nie było to dość istotny czynnik.
Eminencja pisze: pomieszczenie z duża przestrzenią i niskimi temperaturami zawsze mniej niż 22stopnie
To że tak jest obecnie nie znaczy że będzie tak samo po wstawieniu koparek. Pomieszczenie pod koparki musi być przynajmniej dobrze wentylowane. Bez wentylacji stojące powietrze będzie się szybciej nagrzewać , a po drugie osuszać , a suche powietrze gorzej odprowadza ciepło. Koparka to nic innego jak grzejnik bo pobieraną energię w większości zamienia na ciepło. Wstawisz 2 koparki po 1kW każda i masz grzejnik 2kW który w ciągu doby z tych 22°C zrobi ci 35+°C, bo budynek zapewne ocieplony ,więc za dużo ciepła przez ściany nie ucieknie, i brak stałej cyrkulacji powietrze, nawet jak masz w budynku rekuperację to trochę za mało aby odprowadzić kilka kW ciepła z koparek.
Eminencja pisze: Przyjmę standardowe koparki jak i te z GPU.
Przyjmowanie innych koparek niż GPU mocno bym przemyślał , bo koparki ASIC do najcichszych nie należą, a strop to może być za mało aby wygłuszyć odgłosy małych odrzutowców więc inni domownicy raczej nie będą za szczęśliwi z ciągłego huczenia nad głowami.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Eminencja » czwartek, 25 stycznia 2018, 12:14

slasta pisze:
Eminencja pisze:
To ile ta cena wynosi?
Czy cena zawiera koszt prądu? Jeśli nie to jaką masz stawkę za prąd ? Jak by nie było to dość istotny czynnik.
Eminencja pisze: pomieszczenie z duża przestrzenią i niskimi temperaturami zawsze mniej niż 22stopnie
To że tak jest obecnie nie znaczy że będzie tak samo po wstawieniu koparek. Pomieszczenie pod koparki musi być przynajmniej dobrze wentylowane. Bez wentylacji stojące powietrze będzie się szybciej nagrzewać , a po drugie osuszać , a suche powietrze gorzej odprowadza ciepło. Koparka to nic innego jak grzejnik bo pobieraną energię w większości zamienia na ciepło. Wstawisz 2 koparki po 1kW każda i masz grzejnik 2kW który w ciągu doby z tych 22°C zrobi ci 35+°C, bo budynek zapewne ocieplony ,więc za dużo ciepła przez ściany nie ucieknie, i brak stałej cyrkulacji powietrze, nawet jak masz w budynku rekuperację to trochę za mało aby odprowadzić kilka kW ciepła z koparek.
Eminencja pisze: Przyjmę standardowe koparki jak i te z GPU.
Przyjmowanie innych koparek niż GPU mocno bym przemyślał , bo koparki ASIC do najcichszych nie należą, a strop to może być za mało aby wygłuszyć odgłosy małych odrzutowców więc inni domownicy raczej nie będą za szczęśliwi z ciągłego huczenia nad głowami.

Jakie urządzenie masz do zaoferowania oraz o jakim poborze prądu?
Prąd mam w cenie 35groszy/kWh na 2 lata w zamian za to że firma RWE zrywała nam połączenia sieci przez prawie rok doprowadzając jak to ujęliśmy w piśmie do utrudnienia życia a to wszystko przez budowę marketu ulicę obok który był podpięty na boku pod nasz przydział mocy,dopiero teraz postawili własną stację transformatorową która była w planach już na samym początku.
Nie chcę brać astronomicznej kwoty wynajmuj aby zorientować się w rynku jednak też nie dam rady podłączyć 500kart bo spalę instalację chodź jest gruba z miedzi.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Neviar » czwartek, 25 stycznia 2018, 14:40

Więc na początek rozeznaj się o jakiej maksymalnej mocy mówimy, bo nie ustaliłeś żadnego limitu też. Dostaniesz 4 klientów, każdy po 1-3 koparki o różnej mocy i nagle "coś pyknie", albo dostawca zapuka do drzwi w sprawie przekroczenia ustalonych z nimi wcześniej limitów.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Eminencja » czwartek, 25 stycznia 2018, 15:14

Neviar pisze: Więc na początek rozeznaj się o jakiej maksymalnej mocy mówimy, bo nie ustaliłeś żadnego limitu też. Dostaniesz 4 klientów, każdy po 1-3 koparki o różnej mocy i nagle "coś pyknie", albo dostawca zapuka do drzwi w sprawie przekroczenia ustalonych z nimi wcześniej limitów.

Mam 6 gniazdek do dyspozycji.
Na każde gniazdo przypada około 2300W mocy nie więcej bo wtedy zaczyna mi wybijać bezpieczniki no chyba żeby podpiąć przez siłowe ale wtedy trzeba z kablem kombinować.

Wróć do „Usługi”