Lisk dyskusja o cenie - wątek spekulacyjny

Początkujący
Reputacja: 4
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: dooomino » piątek, 5 stycznia 2018, 23:28

uzar007 pisze: Cześć, jako nowy użytkownik chciałem się was zapytać czy warto teraz kupić Liska ( chciałem na to przeznaczyć tysiąc złotych) czy może chwilę poczekać na spadek ceny i przy około 80żl za Liska zrobić zakup?
przeczytaj 551 stron tego tematu i sam oceń czy warto teraz zakupić.

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: wssk » piątek, 5 stycznia 2018, 23:42

uzar007 pisze: Cześć, jako nowy użytkownik chciałem się was zapytać czy warto teraz kupić Liska ( chciałem na to przeznaczyć tysiąc złotych) czy może chwilę poczekać na spadek ceny i przy około 80żl za Liska zrobić zakup?
Jak i paru osobom wcześniej, wydaje mi się że trochę spadnie, sam czekam.

Początkujący
Reputacja: 108
Reputacja postu: 
0

Postautor: uzar007 » piątek, 5 stycznia 2018, 23:50

wssk pisze:
No to czekamy na spadek... Za jaką mniej wiecej cene kupisz?

Początkujący
Reputacja: 2
Reputacja postu: 
0

Postautor: k.b. » piątek, 5 stycznia 2018, 23:52

Za 2zl. Później sprzedam po 86zl i nie idę do pracy huuuurrrrrraaaaa.

Początkujący
Reputacja: 108
Reputacja postu: 
0

Postautor: uzar007 » piątek, 5 stycznia 2018, 23:57

Marzenie, ale do spełnienia.

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 410
Reputacja postu: 
3

Postautor: Jazda » sobota, 6 stycznia 2018, 00:03

sebastian86 pisze:zajrzałem na stare śmieci,a tu widze że @jazda się z nowymi kłuci.
Wstydziłbyś się , z takim doświadczeniem :D znęcać się nad świeżakami.

Pamietam kiedyś w lipcu sierpniu itp. zaglądałem tu co chwila w nadziei że się coś dowiem i zarobię.
nic bardziej mylnego. Temat ten nie przedstawia zbyt wybitnej wartości ( wszelakiej), to taka piaskownica gdzie można się porzucać tym co psiaki w niej narobią.
To wina użytkowników, w przeważającej części nowych, podjaranych hajsem jakby mieli szczote od kibla w dupie.
Poważny inwestor się tak nie zachowuje, ale ....
To też ma swoje plusy.
Przygłupawy "inwestor" to skarb na giełdzie.

No ale kończąc dygresję :D
Kto zarobił, ten ma - gratki.
Każde wejście w pozycje to ryzyko. Polecam jednak przykładać się do nauki - bo to nie czarna magia i da coś niecoś ogarnąć.
Ponadto każde trzymanie pozycji po dużym wzroście to też ryzyko że zysk nam stopnieje, lub nawet zamieni się w strate.
LSK ostatnio dał bardzo dużo zarobić, jeśli miałbym spekulować cene ( bo o tym ten wątek) to obstawiałbym powazniejszy spadek przed kolejnymi ( ewentualnymi ) wzrostami.
Ale grajcie swoje, nikogo nie słuchajcie, uczcie się na błedach ale nie tylko. Wiedza znaczy wiecej niż pieniądze, zdobedziecie wiedze bedziecie pomnażać pieniądze, łatwiej, szybciej itp.
powodzenia w przyszłych trejdach.

Witam szanownego kolegę, także zajrzałem tutaj dosłownie dwa dni temu tylko dlatego że Dovakhiin cały czas dalej męczy LISKA :D i prowadzimy wspólną korespondencję prywatną.
Mam dokładnie te same odczucia co ty, a Twój post idealnie obrazuje to co napisałem do Dovakhina po mojej wizycie w tym wątku 3 stycznia cytuję wiadomość "Wchodzę teraz na temat LSK-a a tam same lamery z kontami z grudnia piszącymi bajki i pytającymi czy za 200 zł warto wchodzić w Lisk. To jakieś domowe przedszkole się zrobiło. Tam nikt nie śmierdzi groszem. Same Janusze ich nawet wygolić nie ma z czego ... :roll: ręce mi opadły...kabaret Panie :D "

A że to wina nowych użytkowników to w 100% prawda. Ty to wiesz ja to wiem lecz do reszty nie dociera, jaki tutaj prezentują poziom dyskusji.

Generalnie z kim tu dyskutować i o czym :) Prosty przykład: dzisiaj gratuluje nowemu użytkownikowi, który tutaj unosi się, że zarobił 20% z inwestycji. Lecz chcę się upewnić czy zarobił czy mu się tylko wydaje...to oczywiście skacze jak pchła, bo jak to go ktoś śmie spytać czy zarobił czy mu się wydaje że zarobił :D
Tan sam delikwent o którym wspominasz na ostudzenie emocji dostał zasłużonego minusa. Bo już wiedząc z kim mam przyjemność nie chciałem kontynuować tej wymiany korespondencji. Jaki inwestor takie zachowanie. Zacytuję tutaj wiadomości jakie do mnie wypisuje a niech ma reklamę :) w sieci nic nie zginie.

Wysłano: piątek, 5 stycznia 2018, 20:12
Od: turbina
Odbiorca: Jazda

Za te trzy minusy to powinineś dostać chujem po buzi

Wysłano: piątek, 5 stycznia 2018, 20:16
Od: turbina
Odbiorca: Jazda

śląska kurwo

@turbina prezentuje język rynsztoka i taki sam poziom inwestora. Z geografii u niego jeszcze gorzej, gdyż Wrocław nie leży na Śląsku i obraża wszystkich Ślązaków. Oczywiście pochodzę z Wrocławia i to dla mnie raczej powód do dumy nie do wstydu :) (Europejskiej stolicy kultury z czym @turbina nie ma za dużo do czynienia) i zapewniam was nie jestem słoikiem.
A jak @turbina nie spuści z tonu to dostanie bana na te konto. Tyle i aż tyle.

Odniosę się do kursu aby nie robić off top to tak samo jak ty obstawiam teraz raczej spadek niż kontynuację wzrostów, jeśli BTC poleci pociągnie za sobą alty. Należy grac bardzo uważnie, na razie sytuacja sprzyja lecz nie wiadomo jak długo.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 71
Reputacja postu: 
0

Postautor: SidLeniwiec » sobota, 6 stycznia 2018, 00:42

uzar007 pisze:
wssk pisze:
No to czekamy na spadek... Za jaką mniej wiecej cene kupisz?
Myślę, że jeśli chcesz trzymać na dłużej to tak wielkiego znaczenia nie ma czy kupisz za 85 czy za 80 bo rodzica okolo 1.5lsk.
Z pewnością mniejsze ryzyko kupić drożej bo masz je w garści a jeśli spadnie nieco to trudno nic straconego bo do lutego i tak zarobisz. A jeśli przeczekasz zbyt długo to może się okazać że urośnie do 90 i wtedy uznasz że już nizej nie będzie i kupisz drożej i otrzymasz mniej lisk.
Więc przy tej kwocie + trzymanie minimum do lutego = zysk ;) choć zachęcam trzymac dłużej.
To ze lekko spadnie to nie problem to tylko korekty a czy w ogóle będą tego nikt nie wie, każdy tylko gdyba ;)
To tyle ode mnie i powodzenia :)

Początkujący
Reputacja: 61
Reputacja postu: 
0

Postautor: sebastian86 » sobota, 6 stycznia 2018, 00:49

SidLeniwiec pisze: To ze lekko spadnie to nie problem to tylko korekty a czy w ogóle będą tego nikt nie wie, każdy tylko gdyba To tyle ode mnie i powodzenia
Usmiałem sie i moge iść spać.
Ale żeby coś przekazać wartościowego to napisze tak.
Jest prawa strona ? To znaczy że jest lewa
Kiij ma początek ? To ma koniec
Jest noc ? To bedzie dzień
Kurs rośnie ? To spadnie.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: dooomino » sobota, 6 stycznia 2018, 01:05

Wiecie kiedy
sebastian86 pisze:
SidLeniwiec pisze: To ze lekko spadnie to nie problem to tylko korekty a czy w ogóle będą tego nikt nie wie, każdy tylko gdyba To tyle ode mnie i powodzenia
Usmiałem sie i moge iść spać.
Ale żeby coś przekazać wartościowego to napisze tak.
Jest prawa strona ? To znaczy że jest lewa
Kiij ma początek ? To ma koniec
Jest noc ? To bedzie dzień
Kurs rośnie ? To spadnie.
Kiedy wszyscy chcą sprzedać Ty kupuj, każdy janusz chce zakupić? SPRZEDAWAJ. 8-)

Początkujący
Reputacja: 3
Reputacja postu: 
0

Postautor: turbina » sobota, 6 stycznia 2018, 01:06

Co do liska, moim zdaniem dziś poniżej 76-78 nie spadnie na BB, chociaż kto wie co będzie się działo, już ostatnio była pompa o 4 nad ranem, tylko BB nie nadążyło wtedy za kursem :) Teraz na bb 85, ale kurs wg tradingview porusza sie w okolicach 23.8-25$, powinnismy zostac przy kapitalizacji w okolicach 2,5mld. Na bittrexie kurs spada, na binance trochę wyższy. Straszenie spadkami to takie bodźce do wyprzedawania. Nie ma co się sugerować czyimiś opiniami tylko samemu podejmować decyzje. Jak ktoś kupił powyżej 85 to hodl i cierpliwości trochę. Lisk jest jednym z lepszych projektów i ma predyspozycje na lepsze miejsce w łącznym market capie. Wiadomo jest weekend, w niedziele pewnie jeszcze trochę spadnie, ale mamy dopiero 6 stycznia, cały miesiąc przed nami, a jeszcze dużo się wydarzy ;)

Szkoda, że muszę robić offtop i kolejny syf w tym temacie.

Ale panie Jazda.

Najpierw zaczynasz pisać nie na temat robiąc offtop odnośnie mojej inwestycji wmawiając mi, że wcale nie zarobiłem tych 20%. Ja Cię ciągle informuję, że mój portfel nie powinien Cię interesować. Co prawda poniosło mnie, bo miałem gorszy dzień, za co przepraszam, niemniej irytuje mnie taka wścibskość połączona z mądrzeniem się. Te aż trzy minusy dopięły guzika i dostałeś pw, bo wystarczyło dać jednego. Lekcja dla Ciebie, drużyna piłki nożnej z Wrocławia nazywa się Śląsk, panie supermądry :)

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: dooomino » sobota, 6 stycznia 2018, 01:33

turbina pisze:Co do liska, moim zdaniem dziś poniżej 76-78 nie spadnie na BB, chociaż kto wie co będzie się działo, już ostatnio była pompa o 4 nad ranem, tylko BB nie nadążyło wtedy za kursem :) Teraz na bb 85, ale kurs wg tradingview porusza sie w okolicach 23.8-25$, powinnismy zostac przy kapitalizacji w okolicach 2,5mld. Na bittrexie kurs spada, na binance trochę wyższy. Straszenie spadkami to takie bodźce do wyprzedawania. Nie ma co się sugerować czyimiś opiniami tylko samemu podejmować decyzje. Jak ktoś kupił powyżej 85 to hodl i cierpliwości trochę. Lisk jest jednym z lepszych projektów i ma predyspozycje na lepsze miejsce w łącznym market capie. Wiadomo jest weekend, w niedziele pewnie jeszcze trochę spadnie, ale mamy dopiero 6 stycznia, cały miesiąc przed nami, a jeszcze dużo się wydarzy ;)

Szkoda, że muszę robić offtop i kolejny syf w tym temacie.

Ale panie Jazda.

Najpierw zaczynasz pisać nie na temat robiąc offtop odnośnie mojej inwestycji wmawiając mi, że wcale nie zarobiłem tych 20%. Ja Cię ciągle informuję, że mój portfel nie powinien Cię interesować. Co prawda poniosło mnie, bo miałem gorszy dzień, za co przepraszam, niemniej irytuje mnie taka wścibskość połączona z mądrzeniem się. Te aż trzy minusy dopięły guzika i dostałeś pw, bo wystarczyło dać jednego. Lekcja dla Ciebie, drużyna piłki nożnej z Wrocławia nazywa się Śląsk, panie supermądry :)
Tylko, że Ty nie powinieneś w ogóle poruszać tematu swojego portfela w tym temacie ponieważ nikogo to nie obchodzi :geek: :roll:

Weteran
Reputacja: 3193
Reputacja postu: 
0

Postautor: Harmony » sobota, 6 stycznia 2018, 01:58

Znów 27 $, to the moon?

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: -28
Reputacja postu: 
0

Postautor: Makaveli455 » sobota, 6 stycznia 2018, 02:12

Bitbay to jest tragedia. Zawsze kurs mają zawyżony, teraz w końcu mam szansę się wysprzedać, to kurs jest zaniżony, no co za mendy...

EDIT: BitGrail LSK/BTC $15 066 $474,40 Nice :P

I się nie wysprzedałem, ehhh brawo bitbay, cena 27-28 dolców wszędzie a na bitbayu 25.80, akurat tych 10 złotych brakowało...

Początkujący
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: rafgoo » sobota, 6 stycznia 2018, 02:48

Zaczyna to wyglądać dramatycznie. Było duże zainteresowanie, społeczność. Ja wyszedłem na inną kryptę i zarabiam. Tutaj będzie up ale jak dotrzymają obietnic w lutym ale chyba to ostatnia szansa. Myślę że nawet jak będzie pompa to i tak już nie taka jakby dotrzymywali terminów. Optymistycznie max x2, x3
Co teraz dali? Marne grafiki, podtrzymanie obietnic.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: k.b. » sobota, 6 stycznia 2018, 07:17

Niestety ale zauważyłem że porady stąd się nie sprawdzają. Czytam sobie dla zabicia czasu ale nic poza tym. Jak Ci mówią sprzedaj to kupuj. Z resztą nie ma reguly. Wiele osób by chciało dostać gotowa odpowiedź teraz kup teraz sprzedaj i tak w kolko żeby mnożyć kapitał. Ale tak sie nie da. Nikt za ciebie (słowa kieruje do tych co liczą na gotowa odpowiedź) nie podejmie decyzji. Jak chcesz by tak było idź zainwestuj w fundusz jakiś i tam za ciebie wszystko zrobią. Nawet za ciebie stracą twoją kasę. Po co inwestować w kryptowaluty jak się nie ma odwagi stracić. Głowa do góry.

Początkujący
Reputacja: 20
Reputacja postu: 
1

Postautor: Iemix96 » sobota, 6 stycznia 2018, 07:26

Jest tu jakiś moderator ? bo na ostatnie 100 stron kolo 40 nalezy skasować.

Początkujący
Reputacja: 438
Reputacja postu: 
1

Postautor: Ishias » sobota, 6 stycznia 2018, 08:00

Ja juz mówiłem ze od 400 strony zrobiło się domowe przedszkole i nie mam zamiaru tu też pisać dlatego prowadze tez prywatne wiadomosci. A czytam z uśmiechem na twarzy jak widze nowych inwestorów :D. A co to do bitbaya to zawsze wam źle, jak zawyzona źle, za nisko źle, kto wam bronił wczoraj na bitrexa przelać liski i sprzedać za btc a poźniej odkupic, myślcie troche ludzie, z kapitałem 20k było do ugrania nawet 100 liskow na tym kursie, ale co ja będę pisał zawsze jakiś mądrzejszy fachowiec sie znajdzie :P

Początkujący
Reputacja: -2
Reputacja postu: 
0

Postautor: vindmarin » sobota, 6 stycznia 2018, 08:21

Ishias, ale z drugiej strony, to może "zapomniał wół jak cielęciem był", co? :D

Początkujący
Reputacja: 438
Reputacja postu: 
0

Postautor: Ishias » sobota, 6 stycznia 2018, 08:25

vindmarin pisze: Ishias, ale z drugiej strony, to może "zapomniał wół jak cielęciem był", co? :D
Owszem pisałem też. Ale większość trzymam na portfelu, a małą obracałem żeby zwiększyc ilosc liskow. Ale zdazało się że nie raz mnie przechytrzył i nie wiedzialem co robic;p. Dlatego pisałem XXX razy żeby trzymali i nie panikowali. Ale kazdy mądry po szkodzie

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: k.b. » sobota, 6 stycznia 2018, 08:51

A może wrócimy spokojnie na temat wątki i trochę po spakujemy odnośnie ceny LSK? Jak wy to dalej widzicie?

Wróć do „Lisk”