Lisk dyskusja o cenie - wątek spekulacyjny

Początkujący
Reputacja: 61
Reputacja postu: 
1
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: sebastian86 » wtorek, 16 stycznia 2018, 16:47

magawa pisze: no chyba nie mało, skoro jest 578 stron :)
ogólnie jestem nowy, krypto tylko oglądam i analizuje i chce zainwestować - czy uważacie, że lisk to dobra opcja? Potencjał chyba jest, pytanie czy faktycznie jest szansa, że podskoczy do 100, 500, czy 1000 $.
sporo osób dzisiaj sprzedaje z tych co miało nadzieję na poziomy które Ty tutaj podajesz. Skoro nie jesteś w rynku to nie czujesz w pełni tego co sie dzieje, a dzieje się: strach, panika, wściekłość, oszukali mnie i takie tam. Więc jak chcesz się ładować w rynek z takimi zmiennościami nastrojów i kursów to wchodz :P, zapewne znajda się luidzie co od ręki sprzedadza Ci tyle lisków ile zdołasz unieść :P

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: magawa » wtorek, 16 stycznia 2018, 17:01

widzę jak to wygląda, zdaje sobie sprawę jak działa rynek itp
natomiast lisk chyba jest najciekawszym projektem, jaki znalazłem - oczywscie tez jest bardzo nieprzewidywalny, ale wydaje się, że jest w stanie osiągnać większe wartośći - a spadek, no cóż...bywa :) dobry moment, żeby kupić

Początkujący
Reputacja: 108
Reputacja postu: 
0

Postautor: uzar007 » wtorek, 16 stycznia 2018, 17:02

Ja kupiłem za 118 i trzymam bez żadnej paniki. Mam może żal do siebie że nie poczekałem dłużej bo bym miał więcej lisków ale kto wiedział, że będzie taki mocny spadek. A i narzeczona się ze mnie śmieje, że jadę jak narazie na minusie ;)

Początkujący
Reputacja: 61
Reputacja postu: 
0

Postautor: sebastian86 » wtorek, 16 stycznia 2018, 17:03

jeśli miałbyś kupować to teraz na pewno jest lepszy moment niż tydzień temu.
a czy za tydzień będzie lepsza cena niż dziś, to nikt tego nie wie.

Początkujący
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: rafgoo » wtorek, 16 stycznia 2018, 17:08

Ja bym spekulował że będzie jeszcze lepsza cena zważywszy na problemy z dowiezeniem core 1.0 - raczej nie ma szans żeby im się to udało do 20 lutego.

Początkujący
Reputacja: -15
Reputacja postu: 
1

Postautor: GameCash » wtorek, 16 stycznia 2018, 17:08

Spoiler:
lisk-2207 pisze: Co tak ucichł ten wątek ?
Teraz powinien sie znęcać nad januszami i powiedzieć a nie mówiłem ale odpuszczę. ALe to 2 razy gdy przewidziałem korekte w ciagu 2 msc . I teraz znow zaladowany na full :D Nie dość że kurs urósł mi ponad 10 razy to jeszcze liczbe liskow pomnożyłem . MUSICIE NAUCZYC SIE PRZYJMOWAĆ PRAWDE . Nawet jak boli bo nie słuchacie ostrzeżeń a potem płacz .

A i brawa dla tych co nie dali sie wyleszczyć .

Weteran
Reputacja: 3193
Reputacja postu: 
0

Postautor: Harmony » wtorek, 16 stycznia 2018, 17:14

GameCash pisze: Teraz powinien sie znęcać nad januszami i powiedzieć a nie mówiłem ale odpuszczę. ALe to 2 razy gdy przewidziałem korekte w ciagu 2 msc . I teraz znow zaladowany na full Nie dość że kurs urósł mi ponad 10 razy to jeszcze liczbe liskow pomnożyłem . MUSICIE NAUCZYC SIE PRZYJMOWAĆ PRAWDE . Nawet jak boli bo nie słuchacie ostrzeżeń a potem płacz .

A i brawa dla tych co nie dali sie wyleszczyć .

No chyba Cię zacznę jeszcze mocniej szanować, jak będziesz takie konkretne wskazówki dawać :D Ja Wam powiem jaki jest ze mnie Janusz. Pogoniłem nad ranem po 95zł Liski, zamiast iść spać i martwić się nad ranem co się będzie działo, to odkupiłem kilkadziesiąt groszy taniej, na czym zyskałem uwaga uwaga 0,01 Liska :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Zbyt emocjonujące jest dla mnie granie na spadkach i ogólnie shorty i za każdym razem ugrywam coraz mniej (najpierw 3 Liski, potem 0,1, teraz 0,01 :D ) Ale czutki często mam dobre i gdybym się siebie słuchał i nie wątpił to pewnie byłoby już conajmniej z 50-100 więcej ;) Także wyleszczyć się nie dałem i Wy też sie nie dajcie ;)
rafgoo pisze: Ja bym spekulował że będzie jeszcze lepsza cena zważywszy na problemy z dowiezeniem core 1.0 - raczej nie ma szans żeby im się to udało do 20 lutego.
Prace nad Core nieustają, tak jak wcześniej pisał GameCash, to, że procentowo na githubie spada milestone, nie oznacza, że cofają się w pracach, wręcz odwortnie, idą wciąż na przód

Początkujący
Reputacja: 3
Reputacja postu: 
0

Postautor: zwierciadło » wtorek, 16 stycznia 2018, 17:20

zwierciadło pisze:... NIE PANIKOWAĆ ;) ... LISk po prostu jest obecnie tyle w kwocie swej wartości 90-100 zł ,a 139 było niczym nie uzasadnione ... w marcu będzie 190 zł :) ... raz piszecie jaki super niesamowity projekt z przyszłością ,jaki zajebisty doświadczony i ambitny zespół ,a kiedy spadło to SPRZEDAWAĆ UCIEKAĆ & SPIERD...

to napisałem parę dni temu i nic się nie zmieniło ... kto rano sprzedał wszystko za np. 92 ,a kupił po 78 - szacun ! a kto sprzedał jak było po 77 i teraz czeka ,aż spadnie na 60 :) noooooo cóż powodzenia ,kto wie może ...

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 7
Reputacja postu: 
0

Postautor: arabaktus » wtorek, 16 stycznia 2018, 17:21

I taka mala ciekawostka:

Rok w rok podobna sytuacja. Chociaz ja nie uważam aby równie szybko wróciło wszystko na wczesniejsze poziomy. Bym tego chciał oczywiście. Jednak wzrosty tego poziomu jakie obserwowaliśmy były po prostu chore. Poszczególne kraje beda regulować ten rynek przez co takich spadków moze być jeszcze wiele. Możemy tylko gdybać i sie przyglądać ;)

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: Harmony » wtorek, 16 stycznia 2018, 17:26

zwierciadło pisze: zwierciadło pisze:
... NIE PANIKOWAĆ ... LISk po prostu jest obecnie tyle w kwocie swej wartości 90-100 zł ,a 139 było niczym nie uzasadnione ... w marcu będzie 190 zł ... raz piszecie jaki super niesamowity projekt z przyszłością ,jaki zajebisty doświadczony i ambitny zespół ,a kiedy spadło to SPRZEDAWAĆ UCIEKAĆ & SPIERD...

to napisałem parę dni temu i nic się nie zmieniło ... kto rano sprzedał wszystko za np. 92 ,a kupił po 78 - szacun ! a kto sprzedał jak było po 77 i teraz czeka ,aż spadnie na 60 noooooo cóż powodzenia ,kto wie może ...

To chyba nawet pisałeś w moim odniesieniu ;) No w cały projekt wierzę całym sercem, ale czasem trzeba sprzedać trochę drożej i dokupić taniej, o ile ktoś ma odpowiednie do tego nerwy :D

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: magawa » wtorek, 16 stycznia 2018, 17:41

arabaktus konieczny? :)

Dodano po 1 minucie 59 sekundach:
ehh, rozumiem sprzedawanie i dokupowanie taniej, ale jeżeli ktoś rezygnuje z lsk z powodu spadku, to jest w błędzie :)

Początkujący
Reputacja: 2
Reputacja postu: 
0

Postautor: k.b. » wtorek, 16 stycznia 2018, 17:44

Harmony pisze:
... NIE PANIKOWAĆ ... LISk po prostu jest obecnie tyle w kwocie swej wartości 90-100 zł ,a 139 było niczym nie uzasadnione ... w marcu będzie 190 zł ... raz piszecie jaki super niesamowity projekt z przyszłością ,jaki zajebisty doświadczony i ambitny zespół ,a kiedy spadło to SPRZEDAWAĆ UCIEKAĆ & SPIERD...

to napisałem parę dni temu i nic się nie zmieniło ... kto rano sprzedał wszystko za np. 92 ,a kupił po 78 - szacun ! a kto sprzedał jak było po 77 i teraz czeka ,aż spadnie na 60 noooooo cóż powodzenia ,kto wie może ...

To chyba nawet pisałeś w moim odniesieniu ;) No w cały projekt wierzę całym sercem, ale czasem trzeba sprzedać trochę drożej i dokupić taniej, o ile ktoś ma odpowiednie do tego nerwy :D
Nerwy i DG bo przy takich regularnym handlu kwestia czasu jak sie US upomni o swoje coś tak czuje. Ale obym się mylił na waszą korzyść.

Dodano po 27 sekundach:
Harmony pisze:

Nerwy i DG bo przy takich regularnym handlu kwestia czasu jak sie US upomni o swoje coś tak czuje. Ale obym się mylił na waszą korzyść.

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: Harmony » wtorek, 16 stycznia 2018, 18:52

Podobno Core 1.0 gotowe w 90% !!!

https://github.com/LiskHQ/lisk/projects/6

Początkujący
Reputacja: 3
Reputacja postu: 
2

Postautor: goldmen69 » wtorek, 16 stycznia 2018, 18:53

Jeżeli dzisiejsze niusy wejdą w życie,średnioterminowo ,podkreślam średnioterminowo należy liczyć się ::Po tym jak bitcoin wzrósł piękną piątką wzrostową,utworzył duży trójkąt,dzisiaj wyszedł z niego dołem i cena po raz drugi uderzyła i odbiła się od 0.50 zniesienia fibo. Zniósł 50% ostatnich wzrostów. Przyjmuje się że po wyjściu z trójkąta zakres ruchu ceny powinien wynieść nawet tyle ile wynosi podstawa trójkąta,czyli zejście do nawet 8000$.Zniesienie fibo 0,618 mamy na jakiś 8700$ także bitcoin na pewno respektował by te ceny.Duża ale nadal korekta.Na innych rynkach to częsty widok.
Lisk podobnie,dzisiaj naruszył 0.50 fibo (lisk/usd bitbay) i odbił.Ale najczęściej cena dąży do swojej ulubionej wartości 0,618 czyli jakieś 18.3 $.Mamy tam w pobliżu ostatni duży dołek 19$.Tam pewno by mocniej odbiło.Jakby te ceny puściły to ratuj się kto może,bo spadki najczęściej przyśpieszają i bardzo szybko moglibyśmy wylądować na 12$.Korekta duża ,ale dalej trend wzrostowy długoterminowy niezagrożony.Tam to już dłuższy przystanek,pewno i czas na zakupy ,na przyjrzenie się też innym wartościowym projektom,które coś wnoszą.Bo trzeba przyznać ,że ostatnie dwa miesiące to czysto spekulacyjne wzrosty.

Początkujący
Reputacja: 438
Reputacja postu: 
1

Postautor: Ishias » wtorek, 16 stycznia 2018, 19:10

Jak tam obukpienia na maxa po 22usd ja kupie taniej :P. Nie to że sie smieje ale pisałem o ponownych spadkach

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 71
Reputacja postu: 
0

Postautor: SidLeniwiec » wtorek, 16 stycznia 2018, 21:46

Wśród tych wszystkich liczb zaznaczonych na kolor czerwony nie wolno zapominać o jednej dość optymistycznej kwestii czyli LSK/BTC. Cena bardzo stabilnie się trzyma w granicach 0,002 co może świadczyć, że mimo obecnego zamieszania Lisk nic nie traci na tzw wartości. Jest do bardzo bardzo dobra prognoza gdy sztorm na morzu się uspokoi. Dodatkowo będzie pozytywny szum koło Lisk ze względu na wydarzenia które szykują się 20 luty a zważywszy na to, że jeszcze mamy równy miesiąc do tego czasu to jest czas na to aby do tego momentu uspokoiła się sytuacja na giełdzie. Jedyne co to myślę czy może coś jeszcze kupić, choć ja tu jestem "hobbystycznie" bo moje ilości lisków nie są tak ogromne jak chwalących się tu inwestorów :)

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: lisk-2207 » wtorek, 16 stycznia 2018, 22:06

Ludzie którzy tu piszą że przepowiadali spadki są po prostu śmieszni ;) To oczywiste że w krótkim czy dłuższym terminie spadki nadejdą, wiec nie uważajcie się za wybitnych analityków pisząc o prognozowanych spadkach- wzrostach ;D

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 410
Reputacja postu: 
0

Postautor: Jazda » wtorek, 16 stycznia 2018, 22:35

Wszyscy żyją ? Bo Liska po 60-dych rozdają :shock:
Panowie nic ino brać :P

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: rafgoo » wtorek, 16 stycznia 2018, 22:36

Kolejną noc spadków. Może niedługo wszyscy będziemy się chwalić że kupiliśmy po 8 zl

Początkujący
Reputacja: -2
Reputacja postu: 
0

Postautor: vindmarin » wtorek, 16 stycznia 2018, 22:38

BitVonZen, przypomina mi się historyjka pewnego woźnego, który "załatwiał" przyjęcia na studia w Krakowie... Brał z góry pieniądze za "pomoc" w dostaniu się na uczelnię, a jak się ktoś nie dostał, to nawet je oddawał... taki był uczciwy :D
Oczywiście bez urazy do nikogo tutaj :)

Wróć do „Lisk”