W jakie waluty teraz inwestujecie.

Początkujący
Reputacja: 142
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: Jakub » czwartek, 11 stycznia 2018, 12:47

Dla osób, które byłyby zainteresowane inwestycją w TRON - krótki opis waluty - https://dowbit.pl/kurs-trx-pln-tron-tronix/

Początkujący
Reputacja: 172
Reputacja postu: 
0

Postautor: spidersEverywhere » czwartek, 11 stycznia 2018, 14:50

Jakub pisze: Dla osób, które byłyby zainteresowane inwestycją w TRON - krótki opis waluty - https://dowbit.pl/kurs-trx-pln-tron-tronix/
Panie.. toz to jawny scam jest a nie waluta. Nie mają dosłownie nic. Może i da się zarobić tj na dogecoin ;P ale wg mnie justinsun, który nawet nie ma zweryfikowanego konta na twitterze jedyne co robi to podtrzymuje temat by móc jak najwięcej kasy wyprowadzić z 'projektu' zanim to poleci.
BTW Walton (WTC) działa podobnie, radzę sprawdzić samemu.

Kulfon
Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Kulfon » czwartek, 11 stycznia 2018, 16:28

TRON scam? A czym popierasz taki zarzut. To jest początek tej krypto więc logicznie, że niczego nie ma!

Początkujący
Reputacja: 172
Reputacja postu: 
3

Postautor: spidersEverywhere » czwartek, 11 stycznia 2018, 18:48

Kulfon pisze: TRON scam? A czym popierasz taki zarzut. To jest początek tej krypto więc logicznie, że niczego nie ma!
To co mnie zaniepokoiło:
- brak ruchów na ich gicie https://github.com/tronprotocol
- na twitterze zapowiadał:
"Five brilliant developers from #alibaba #Microsoft #JD #PKU just joined #TRON this week. I will introduce them in the live streaming tomorrow. If you are a developer and interested in joining #TRON please email your resume to our ex #alibaba tech head lucien@tronlab.com."
a w rzeczywistości transmisja była wyjątkowo amatorska, bez przedstawienia kogokolwiek
- sam założył firmę Peiwo, której przelał kasę
- środki fundacji miały być zamrożone do 2020 roku ale powołując się na jakieś luki wydał oświadczenie:
"The #Ethereum smart contract has numerous loopholes and risks to lose tokens. Before we have 100% confidence on lock-up smart contract we would rather use simple cold wallet to lock up the tokens we have. We post our address publicly so everyone in the community can see it."
- skan dokumentu potwierdzającego zakup miejsca pod biuro w san francisco wg mnie jest fałszywy (dlaczego tak uważam, na końcu)
- brak konkretów: żadna firma o której wspominają nie potwierdza współpracy z TRON na własnej stronie (aktualności, news, cokolwiek..), z teamem nie ma kontaktu, nie mają żadnego projektu, żadnych własnych papierów jedynie skopiowane z innych projektów. Jedynie szum na ich kanale reddit gdzie na wszystko co budzi wątpliwość moderatorzy reagują banując lub posądzając o FUD
byłem w azji nie raz i to podejście przypomniało mi o mentalności z tej części świata. Dla nas to niewyobrażalne by w tak bezczelny sposób naciągać ludzi, u nich brak jest na rynku większości reguł, które są w europie czy stanach i które, fałszywie zakładamy, obowiązują tam. Niestety tam jest dziki wschód i co nie jest zakazane jest dozwolnone więc powoływanie się na współpracę z firmami, które nie mają nawet o tym pojęcia jest normalne, powoływanie się na znajomości z właścicielem alibaba też nie jest dziwne. Dla mnie jest za dużo niewiadomych, brak konkretów, które poza słowami Justina nie mają potwierdzenia.
Poniżej linki do materiałów:
https://steemit.com/all/@futuredreamer/ ... -scam-exit
https://bitcointalk.org/index.php?topic=2700245.0

http://www.trustnodes.com/2018/01/08/tr ... lagiarized
Gdy tylko uświadomiłem sobie, że to na 99% scam sprzedałem trx. Postanowiłem sprawdzić kolejną firmę z Chin, którą posiadałem w portfolio i już równiez podejrzewam, że to scam. Chodzi o Walton (WTC). Na stronie i reddicie ciągle powołują się na nowe kontakty i współpracę a próżno szukać na stronach tych firm jakichkolwiek o tym informacji. Strona Walton założona w połowie 2017 roku, już wtedy była uważana za scam, wyjątkowo promowana na 4chan (to akurat nie wiele znaczy ale.. przezorny..). Na stronie brak konkrretów, osoby, które są w teamie nie wyglądają na profesjonalny zespół tylko bandę rolników, która bierze udział w projekcie naciągania ;). Również żadnych konkretów na stronie. Udziały w konkursach wymyślone (jeśli ktoś zainteresowany znajdzie również pełno linków na sieci podważających autentyczność projektu).
Tyle na szybko ale mam nadzieję, że nawet jeśli ktoś nie potraktuje tego posta poważnie zastanowi się i sam spróbuje poświęcić chwilę czasu na zweryfikowanie samemu czy są jakiekolwiek dowody potwierdzające słowa i tekst tych dwóch 'projektów'.

Początkujący
Reputacja: -3
Reputacja postu: 
0

Postautor: maurel » czwartek, 11 stycznia 2018, 20:03

Początkujący
Reputacja: -1
Reputacja postu: 
0

Postautor: Patrol90 » czwartek, 11 stycznia 2018, 21:22

Witam , czy ktoś przeglądał sie Adcoin (ACC) . Wczoraj oficjalnie ogłosili że oczekują na dodanie do Binance
. Circulating Supply 100.000.000 ACC. Total Supply 70,418,131 ACC dodatkowo planowany jest hard fork ok 31 stycznia . https://www.getadcoin.com/adcoin-update ... nd-growth/ Co myślicie o tym projekcie ?? |Cena jak narazie ok. 0.40$

Początkujący
Reputacja: 9
Reputacja postu: 
0

Postautor: partnercom » czwartek, 11 stycznia 2018, 21:36

Karambol65 pisze:
thendzor pisze:Macie jakieś dobre coiny które zmieniają technoloie na Masternodes i POS?
Sprawdź Unify. Mały marketcap. Ostatnio wzrosło zainteresowanie. Podobno mają wejść na binance. Roadmap w 2018 sporo sie dzieje
Karambol65, dostrzegasz jakieś inne zalety Unify oprócz niskiej podaży? Spadło teraz ponad 30%. Być może jest to dobry moment na zakup.

Początkujący
Reputacja: -1
Reputacja postu: 
-1

Postautor: tymek90 » czwartek, 11 stycznia 2018, 22:47

Witam, mam pytanie odnośnie kryptowaluty Musicoin, póki co cena $0,06 USD, krążą pewne informacje że ma wejść na spotify a przyszłości tidal,itunes co mogłoby spowodować niezły wzrost, jak Wy bardziej doświadczeni w temacie widzicie ten projekt? Ma szanse zaistnieć w przyszłości?

pozdrawiam

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 115
Reputacja postu: 
0

Postautor: Jeff » piątek, 12 stycznia 2018, 04:54

Zapraszam do nowego tematu KuCoin Shares

https://forum.bitcoin.pl/viewtopic.php?f=55&t=26385

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: Karambol65 » piątek, 12 stycznia 2018, 10:41

partnercom pisze:
Karambol65 pisze:
thendzor pisze:Macie jakieś dobre coiny które zmieniają technoloie na Masternodes i POS?
Sprawdź Unify. Mały marketcap. Ostatnio wzrosło zainteresowanie. Podobno mają wejść na binance. Roadmap w 2018 sporo sie dzieje
Karambol65, dostrzegasz jakieś inne zalety Unify oprócz niskiej podaży? Spadło teraz ponad 30%. Być może jest to dobry moment na zakup.
W styczniu nowa strona i dodanie wizerunków deweloperów,android wallet, nowy roadmap, crowdfunding w przyszłości. Obserwuję temat od dłuższego czasu codziennie sporo nowych osób na telegramie. Wzięli sie za marketing. Wczoraj poszły grubsze zakupy

Początkujący
Reputacja: 42
Reputacja postu: 
0

Postautor: TSD_WWA » piątek, 12 stycznia 2018, 10:52

Apropo UNIFY. Jakies zrodlo informacji o wejsciu na binance?

Początkujący
Reputacja: -5
Reputacja postu: 
1

Postautor: Zie1inski » piątek, 12 stycznia 2018, 10:59

Fajna promocja na Lomocoin - powinno dać 80% jesli BTC się odbije.

Oficjalna grupa LMC Polska: https://m.facebook.com/groups/1728490710534295

sud
Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 150
Reputacja postu: 
0

Postautor: sud » piątek, 12 stycznia 2018, 13:38

TSD_WWA pisze: Apropo UNIFY. Jakies zrodlo informacji o wejsciu na binance?
Szczerze, to na Binance każdy coin teraz chce wejść a kolejka jest bardzo długa. Poza tym, ta giełda daje warunek żeby nie pisać zupełnie nic o tym kiedy będzie projekt listowany, więc teamy, które naprawdę są już dogadane (jak np. VIBE) trzymają język za zębami.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: TSD_WWA » piątek, 12 stycznia 2018, 13:47

Ja bym chcial od siebie polecić ESP (Espers) który opisalem w tym watku https://forum.bitcoin.pl/viewtopic.php? ... rs#p424955 .

Wg opinii ludzi w tym roku moze osiagnac cene 0,1 $. Obecna cena 0,0017 $ . Ja wszedłem znacznie.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 7
Reputacja postu: 
0

Postautor: blessu » piątek, 12 stycznia 2018, 13:52

TSD_WWA pisze: Ja bym chcial od siebie polecić ESP (Espers)
Ni cholery nie przekonuje mnie total / max supply...

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: TSD_WWA » piątek, 12 stycznia 2018, 14:14

@blessu, prawdopodobnie wliczaja sie w to masternode, dlatego taki duzy

REX
Początkujący
Reputacja: 2
Reputacja postu: 
0

Postautor: REX » piątek, 12 stycznia 2018, 14:32

Najnowsze info z tlegrama odnośnie eletroneum:

ELECTRONEUM UPDATE - NEW INTERVIEW. GOOD NEWS TODAY OR TOMORROW! 4 BIG EXCHANGES!

nie mogę się doczekać tych wzrostów, bo obłowiony w ETN po uszy :)

Początkujący
Reputacja: 28
Reputacja postu: 
-1

Postautor: altar » piątek, 12 stycznia 2018, 14:43

@REX

Na cryptopia zakupiłeś ETN ??

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: mleczus1 » piątek, 12 stycznia 2018, 14:57

REX pisze:Najnowsze info z tlegrama odnośnie eletroneum:

ELECTRONEUM UPDATE - NEW INTERVIEW. GOOD NEWS TODAY OR TOMORROW! 4 BIG EXCHANGES!

nie mogę się doczekać tych wzrostów, bo obłowiony w ETN po uszy :)
No czekamy gdzie sie pojawi

REX
Początkujący
Reputacja: 2
Reputacja postu: 
0

Postautor: REX » piątek, 12 stycznia 2018, 16:13

altar pisze: @REX

Na cryptopia zakupiłeś ETN ??
XMR opyliłem i kupiłem ETN - póki co tylko tam to nabędziesz (cryptopia), ale już ostatni dzwonek na zakup ;)

Wróć do „Pozostałe”