Gamecredits - spekulacja na temat ceny

Początkujący
Reputacja: 9
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: splatt91 » sobota, 23 grudnia 2017, 12:14

NyanCat pisze:Siemka, czy moglby ktos rozrysowac AT?
Ciezko zrobic analize na Game. Para.Game/BTC bedzie isc w gore.jesli bitcoin bedzie sie.obsuwal w.dol. Bedzie szla rowniez w gore jesli beda pozytywne newsy od dev teamu. Para Game/PLN bedzie szla w gore jeśli BTC bedzie.rósł poniewaz na wiekszosci gield Game.jest wymieniany na BTC a dopiero pozniej na fiaty . Tyle z analizy. A na long term za pare miesięcy to pewnie bedzie.drozszy ;)

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 242
Reputacja postu: 
2

Postautor: ChomiczyPlan » sobota, 23 grudnia 2017, 12:18

rock pisze: Pytanie laika
Ile w obiegu jest Gamecreditsów?
Ilość walut w obiegu możesz sobie odczytać z tej strony: https://coinmarketcap.com/
Kolumna: "Circulating Supply"

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 132
Reputacja postu: 
0

Postautor: reaktywa » sobota, 23 grudnia 2017, 12:59

Zakupy na 10k GAME na BB, dobrze wiecie co to wróży :D
Wesołych świąt, #GAME ON!

Początkujący
Reputacja: 18
Reputacja postu: 
1

Postautor: Tomek1705 » sobota, 23 grudnia 2017, 13:18

rock pisze:Pytanie laika
Ile w obiegu jest Gamecreditsów?

W obiegu ok 64 mln w sumie ma być 84 mln max. Z czego te 20mln będzie można kopać i zdobywać w grach.
Co więcej o ile dobrze rozumiem to gamecredit bedzie miało własną giełdę na której będzie można wymieniać credity na pieniąze i inne waluty. Tutaj info nazwa GExchange:

Obrazek

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: SebastianXP » sobota, 23 grudnia 2017, 13:31

reaktywa pisze:Zakupy na 10k GAME na BB, dobrze wiecie co to wróży :D
Wesołych świąt, #GAME ON!

Zakupy na BB, BTC za 2,6 mln zl

Chyba najgorsze juz bylo

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: NyanCat » sobota, 23 grudnia 2017, 15:55

Moze szykowac sie spore wybicie. Dojdzie do 18 przed korekta?

Edit: ustawilem sprzedaz na 19.90, zobaczymy co bedzie :)

Początkujący
Reputacja: 2
Reputacja postu: 
0

Postautor: pygus » sobota, 23 grudnia 2017, 17:01

Czym popierasz tę bardzo optymistyczną prognozę?

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: SebastianXP » sobota, 23 grudnia 2017, 17:04

Support 2,6mln na poziomie 57 300 sie zakonczyl, co wrozy niechybna korekte BTC

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: pygus » sobota, 23 grudnia 2017, 17:08

Nie rozumiem, mógłbyś mi to wytłumaczyć? Jeżeli BC poleci w dół to Game również. Gdzie jest ta droga do 18?

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: reaktywa » sobota, 23 grudnia 2017, 17:14

Support? To że znikła ścianka na BB niz nie znaczy, nie znasz sie to sie nie wypowiadaj, bo sie ośmieszasz.
Nauczcie sie że na wykres należy patrzeć na giełdach które mają największe volumeny BTC, a nie jakieś gówienko jak BB.

Początkujący
Reputacja: 9
Reputacja postu: 
0

Postautor: splatt91 » sobota, 23 grudnia 2017, 18:01

reaktywa pisze:Support? To że znikła ścianka na BB niz nie znaczy, nie znasz sie to sie nie wypowiadaj, bo sie ośmieszasz.
Nauczcie sie że na wykres należy patrzeć na giełdach które mają największe volumeny BTC, a nie jakieś gówienko jak BB.
Swiete słowa. Jeśli zaczynacie przygodę z krypto to wydrukujcie te zdanie ;)

Początkujący
Reputacja: 6
Reputacja postu: 
0

Postautor: layra » sobota, 23 grudnia 2017, 18:04

Ja też dodam iż cenie sobie zdanie kolegi z logiem G może nie wypowiada się Pan często ale rzeczowo .

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: NyanCat » sobota, 23 grudnia 2017, 18:14

A czy ktos zgadza sie z moja predykcją mocnego wybicia dzisiaj w godzinach 19-22?

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: sebastian1515 » sobota, 23 grudnia 2017, 18:21

uważacie że warto dzisiaj dokupić troche game? obecnie na bb 14.30?

czy czekać na jakis dołek? ogólnie to chce kupić jak najtaniej i trzymac kilkamiesięcy (minimum pół roku)
Ostatnio zmieniony sobota, 23 grudnia 2017, 18:27 przez sebastian1515, łącznie zmieniany 1 raz.

Początkujący
Reputacja: 35
Reputacja postu: 
1

Postautor: mati1620 » sobota, 23 grudnia 2017, 19:15

Poobserwujcie sobie kurs BTC, bo teraz jego wahania głównie dyktują kurs altów. Na przykładzie BB każdy większy spadek BTC o 300-500$ to mamy "panic sell", wg mnie dużo osób gra na wahania kursu i stąd te szybkie wyprzedaże, wczorajszy i dzisiejszy dzień idealny do robienia "kółek" Jeśli BTC wbije i utrzyma 15k$ to w mojej opinii rynek powinien się trochę ustabilizować,a Game powinien powrócić pod granicę 15-15,5zł,ale to tylko moje luźnie spostrzeżenia.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: sztuq » sobota, 23 grudnia 2017, 20:39

Bardzo podoba mi się pomysł kryptowalut w grach, ale nie jestem do końca przekonany, że to GC robi to dobrze. Konkurencja wydaje się coraz większa a za Game Credits nie przemawia nic specjalnego. Mam wrażenie, że głównie kierują swoje działania na budowę własnych sklepów z grami zamiast iść w kierunku integracji z nimi. Enjin coin wydaje się w tym momencie głównym konkurentem dla GC, w ich white paper widać że mają dobrze sprecyzowane cele i dość mocno stawiają na wystawianie różnego rodzaju SDK. Co Wy o tym myślicie? Czy któraś z tych walut ma szansę się wbić w ten ogromny rynek? Co skłania Was bardziej ku GC zamiast np. Enjin Coin?

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
5

Postautor: reaktywa » sobota, 23 grudnia 2017, 20:56

GC ma już przede wszytkim kontrakty. Uderzyli w największy rynek, tzn gry mobilne. Większość gier jest tworzona w oparciu o silnik Unity, a bazowo będzie tam GC, który oferuje lepsze warunki dla developerów, a implementacja ma zajmować około 5 minut, bo to po prostu doklejenie kolejnej biblioteki. Nawet jeśli gra nie będzie w ich sklepie nie oznacza to że nie będzie miała zastosowania GC. Platforma ma zachęcić ludzi do publikacji swoich aplikacji i będzie tam tak samo masa ludzi. Dlaczego? Na klasycznym play store trzeba albo włożonych co najmniej setek tysięcy w promowanie DOBREJ aplikacji żeby być w topce i zarabiać naprawde dobrze.
Do tego świetny kierunek marketingu, tj. Esport. Zasięgi w setkach tysięcy ludzi, chyba nie musze tłumaczyć. Następnie promowanie przez platforme twitch, tj. Streamerów, gdzie dzienna liczba oglądających to 30 tysięcy i nie jest to jakiś nie normalny wynik. Dzieciaki oglądający swoich idoli, czy też dorośli, wystarczy że zaczną mówić o tym w szkole czy pracy i będzie zainteresowanie. Żebyście zrozumieli, istnieje tam system darowizny, jeśli wam sie podoba dany streamer, to możecie mu wysłac w podarunku pieniądze. Największe podarunki opiewały na 30 tysięcy dolarów. To świadczy o tym, że siedzą w tym ludzie z kasą, którzy mogą inwestować żeby przyczynić sie do rozwoju rynku gier.
Następny argument, tworzą nie jednego coin, a cały ekosystem, platforme.
Kolejny? Zaraz zobaczymy efekty ich pracy, bo będą wydawane ich produkty. Jak ktoś bardzo chce może być w zamkniętych testach. Więc na + dla inwestorów chociażby fakt, że nie są to puste obietnice a istniejący produkt.
Edit: Na kolejny plus leci opracowany silnik płatniczy który jest w stanie obsłużyć bardzo dużo transakcji w jednej minucie ;)

Dobrze że istnieje konkurencja a nie ma monopolu, ale brakuje im bardzo dużo żeby dogonić serbski team.
Ostatnio zmieniony sobota, 23 grudnia 2017, 21:00 przez reaktywa, łącznie zmieniany 1 raz.

Początkujący
Reputacja: 18
Reputacja postu: 
0

Postautor: Tomek1705 » sobota, 23 grudnia 2017, 20:58

SDK GAME CREDIT W LUTYM. Mozliwośc zarabiania kredytow w grze i sprzedaży lub wyminay na inną kryptowalute na ich giełdzie.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 242
Reputacja postu: 
0

Postautor: ChomiczyPlan » niedziela, 24 grudnia 2017, 12:29

Dziś o 1 w nocy spotkają się 3 linie, linia trendu spadkowego rysowana od 2017-12-22 1:00, oraz linia trendu wzrostowego rysowana od 2017-12-16 13:00, oraz linia wsparcia na 12,49, było to też ath 18 grudnia. Myślę, że wyjdzie jednak dołem i zatrzyma się na 9,55.

https://zapodaj.net/59ceb37292c4c.jpg.html

Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja: 194
Reputacja postu: 
6

Postautor: dreimore » niedziela, 24 grudnia 2017, 13:47

Prywatnie jestem póki co miło zaskoczony i w dłuższym terminie pomijając już etap zawirowań na BTC, który może zatrząść w posadach światem altów to widzę rokowania dla tej monety nawet. Na AF (analizę fundamentalną) nie patrze zbytnio w krótkim terminie bo rynek jest nieregulowany i podatny na "pump & dump" , płacze oraz lamenty na ten temat tu nie pomogą nic a nic. Jednakże w dłuższym terminie, kiedy nastąpi czystka na scamach to Game ma szansę się uchować po trzęsieniu ziemi. Zaskoczony jestem jakie tytuły pojawiają się w sklepie i jako aktywny gracz muszę przyznać, że to krypto ma szansę się przyjąć jako moneta użytkowa o czym pisze regularnie @reaktywa. Także czekam na nagonkę i ruchy szersze marketingowe. Jeśli chodzi o kreski to polecam analizy @soulnecturn, wydaje mi się że wykres logarytmiczny to jedyna słuszna skala jeśli chodzi o ostateczny zasięg tego odbicia i jest to gdzieś 33$ do końca lutego. Górne ograniczenie kanału na końcówkę przyszłego roku tj. koniec 2018 wypada mniej więcej na 350$, tak myślę. Mogę się mylić oczywiście. Problem w tym, że to świat krypto i tak dalekie analizy często mijają się z celem ale warto wiedzieć po prostu.

Na chwilę obecną z kresek na co warto zwrócić uwagę:
Rys. bittrex skala 1D
Obrazek
widać, że wchodząc z fali b na falę c korekty elliota nastąpiła prawie półroczna akumulacja, na rynku prawdopodobnie pojawił się większy gracz. Volumen wzrósł ponad dwukrotnie przy bardzo małych zmianach ceny na wykresie dolarowym. Średnie wahania między 1.5 a 2$. Także ta akumulacja gdzieś musi znaleźć ujście i to może być dynamiczne wyjście, które może się odbić/skonsolidować od ww. górnego ograniczenia w skali log

druga sprawa:
Rys. bittrex skala 1h.
Obrazek
W mniejszej skali możliwe, że uformował nam się diament opisany w literaturze bukowskiego z możliwością wyjścia górą. Odsyłam do literatury http://thepatternsite.com/diamondt.html

Nie jest to porada inwestycyjna, mylę się i wtapiam jak każdy, choć jestem na plus ;) jeśli komuś to pomoże to fajnie. Pozdrawiam i wesołych świąt, samych sukcesów i trafionych inwestycji!
amat victoria curam

Wróć do „Pozostałe”