Dyskusja i pytania do tematu "Waluty o niskiej kapitalizacji"+ FAQ Początkującego (Pierwszy post)

Początkujący
Reputacja: 3
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Dyskusja i pytania do tematu "Waluty o niskiej kapitalizacji"+ FAQ Początkującego (Pierwszy post)

Postautor: MateuszKL » sobota, 13 stycznia 2018, 01:11

Jestem nowy w krypto wiec dla mnie sytuacja niespotykana i stad moje pytanie, widzieliscie co sie odkasztaniło z JNS? $17,25 USD (6882.52%)

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 318
Reputacja postu: 
0

Postautor: mxxm977 » sobota, 13 stycznia 2018, 02:11

MateuszKL pisze: Jestem nowy w krypto wiec dla mnie sytuacja niespotykana i stad moje pytanie, widzieliscie co sie odkasztaniło z JNS? $17,25 USD (6882.52%)
Moja aplikacja twierdzi, że ponad 24 500% w ciągu tygodnia. Hah :D
Co nie zmienia faktu, że volume w ciągu 24h to nikłe 16k$. Tyle to właściwie może jeden Kowalski zainwestować. Janusz Kowalski :D

Ja mam trochę inne pytanie. Właściwie przede wszystkim do @Rumcajs, @sud, @paprykarz18, .
Znalazłem bardzo fajną stronę gdzie można łatwo wyszukać informacje o eventach związanych z danym coinem. Link do niej (jakby ktoś szukał) jest w pierwszym poście tego tematu, w FAQ.
Ale chciałem Was spytać jak takie wydarzenia mają się na zmianę kursu?
1. Partnership Announcement
2. announce the first official webcast
3. Test Chain starts
4. Realease game
5. Listing na nowej giełdzie
Według Was, które wydarzenia mogą najbardziej namieszać w kursie? Które trzeba najbaczniej obserwować?

Przede wszystkim chodzi mi o to, że zakładając, że takie wydarzenia ciągną kurs w górę/dół (bo ciągną, prawda?) to co jest ważniejsze? Moment publikacji tweeta, że przykładowo "Za 2 tygodnie zostanie wypuszczona gra stworzona przez zespół" czy moment gdy gra zostanie wypuszczona?

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 115
Reputacja postu: 
0

Postautor: Jeff » sobota, 13 stycznia 2018, 02:21

maxxam97 pisze: Przede wszystkim chodzi mi o to, że zakładając, że takie wydarzenia ciągną kurs w górę/dół (bo ciągną, prawda?) to co jest ważniejsze? Moment publikacji tweeta, że przykładowo "Za 2 tygodnie zostanie wypuszczona gra stworzona przez zespół" czy moment gdy gra zostanie wypuszczona?
Mysle ze najwazniejszy jest moment zapowiedzi nowego wydarzenia. Musisz pozniej samemu stwierdzic czy jest to na tyle wazna rzecz aby wplynac na kurs...

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: -2
Reputacja postu: 
0

Postautor: Rezok » sobota, 13 stycznia 2018, 08:41

Ale wtc poszło do góry w 24 godziny 100% i jeszcze leci. Na binance ponad 33dolary. Ja głupi kupiłem za 10 dolców i sprzedałem po 16. Ciekawe czy warto jeszcze raz wskakiwac w ten pociąg. Podpisali umowę z china mobile, łączą łańcuch z iota. Niektórzy twierdzą że to największa zapowiedź 2018 roku i twierdzą że spokojnie kurs dojdzie do 100 dolarów

Początkujący
Reputacja: 29
Reputacja postu: 
0

Postautor: suszini » sobota, 13 stycznia 2018, 08:54

Rezok pisze: Ale wtc poszło do góry w 24 godziny 100% i jeszcze leci. Na binance ponad 33dolary. Ja głupi kupiłem za 10 dolców i sprzedałem po 16. Ciekawe czy warto jeszcze raz wskakiwac w ten pociąg. Podpisali umowę z china mobile, łączą łańcuch z iota. Niektórzy twierdzą że to największa zapowiedź 2018 roku i twierdzą że spokojnie kurs dojdzie do 100 dolarów
chyba chodziło Ci o łączenie łańcucha z IoT, nie z IOTA. To nazwa technologii vs nazwa tokena. Po drodze napewno pojawią się jeszcze korekty, także raczej liczył bym na obniżkę.

sud
Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 150
Reputacja postu: 
0

Postautor: sud » sobota, 13 stycznia 2018, 10:05

maxxam97 pisze:
MateuszKL pisze: Jestem nowy w krypto wiec dla mnie sytuacja niespotykana i stad moje pytanie, widzieliscie co sie odkasztaniło z JNS? $17,25 USD (6882.52%)
Moja aplikacja twierdzi, że ponad 24 500% w ciągu tygodnia. Hah :D
Co nie zmienia faktu, że volume w ciągu 24h to nikłe 16k$. Tyle to właściwie może jeden Kowalski zainwestować. Janusz Kowalski :D

Ja mam trochę inne pytanie. Właściwie przede wszystkim do @Rumcajs, @sud, @paprykarz18, .
Znalazłem bardzo fajną stronę gdzie można łatwo wyszukać informacje o eventach związanych z danym coinem. Link do niej (jakby ktoś szukał) jest w pierwszym poście tego tematu, w FAQ.
Ale chciałem Was spytać jak takie wydarzenia mają się na zmianę kursu?
1. Partnership Announcement
2. announce the first official webcast
3. Test Chain starts
4. Realease game
5. Listing na nowej giełdzie
Według Was, które wydarzenia mogą najbardziej namieszać w kursie? Które trzeba najbaczniej obserwować?

Przede wszystkim chodzi mi o to, że zakładając, że takie wydarzenia ciągną kurs w górę/dół (bo ciągną, prawda?) to co jest ważniejsze? Moment publikacji tweeta, że przykładowo "Za 2 tygodnie zostanie wypuszczona gra stworzona przez zespół" czy moment gdy gra zostanie wypuszczona?
Z tego co obserwuję, to teraz każdy, nawet nic nie znaczący news jest w stanie doprowadzić do pompy. Masa ludzi przegląda coinmarketcal i tylko czeka aż coś się pojawi, żeby od razu kupować. To już nawet nie dotyczy tylko krypto. Wczoraj słyszałem, że po jednym tweecie akcje cdprojekt skoczyły o kilka procent. Zasada jednak jest taka, że kupujesz przy zapowiedziach a sprzedajesz tuż przed wydarzeniem, bo zwykle po napompowanych oczekiwaniach to wydarzenie jest rozczarowaniem (oczywiście są wyjątki).

Początkujący
Reputacja: 23
Reputacja postu: 
0

Postautor: EmCortess » sobota, 13 stycznia 2018, 10:53

sud pisze: Wczoraj słyszałem, że po jednym tweecie akcje cdprojekt skoczyły o kilka procent.

Moim zdaniem jest to jednak całkowicie inna sytuacja. To nie jest news typu: wypuścimy nową apkę na Androida, którą przeciętnie zdolny student polibudy zrobiłby w ciągu dwóch dni, po czym kurs leci górę o ziliard procent. Ten tweet jest częścią ogromnej, szczegółowo zaplanowanej, kampanii promocyjnej. Szczęśliwie posiadam akcje CDR od dłuższego czasu i uwierzcie rynek akcji firm branży gamingowej rządzi się swoimi własnymi, specyficznymi prawami ;)

Ale wracając do tematu. Strony typu CC Calendar są ciekawe, jednak mam wrażenie, że gdy wydarzenia na nich się pojawiają, jest już w jakimś stopniu za późno i pociąg często jest już w połowie lub w najlepszym przypadku 1/3 drogi do stacji "wysiadka".
Kluczowym momentem jest pojawienie się informacji, nawet plotki na jakimś kanale komunikacji typu Slack, Twitter, Bitcointalk, czasem jakaś wypowiedź przedstawiciela na Telegram. Niestety przy obecnej ilości projektów nie jest możliwe śledzenie wszystkiego przez jedną osobę, dlatego rozwiązaniem może być współpraca społeczności i tematy jak założony ten przez Paprykarza.

Początkujący
Reputacja: -3
Reputacja postu: 
0

Postautor: krypcik » sobota, 13 stycznia 2018, 13:08

Jak ja żałuję, że się spóźniłem z 1,5msc. Paprykarza typy były świetne

Pomocy! Jestem lamerem i nie wiem jak wyłączyc podpis w Tapatalku. Proszę o instrukcję na PW. m1 note przy użyciu Tapatalka

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 504
Reputacja postu: 
0

Postautor: paprykarz18 » sobota, 13 stycznia 2018, 13:12

suszini pisze:
Rezok pisze: Ale wtc poszło do góry w 24 godziny 100% i jeszcze leci. Na binance ponad 33dolary. Ja głupi kupiłem za 10 dolców i sprzedałem po 16. Ciekawe czy warto jeszcze raz wskakiwac w ten pociąg. Podpisali umowę z china mobile, łączą łańcuch z iota. Niektórzy twierdzą że to największa zapowiedź 2018 roku i twierdzą że spokojnie kurs dojdzie do 100 dolarów
chyba chodziło Ci o łączenie łańcucha z IoT, nie z IOTA. To nazwa technologii vs nazwa tokena. Po drodze napewno pojawią się jeszcze korekty, także raczej liczył bym na obniżkę.
Też mam Walton. Również liczę na 100$ dość szybko. Podobno mają podpisaną umowę, że w tym kwartale wejdą na Bithumb. Może spaść, ale równie dobrze może okazać się, że właśnie jest korekta, gdyż zaraz po tłicie, dzisiaj o godzinie 6 rano cena skoczyła do 50$.

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: Pjoter15 » sobota, 13 stycznia 2018, 15:50

Ktoś kiedyś wspominał o DentaCoin (DCN), sam miałem nawet w niego wejść, ale tak jakoś jego ilość mnie odstraszyła. Jakieś pół miesiąca temu był po 0,0002 USD, a teraz za niecałe 0,004 USD, czyli urósł nie źle. Co myślicie o inwestowaniu w takie baaardzo tanie coiny? Ma ktoś może jakiegoś na celowniku? Oczywiście jest to bardzo duże ryzyko, ale też można nieźle zarobic.

Początkujący
Reputacja: 23
Reputacja postu: 
0

Postautor: Czosnek Czesio » sobota, 13 stycznia 2018, 16:52

Pjoter15 pisze: Ktoś kiedyś wspominał o DentaCoin (DCN), sam miałem nawet w niego wejść, ale tak jakoś jego ilość mnie odstraszyła. Jakieś pół miesiąca temu był po 0,0002 USD, a teraz za niecałe 0,004 USD, czyli urósł nie źle. Co myślicie o inwestowaniu w takie baaardzo tanie coiny? Ma ktoś może jakiegoś na celowniku? Oczywiście jest to bardzo duże ryzyko, ale też można nieźle zarobic.
Dentacoin nie jest tani. Tani to może był kilka miesięcy temu, teraz to 39 najdroższa waluta wg market capu.

Cena nie ma żadnego znaczenia liczy się kapitalizacja czyli ilość monet x cena.

Vibe po 1$ znowu jak ktoś planuje wejście to jest dobry moment

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 9
Reputacja postu: 
0

Postautor: BobBudowniczy » sobota, 13 stycznia 2018, 17:02

Właśnie tak rozkminiam czy nie sprzedać trochę rippla ze strata 0.04 centa i nie wejść w więcej Viba bo jeśli będzie niżej to chyba nie wiele. Raczej nie zejdzie już do 50centow.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: partnercom » sobota, 13 stycznia 2018, 17:42

:!: :!: :!: Oprócz Newsów w kalendarzach wydarzeń warto szukać też informacji na Twitterach (niekoniecznie oficjalnych danych projektów), telegramach, grupach, forach itp. będących często wieściami niejako "spod lady", że dane krypto wchodzi na :arrow: :arrow: :P Binance czy inną dużą giełdę lub :arrow: :arrow: Coinmarketcap. Takie informacje w oficjalnych komunikatach raczej nie za często występują, a po wzrostach VIBE czy HACKEN widać, że mają ogromny wpływ na wzrost ceny. Kilka takich znalezisk i ładnie się ustawimy. Teraz szukając informacji mocno zwracam uwagę właśnie na te kwestie. Także bądźcie wyczuleni.

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 318
Reputacja postu: 
0

Postautor: mxxm977 » sobota, 13 stycznia 2018, 17:52

Ja trochę zaryzykowałem i wszedłem dość sporą częścią kapitału (30%) w Trona.
Jakieś 40% jest natomiast włożone w pakiet MCO+HSR+ETC. Zobaczymy co z tego wyjdzie :D
Są jeszcze jakieś drobne procenty typu XBY, Red Pulse, Eos, ATS czy Elix ale zastanawiam się czy tego nie sprzedać i nie kupić właśnie Vibe.
Chociaż to +140% w ciągu 7 dni niezbyt zachęca do kupna. Co Wy o tym sądzicie?

Swoją drogą, ETC całkiem ładnie zaczyna iść w górę. 20% w 24h,10% w 1h.

Początkujący
Reputacja: 4
Reputacja postu: 
0

Postautor: Kryptonis » sobota, 13 stycznia 2018, 19:09

Pjoter15 pisze: Ktoś kiedyś wspominał o DentaCoin (DCN), sam miałem nawet w niego wejść, ale tak jakoś jego ilość mnie odstraszyła. Jakieś pół miesiąca temu był po 0,0002 USD, a teraz za niecałe 0,004 USD, czyli urósł nie źle. Co myślicie o inwestowaniu w takie baaardzo tanie coiny? Ma ktoś może jakiegoś na celowniku? Oczywiście jest to bardzo duże ryzyko, ale też można nieźle zarobic.
Mam troszkę DCN, BCN i XDN, wydałem bez większej analizy produktu na zasadzie po 100usd. Pomimo dużej ilości supply, najlepiej wygląda tutaj XDN, a wzstrastają systematycznie. Często pompowane na HitBTC więc pozwalają kręcić kółeczka i z racji, że są "tanie psychologicznie" wydaje się, że mają szanse na wzrosty.

XDN ma najmniejszą ilość, w tej chwili jest po korekcie, wg mnie warto kupić...... teraz 4,1 centa, górkę miał przy 7 centach. Tendencja wzrostowa i zakładam że 10-12 centów dojdzie może i w tym miesiącu. Szacuje że 100-200% do osiągnięcia.
BCN również po korekcie. Górka przy 1,7 centa, teraz 1,1 centa. Optymistycznie zakładam również rzędu 100-200%
DCN jest tego najwięcej ale właśnie ze względu na niską cenę bywa pompowany i po pompce już z reguły utrzymuje wyższy poziom. teraz 0,39 centa i może nie w styczniu ale do lutego 1 centa osiągnie przy obecnej tendencji (górka była 0,6 centa 7 stycznia, część ofert zdjęła do 0.9 centa). 200-300% na mój gust do osiągnięcia.

p.s. nie jest to porada inwestycyjna, każdy ryzykuje własnymi finansami. Ja sobie wrzuciłem nieznaczące kwoty z ciekawości i w tym szaleństwie jest metoda :)

Początkujący
Reputacja: 3
Reputacja postu: 
0

Postautor: wijtek » sobota, 13 stycznia 2018, 20:03

Ktos pisal o StrongHands. To co na zrzucie to jakis zart? Wat https://zapodaj.net/f0ff406c8a418.png.html

https://coinmarketcap.com/currencies/stronghands/

Grubo ponad 3000% wzrostu. Co za niedocenione perelki...

Nie no bez jaj musieli sie jebnac o jedno miejsce po przecinku w procencikach.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 98
Reputacja postu: 
0

Postautor: Wipqozn » sobota, 13 stycznia 2018, 20:18

wijtek pisze: Grubo ponad 3000% wzrostu. Co za niedocenione perelki...
Takie pompy cały czas będą się odbywać na niszowych walutach. Nie ma się jednak czym podniecać, bo przy ponad tysiącu walut i braku możliwości przewidywania (zazwyczaj te pompy nie mają nic wspólnego z sygnałami z rynku) równie dobrze można w lotka grać. Lepiej już inwestować w przyszłościowe projekty i śledzić ich kurs na bierząco, aby nie przegapić przypadkowej pompy.

Początkujący
Reputacja: 4
Reputacja postu: 
0

Postautor: Kryptonis » sobota, 13 stycznia 2018, 20:33

wijtek pisze: Ktos pisal o StrongHands. To co na zrzucie to jakis zart? Wat https://zapodaj.net/f0ff406c8a418.png.html

https://coinmarketcap.com/currencies/stronghands/

Grubo ponad 3000% wzrostu. Co za niedocenione perelki...

Nie no bez jaj musieli sie jebnac o jedno miejsce po przecinku w procencikach.

Wcale nie muszą to być żadne perełki. Po prostu bardzo tania waluta i w początkowej fazie lubią być podpompowywane bez względu na wartość samej idei/produktu który reprezentują.
To samo było z LIFE na początku utrzymywała się sprzedaż po 1s a jak skończyła się ściana sprzedaży od razu pompki 150-300%. Teraz oscyluje 2s-4s.
To samo będzie za niedługo z PACcoin który teraz tylko jest w sprzedaży za 1s, za chwile będzie również 2-4s.

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja: 265
Reputacja postu: 
0

Postautor: mediabooker » sobota, 13 stycznia 2018, 22:18

@partnercom

Właśnie myślałem, że tak się dzieje. Szukasz od razu na twiterze/telegramie, czy przeszukujuesz grupy dyskusyjne na reddit? Jak się do tego zabierasz? Masz jakieś sprawdzone sposoby?
@partnercom
Uważam podobnie. Zbiorowa inteligencja tej grupy wzmocniona AI siódmej generacji...no dobra bez AI. W każdym razie przy walutach o niskim capie naprawdę można się dzielić i współpracować. Nikt nie traci, a wszyscy mogą zyskać. Uwzględnię Twoją radę szukania "aż do bólu" przy moich poszukiwaniach.
Ostatnio zmieniony sobota, 13 stycznia 2018, 22:29 przez mediabooker, łącznie zmieniany 2 razy.

Początkujący
Reputacja postu: 
1

Postautor: partnercom » sobota, 13 stycznia 2018, 22:25

@mediabooker
Wszystkie chwyty dozwolone. ;) Na Reditt jeszcze nie byłem z bardzo głębokim researchem, dzięki za podpowiedź. Moim sprawdzonym sposobem jest szukać, gdzie się da. Prosta zasada. Aż do skutku. :) Jak tylko coś nowego będę wiedział, od razu wrzucę tu na forum. Jak wszyscy będziemy pracować, wspólnie naprawdę możemy osiągnąć wiele.

Wróć do „Pozostałe”