Dyskusja na temat kursu BTC

Twoim zdaniem kurs do 10 sierpnia znajdzie się w przedziale

Czas głosowania minął niedziela, 3 sierpnia 2025, 20:16

<100k$
5
9%
100-120k$
20
36%
>120k$
30
55%

Liczba głosów: 55
Weteran
Reputacja: 11213
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Dyskusja na temat kursu BTC dla POCZĄTKUJĄCYCH (2018)

Postautor: ekonokomik » sobota, 13 stycznia 2018, 08:10

Jest dobrze, ale ja jeszcze czekam z zakupami.
fin47.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 14360
Reputacja postu: 
2

Postautor: ergorg » sobota, 13 stycznia 2018, 08:22

Wiem, pewno za wcześnie, żeby takie formacje rysować. Na bitcoinwisdom lepiej to wygląda. :D

Weteran
Reputacja postu: 
1

Postautor: ekonokomik » sobota, 13 stycznia 2018, 08:34

@ergorg, wyobraź sobie, że mój obrazek też z bitcoinwisdom pochodzi i wygląda równie dobrze ;)
Po prostu Twoja figura, jeśli nawet ma się spełnić, to dopuszcza teraz np. chwilowy spadek o -$700. A dla mnie to już robi różnicę jeśli chodzi o wejście.

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 1323
Reputacja postu: 
12

Postautor: soulnecturn » sobota, 13 stycznia 2018, 09:46

Zerknijcie na STOCHa wskaźnik ( ten na samym dole)
w skali 12h dzisiaj po północy dał Zielony sygnał zakupów :) Nie wiem czy to już na pewno - aczkolwiek w całym 2017 takie zielone mieliśmy wyłącznie dokładnie w ostatnich momentach korekty - tzn po tych sygnałach celem był tylko UP. fajnie jakby to dało taki sygnał na poziomie 1D z widocznym wolumenem - ale nie zawsze mamy wszystko na raz :)

Wiem, że to może być zmyła - aczkolwiek daje dodatkową nadzieję;) Więc pozwalam sobie to zostawić do Waszej analizy ;)
Nie ważne co widzą i mówią inni - ZAWSZE używaj własnego rozumu!

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: ekonokomik » sobota, 13 stycznia 2018, 10:04

@ergorg - odpowiadając na Twój komentarz w ocenie: miałem longa otworzonego pomyłkowo (przez za duży SL) wczoraj po przebiciu 14k i czułem się z nim bardzo źle. Zamknąłem go w nocy przy 14200.

Z zakupami czekam, bo odbijamy się od linii po lokalnych szczytach (szczycikach raczej ;) ) i sądzę, że jest prawdopodobne, że kurs jednak spadnie i przetestuje linię spadku (fioletowa kropka).

Ale tak, masz rację: szybko zmieniam pozycje, wręcz chyba ZA szybko, ale walczę z tym nawykiem ;)
fin48.jpg

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: cyferblat » sobota, 13 stycznia 2018, 10:09

Witam,
chociaż jest to mój pierwszy post chciałbym ostudzić entuzjazm i ostrzec przed zakupami i potencjalnymi stratami - szczególnie noobow takich jak ja. W skali 30m wykres jest symetryczny z osią na czubku gdy opublikowano "koreański FUD". Prawie wszystko się zgadza łącze z wczorajszym wzrostem który przewidziałem właśnie dzięki tej symetrii - ja teraz sprzedaję. W mojej opinii przez weekend polecimy w dół do linii trendu parabolicznego potem odbicie na 16500. Później znów w dół, dopiero około 21 stycznia rozpocznie się wzrost ze szczytem 20 - 21K (double top) i w dół do 8k. Trzymam kciuki za wzrosty ale już wielokrotnie byłem załamany stratą i chciałbym by osoby szczególnie początkujące uniknęły rozczarowania. Serdecznie pozdawiam.
Ostatnio zmieniony sobota, 13 stycznia 2018, 10:25 przez cyferblat, łącznie zmieniany 2 razy.

Wygadany
Reputacja: 53
Reputacja postu: 
0

Postautor: bartek6949 » sobota, 13 stycznia 2018, 10:10

Tez obstawiam ze to jednak zmylka troche i odpoczynek, ale ustawilem sobie limit, ze jak jeszcze troche wzrosnie to zamykam shorta i czekam. Wsumie dawno nie trzymalem tak dlugo shorta przez kilka dni, ale spadki nie doszly do poziomu ktory zalozylem napoczatku. Wole miec mniejsz zysk niz utracic potencjalna prawdziwa korekte ^^

Początkujący
Reputacja: 29
Reputacja postu: 
0

Postautor: suszini » sobota, 13 stycznia 2018, 10:36

ergorg pisze: Wiem, pewno za wcześnie, żeby takie formacje rysować. Na bitcoinwisdom lepiej to wygląda. :D

Taki scenariusz oznaczałby mega wystrzał po uformowaniu filiżanki :twisted: , ale niestety mamy bardzo zwiększony wolumen na czerwonych świeczkach z cenami zamknięcia poniżej cen otwarcia i poniżej cen zamknięcia dnia poprzedniego. Moim zdaniem bardziej prawdopodobne jest utworzenie się fali C do poziomu 9k USD i odbicie. Jeśli w tej chwili mamy korektę po fali 1, to będzie to fala nr 3 na BTC i wtedy lecimy wysoooko. Jednak oznaczenie, czy najbliższa fala wzrostowa będzie to fala 3 czy już 5 sprawia mi trudność...

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 4720
Reputacja postu: 
3

Postautor: new06 » sobota, 13 stycznia 2018, 11:27

Aktualizacja bearish pennant. Jak z książek o AT, nawet volume się zgadza. Ogólnie nie podoba mi się na dziennych to podciąganie do góry po wczorajszym bączku wskazującym na niezdecydowanie rynku. Może się z tego narysować jakiś odwrócony pinbar na koniec dnia. Liczyłem na szybkie zejście na dół i ostatecznie wyrysowanie młotka. Ale widać nie ma tak łatwo. Środkowa wstęga bbands na dziennych jest bardzo blisko zakończenia pennanta.

Obrazek
Brave New World

Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja: 311
Reputacja postu: 
4

Postautor: Clinic » sobota, 13 stycznia 2018, 11:46

A co myślicie o czymś takim https://pl.tradingview.com/x/jpQzlkw0/ właśnie testujemy górna linie kanału i jak wyjdziemy to daje nam to zielone światło pod 16000-16200

rha
Weteran
Reputacja: 600
Reputacja postu: 
0

Postautor: rha » sobota, 13 stycznia 2018, 13:04

Pobyt przy górnej linii kanału w większości przypadków kończy się ruchem w dół kanału. Gdyby było inaczej, to nie zwracałoby się uwagi na kanały. W kanale jest kilka ruchów dochodzących do krawędzi i zawracających, a tylko jeden wychodzi z kanału.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2731
Reputacja postu: 
13

Postautor: domator » sobota, 13 stycznia 2018, 13:45

Kraken ruszyl, nie do konca dobrze dziala :-)
Zrobilem sobie screenshota z mojego portfela
kraken_balance.jpg
edit: niestety nie mozna wyplacac :-)
edit 2: moze faktycznie lepiej napisze. Bledne sa wartosci poszczegolnyc monet uzywane do wyliczenia wartosci portfela. Glownie Lumeny XLM po 1429 euro. Niestety nie da sie za tyle sprzedac naprawde. Ale pamiatka bedzie.
Ostatnio zmieniony sobota, 13 stycznia 2018, 14:07 przez domator, łącznie zmieniany 1 raz.
***** *** i konfederacje i kukiza
ONR to organizacja faszystowska
Ordo Iuris to finansowani przez Kreml fundamentaliści

BitFilar - kryptoemerytura.
quark.house - Twój własny, stacjonarny kantor krypto.

rha
Weteran
Reputacja: 600
Reputacja postu: 
1

Postautor: rha » sobota, 13 stycznia 2018, 13:57

No popatrzcie, Kraken niechcący zdradził przyszłe ceny, które narzuci klika stojąca za tym wszystkim. ;)
Cena Bitcoin się nie zmienia, za to Cash go przebije półtorakrotnie... :)

A na poważnie, jedyne kwoty, które się zgadzają, to te zamazane?
Musisz to napisać wyraźnie, bo inaczej zaraz cię skarbówka wezwie do zapłaty podatku od prawie dwóch milionów euro.

Początkujący
Reputacja: -10
Reputacja postu: 
0

Postautor: Jaroslaw » sobota, 13 stycznia 2018, 14:02

XLM za ponad 1k Euro? Smakowicie :)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1069
Reputacja postu: 
0

Postautor: adam1226 » sobota, 13 stycznia 2018, 15:11

:arrow: [Binance]- Giełda kryptowalut bez weryfikacji
[Algory.io] - Agregator newsów i Skaner tradingowy

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 127
Reputacja postu: 
0

Postautor: Badoomdangboi » sobota, 13 stycznia 2018, 18:11

Co do Krakena to na twitterach się nakręca już niezła panika i w dalszym ciągu była to jedna ze starszych i pewniejszych giełd, mimo wywalania się przy większych obrotach (czyt. ostatnio cały czas).

Leży znowu, i się nie zdziwię jak BTC lekko wystrzeli po wstaniu giełdy albo nie zacznie powoli, acz sukcesywnie lecieć wraz z każdym dniem kiedy to truchło będzie leżeć Z nurem w dół jak się okaże, że już nigdy nie wstanie.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 4878
Reputacja postu: 
0

Postautor: prap0n » sobota, 13 stycznia 2018, 18:18

Badoomdangboi pisze: Co do Krakena to na twitterach się nakręca już niezła panika i w dalszym ciągu była to jedna ze starszych i pewniejszych giełd, mimo wywalania się przy większych obrotach (czyt. ostatnio cały czas).

Leży znowu, i się nie zdziwię jak BTC lekko wystrzeli po wstaniu giełdy albo nie zacznie powoli, acz sukcesywnie lecieć wraz z każdym dniem kiedy to truchło będzie leżeć Z nurem w dół jak się okaże, że już nigdy nie wstanie.
Kraken'a od ponad pol roku nie mozna nazwac normalna gielda. W zasadzie nie mozna bylo tam sie zalogowac albo dokonac transakcji za pierwszym podejsciem.
A teraz nagle panika bo wylaczyli gielde zeby rozwiazac poprzednie problemy. Wszystko bylo duzo wczesniej zaplanowane i opisane na blogach gieldy, poza tym ze zajmuje to troche dluzej niz powinno.

Jesli zmieniaja caly silnik gieldy to nie ma co sie dziwic. Lepiej niech lezy i z tydzien, niz mialo by byc tak jak poprzednio... Subiektywnie wplyw krakena na kurs BTC oceniam na jakies marne procenty. Wszyscy znaczacy gracze wyprowadzili sie z tej gieldy juz dawno.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 127
Reputacja postu: 
0

Postautor: Badoomdangboi » sobota, 13 stycznia 2018, 18:25

Jakby padło i się zawinęło na pewno by nie było to 5% tylko byłby krach

No ale okazuje się, że na chwilę obecną działa. Z jakiegoś powodu nie działała mi na FF :roll:

Początkujący
Reputacja: 172
Reputacja postu: 
0

Postautor: spidersEverywhere » sobota, 13 stycznia 2018, 19:33

czy na 15m nie zrobiła się odwrócona flaga? znaczyłoby, że kurs da nura

edit: chyba jednak nie wiem jeszcze jak to czytac ;P. prawdopodobnie false alarm

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 14360
Reputacja postu: 
4

Postautor: ergorg » sobota, 13 stycznia 2018, 20:34

@spidersEverywhere, ja bym powiedział, że bardziej klin zwyżkujący, gdzie była próba wyjścia górą (fake).

Tak czy siak, z takiej formacji z reguły wychodzimy dołem.

Dodano po 51 minutach 57 sekundach:
Jakby ktoś jeszcze nie wiedział, wyszliśmy dołem. :D

Wróć do „Przedszkole”