Gamecredits - spekulacja na temat ceny

Początkujący
Reputacja: 6
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: nubzor » środa, 10 stycznia 2018, 07:41

Co sądzicie o ethereum?
Na razie stabilnie powoli pnie się w górę, nawet wtedy kiedy bitek notował spadek

Początkujący
Reputacja: -4
Reputacja postu: 
0

Postautor: Tomsonek » środa, 10 stycznia 2018, 08:32

Witajcie, postanowiłem miesiąc temu za swój hajs kupić Gamesa, był po 11, 40 zł i nie będę bawił się w daytrading i inne, powiedziałem sobie ze za rok może sprzedam. Teraz rośnie, myślę że do czasu konferencji będzie rósł cały czas możliwe że w takim tempie spokojnie dojdzie do 30$. Dopiero po konferencji zobaczymy co na niej wyjdzie, myślę że nie będzie wielkiego show ale i tak każdy będzie kupował bo chodzi o to że waluta zostanie zaprezentowana i zateklamowana ostro. Druga opcja, szefostwo mogą szykować niespodziankę i po konferencji wystrzeli w górę i będzie się utrzymywać na jakimś wzglednym poziomie 100 zł - jeżeli ta waluta ma przyszłość to może dojdzie do poziomu Dash lub innych, moim marzeniem i na to czekam że kiedyś może poziom 1000 zł osiągnie. To jest moje ryzyko, przewidziałem bitcoina ale się zesrałem i spanikowalem za wczasu, teraz dość tego. Jak jebnie to jebnie trudno, a mogę tylko zyskać

Dodano po 6 minutach 32 sekundach:
saszek pisze: ciekawe czy wróci jeszcze pod 25 zl w najblizsze dni...
Saszek obstawiam że na pewno wzrośnie czekaj cierpliwie do konferencji, to co było wczoraj to tylko badanie rynku wśród inwestorów. Game ma moc

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: bronek » środa, 10 stycznia 2018, 08:57

Nowa wersja GC Client 0.7.4

Początkujący
Reputacja: 34
Reputacja postu: 
0

Postautor: Veres » środa, 10 stycznia 2018, 09:25

Niezła noc nas ominęła, spadki mogą się jeszcze pogłębić do nawet 20zl co może być już dolkiem( psychologiczna bariera). Teraz czekają nas kilka dni spokoju tak do 13 stycznia żeby wszyscy ochloneli i zapakowali się pod konferencję.
Po 15 stycznia myślę ze pociąg odjedzie juz na dobre i bedziemy zmierzac do nowej stacji.
To sa tylko luźne poranne przemyslenia...

Początkujący
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: reader13 » środa, 10 stycznia 2018, 09:27

Moim zdaniem powinni wprowadzić nową ilość dostępnych gier. Fajny sposób bo ludzie z kompem za xtys mogą sobie grę... Wykopać

Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja: 194
Reputacja postu: 
3

Postautor: dreimore » środa, 10 stycznia 2018, 09:42

Z poprzedniego klina po opuszczeniu go wyrysował się idealny kanał w skali arytmetycznej czyli dobrej skali pod wzrosty na short/mid term. Poprzednie szczyty zaznaczone niebieską linią mogą być zasięgiem korekty i dobrym momentem załadowania się lub doładowania się. Oczywiście może przykorekcić do 4,3$ i nadal będzie wszystko ok i w zakresie kanału.
Na tym etapie nie bagatelizowałbym już nawet tej konferencji bo może być jak samospełniająca się przepowiednia. Janusze znalazły punkt zaczepienia by racjonalizować zakupy na każdym poziomie więc pewnie będzie jak mantra powtarzane na każdym portalu pro pompiarskim aż do zrzygu dopóki nie stanie się faktem.
Rys. 1D, bittrex, GAME/USD
Obrazek
amat victoria curam

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Veres » środa, 10 stycznia 2018, 10:29

Obecnie cały rynek krwawi, trochę te spadki też pod bitcoina, więc od niego dużo zależy jak polecimy. Na bittrexie 5,40$ co daje nam około 19zł, Bitbay zawyża o 2zł swój kurs. Powoli możemy się zbliżać do dołka, bo większość co miała sprzedać to już posprzedawała w panice.

Początkujący
Reputacja: -11
Reputacja postu: 
0

Postautor: saszek » środa, 10 stycznia 2018, 12:16

market cap schodzi coraz nizej , waluty slabną... Czyzby jednak kres krypto nadszedl po tych informacjach z Chin ?

Początkujący
Reputacja: 72
Reputacja postu: 
0

Postautor: Dodo101 » środa, 10 stycznia 2018, 12:22

Zależy czy postrzegasz kryptowaluty jako coś na czym można zarobić czy jednak coś co może zmienić całkowity pogląd na waluty i banki. Stawiam że osoby które zobaczyły że Chiny coś kombinują stwierdziły że zarobiły swoje i spadaja. Ja trzymam długoterminowo bo wierzę że to coś co może zmienić świat w przyszłości (może jakoś nie rewolucyjnie ale przynajmniej w mniejszym stopniu). Do tego nie wchodze w projekty w które nie wierzę ze względu tylko na panujący hype więc nawet te spadki jakoś mnie nie martwią a nawet cieszą bo mogę dokupić więcej po niższej cenie.

Początkujący
Reputacja: 6
Reputacja postu: 
0

Postautor: nubzor » środa, 10 stycznia 2018, 12:32

Niech to już ruszy do góry, bo mi pikawa siądzie :)

Początkujący
Reputacja postu: 
1

Postautor: Chuck!Norris » środa, 10 stycznia 2018, 12:33

Kurs spada - Czy to koniec krypto?
Kurs leci w gore - A moglem kupic wczesniej..teraz juz za drogo, poczekam na korekte

:D

Początkujący
Reputacja: 18
Reputacja postu: 
0

Postautor: Tomek1705 » środa, 10 stycznia 2018, 12:38

Przecież Chiny nic takiego nie chcą zrobić tylko zablokować lub ograniczyć możliwość kopania krypto przez firmy które zużywają tyle prądu a płacą małe kwoty za zużycie. A wiadomo jakie zyski. Na moje taka regulacja jest dobra.
Ostatnio zmieniony środa, 10 stycznia 2018, 12:44 przez Tomek1705, łącznie zmieniany 2 razy.

Początkujący
Reputacja: 3
Reputacja postu: 
0

Postautor: phowiec » środa, 10 stycznia 2018, 12:41

nubzor pisze:Niech to już ruszy do góry, bo mi pikawa siądzie :)
Polecam jogę :)
Ale chyba powoli ruszyło :).

Początkujący
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: reader13 » środa, 10 stycznia 2018, 12:45

Oby jeszcze nie bo czekam ciągle na przelew :/

Początkujący
Reputacja: 35
Reputacja postu: 
2

Postautor: fifipl » środa, 10 stycznia 2018, 13:00

saszek pisze: market cap schodzi coraz nizej , waluty slabną... Czyzby jednak kres krypto nadszedl po tych informacjach z Chin ?
Nie rozumiem tego. Wzrost ogromny o setki procent w skali miesiąca a tu raptem spadek o kilka procent w 24h i panika że koniec walut.
To samo w BTC w 2 miesiące wzrost 300% a potem spadek 20% i wszyscy trąbią o końcu bitcoina. Ludzie opanujcie się i swoje emocje. A jak nie potraficie to może trzymajcie w banku na 1,5% w skali roku i spokojna głowa. A jak będzie koniec BTC za kilka lat to będzie przynajmniej mniej ludzi którzy wyskoczą z okna. Gra się tutaj tylko takimi pieniądzmi które możemy stracić bez wpływu na naszą stopę życiową. A jak chcecie wzrostów to podstawą jest pozytywne myślenie i reklamowanie tego w co inwestujemy. Taka samospełniająca się przepowiednia.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Veres » środa, 10 stycznia 2018, 13:10

Uspokojcie sie nic sie nie kończy a dopiero zaczyna, to wątek o spekulacji game więc piszcie w temacie.

Widzimy odbicie, mozliwe ze dołek za nami...
Jeśli pociągnie wyżej do 22 i sie tutaj ustabilizuje to mozemy miec niezle miejsce do manewru. Tutaj mogą zostać zbierane siły na kolejne dni. Obstawiam male wahania przez 2-3dni.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: fifipl » środa, 10 stycznia 2018, 13:28

oj jeszcze pewnie boczkiem pójdzie kilka dni. Niestety 4dzień spadki BTC ciągną trochę w dół i powodują panikę u graczy co to włożyli wkład na pół roweru a chcieli by mieć cały do wiosny i boją się ze może koło sobie w marcu kupią. Dla nas najlepiej jak BTC nie będzie rósł ani malał znacząco. Jak rośnie to kapitał ucieka bo gdzie indziej czują zyski a jak maleje to tez ucieka bo panika. A jak wolniutko do góry to mamy eldorado ;) . No i jeszcze mało ludzi wie o Game. Ja gadam o tym projekcie przy każdej okazji. Oczywiście nie namawiam ale pokazuję mój punkt widzenia. Im więcej osób wie tym lepiej. To jak kamyk wrzucony do wody. Fale się same potem rozchodzą daleko. Wiec wrzucajmy panowie te kamyki. Jestem przekonany że w końcu ruszymy ostro. Jak jakiś Doge zrobiony dla jaj dał gigantyczne zyski swego czasu to porządna waluta z pomysłem i biznes planem nie da ?

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: mati1620 » środa, 10 stycznia 2018, 13:35

@Veres, O jakiejkolwiek stabilizacji,będzie można mówić jak cena na rynkach zagranicznych przeskoczy i utrzyma 6$,na chwilę obecną nie jest źle bo nie lecimy niżej. Żeby było te 22zł to rynek musi mieć okolice 6,3$, nie patrzeć na BB,bo aktualnie 1,4zł wyżej od innych giełd. Jeśli rynek delikatnie skorekci(0,1-0,2$) to BB leci w dół o tą różnicę,często tak bywa. Myślę,że będzie jeszcze okazja dla spóźnialskich na dokupienie się poniżej 21zł .

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: dzelo12 » środa, 10 stycznia 2018, 13:42

Ja mam takie pytanie, jako że jestem nowy w rynku crypto. Zkąt się bierze taka różnica między giełdami rzędu nawet 2PLN na naszym GAMie? Bo różnica rzedu 5-10% to bardzo dużo, no i pytanie czy Bitbay będzie równał powiedzmy do Bitexa?

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: giewu » środa, 10 stycznia 2018, 13:51

zaraz pewnie zleci cena na bb bo jest troche zawyżona aczkolwiek wszystko sie może zdarzyć ta giełda ma swoje zycie ma to swoje plusy i minusy

Wróć do „Pozostałe”