Dyskusja i pytania do tematu "Waluty o niskiej kapitalizacji"+ FAQ Początkującego (Pierwszy post)
-
Strona 15 z 39
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- …
- 39
- Następna
- Początkujący
- Reputacja: 3
Dyskusja i pytania do tematu "Waluty o niskiej kapitalizacji"
Postautor: radix » środa, 10 stycznia 2018, 17:29

radix
- Początkujący
- Reputacja: -3
Postautor: krypcik » środa, 10 stycznia 2018, 17:31
Na jakiej giełdzie kupujesz? Czy trzeba tam weryfikacje?lukasz37 pisze:Słuchaj ja porządnej analizy nie zrobiłem, takiej jak Wy tu robicie, ale zainteresowały mnie poniższe waluty, trochę tu i tam poczytałem i na niektórych już po 10x zarobiłem:
DIME, NYC, PAC, XAUR, DCN, BCN, dodatkowo rozpatrywałem ale nie kupiłem: BITB.
Na XAUR jako jedynym nie zarobiłem ale np na DCN miałem przebicie niemalże 100xZ TRX i XVG już wyszedłem ale stoję na pozycji do zakupu, bo również przeczuwam wzrosty. Żałuję wczesnego wyjścia z SC, projekt z pokryciem, warto dodać ze na hitbtc był stale 2x droższy niż na innych giełdach.
Może ktoś będzie miał ochotę wziąć je pod uwagę i szerzej opisać, ja się nie podejmę, bo mam słaby angielski i moge coś poknocić. Jednakże uważam, ze wszystkie one są jeszcze warte zainteresowania.
krypcik
- Początkujący
- Reputacja: 0
Postautor: NaxMuscle » środa, 10 stycznia 2018, 17:35
NaxMuscle
- Początkujący
Postautor: Łbz » środa, 10 stycznia 2018, 17:36
Pozdrawiam serdecznie i gratuluję zysku

Łbz
- Początkujący
- Reputacja: -3
Postautor: krypcik » środa, 10 stycznia 2018, 17:38
krypcik
- Początkujący
- Reputacja: 6
Postautor: lukasz37 » środa, 10 stycznia 2018, 17:39
Na hitbtc. Tak, robiłem taką z dowodem zdaje się. Ostatnio rejestrowałem się na yobit i cryptopia, tam weryfikacji nie ma, ale interfejs jest śmieszny jakiś i to badziewne giełdy. Kupiłem tam jakiegoś szitu za 100$ i czekam co bedzie.krypcik pisze:Na jakiej giełdzie kupujesz? Czy trzeba tam weryfikacje?lukasz37 pisze:Słuchaj ja porządnej analizy nie zrobiłem, takiej jak Wy tu robicie, ale zainteresowały mnie poniższe waluty, trochę tu i tam poczytałem i na niektórych już po 10x zarobiłem:
DIME, NYC, PAC, XAUR, DCN, BCN, dodatkowo rozpatrywałem ale nie kupiłem: BITB.
Na XAUR jako jedynym nie zarobiłem ale np na DCN miałem przebicie niemalże 100xZ TRX i XVG już wyszedłem ale stoję na pozycji do zakupu, bo również przeczuwam wzrosty. Żałuję wczesnego wyjścia z SC, projekt z pokryciem, warto dodać ze na hitbtc był stale 2x droższy niż na innych giełdach.
Może ktoś będzie miał ochotę wziąć je pod uwagę i szerzej opisać, ja się nie podejmę, bo mam słaby angielski i moge coś poknocić. Jednakże uważam, ze wszystkie one są jeszcze warte zainteresowania.
Kurka wodna a zamierałem sprzedać nieco vibe przy 1790, teraz bym odkupił i zostałoby na (w dobrym stanie) poloneza ;/ Nie należy sie wahać

lukasz37
- Początkujący
Postautor: radix » środa, 10 stycznia 2018, 17:45
Incent 26 stycznia wchodzi z gotowym produktem na rynek australijski,stosunkowo niewielki market cap oraz ilość monet. Potencjał do wzrostów na pewno jest,a jak będzie czas pokażeŁbz pisze: Witam. Niestety przespałem moment z zakupem VIBE. Przewidujecie, że cena w ciągu 1-2 dni zmaleje? Bo zastanawiam się czy warto wchodzić już dzisiaj czy może poczekać dzień lub dwa. Paprykarz pisał, że dzisiaj ma jakaś gwiazda promować ten token. Czy już to miało miejsce bo nie mogę znaleźć tego na ich twiterze. Co do INCENTA macie jakieś ciekawe informację co się będzie działo w najbliższych dniach?

radix
- Początkujący
Postautor: HeartBit » środa, 10 stycznia 2018, 17:56
https://launchpad.binance.com/register. ... f=17686120
Dziś szło się zarejestrować. Trzeba próbować co pewien czas i można wstrzelić się w okno.
HeartBit
- Początkujący

Postautor: Pukiel » środa, 10 stycznia 2018, 18:08
pamiętasz jak mnie odstraszyłeś od hitbtc jak chciałem kupić VIBE gdzieś na początku grudnia? w sumie to ta giełda dalej działa jakby nie działała, czekam 3h jak mi LTC dojdzie.
a tak na poważnie kupiłem inne cojny, też są wzrosty więc nie żałuje ale Chce kupić ATS i może coś SNC ale ta giełda mnie przeraża...
Pukiel
- Weteran
- Reputacja: 912

Postautor: Rumcajs » środa, 10 stycznia 2018, 18:31
jeśli tak było to jak napisałeś mówiłem o giełdzie a nie coinie. Ta giełda cały czas tak działa do tej pory. Ja miałem ze 3 transakcje które szły po kilka dni a jedna ponad 2 tygodnie i nie doszła po 2 tygodniach na szczescie ją cofneło i miałem ją na saldzie, ale suport nawet mi ani razu nie odpisał przez te 2 tygodnie na 2 tikety o tym

Wiec trzeba takie rzeczy brać pod uwagę jeśli się tam zamierza coś wysyłac. Do tego często nie działają niektóre coiny ani wypłaty ani wpłaty. A czasami w main konta nie da sie przesunąc coinów na trade konto i nieraz cały dzień sie czeka. Ostatnio przesłałem żeby było "szybciej" Ripple i sie pojawiło w kilka sekund ale kilkanascie godzin nie dało się go przesunąc na konto do handlowania i nie mogłem go sprzedać. Dobrze że wzrósł jak wstałem to miałem z 5% zysku na nim. Do tego prowizje za wypłaty, na tych tanszych to cz esto wychodzą 200 zł od wypłaty. Ciekawe apropo czy cały czas na Vibe mają tam prowizje 145 Vibe za wypłatę ? to by było jezu 333 $ za wypłatę Vibe ... zaraz to sprawdzę czy nadal jest 145 ale musze sie zalogować.
@Pukiel,
Sprawdzałem, ale niestety nie pokazało mi ceny wysyłki tylko był ten komunikat co go widziałem juz kiedyś chyba też na vibe że siec jest przeciązona że costam beda robic to recznie ale potrwa kilka dni w skrajnym przypadku moze wyplata isc 4 tygodnie ... i zapytanie czy na pewno wysłać. Juz nie klikałem ze na pewno i nie wiem ile coinow ta prowizja ale przynajmniej wiem czemu arbitrazu raczej nie robili dzisiaj miedzy hit a binance

Rumcajs
- Wygadany
- Reputacja: 504

Postautor: paprykarz18 » środa, 10 stycznia 2018, 18:35
Dzisiaj wieczorem czasu wschodniego wybrzeża USAŁbz pisze:Witam. Niestety przespałem moment z zakupem VIBE. Przewidujecie, że cena w ciągu 1-2 dni zmaleje? Bo zastanawiam się czy warto wchodzić już dzisiaj czy może poczekać dzień lub dwa. Paprykarz pisał, że dzisiaj ma jakaś gwiazda promować ten token. Czy już to miało miejsce bo nie mogę znaleźć tego na ich twiterze. Co do INCENTA macie jakieś ciekawe informację co się będzie działo w najbliższych dniach?
paprykarz18
- Początkujący
- Reputacja: 27
Postautor: Kristof707 » środa, 10 stycznia 2018, 19:05
Wyszukałem ciekawy projekt i ciekaw jestem Waszej opinii:
https://coinmarketcap.com/currencies/ea-coin/
Ta waluta ma aż 2 wydarzenia do zrealizowania w pierwszym kwartale tego roku, w tym aplikuje o partnerstwo z Amazon, e-bay
Ten projekt to jest na 3cim miejscu w wolumenie tuż za LTC na giełdzie stocks.exchange z około 50 walut co wskazuje, że jest jakiś ruch i to dla mnie spory pozytyw
Co o tym sądzicie?
Kristof707
- Początkujący
- Reputacja: 209

Postautor: Krachu1895 » środa, 10 stycznia 2018, 19:15
Na jakim portfelu trzymasz VIBE? Ja w sumie do tej pory trzymałem wszystko na giełdach, ale chciałem teraz poprzenosić część do portfeli, żeby uniknąć takich sytuacji jak ta z HitBTC terazEmCortess pisze:Dokładnie. Większość VIBE mam na portfelu, końcówkę miałem na HITbtc. Chciałem tę końcówkę przelać na Binance i sprzedać. Przelew zarejestrowany o 13, transakcja jeszcze nie wyszła z giełdy. Weźcie więc pod uwagę długi czas oczekiwania na realizację przelewu, pewnie z tego powodu jest taka różnica w kursach. Kto wie, może jest to celowe działanie i teraz ktoś związany z giełdą obławia się na arbitrażu?

Krachu1895
- Wygadany
- Reputacja: 504

Postautor: paprykarz18 » środa, 10 stycznia 2018, 19:35
MEW - jak każdy token ERC20Krachu1895 pisze:
Na jakim portfelu trzymasz VIBE? Ja w sumie do tej pory trzymałem wszystko na giełdach, ale chciałem teraz poprzenosić część do portfeli, żeby uniknąć takich sytuacji jak ta z HitBTC teraz
paprykarz18
- Gaduła
- Reputacja: 2159

Postautor: stokarz » środa, 10 stycznia 2018, 19:50
Wszystkim odradzam inwestowania czegokolwiek w ten projekt. Jest to kolejny scam. Ci sami ludzie, na podstawie takiego samego schematu, stworzyli pózniej chociażby Ethereum Gold czy Ethereum Cash. Zawsze te same rzeczy na stronie, shill z kartami kredytowymi, dużo ludzi piszących i naganiajacych na to na Twitterze i szło np. 1000% do góry w ciagu dnia, a pózniej spadek na sam dół. Omijać szerokim łukiem. Te projekty były popularne we wrześniu, pump and dump i czyste oszustwo. Unikać za wszelką cenę.faktomix pisze: Osobiście zainwestowałem w taki oto wynalazek:
ETHD
https://www.ethereumdark.net/
https://coinmarketcap.com/currencies/et ... rk/#charts
ma w nazwie Ethereum
kapitalizacja śmieszna - mała ilość monet - cena raczej już nie ma z czego spadać
do kupienia za drobne na cryptopia.
stokarz
- Początkujący

Postautor: Krachu1895 » środa, 10 stycznia 2018, 20:10
Żeby sprawdzić czy dany token to ERC20 wystarczy, że wyszukam kontrakt pod daną nazwą na etherscan.io?
Krachu1895
- Początkujący
- Reputacja: -1
Postautor: dabalwwy » środa, 10 stycznia 2018, 20:17

dabalwwy
- Początkujący

Postautor: Krachu1895 » środa, 10 stycznia 2018, 20:59
No to nie najlepszy moment wybrałeś, faktycznie... ale wydaje mi się, że cały czas warto wskoczyć do tego pociągu jakim jest VIBE. Dzisiaj trochę skakał, ale aktualnie spadł do około 1,5$ na HitBTC, a jego market cap wynosi niecałe 400 tys. Wydaje mi się, że najlepsze dla VIBE jest przed nami bo jak pisał już wcześniej paprykarz:dabalwwy pisze:Panowie Macie jakaś dobra walutę w która można potrzymać do końca miecha?? Na otarcie łez , 3 dni temu sprzedałem 7500 sztuk vibe trzymane od pierwszego postu Paprykarza. Szkoda ale takie życie;] . Mam teraz RPX SNC ATS polecacie coś tak jak mowie do końca miecha bo i tak będę musiał wycofać kasę a nie chce jej trzymac w btc
20 stycznia - odbędzie się promocja Vibe przez jakąś (nie wiadomo dokładnie kogo) mainstreamową gwiazdę oraz wypuszczenie wersji beta platformy
4 lutego - reklama Vibe i Monster w najdroższym paśmie reklamowym na świecie, oglądanym przez setki milionów ludzi (głównie w USA)
Więc ja bym się jeszcze nie wycofywał.

Edit: W sumie to wygląda na to, że teraz jest na dołku (niewielkim ale jednak) i zaraz lekko odbije, więc nie wiem czy to nie całkiem niezły moment na kupno... Ale nie chcę doradzać, bo sam nie wiem. Równie dobrze do 20 stycznia może jeszcze trochę spaść, ale to już każdy sam musi zdecydować.
Krachu1895
- Gaduła
- Reputacja: 265

Postautor: mediabooker » środa, 10 stycznia 2018, 21:19
To nie jest ciekawy projekt. Jest pełno takich projektów. Poza tym ma wysoką kapitalizacje - 100mln.Kristof707 pisze: EAG
Wyszukałem ciekawy projekt i ciekaw jestem Waszej opinii:
https://coinmarketcap.com/currencies/ea-coin/
Ta waluta ma aż 2 wydarzenia do zrealizowania w pierwszym kwartale tego roku, w tym aplikuje o partnerstwo z Amazon, e-bay
Ten projekt to jest na 3cim miejscu w wolumenie tuż za LTC na giełdzie stocks.exchange z około 50 walut co wskazuje, że jest jakiś ruch i to dla mnie spory pozytyw
Co o tym sądzicie?
Gdyby kapitalizacja była na poziomie 0,5mln - 1mln usd, to zastanawiałbym się:D
Twój post nie powinien się znależć w wątku z walutami o niskiej kapitalizacji.
Minusy:
-wysoka kapt.
-mają w ogóle twitera albo jakieś kanały komunikacji?
- jak prowadzą marketing?
- czym oni się właściwie zajmują?;)
znalazłem ich dwie strony:
https://www.eacoin.io
https://www.eacapital.org
Wychodzimy na to, że ogólnie pojętym dorawdztwie w biznesie. Mnóstwo jest takich projektów.
Ja uważam, że nieska kapt. to max 30 mln usd. Większość prezentowanych projektów w wątku miało kapt. poniżej 10 mln usd
@paprykarz18
Jaką wartość maksymalną przyjmujesz za górna granicę niskiej kapt.?
mediabooker
- Początkujący

Postautor: Krachu1895 » środa, 10 stycznia 2018, 21:27

Szykuje się dobry miesiąc dla naszego vibe

Krachu1895
-
Strona 15 z 39
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1