W jakie waluty teraz inwestujecie.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 106
Reputacja postu: 
1
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: invisible » czwartek, 4 stycznia 2018, 22:02

@GlebaPL, 15 czy 17% to nie jest gruby spadek w świecie krypto, oczywiście można spróbować grać na odbicia, ale jesteśmy już bardzo wysoko i ryzyko jest duże. Odpowiadając na Twoje pytanie - szanse na odbicie są, ale czy na dojście w okolicę 1$? Na to również z pewnością są, ale czy warte w stosunku do ewentualnych korzyści? Ryzyko już jest potężne, chociażby z racji ostatnich wzrostów wynoszących 2000% ;) a w tym momencie, po odreagowaniu, jesteśmy nadal na 1600% wzrostu.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 127
Reputacja postu: 
3

Postautor: Badoomdangboi » czwartek, 4 stycznia 2018, 22:23

Czarsky pisze:
Darshano pisze: To dopiero początek, 0.0025 pękło :)
Masz jakiś wykres czy inną formę potwierdzenia zakładanych przez Ciebie 200% wzrostu? ;)
Akurat naganianie na ETC zaczęło się jeszcze w grudniu na twitterach, forumkach i tradingview. Na tym ostatnim jest kilka zakładających nawet więcej niż 200%, Excavo i alanmasters pierwsi z brzegu, którzy wrzucali takie analizy. Pomijając to, że ETC z samego wykresu i rosnącego wolumenu należy się pompa jak psu buda, to tego typu ziomeczki mają dość sporą moc sprawczą, pomijając to co wynika samo z siebie z wykresu.

Wiara napompowała niebotycznie taki syf jak Ripple, non-scam Ripple w postaci XLM (na którego sam naganiałem tutaj w grudniu jak jeszcze był za 600 SAT - sam wysiadłem na 1500 bo mi się w głowie nie mieściło, że wiara tak to napompuje) i projekty, które tak naprawdę nie mają nic poza whitepaperem i coinem typu Tron, Enigma, Cardano (cena jeszcze większa parodia niż XRP). Ja wiem, że mózg bezwolnie odrzuca myśl, że to wszystko runie ale the higher up, the greater the fall. XRP jeszcze w tym miesiącu zobaczy sub 1$ albo i nawet 50 centów, analogicznie ADA i do pewno stopnia XLM.

Krypto to w dalszym ciągu spekuła w 99% z pompami inicjowanymi przez wieloryby i Koreańczyków. Gdzie pójdzie cała kasa jak potworki typu ADA czy XRP zlecą (wyłączając kieszeń ziomków od XRP)? W coiny, które ryją dno i rysują cup&handle i podobne, bo takie się najłatwiej pompuje, tak jak było z XLM czy XRP właśnie. ETC i Zcash to pierwsi z brzegu bardzo solidni kandydaci.

Pomijając jakieś Monero do zakupów na darknecie to krypto nie można sobie obecnie nawet tyłka podetrzeć, nikt nie kupuje obecnie coinów, żeby rozmnażać Tronem kryptopieski, tworzyć na ETH nowego fejsbuka albo prognozować Augurem. Nim to wszystko będzie miało realne zastosowanie top100 będzie wyglądało zupełnie inaczej niż dziś, o ile w ogóle będzie top100.

tl;dr ETC to dobry zakup na najbliższy miesiąc

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: Darshano » czwartek, 4 stycznia 2018, 22:43

Dokładnie jak kolega wyżej napisał :) W 100% sie zgadzam, całe krypto to bańka, korzystajmy zanim pęknie

Weteran
Reputacja: 869
Reputacja postu: 
1

Postautor: bl4ck » czwartek, 4 stycznia 2018, 23:12

@Darshano, No to jeśli data twojej rejestracji oznacza również datę twojego zainteresowania krypto to gratuluje "zapłonu" i konstruktywnej opinii, bo widzisz my tu bańki "puszczamy" już dobre kilka lat.

Początkujący
Reputacja: 24
Reputacja postu: 
0

Postautor: Sagan » czwartek, 4 stycznia 2018, 23:24

Avenged90x pisze: Czy Wam coinexchange.io też tak zamula, tudzież w ogóle nie działa ? Próbuję tam wymienić ltc na btc, żeby móc kupić np XCS ale no nie mogę :) ciągle strona nie działa.. teraz jakiś upgrade robią...
Potwierdzam, ok godziny 14 też miałem problemy z tą giełdą. Bardzo muliła. Po godzinie 15 wszystko zaczęło działać.

EDIT: około północy próbowałem przesłać XCS na wallet i coinexchange.io kilkakrotnie się wykrzaczyło. Co ciekawe dostęp do konta miałem, ballance się zgadzało ale przy próbie wypłaty pojawiał się "500 error-Internal Server Error". Dopiero po kilku próbach poszło. Widać, że giełda nie wyrabia pod natłokiem użytkowników.
Jeśli ktoś boryka się z problemem przesłania XCS na wallet z w/w powodu to cierpliwość jest bardzo wskazana. Nie należy się stresować-saldo się zgadza, nic nie ginie.

Uwaga dla osób nie znających j. angielskiego-jeśli po transferze nie widać od razu stanu konta na CybCSec wallet (cały czas pokazuje wartość 0) również proszę spokojnie podchodzić do sprawy-saldo pojawi się po pobraniu wszystkich bloków (nowy wallet ma do pobrania trochę danych-synchronizacja). U mnie pobieranie 250MB trwało to ok 50minut, czyli nie ma większego znaczenia szybkość łącza. Następne transfery idą już błyskawicznie.

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony piątek, 5 stycznia 2018, 09:44 przez Sagan, łącznie zmieniany 1 raz.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 912
Reputacja postu: 
0

Postautor: Rumcajs » czwartek, 4 stycznia 2018, 23:29

Apropo mulenia, Binance zawiesiło tymczasowo rejestrowanie nowych kont, kto nie zdążył to ma pecha, Bitrex już wcześniej to zrobiło.
Lepiej mieć mniej osob ale działać niż paść od obciążenia i nic nie zarobić.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 64
Reputacja postu: 
0

Postautor: FuraTeściowej » czwartek, 4 stycznia 2018, 23:34

Kiedy zostanie dodany ten cholerny IGNIS na bittrex? Ma ktoś jakieś info z tych slacków czy innych ? Śledzę twittera ale zero informacji. Z góry dzięki za odpowiedź.

REX
Początkujący
Reputacja: 2
Reputacja postu: 
0

Postautor: REX » piątek, 5 stycznia 2018, 00:14

GlebaPL pisze: Panowie i Panie co sądzicie o Stellerze? Jakieś szanse na najbliższy czas czy raczej 1$ nie przekroczy?

Obiło mi się o uszy Electroneum - podobno na poloniex maja niedługo wejść - pytanie ile w tym prawdy..
Z tego co widzę to póki co mają w najbliższych planach wejść na: Liqui oraz na HitBTC, w dalszej perspektywie ma być: Poloniex, Evercoin, Bittrex, Bitfinex, Livecoin, Exmo. Lada chwila ruszają ze swoim minerem na komórki, teraz trwają "zapisy" na wersję beta minera dla chętnych :)

Początkujący
Reputacja: -4
Reputacja postu: 
0

Postautor: bartolini9 » piątek, 5 stycznia 2018, 02:07

FuraTeściowej pisze: Kiedy zostanie dodany ten cholerny IGNIS na bittrex? Ma ktoś jakieś info z tych slacków czy innych ? Śledzę twittera ale zero informacji. Z góry dzięki za odpowiedź.
Ja również śledzę Twittera Bitrexa i Jeluridy i wiele osób jest bardzo niecierpliwych z tego powodu, co chwilę pojawiają sie pytania „kiedy” ale jednoznacznej odpowiedzi brak. Ktoś wspomniał nawet o kilku tygodniach...Średnio to udane wszystko było jako, że nawet nie można korzystać z portfela z Ardorem bo ciagle jakiś maintenance. Szkoda bo cena Ignisa była piękna, aktualnie to jedyne 1,7$. Komuś bardzo zależało na takiej sytuacji.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: lisek1972 » piątek, 5 stycznia 2018, 02:49

polecam BURSTcoin na Bittrexie albo Polo, mi się udało wejśc jak był po 0.04$ teraz 0.076$ a wczoraj wieczorem dodali dwa wydarzenia, nowy portfel pod koniec stycznia i hard fork w marcu! polecam wejsc jeszcze teraz!

Początkujący
Reputacja: 27
Reputacja postu: 
0

Postautor: Kristof707 » piątek, 5 stycznia 2018, 04:22

REX pisze: s3kman: czy ETN urośnie? nie wiem - ale zakładam że sporo :) fakty są takie, że mocno się o tym mówi w UK i jest spore zainteresowanie tematem electroneum. Wolumeny giełdowe też to potwierdzają. Wydaje się że ostatnie dni na zakup do portfela. Ja już się obkupiłem na ile mogłem a sporą resztę wykopałem i nadal kopię. Zobaczymy co będzie dalej.

Ostatnie info sprzed paru godzin dotyczy zapisów na beta testy ich aplikacji kopiącej na komórki. Firma na bieżąco wrzuca na FB informacje o postępach prac: https://www.facebook.com/electroneum
Też się w to wkupiłem. Electroleum to chyba już jeden z ostatnich coinów który jeszcze nie wystrzelił, ma działającą ekipę, perspektywy, jest tani, jeszcze nie doceniony bo wszystko dopiero przed nim. Jak zaczną to realizować to moze to być właśnie ten złoty strzał. Moneta dla tych co się spóżnili na te wszystkie grube monety.
Taki stellar, Ten-x, Lisk, też były własnie na początku takimi szaraczkami, z niskim wolumenem dopiero z czasem ktoś je zauważył. (kto kupił za wczasu...)
Dlatego własnie teraz największy sens i najwiecej to mozna zarobic poszukująć perspektywicznych tanich monet.
Te utuczone to już za wiele nie urosną, są dla ryzykantów, są już zapchane kapitąłem to mogą co najwyżej wzrosnąć 2-3x a nie 50-150x no i istnieje wielkie ryzyko spadku;)

Wkupiłem się narazie częsćią kapitąłu, jezeli BTC wystrzeli to moga być jeszcze spadki na altach a właśnie zbliża sie do oporu

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: -2
Reputacja postu: 
-1

Postautor: Rezok » piątek, 5 stycznia 2018, 07:14

Gdzie i jak wy kupujecie te wynalazki?

sud
Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 150
Reputacja postu: 
1

Postautor: sud » piątek, 5 stycznia 2018, 08:02

lisek1972 pisze: polecam BURSTcoin na Bittrexie albo Polo, mi się udało wejśc jak był po 0.04$ teraz 0.076$ a wczoraj wieczorem dodali dwa wydarzenia, nowy portfel pod koniec stycznia i hard fork w marcu! polecam wejsc jeszcze teraz!
Możesz podać linka do tego info?
Rezok pisze:Gdzie i jak wy kupujecie te wynalazki?
Największy wybór wynalazków masz na Cryptopii.

Początkujący
Reputacja: -2
Reputacja postu: 
0

Postautor: Wicherek » piątek, 5 stycznia 2018, 08:15

dostaniemy kiedys tego Ignis`a na bittrex czy juz mozna zapomniec ?? albo pewnie dadza w momencie gdy juz cena bedzie po $0.000000001

Początkujący
Reputacja: 18
Reputacja postu: 
0

Postautor: likidis » piątek, 5 stycznia 2018, 08:22

Mnie tak szczerze to rozwala mnie twitter Jeluridy, bo pełno na nim pytań kiedy Bittrex doda IGNIS, jakby to od nich zależało. Udało im się załatwić, że Bittrex wspiera airdrop i tyle, dalej to już broszka giełdy. Jakoś AEX dał radę wdrożyć portfel, tak więc jest to możliwe i wykonalne. Kto miał środki na portfelu NXT w momencie snapshotu, to już od 2 stycznia mógł wymieniać IGNIS na portfelu Ardora (i jeszcze dostał Bitswift przy snapshocie). Tak więc teraz pozostaje czekać i nie marudzić. Jak widziałem to wczoraj na AEX cena zaczęła powoli iść do góry. Dziś widzę, że chyba więcej osób się rzuciło do tej giełdy bo tylko sama sprzedaż wisi w ostatnich transakcjach. HODL!

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Darshano » piątek, 5 stycznia 2018, 08:23

Obrazek

sud
Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 150
Reputacja postu: 
0

Postautor: sud » piątek, 5 stycznia 2018, 08:41

likidis pisze: Mnie tak szczerze to rozwala mnie twitter Jeluridy, bo pełno na nim pytań kiedy Bittrex doda IGNIS, jakby to od nich zależało. Udało im się załatwić, że Bittrex wspiera airdrop i tyle, dalej to już broszka giełdy. Jakoś AEX dał radę wdrożyć portfel, tak więc jest to możliwe i wykonalne. Kto miał środki na portfelu NXT w momencie snapshotu, to już od 2 stycznia mógł wymieniać IGNIS na portfelu Ardora (i jeszcze dostał Bitswift przy snapshocie). Tak więc teraz pozostaje czekać i nie marudzić. Jak widziałem to wczoraj na AEX cena zaczęła powoli iść do góry. Dziś widzę, że chyba więcej osób się rzuciło do tej giełdy bo tylko sama sprzedaż wisi w ostatnich transakcjach. HODL!
No właśnie też mnie to śmieszy. Jaki to problem był przelać NXT na portfel jak komuś zależało na szybkiej sprzedaży? Giełdy zawsze przy takich akcjach działają powoli, zresztą Bittrex ma inne problemy.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Darshano » piątek, 5 stycznia 2018, 08:47

bl4ck pisze:@Darshano, No to jeśli data twojej rejestracji oznacza również datę twojego zainteresowania krypto to gratuluje "zapłonu" i konstruktywnej opinii, bo widzisz my tu bańki "puszczamy" już dobre kilka lat.
Jestem w krypto od 2011 roku co nie zmienia faktu że to co teraz się dzieje to czysta spekulacja niezwiązana z rozwojem projektów i branży. Jeśli uważasz że wzrost 1000% na jakimś alcie w przeciągu tygodnia jest związany np. z wydaniem aplikacji na telefon to powodzenia.

Btw. kojarzysz pseudonim d3m0n, czy zbieżność ksywek?

Rozmowny
Reputacja: 122
Reputacja postu: 
2

Postautor: msvklr » piątek, 5 stycznia 2018, 11:25

To co obserwujemy ostatnio to zwykłe ludzie zezwierzęcenie i pazerność. Ludzie, nie pytajcie czy warto wejść w coina który zrobił 500% w tydzień czy 1000% w miesiąc. Może i pójdzie do góry, ale ewentualny upadek boli 5 razy bardziej niż wzrost.

Według mnie w tym momencie najbezpieczniej wybierać projekty przyszłościowe, z marketcapem poniżej 50 mln, najlepiej poniżej 10. Stosunek ryzyka do zysku nieporównywalne niż w przypadku coinów z top10, które są już tak spuchnięte, że strach dotykać.

Początkujący
Reputacja: 18
Reputacja postu: 
0

Postautor: likidis » piątek, 5 stycznia 2018, 11:46

sud pisze:
likidis pisze: Mnie tak szczerze to rozwala mnie twitter Jeluridy, bo pełno na nim pytań kiedy Bittrex doda IGNIS, jakby to od nich zależało. Udało im się załatwić, że Bittrex wspiera airdrop i tyle, dalej to już broszka giełdy. Jakoś AEX dał radę wdrożyć portfel, tak więc jest to możliwe i wykonalne. Kto miał środki na portfelu NXT w momencie snapshotu, to już od 2 stycznia mógł wymieniać IGNIS na portfelu Ardora (i jeszcze dostał Bitswift przy snapshocie). Tak więc teraz pozostaje czekać i nie marudzić. Jak widziałem to wczoraj na AEX cena zaczęła powoli iść do góry. Dziś widzę, że chyba więcej osób się rzuciło do tej giełdy bo tylko sama sprzedaż wisi w ostatnich transakcjach. HODL!
No właśnie też mnie to śmieszy. Jaki to problem był przelać NXT na portfel jak komuś zależało na szybkiej sprzedaży? Giełdy zawsze przy takich akcjach działają powoli, zresztą Bittrex ma inne problemy.
Powiem lepiej, dzięki wszystkim osobom, które zostawiły swoje NXT giełdy się wzbogaciły, bo w tym samym czasie był też robiony airdrop Bitswift, ale chyba żadna giełda tego nie wspierała, jedynie robili upgrade portfela Bitswift u siebie i tyle (takie np info trafiłem na Bittrex). Ci co mieli NXT na portfelu w momencie snapshot dostali w nowej platformie nie tylko IGNIS ale też Bitswift (bodajże 1 Bitswfit : 100 NXT czy jakoś tak).

Wróć do „Pozostałe”