Lisk dyskusja o cenie - wątek spekulacyjny

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: maro112 » piątek, 5 stycznia 2018, 13:43

sqarpi pisze: Jest ryzyko, jest zabawa. Udało mi się sprzedać za 89 część lisków, a później za tą samą kwotę kupić po 84,80 i 85. Ufff. :P
A można wiedzieć ile tych lisków sprzedałeś. Pytam jako żółtodziób czy gra warta świeczki ze względu na prowizję na giełdach.

Początkujący
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
1

Postautor: sqarpi » piątek, 5 stycznia 2018, 13:53

TSD_WWA pisze: @sqarpi, U R so PRO :oops:
Nabijajcie się ze mnie, nabijajcie. Fart na szybko wszedł, więc sprawiło mi to trochę radochy i tyle. Nigdzie nie chwaliłem się, że to dzięki analizie.
@maro112 Niecałe 20, więc nie jakaś wielka ilość, wpadł niecały lisek przy odkupieniu, więc raczej chciałem po prostu zaspokoić nutkę hazardzisty, niż zarobić nie wiadomo ile na tym. :)

Początkujący
Reputacja: 7
Reputacja postu: 
0

Postautor: Navi89 » piątek, 5 stycznia 2018, 14:07

Witajcie,

spodziewacie się jakieś głębszej korekty, po tych wzrostach? Mam tutaj na myśli granicę 76-77...
Po tym co zauważyłem, to kurs 85-86 jak by się "utwardził" i kolejne wzrosty i korekty odbijają się od tych kwot.

Początkujący
Reputacja: 12
Reputacja postu: 
1

Postautor: Misio666 » piątek, 5 stycznia 2018, 14:08

Każdy grosz do przodu to jednak grosz do przodu! Uważam, że niektórzy nieco tutaj popłynęli z łatwym pieniądzem, dla wielu ludzi 10% to nie jest zysk. Zejdźcie na ziemię. I tak już płyniemy na fali prawdopodobnie najłatwiejszego zarobku naszego pokolenia, życzę pokory.

Początkujący
Reputacja: 3
Reputacja postu: 
0

Postautor: Selecto » piątek, 5 stycznia 2018, 14:11

Nie rozumiem dlaczego ludzie którzy narzekają na giełdę bitbay nie zmienią jej. Macie tyle giełd do wyboru że aż głowa boli.

Początkujący
Reputacja: -25
Reputacja postu: 
0

Postautor: Mateusz221993 » piątek, 5 stycznia 2018, 14:21

Ciekawe czy moznaby bylo tam przelac lsk i za tyle sprzedac na tej gieldzie

Początkujący
Reputacja: 20
Reputacja postu: 
2

Postautor: Iemix96 » piątek, 5 stycznia 2018, 14:29

Spoiler:
Powiem tak. Powinni zablokować albo ograniczyć pisanie postów tutaj . Bo po 100 razy to same pytanie. A co do arbitażu przelicz prowizje masz kalkulator i policz czy sie oplaca.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 9
Reputacja postu: 
3

Postautor: DanielBruno76 » piątek, 5 stycznia 2018, 14:34

Zeus81 pisze: Happy Friday! #Lisk wallet creation is on the rise - over 24% of all accounts have been set up in December alone. #blockchain #cryptocurrency https://t.co/W4Mw7uxupC
jeden z niewielu postów na ostatnich 2-3 stronach, który jest uzasadniony, reszta imho śmietnik. Tym samym mój też do śmietnika a dlatego, że nie mam póki co możliwości "rozdawania" kresek (czyt. minusów) więc zostałem wywołany do tablicy.

Piszcie o konkretach a nie o tym kto ile i za ile sprzedał, ile zarobił - ostatnio mam wrażenie, że wątek ewoluował do poziomu czatu (jeżeli ktoś pamięta irc - tym właśnie się to teraz stało:/)

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: turbina » piątek, 5 stycznia 2018, 14:35

Iemix96 pisze: Powiem tak. Powinni zablokować albo ograniczyć pisanie postów tutaj . Bo po 100 razy to same pytanie. A co do arbitażu przelicz prowizje masz kalkulator i policz czy sie oplaca.
Otóż to. Spam i bałagan w tym poście okropny, mało informacji rzeczowych, więcej śmietnika.

Chcecie pogadać to wypier... na facebooka. Post dotyczy spekulacji na temat ceny Liska, a nie kto komu ile i dlaczego.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1765
Reputacja postu: 
0

Postautor: Dovakhiin » piątek, 5 stycznia 2018, 15:02

no to Panowie gdzie uderzamy? góra dól? max do 16:40 wyjaśni się :D
Obrazek

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 5
Reputacja postu: 
0

Postautor: Glexab » piątek, 5 stycznia 2018, 15:10

Dobra reklama dla liska

Początkujący
Reputacja postu: 
1

Postautor: Świeżu » piątek, 5 stycznia 2018, 15:22

Z FB LiskHQ:
"Tickets for the #Lisk February Relaunch will be going live Wednesday 10th January at 5pm CET. Look out for the link across our social media and community channels - guest list will be capped at 300. For those who can't make it, no worries! We'll livestream the entire event."
Obrazek

Dodano po 11 minutach 39 sekundach:
I pierwszy komentarz pod tym postem:
"this can make lisk fly to the moon go lisk team you are sleeping for long time"

Tak więc wydaje się, że cały świat daje im ostatnią szansę.

No cóż tak czy inaczej spekuluję spory up po tym newsie, bo jednak stają się coraz bardziej wiarygodni (oby to nie były po raz kolejny bajki, ale wydaje się wszystko iść w dobrym kierunku).

No ale to oczywiście moje zdanie - nie inwestujcie / nie grajcie pod to, poczytajcie, sami wyciągnijcie opnie i wnioski.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: xiondz_dobrodziej » piątek, 5 stycznia 2018, 15:32

do jutra do 12-13 kurs powinien skoczyc na 26,5-28$ także gram grubo w ten skok, ktos jeszcze ma podobne info????/ niech da lape w gore :geek: ;) ;) ;)

Początkujący
Reputacja: 438
Reputacja postu: 
0

Postautor: Ishias » piątek, 5 stycznia 2018, 15:55

Dovakhiin pisze: no to Panowie gdzie uderzamy? góra dól? max do 16:40 wyjaśni się :D
Obrazek
Zrobiliśmy szybko retest ATH. Mi się wydaje że go przebije i się zatrzymamy na poziomach 30-34usd, ale to tylko moje zdanie. Jak sie pomylę to trudno, bo w plecy nie bede bo i tak srednia liska to 6usd ;p
Drugie pytanie. Czy działa stary passpharse do nowego lisk nano, bo jeszcze nie sciaglaem zadnej nowej wersji, tylko trzymam liski na starym non toper. Nie chce czegos nabroic ;d
Ostatnio zmieniony piątek, 5 stycznia 2018, 15:57 przez Ishias, łącznie zmieniany 1 raz.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: turbina » piątek, 5 stycznia 2018, 15:56

Lisk wczoraj wprowadził nowe funkcje na lisk.chat, aby ułatwić komunikację dla inwestorów jak i programistów

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: xiondz_dobrodziej » piątek, 5 stycznia 2018, 16:04

niech tylko chiny się obudzą to dopiero zacznie się rajd na 40$ ale to nie ten tydzien ;P po 10 stycznia się zacznie dopiero, a jeszcze leciutko dolar ma podrosnąć, tylko to stanie sie po roszadzie w naszym rządzie 2-3 dni jak morawiecki zaprzysięży nowych szyszków i innych kocobołów :o :o :o :o

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 78
Reputacja postu: 
0

Postautor: preston » piątek, 5 stycznia 2018, 16:23

Pamiętajcie że rysując kreski na wykresach trzeba brać pod uwagę że na niektórych giełdach wykresy rysują się inaczej.
Niektórzy pisali wcześniej że niebawem ma się wyklarować sytuacja. Kolejna sprawa to zależność kursu od BTC, potem znowu świeczki 1h, 2h, 1d... operując na tych zmiennych możemy uzyskać inne figury bądź inny termin ich realizacji, polecam mieć to wszystko na uwadze i korzystać z figur jako prawdopodobieństwa wystąpienia zmiany w jakimś przedziale czasowym a nie pewniaka że akurat za 2 dni zrealizuje się klin , flaga czy proporzec.

Poniżej przykład wykresu poloniex , 1h :

https://pl.tradingview.com/x/SUgISNuH/

Zamknięcie figury wychodzi około 21 stycznia. Tak więc większego ruchu można spodziewać się już między 10 a 17 stycznia, oczywiście mając na uwadze jeszcze kurs BTC który może trochę tu też bruździć.

Początkujący
Reputacja: 6
Reputacja postu: 
0

Postautor: Esdermo » piątek, 5 stycznia 2018, 16:46

Ja to trochę byłem zaskoczony kursem Liska w ostatnich dniach. Marketcap wzrósł o ponad 150 miliardów $ (!) od czasu poprzedniego ATH Liska i mimo tego ogromnego wpływu gotówki do kryptowalut nasz ulubiony Lisek nie dostał z tego kawałka tortu nawet gryza. Ja jestem dobrej myśli, przed nami ważne wydarzenia które podbiją cenę i to wysoko. Jeśli nowe osoby zastanawiają się nad inwestycją w LSK to niech najpierw dokładnie zainteresują się czym dokładnie jest i do czego będzie służyć, wtedy zdadzą sobie sprawę jak wielki jest ten projekt. Myślę, że nie przesadzę jeśli napiszę, że według mojej oceny jeśli LSK będzie w pełni działającym projektem jego cena do końca tego roku wzrośnie co najmniej do 150$ za sztukę. Aktualny marcetcap Lisk to koło 3 miliardów przy cenie 25 dolarów, nie widzę przeszkód aby wzróśł do 15 miliardów do końca roku kiedy projekt odpali. Na dzień dzisiejszy z 15 miliardów daje 6 pozycję w marketcapie, a za rok kiedy nic złego się nie wydarzy 15 miliardów to będzie odległa pozycja.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Świeżu » piątek, 5 stycznia 2018, 16:56

Ishias pisze: Czy działa stary passpharse do nowego lisk nano, bo jeszcze nie sciaglaem zadnej nowej wersji, tylko trzymam liski na starym non toper. Nie chce czegos nabroic ;d
Passpharse to hasło blockchaina Lisk (a właściwie jednego z kont w tym blockchainie). Nano (czy jakikolwiek inny portfel) to tylko klient.

Dodano po 7 minutach 49 sekundach:
Esdermo pisze: Marketcap wzrósł o ponad 150 miliardów $ (!) od czasu poprzedniego ATH Liska i mimo tego ogromnego wpływu gotówki do kryptowalut nasz ulubiony Lisek nie dostał z tego kawałka tortu nawet gryza.
To zapewne przez to, że napływ gotówki poleciał głównie przez HYIP => głównie były kupowane "groszowe" waluty, które "być może będą jak BITCOIN i jeżeli teraz mam 1000 sztuk to będę milionerem".
Kupno 1000 LSK wiąże się już z niemałym wydatkiem. A jak ktoś chce po prostu krypto bo to krypto, a nie interesuje się projektami to lepiej wygląda np. 5000SC niż 70LSK czy 1BCH.
A wystarczy sobie zrobić w głowie "donominację" do standardowego w świecie pieniądza Y.XX i już mamy nie 1 a dobre kilka milionów (nie chce mi się liczyć zer :P).

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 217
Reputacja postu: 
0

Postautor: zombine » piątek, 5 stycznia 2018, 17:00

Według mnie nie dzieje się nic szczególnego. Pompowane od paru dni baloniki kilku krypto - stellar, nem, ripple, cardano itp. mają ostry zjazd w dół jak jeden mąż za to większość tych co szła w dół lub bokiem w ciągu paru ostatnich dni, łapie oddech. Lisk trochę mocniej i tyle.
Możemy sobie pisać palcem po wodzie o cenie ale gdy marketcap będzie rosnąć do biliona, dwóch czy trzech to z samego rozpędu będzie na LSK 100, 150 czy 200usd.
Sztuką będzie to czy ktoś kto wszedł po promocyjnej cenie utrzyma nerwy na wodzy i nie wyprzeda się po 40-50 usd bo okaże się że balonik oczekiwań rebrandingu był za bardzo naładowany a ludzie liczyli na trzycyfrową liczbę z marszu a potem na jakiejś fali zacznie to wszystko rosnąć.

Wróć do „Lisk”