Dyskusja i pytania do tematu "Waluty o niskiej kapitalizacji"+ FAQ Początkującego (Pierwszy post)

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja: 265
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Dyskusja i pytania do tematu "Waluty o niskiej kapitalizacji"+ FAQ Początkującego (Pierwszy post)

Postautor: mediabooker » niedziela, 14 stycznia 2018, 13:47

Hehehe. Zamierzam podać procentowo rzecz jasna:) Nie piszę również, że zamierzam komuś coś narzucać:) Mój post będzie przykładem. Ja tu widzę małą tworzącą się społeczność i zamierzam się podzielić. Tylko tyle i aż tyle:D
Każdy czyta, to co chce wyczytać Panowie:P

Początkujący
Reputacja: 5
Reputacja postu: 
0

Postautor: Czarsky » niedziela, 14 stycznia 2018, 13:54

RafaelGrey pisze: Ja się podziele podziele zyskiem z każdym kto mi przedstawił ciekawego coina i jego opis. Zanotowalem sobie nicki i sięgnę po nie w dniu realizacji zysków:)
Popieram i dołączam! :)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 912
Reputacja postu: 
0

Postautor: Rumcajs » niedziela, 14 stycznia 2018, 13:57

@mediabooker,

ja jak coś sprzedam to wyślę kwotowo. Nie będe się bawił w liczenie % i zastanawianie czy to powinien być 1% czy 5% czy a moze aż 10 % :D
Zobaczę ile mam $$$ po sprzedaniu i wyślę adekwatną kwotę wg swojego uznania ;)

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

Postautor: mediabooker » niedziela, 14 stycznia 2018, 14:02

@Rumcajs
Możliwe, że Twoje podejście jest najlepsze:) Przyznam się, że zbieram się już kilka dni do tego liczenia:P Ja zainwestowałem (bez też) naprawdę małą kwotę, więc w moim przypadku jest lepiej policzyć.
Ostatnio zmieniony niedziela, 14 stycznia 2018, 14:25 przez mediabooker, łącznie zmieniany 1 raz.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Rumcajs » niedziela, 14 stycznia 2018, 14:19

czemu piszesz "też"
Spoiler:
:twisted:

Początkujący
Reputacja: -3
Reputacja postu: 
0

Postautor: krypcik » niedziela, 14 stycznia 2018, 18:05

Rumcajs pisze:@mediabooker,

ja jak coś sprzedam to wyślę kwotowo. Nie będe się bawił w liczenie % i zastanawianie czy to powinien być 1% czy 5% czy a moze aż 10 % :D
Zobaczę ile mam $$$ po sprzedaniu i wyślę adekwatną kwotę wg swojego uznania ;)
Pytanie jeszcze, kiedy sprzedać? Bo jedni będą mieli 500% zysku a będą liczyć na 1000% a później będzie spadek i lipa. :twisted:

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 504
Reputacja postu: 
0

Postautor: paprykarz18 » niedziela, 14 stycznia 2018, 18:10

krypcik pisze: Pytanie jeszcze, kiedy sprzedać? Bo jedni będą mieli 500% zysku a będą liczyć na 1000% a później będzie spadek i lipa. :twisted:
Otóż to. Ostatni tydzień drapię się po głowie i myślę, czy przypadkiem idealny okres na realizację zysków nie mamy już za sobą.... (?)
Jeżeli korekta się rozwinie, a ceny wrócą do stanu z listopada, co wtedy? Wtedy będzie dobry czas na zakupy.... tylko nasza kasa będzie zamrożona w tym, co holdujemy...
a może to jeszcze nie koniec? może jeszcze kilka wagonów z pieniędzmi czeka w kolejce na wjazd? oby!

Początkujący
Reputacja: 11
Reputacja postu: 
0

Postautor: Crypt0 » niedziela, 14 stycznia 2018, 18:16

Wipqozn pisze:
partnercom pisze: Ja ponadto czuję, że bardzo ładne wzrosty mogą być na coinie Kodaka. Jak tylko ogłosili, że 31.01. będzie ICO, ich akcje na giełdzie od razu wzrosły o 150%. To co dopiero będzie się działo z samym coinem. To firma z ogromną tradycją, globalnie rozpoznawalna marka i już obecny szum medialny wokół projektu pokazuje, jak bardzo będzie on popularny.
Tutaj trzeba być ostrożnym, bo akurat Kodak uchodzi w branży za symbol nieporadnego zarządzania i braku adaptacji do zmieniającego się rynku. Przez lata byli krytykowani za ignorowanie nowych technologii. Ich ICO może nie być obrotem o 180st, lecz rzutem na kasę.
Prawda, KODAK od paru lat tanieje, przez to że przespali skok technologiczny.
Myślę jednak, że to będzie odrodzenie firmy.
A pomijając już czy ta firma się odrodzi czy nie. Myśle, że dla inwestorów wchodzących w ICO będzie dobry zwrot.
News ten obiegł świat. Wiele osób o tym słyszało i będzie się tym interesować. To nie jest kolejne ICO z krypto świata tylko ICO z mianstreamowej firmy.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Rumcajs » niedziela, 14 stycznia 2018, 18:26

@krypcik,

Nie martw się, Jak My, Ty , Wy, Oni, sprzedadzą to kupią nowi właściciele dla których próg wejścia będzie podłogą, dlatego dobrze jak są duże volumeny po wejściach na nowe duże giełdy, zmieniają się właściciele monet a ci co kupili teraz już nie będą patrzyli a za ile to było kiedyś tylko będą oczekiwać kolejnych x 10.
Więc ci co sprzedadzą to będą mieli zysk czy to teraz sprzedadzą czy za jakiś czas bo kupili taniej. Wazne że się kupiło przed wejsciem na duże giełdy gdzie nastąpiła zmiana własciecieli i teraz bedzie kolejny up w górę jak nowi właściciele zaczną pchać i hypować. Plus jak dojdą kolejne giełdy. Vibe spokojnie moze wyżej zajechać ale nikt nie broni już teraz sprzedawać w końcu jak się kupowało tanio jeszcze na HitBtc to i ta już jest zysk.
A na inne coiny lepiej poczekać aż też wyjdą z HitBtc czy Cryptopii na lepsze giełdy. Więcej giełd to cena powinna rosnać zwłaszcza w przypadku tych niskokapitałowych które były więzione z niską ceną na 2 małych giełdach. O ile BTC nic nie zepsuje, jak zwykle.

Początkujący
Reputacja: -17
Reputacja postu: 
0

Postautor: promil » niedziela, 14 stycznia 2018, 18:29

witam czy na bitrex moge przelac bezposrednio zarobione pieniadze na konto bankowe polskie lub zagraniczne tak jak w bitbay?

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

Postautor: Rumcajs » niedziela, 14 stycznia 2018, 18:41

@promil,
Nie, Bittrex ma tylko kryptowaluty, nie ma prawdziwych walut. Tam juz wysyłasz kryptowaluty zeby handlowac, nie koniecznie musi to byc btc ale tam jest prowizja od zamiany 0,2 % na start.
Poza tym z tego co wiem Bittrex nie pozwala już zakładać nowych kont bo ma za dużo użytkowników, chyba że coś się zmieniło ostatnio.

sud
Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 150
Reputacja postu: 
0

Postautor: sud » niedziela, 14 stycznia 2018, 18:50

@krypcik @paprykarz18 @Rumcajs
No ja się zastanawiam dlaczego jeszcze niektórzy nie zrealizowali zysków z VIBE. Mam na myśli tych, którzy weszli jak pojawiły się w tym temacie pierwsze wzmianki, czyli pod koniec listopada jak cena wynosiła koło 400 satoshi (później był jeszcze spadek do blisko 200, ale to pomińmy). Czyli zaraz po wejściu na Binance można było zrobić x30 a jak ktoś był szybki to nawet x40. Ja rozumiem, że wierzymy w ten projekt i w jeszcze większe wzrosty, ale chociaż jakąś część chyba warto było sprzedać (dla mnie to był wzrost dużo ponad oczekiwany cel). Nie wiem jak z innymi coinami np. ATS, SNC, bo się nie załapałem na nie.

Początkujący
Reputacja: -17
Reputacja postu: 
0

Postautor: promil » niedziela, 14 stycznia 2018, 18:51

znasz moze zagraniczne gieldy co fiaty maja tak zebym mogl sobie pieniadze tak jak na bidbay wysylac i odbierac?

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Rumcajs » niedziela, 14 stycznia 2018, 19:05

@sud,

Ja nie miałem dostępu do coldwalleta wtedy poza tym ta wysoka cena po wejsciu na Binance była chyba tylko 15 minut czy pół godziny, moze 2 godziny jeszcze cos tam walczyła a potem juz wielu ludziom doszły tokeny lub tez zauwazyli z opoznieniem że Binance dodało vibe i zaczęli zrzucać, więc cena zaraz spadła w sumie i to szybko , ze niektorzy nie zdazyli zareagowac i tez sprzedac i woleli poczekać aż dumperzy skończą realizować zyski właśnie po wyjściu z HitBtc. Za 13 k to nie chciałem sprzedawać, tym bardziej że za kilka dni ma być pierwszy koncert a potem reklama na super bowl.

PS> inne trzymam aż wyjdą na jakieś giełdy i będzie tak jak z Vibe, oby.

sud
Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 150
Reputacja postu: 
0

Postautor: sud » niedziela, 14 stycznia 2018, 19:19

Rumcajs pisze: @sud,

Ja nie miałem dostępu do coldwalleta wtedy poza tym ta wysoka cena po wejsciu na Binance była chyba tylko 15 minut czy pół godziny, moze 2 godziny jeszcze cos tam walczyła a potem juz wielu ludziom doszły tokeny lub tez zauwazyli z opoznieniem że Binance dodało vibe i zaczęli zrzucać, więc cena zaraz spadła w sumie i to szybko , ze niektorzy nie zdazyli zareagowac i tez sprzedac i woleli poczekać aż dumperzy skończą realizować zyski właśnie po wyjściu z HitBtc. Za 13 k to nie chciałem sprzedawać, tym bardziej że za kilka dni ma być pierwszy koncert a potem reklama na super bowl.

PS> inne trzymam aż wyjdą na jakieś giełdy i będzie tak jak z Vibe, oby.
No tak, przy takich nagłych akcjach to jest problem z trzymaniem na cold walletach. Ja się z pracy urwałem i skoczyłem do domu po mojego Ledgera, lol.
mediabooker pisze: @sud
Nie umiem nic na tym bitcointalku znaleźć, myślałem, że wy też nie, więc nie wymieniłem:P
Tam faktycznie jest masakryczna ilość tematów a wyszukiwarka jest słaba. Ja to raczej szukam przez googla i dopisuję na końcu bitcointalk, wtedy łatwiej znaleźć coś odnośnie danego coina.
mediabooker pisze:@sud masz coś do dodania w tym temacie? Szczerze to miałem nawet pisać pw, ponieważ jestem po dużym wrażeniem szczegółowych i nieoficjalnych informacji, jakie potrafisz wygrzebać. Rzuca się w oczy w Twoich wątkach świetne przygotowanie do tematu i naprawdę głęboki research. Zdradź nam trochę sekretów z warsztatu poszukiwacza:P
Ja nie robię takich poszukiwań jak @paprykarz18 (który robi naprawdę solidną robotę), chociaż planowałem to niestety czas nie pozwala. Do tej pory raczej szczęśliwie trafiałem na projekty w wczesnej fazie, jeszcze przed ICO (jak np. Bancor, Haken, VibeHUB) i wtedy zagłębiałem się że tak powiem na maxa - bounty i tłumaczenia (co przy okazji daje dobre zrozumienie założeń projektu i kontakt z zespołem), wejście w społeczność i śledzenie postępów na wszystkich możliwych kanałach. Ale teraz ilość tych nowych projektów po prostu przerasta możliwości jednej osoby żeby to ogarnąć, więc skupiam się na tym co znajomi polecą. Bardzo fajnie, że powstał ten temat, bo taka wymiana informacji jaka tu następuje jest podstawą dobrych inwestycji i pewnie jeszcze trafimy nie jednego coina x30.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Rumcajs » niedziela, 14 stycznia 2018, 19:54

Ja nie miałem ciśnienia na Vibe, wiedziałem że to chwilowa pompa po wejściu z takiej zasranej giełdy na Binance ale wiadome było że za chwile bedzie dump, 2 pierwsze świeczki 15 minutowe to bardzo dobrze pokazują, potem już dump ciągle, szorować zaczeło dopiero na okolicach 7500s i dziś wybiło rano pisałem nawet rano że zaraz wybije, 5 minut później zaczęło rosnąc. Dokupiłbym ale nie miałem satoshi nawet na 1 Vibe, wszystko w altach roznych.

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: mediabooker » niedziela, 14 stycznia 2018, 21:12

Wywiązała się dyskusja o realizacji zysków i researchu:)
@krypcik Ja stosuję prostą zasadę realizacji zysków:
sprzedaż 20% przy wzroście x 5
kolejne 20% przy x 10
kolejne 20% przy x 20-25
kolejne 20% przy x 50
Oczywiście są odstępstwa, więcej sprzedaje przy x 10 z reguły, ale zupełnie mi to nie przeszkadza::
Czytam @sud, że reaserch to ciężka praca z wymaganą odrobiną przypadku i szczęścia. Ehhh

Dodano po 32 minutach 37 sekundach:
WAŻNE !!!
News o Lampix, złapany na bitocointalk. To może być oczywiście fake:

https://bitcointalk.org/index.php?topic=2743824.0 - polecam przeczytać cały temat:)

Założyłem temat o Lampix. Serdecznie zapraszam.

https://forum.bitcoin.pl/viewtopic.php? ... 94#p434394

Dorzucam jeszcze artykuł z medium:

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 318
Reputacja postu: 
0

Postautor: mxxm977 » niedziela, 14 stycznia 2018, 21:20

Liczyłem na jakieś wybicie Trona, cokolwiek i nic...
Kupowany po 800, dzisiaj stop loss sprzedał mi połowę, za 650s.
Drugi stop loss ustawiony na 600.
Według Was, zostać z tym, czy przełożyć to co zostało na Red Pulse'a? Jutro wchodzą na OKEx, wiec liczę na to, żę trochę wystrzeli w górę.

Początkujący
Reputacja: 2
Reputacja postu: 
0

Postautor: Xandareva » niedziela, 14 stycznia 2018, 21:51

Nie jest potwierdzone, że Red Pulse wchodzi jutro na OKEx.

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: skapskiadi » niedziela, 14 stycznia 2018, 22:21

Jakie jest Wasze zdanie na temat Crycash? Co prawda to jeszcze ICO więc nie wiem czy może się zaliczyć pod ten wątek. Projekt wygląda ciekawie i ma bardzo mocnych partnerów. Co myślicie?
https://crycash.io/

Wróć do „Pozostałe”