Lisk dyskusja o cenie - wątek spekulacyjny

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja: 267
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: GoPro » czwartek, 11 stycznia 2018, 12:36

bober pisze: LSK dostal rikoszetem od BTC, jak i wiekszosc altow. Ekipa od Liska musi dotrzymac teraz swoich obietnic o rebrandingu bo inaczej bedzie zjazd w dol. Oby tym razem dotrzymali slowa, bo wszyscy na to liczymy, chociaz osobiscie zaczynam byc sceptyczny.
Nie rebranding, a relaunch.
Tego terminu dotrzymaja, ale niewiem co bedzie takiego w nowym logo i barwach firmy.
Oby dodali do tego jakas kampanie reklamowa, duzy PR i moze kolejne postanowienia.

Początkujący
Reputacja: 2
Reputacja postu: 
0

Postautor: zawysokasiatka » czwartek, 11 stycznia 2018, 12:39

Tak wiem, zmienili nazwę na relaunch, ale rebranding mi wpadł do głowy i już tak zostało :)

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: -28
Reputacja postu: 
0

Postautor: Makaveli455 » czwartek, 11 stycznia 2018, 13:10

HighWind pisze:Nie no dajcie spokój, 4 dni temu byl po 130 więc musiał skorekcić, chociaż spodziewałem się, że wsparcie będzie wyżej. Ale przecież i tak większość trzyma liska na longa (chociaz na shorcie też dał zarobić) i dopoki nie pojawi się core 1.0 to raczej czeka nas taka karuzela. A ci co w liska wierzą się cieszą bo można się fajnie dokupić
Wsparcie było wyżej, jednakże tej nocy zostało już prawie pokonane. Teraz kurs walczy w okolicach 25 dolców z resztkami tego wsparcia, a następna bariera czeka go w okolicach 20 dolarów, jeżeli zejdzie do 18, to czeka nas dłuuuuuugi spadek. Tak jak napisałem wczoraj w nocy, sytuacja jest bardzo niepokojąca, a do tej pory byłem raczej optymistycznie nastawiony. Taka korekta zaraz po ogromnej korekcie, która była porównywana do pęknięcia bańki i kilka dni temu dopiero ją zażegnaliśmy? W dodatku grudzień- mega wzrosty, wręcz niemożliwe. Nie chce wyrokować, bo nic jeszcze nie jest pewne, ale nie zdziwiłbym się, gdybyśmy właśnie lecieli w dół z "return to normal".

Edit: Kapitalizacja na marketcap, prawie 100 miliardów w dół, w nieco ponad 12 godzin - to też nie wróży nic dobrego.
Ostatnio zmieniony czwartek, 11 stycznia 2018, 13:39 przez Makaveli455, łącznie zmieniany 1 raz.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1765
Reputacja postu: 
0

Postautor: Dovakhiin » czwartek, 11 stycznia 2018, 13:14

jak sądzicie teraz? proszę o opinie:)

Obrazek

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: -17
Reputacja postu: 
0

Postautor: Zeus81 » czwartek, 11 stycznia 2018, 13:27

Za dużo trąbią obecnie o Korei i BTC aby poszło inaczej niż w "dół". Pomimo, że trzymam LSK to dodatkowa kasa czeka na okolice 20USD aby podjąć decyzję. Jak 20USD zostanie złamane a póki co ani 30USD się nie obroniło pomimo moich nadziej a 25 usd "krwawo" teraz walczy.
Nie będzie infa dodatkowego to Świat ciągle będzie sprzedawać z racji paniki na BTC.
Teraz żałuję, że nie sprzedałem po 132zł ale człowiek chytrusek i tak się zawsze dzieje z myślami widząc historię.
20USD może wykonać ładne STOP LOSKI i nie zdziwię sią jak nawet 15USD przez chwilę zobaczę :D
Z drugiej strony skoro teraz myśle PESYMISTYCZNIE to może być UP 8-)

Początkujący
Reputacja: -15
Reputacja postu: 
0

Postautor: GameCash » czwartek, 11 stycznia 2018, 13:36

Nie chce krakac ale na btc została przebita 3 linia trendu wzrostowego ostatnio jak tak się stało korekta była prawie roczna I cena z 1000 doleciala do prawie 100. I pewnie każdy alt wtedy stracił min te 50 procent.

Ale nie kracze bo z 2 strony to też idealny moment na zakup. Dziś się wyjaśni czy wejdziemy w dłuższy trend np roczny czy siła nowych inwestorów wybije w górę.

Dodano po 1 minucie 30 sekundach:
Ja osobiście btc nie mam a liskow mam sporo kupione po około 2 dolary. Jak wierzycie w projekt to nie sprzedawajcie long term. Nie chcę byście dali się wyleszczyc. A jak sprzedajecie to tylko po to by kupić później taniej. Taka strategie polecam.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Dovakhiin » czwartek, 11 stycznia 2018, 13:41

GameCash pisze: jak sprzedajecie to tylko po to by kupić później taniej
i tu jest problem.. niektórym już bardzo nie opłaca się sprzedawać ze stratą bo za duża przebitka... a rynek jest nieprzewidywalny i w kazdej chwili może odbić..
im dłużej trwa spadek tym wieksze prawdopodobieństwo, że jakiś grubas w końcu nie wytrzyma cisnienia i pójdzie na zakupy.. dajac sygnał innym.

Początkujący
Reputacja: -15
Reputacja postu: 
0

Postautor: GameCash » czwartek, 11 stycznia 2018, 13:47

Dovakhiin pisze:
GameCash pisze: jak sprzedajecie to tylko po to by kupić później taniej
i tu jest problem.. niektórym już bardzo nie opłaca się sprzedawać ze stratą bo za duża przebitka... a rynek jest nieprzewidywalny i w kazdej chwili może odbić..
im dłużej trwa spadek tym wieksze prawdopodobieństwo, że jakiś grubas w końcu nie wytrzyma cisnienia i pójdzie na zakupy.. dajac sygnał innym.
Dlatego to jest ryzyko 50/50. Ale jeżeli ktoś ma dobrą analizę techniczna to raczej mu się uda. Przecież przeważnie (nie zawsze) mimo wszystko to się sprawdza na short term bo na longa to raczej tylko fundamentalna

Dodano po 1 minucie 27 sekundach:
Oczywiście jeżeli nie jesteście profesjonalnymi inwestorami nie sprzedawajcie z strata by odkupić taniej. A jedynie nowym kapitałem jak już kupujcie na dołku ale pamiętajcie że wtedy większą stratę ryzykujecie.

Początkujący
Reputacja: 9
Reputacja postu: 
0

Postautor: frontier » czwartek, 11 stycznia 2018, 13:49

Wyszło info, że ban w koreii był plotką, może będzie rosło <- oby to nie była plotka

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 78
Reputacja postu: 
0

Postautor: preston » czwartek, 11 stycznia 2018, 13:51

Jesteście krótkowzroczni...

Obrazek
źródło:
https://pl.tradingview.com/chart/BTCUSD/YozeBYtt/

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: rybski » czwartek, 11 stycznia 2018, 14:08

jakies źródło że to plotka?

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Dovakhiin » czwartek, 11 stycznia 2018, 14:08

frontier pisze: Wyszło info, że ban w koreii był plotką
może będzie tak jak wtedy z chinami... nowe ath byle nie za gwałtownie:D

Początkujący
Reputacja: 12
Reputacja postu: 
0

Postautor: kris-str » czwartek, 11 stycznia 2018, 14:21

Dovakhiin pisze: jak sądzicie teraz? proszę o opinie:)

Obrazek
"kupka" kresek i co dalej?

Serio, jak przeglądam to forum i widzę "znafców" od analizy technicznej to nie tylko ręce opadają...
preston pisze: Jesteście krótkowzroczni...

Obrazek
źródło:
https://pl.tradingview.com/chart/BTCUSD/YozeBYtt/
Tutaj drugi gość - Sebastian Seliga. Poznałem faceta osobiście, na jednej z konferencji inwestorskich roznosił ulotki domu maklerskiego, teraz bawi się w analizę techniczną na Forex, a że pojawił się popyt - także na krypto od niedawna. Nie polecam.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Dovakhiin » czwartek, 11 stycznia 2018, 14:22

@kris-str,
czekamy na twój wykresik zatem znawco :)

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: kris-str » czwartek, 11 stycznia 2018, 14:33

Dovakhiin pisze: @kris-str,
czekamy na twój wykresik zatem znawco :)
Zgadnij jakiej kryptowaluty to wykres:
Obrazek

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 217
Reputacja postu: 
0

Postautor: zombine » czwartek, 11 stycznia 2018, 14:41

A co ciebie to k...a obchodzi że Sebastian rozdawał ulotki. Chrzan mógł tam trzeć. To że nawet interesuje się krypto na jej fali to też źle ??
Boże co za dzbany tu zaglądają
Wklejony wykres Sebastiana otrzymał bardzo wysoką notę na tradingview. Zrównując go z użytkownikami PRO

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 78
Reputacja postu: 
0

Postautor: preston » czwartek, 11 stycznia 2018, 14:42

kris-str pisze:

Tutaj drugi gość - Sebastian Seliga. Poznałem faceta osobiście, na jednej z konferencji inwestorskich roznosił ulotki domu maklerskiego, teraz bawi się w analizę techniczną na Forex, a że pojawił się popyt - także na krypto od niedawna. Nie polecam.
Nawet nie chodzi o gościa tylko o wykres.

Oficjalny przedstawiciel projektu
Awatar użytkownika
Reputacja: 66
Reputacja postu: 
1

Postautor: Comparic.pl » czwartek, 11 stycznia 2018, 14:42

W ostatnim wpisie na temat Liska zaznaczyłem istotność oporu przy 40$, gdzie przebiega również zewnętrzne mierzenie 161,8%, kurs zareagował od razu na ten poziom po czym kolejnego dnia przetestował poziom wsparcia największej korekty przy 26$. Przy tej cenie znaleźli się chętni do kupna i cena powróciła powyżej 30$ jednak tylko na chwilę.

Czwarty dzień korekty pogłębia ostatnie minima, cena niebezpiecznie schodzi w rejon wsparcia, który w grudniu kilkukrotnie pełnił rolę hamulcowego. Zamknięcie dnia poniżej 25$ i utrzymanie spadków mogłoby otworzyć drogę do strefy 18 dolarów za token, alternatywnie obrona wsparcia da paliwo do wzrostów w rejon 35$ i wyżej.

https://comparic.pl/kryptotrading-anali ... -stycznia/

Obrazek
Comparic.pl - każdego dnia najwięcej informacji i analiz o kryptowalutach w polskiej sieci
Dołącz do grupy na Facebooku dotyczącej kryptowalut - SPRAWDŹ JUŻ TERAZ
Weź udział w FxCuffs 2018 - bezpłatnej konferencji poświęconej między innymi kryptowalutom

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: kris-str » czwartek, 11 stycznia 2018, 14:49

preston pisze:
kris-str pisze:

Nawet nie chodzi o gościa tylko o wykres.
Tyle, że ten gość go tworzył i renomą nie błyszczy.
zombine pisze: A co ciebie to k...a obchodzi że Sebastian rozdawał ulotki. Chrzan mógł tam trzeć. To że nawet interesuje się krypto na jej fali to też źle ??
Boże co za dzbany tu zaglądają
Wklejony wykres Sebastiana otrzymał bardzo wysoką notę na tradingview. Zrównując go z użytkownikami PRO
Tradingview, comparic... same wiarygodne portale :))) Na forex doskonale wiemy jak to wygląda, więc to nie przypadek, że Ci sami ludzie i te same portale ładują się w krypto.

PS. wykres, który wstawiłem to wykres oparty o formułę LOS()-0,5 z Excela. Szansa przewidzenia ruchu na krypto poprzez analizę techniczną to 50% minus prowizja. Enjoy

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: crazy1van » czwartek, 11 stycznia 2018, 15:07

Kupiłem po 118 co robić? Jak żyć ? Sprzedać czy trzymać ?

Wróć do „Lisk”