CybCSec (XCS) oraz Armor (ARMR) - airdrop i związane z tym problemy

Początkujący
Reputacja: 3
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: wijtek » wtorek, 9 stycznia 2018, 00:06

Dobra zycze wszystkim udanego airdropa. Wiec do dzisiaj, 3majcie sie :D.

Chociaz zeby kurs byl po te 3 centy :D. Zobaczy sie duzo nie zostalo czasu :D.

Ja w sumie tak czy siak sprzedam. Szkoda mi tych 2.4k nawet niech cos kolo tysiaka zostanie to zainwestuje w cos nowego. Czlowiek zbiera doswiadczenie na bledach. Na pewno jak bedzie podobna sytuacja obadam dokladniej wydarzenie i kilka innych cennych czynnikow bo nie powiem troche na gorce wjechalem i spadlo. Bede ostrozniejszy next time :). Ale chociaz Armor bedzie. Trzymac trzeba kciuki za projekt. Oby byl wart zachodu ;).

Początkujący
Reputacja: 23
Reputacja postu: 
0

Postautor: EmCortess » wtorek, 9 stycznia 2018, 09:00

Sagan pisze: Ja się tak trochę po cichu zastanawiam, czy w przypadku bardzo niskiej ceny nie zostawić sobie tego coina na pamiątkę. Może kiedyś ożyje...?
Ja mam podobne przeczucia.
Na początku października była podobna sytuacja z SPR, za które można było otrzymać nową walutę Helium. SPR miał być tym "gorszym" projektem, niektórzy twierdzili, że porzuconym, natomiast projekt Helium zapowiadał się ciekawie, więc było spore zainteresowanie. Co się okazało?
Po snapshocie wszyscy na gwałt sprzedawali SPR za grosze. W chwili obecnej SPR ma się całkiem dobrze, kurs poszedł w górę, projekt nie jest porzucony. A Helium? Już czwarty miesiąc czekamy na uruchomienie blockchaina i walleta. Od dwóch miesięcy devowie nie odezwali się słowem. Scam? Trudno powiedzieć, ostatnio coś się zaczęło dziać w temacie. Jedyny plus jest taki, że zamiast sprzedawać SPR za grosze, zatrzymałem sobie na pamiątkę, a jakiś czas temu sprzedałem nawet z ciekawą nawiązką.
W każdym razie mam nadzieję, że z XCS będzie wszystko w porządku i zwyczajnie trzeba rozważyć na chłodno, czy sprzedawać zaraz po snapie, czy zostawić i poczekać.

Początkujący
Reputacja: 42
Reputacja postu: 
0

Postautor: TSD_WWA » wtorek, 9 stycznia 2018, 10:27

ludzie, ale mam przypal. nie moge odblokowac portfela. nieprawidlowe haslo....wpisuje na wszystkie sposoby i nic. wczoraj pamietalem dzisiaj wydaje mi sie ze tez pamietam ale muka. Czy Wy nie macie problemow z odblokowaniem portfela?

Początkujący
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: mateuszx » wtorek, 9 stycznia 2018, 10:44

@TSD mi działa, mogłeś spisać na kratce :/ próbuj na bank odzyskasz:)

btw. jak mam kodowany wallet musze go odkodowac na 13 ? czy to nie ma znaczenia ? Pozdrawiam

Początkujący
Reputacja: 2
Reputacja postu: 
0

Postautor: sztuq » wtorek, 9 stycznia 2018, 10:53

EmCortess pisze:
Sagan pisze: Ja się tak trochę po cichu zastanawiam, czy w przypadku bardzo niskiej ceny nie zostawić sobie tego coina na pamiątkę. Może kiedyś ożyje...?
Ja mam podobne przeczucia.
Na początku października była podobna sytuacja z SPR, za które można było otrzymać nową walutę Helium. SPR miał być tym "gorszym" projektem, niektórzy twierdzili, że porzuconym, natomiast projekt Helium zapowiadał się ciekawie, więc było spore zainteresowanie. Co się okazało?
Po snapshocie wszyscy na gwałt sprzedawali SPR za grosze. W chwili obecnej SPR ma się całkiem dobrze, kurs poszedł w górę, projekt nie jest porzucony. A Helium? Już czwarty miesiąc czekamy na uruchomienie blockchaina i walleta. Od dwóch miesięcy devowie nie odezwali się słowem. Scam? Trudno powiedzieć, ostatnio coś się zaczęło dziać w temacie. Jedyny plus jest taki, że zamiast sprzedawać SPR za grosze, zatrzymałem sobie na pamiątkę, a jakiś czas temu sprzedałem nawet z ciekawą nawiązką.
W każdym razie mam nadzieję, że z XCS będzie wszystko w porządku i zwyczajnie trzeba rozważyć na chłodno, czy sprzedawać zaraz po snapie, czy zostawić i poczekać.
A XCS nie jest czasami porzuconym projektem?

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: TSD_WWA » wtorek, 9 stycznia 2018, 10:59

ufffffffffffffffffffffffffff........wypisalem sobie 24 kombinacje swojego hasla bo haslo znalem ale to kombinacja duzych malych znakow oraz cyfr.....i udalo sie odnalesc odpowiednia kombinacje dosyc szybko bo przy piatek probie :) ok to teraz juz czekam na snapshota. Co do tego watku. Po snapshocie sprzedajcie czy HODL ? Wierzycie w projekt dlugoterminowo?

EDIT
Widze ze ktos mnie ubiegl z pytaniem. Ja chyba HODL. Duzo kasy na to nie przenaczylem wiec mozna zapomniec o tych kilkuset dolarach

Początkujący
Reputacja: 23
Reputacja postu: 
0

Postautor: EmCortess » wtorek, 9 stycznia 2018, 11:13

sztuq pisze: A XCS nie jest czasami porzuconym projektem?

Z tego co zrozumiałem, to XCS i ARMR to będą dwa odrębne istniejące projekty. Chyba, że gdzieś przeoczyłem jakieś info o całkowitym zarzuceniu XCS. Z drugiej strony, tak jak TSD_WWA wyżej napisał, też nie wrzuciłem w to jakiejś ogromnej kasy, więc zawsze można zaryzykować.

Początkujący
Reputacja: 24
Reputacja postu: 
1

Postautor: Sagan » wtorek, 9 stycznia 2018, 11:14

Zespół ARMR odpalił ANN na Bitcointalku
https://bitcointalk.org/index.php?topic ... sg27742782
www w wersji roboczej
https://armr.network/
Nowa grupa ARMR na Telegramie
https://t.me/joinchat/Fui6dktBiSptg-aFXH3V-A
mateuszx pisze: btw. jak mam kodowany wallet musze go odkodowac na 13 ? czy to nie ma znaczenia ? Pozdrawiam
Tak, odkoduj i nie zapomnij odznaczyć pola "For stacking only". Kłódka w prawym górnym rogu walleta ma mieć kolor czarny.
Ostatnio zmieniony wtorek, 9 stycznia 2018, 11:24 przez Sagan, łącznie zmieniany 1 raz.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: TSD_WWA » wtorek, 9 stycznia 2018, 11:21

@Sagan, dobrze ze napisales, bo nie wiedzialem o tym i bym nie dostal swoich ARMR . Dzieki. Plus leci.

A czym sie rozni opcja For stacking only zaznczaona od niezaznaczonej? Czym sie rozni klodka czarna od zoltej?

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Sagan » wtorek, 9 stycznia 2018, 11:28

TSD_WWA pisze: A czym się różni opcja For stacking only zaznczaona od niezaznaczonej? Czym sie rozni klodka czarna od zoltej?
"For staking only" jest tylko dla PoS - umożliwia uzyskanie pewnego (małego) przychodu jako nagrody za trzymanie XCS na wallecie.
Kłódka czarna oznacza "full open", żółta "open for stacking only".

Początkujący
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: mateuszx » wtorek, 9 stycznia 2018, 11:30

Dzięki Sagan! :D

czy ktoś wie jak długo trwa snapshot?

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: flare » wtorek, 9 stycznia 2018, 11:30

TSD_WWA pisze:@Sagan, dobrze ze napisales, bo nie wiedzialem o tym i bym nie dostal swoich ARMR . Dzieki. Plus leci.

A czym sie rozni opcja For stacking only zaznczaona od niezaznaczonej? Czym sie rozni klodka czarna od zoltej?
Cześć,
to mój pierwszy post!
U siebie w porftfelu nie mam żadnej kłodki. Pobralem Windows wallet i mam tylko Obrazek

Początkujący
Reputacja: 6
Reputacja postu: 
0

Postautor: marcinos_c » wtorek, 9 stycznia 2018, 11:37

Zaszyfrowałeś portfel? Wygląda jakbyś nie zrobił szyfrowania

Edit: Teraz już nie rób i tak musi być "otwarty" podczas airdropu
Ostatnio zmieniony wtorek, 9 stycznia 2018, 11:46 przez marcinos_c, łącznie zmieniany 1 raz.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: flare » wtorek, 9 stycznia 2018, 11:45

marcinos_c pisze: Zaszyfrowałeś portfel? Wygląda jakbyś nie zrobił szyfrowania
Nie zaszyforwałem. Odpaliłem tylko i przelałem środki. Możesz mi napisać instrukcje tutaj lub na pw jak to zrobic?

Edit. Dzięki za informację, to nie ruszam już tego

Początkujący
Reputacja: 6
Reputacja postu: 
0

Postautor: marcinos_c » wtorek, 9 stycznia 2018, 11:48

napisze pw
troche na skróty to wytłumaczyłem

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: TSD_WWA » wtorek, 9 stycznia 2018, 11:48

Wiecie moze czy w momencie skutecznego snapshota, pokaze sie jakies info/saldo na portfelu? Abysmy wiedzieli kiedy mozemy wylaczyc portfel? Albo obracac srodkami ?

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Sagan » wtorek, 9 stycznia 2018, 11:53

TSD_WWA pisze: Wiecie moze czy w momencie skutecznego snapshota, pokaze sie jakies info/saldo na portfelu? Abysmy wiedzieli kiedy mozemy wylaczyc portfel? Albo obracac srodkami ?
Na portfelu nie zobaczysz takiej informacji. ARMR nie ma nic wspólnego z XCS-dzielą tylko blockchain. Ot tak z jakiejś przyczyny sobie wybrali. Informacja o zakończonym snapshocie pojawi się na Telegramie-proszę obserwować grupę.
Jak tylko pojawi się oficjalne info, że można obracać XCS napiszę tutaj. Widziałem, że również @wijtek śledzi kanał więc może on mnie uprzedzi

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: flare » wtorek, 9 stycznia 2018, 11:54

marcinos_c pisze: napisze pw
troche na skróty to wytłumaczyłem
Dzięki!

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Sagan » wtorek, 9 stycznia 2018, 12:01

Ciekawostka-przed chwilą na kanale CYBCSEC OFFICIAL GROUP jeden z core members podał informację, że wallet wcale nie musi być otwarty w czasie snapshota. Kuźwa...zmieniają te informacje jakby sami nie wiedzieli co i jak. Zaraz się okaże, że nie potrzeba być online a tuż przez snapshotem, że coiny mogą być na giełdzie...Ależ brak spójności w podawanych newsach. Niemniej dla pewności ja trzymamm się pierwszej oficjalnej wiadomości odnośnie airdropa ARMR.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: TSD_WWA » wtorek, 9 stycznia 2018, 12:06

@Sagan, nie korzystam z telegrama. Ale mniejsza o to. Na pewno ktos na forum da info. W takim razie jak uzyskam dostep do przyznanych mi ARMR i skad bede w ogole wiedzial gdzie konkretnie ja mam ich szukac? Powstanie oddzielny portfel na ktorym beda srodki do ktorego bedzi emozna sie zalogowac za pomoca klucza z portfelu XCS?

Wróć do „Pozostałe”