Dyskusja na temat kursu BTC dla POCZĄTKUJĄCYCH - ARCHIWUM (2015-2017)

Twoim zdaniem kurs w terminie do 5.I.2018 znajdzie się w przedziale:

Czas głosowania minął niedziela, 31 grudnia 2017, 00:10

<12000
82
34%
12000-14000$
41
17%
14001-16000$
49
20%
16001-18000$
42
17%
>18001
30
12%

Liczba głosów: 244
Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 14360
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Dyskusja na temat kursu BTC dla POCZĄTKUJĄCYCH

Postautor: ergorg » piątek, 22 grudnia 2017, 17:56

Weteran
Reputacja: 11213
Reputacja postu: 
0

Postautor: ekonokomik » piątek, 22 grudnia 2017, 17:57

domator pisze:
ekonokomik pisze: Teoretycznie może jeszcze uderzyć w linię po szczytach w skali log, czyli zejść poniżej 10k, ale mam nadzieję, że już to nie nastąpi
wogole czy przed odbiciem? Tzn pytam o dalszy plan kursu :-)
No jasne, że przed odbiciem. "W ogóle", to jeśli mamy pęknięcie bańki i początek zmiany terendu, to przecież wiesz czym to się skończy.
Ostatnio sobie rysowałem gdzie powinny zatrzymać się spadki w drugiej połowie roku zgodnie z klasyczną formułą bańki: na poziowie 2 do 3.5k usd.

Gaduła
Reputacja: 88
Reputacja postu: 
0

Postautor: AniaS » piątek, 22 grudnia 2017, 17:57

wrip pisze: @AniaS, gdyby to co piszesz było prawdą, to nigdy żadne bańki by nie pękały, bo grubasów mamy od zawsze i oni od zawsze chcą tego samego.
Ale kazdy rynek ma inny potencjał, a ten ma bardzo duży i jest jeszcze młody... Czemu uśmiercać kurę znoszącą "złote jajka" ?

Weteran
Reputacja: 11213
Reputacja postu: 
0

Postautor: ekonokomik » piątek, 22 grudnia 2017, 17:59

AniaS pisze: Nikomu wielomiesięczna bessa nie jest "na rękę", "grubasom" tym bardziej...bo zwłaszcza oni mają ciągły niedosyt pieniędzy. Zatem z logicznego pkt widzenia mam nadzieję, ze kurs zostanie uratowany i nie jest to pęknięcie bańki, tylko chwilowa (kilkudniowa) korekta.
Przecież zarabiać można i na wzrostach i na spadkach. Co najwyżej nie jest na rękę wielomiesięczny boczniak, ale jak napisali już koledzy: jakoś na przelomie 2014/15 nikomu to nie przeszkadzało i nikt kursu nie ratował, a rynek był jeszcze młodszy.

Weteran
Reputacja: 869
Reputacja postu: 
0

Postautor: bl4ck » piątek, 22 grudnia 2017, 18:07

A zbadał ktoś sprawę reakcji kontraktów?? wszyscy się zastanawiali jaki to może mieć wpływ podczas wzrostów i upadków .. pewnie bitek ich tam ostro pozamiatał :) ?

...nie będą nami pomiatać jakieś szuje.. z world street i dyktować kierunek :P

Początkujący
Reputacja: 11
Reputacja postu: 
0

Postautor: eye664 » piątek, 22 grudnia 2017, 18:19

bl4ck pisze:A zbadał ktoś sprawę reakcji kontraktów?? wszyscy się zastanawiali jaki to może mieć wpływ podczas wzrostów i upadków .. pewnie bitek ich tam ostro pozamiatał :) ?

...nie będą nami pomiatać jakieś szuje.. z world street i dyktować kierunek :P
I własne to zrobili. Wyleszczyli wszystkich. Jak tylko wchodzi wallstreet to trzeba zwiewać.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 186
Reputacja postu: 
15

Postautor: _det » piątek, 22 grudnia 2017, 18:21

W egzotyczny zakątek ameryki południowej przybyło dwóch bardzo eleganckich amerykanów (USA). Powiedzieli, że zajmują się handlem zwierzętami i chcą kupić dużą ilość małp, płacą po 10$ za każdą. Miejscowi bardzo się ucieszyli i ochoczo zabrali się do łapania małp. udało im się nałapać około 1000 szt. amerykanie za wszystkie zapłacili po 10 dolarów, zbudowali olbrzymią klatę gdzie je umieścili i oświadczyli że potrzebują znacznie więcej i zapłacą teraz po 20$ za każdą małpę. Miejscowym udało się nałapać jeszcze 500 małp, Amerykanie za nie zapłacili i nadal potrzebowali więcej. Ponieważ małp było coraz mniej, powiedzieli, że teraz zapłacą po 50$ dolarów za każdą. Miejscowym udało się nałapać jeszcze 200. Amerykanie tak jak wcześniej wypłacili umówioną kwotę i nadal stwierdzili, że potrzebują więcej. Zapłacą teraz po 100$ za każdą. Tym razem jeden z nich musiał wyjechać na jakiś okres. W tym czasie drugi dogadał się z miejscowymi, że wykiwa wspólnika i odsprzeda im małpy po 60$ za każdą. Miejscowi wyczuli okazję bo przecież drugi obiecał im po 100$, więc błyskawicznie wykupili wszystkie małpy, następnie rozwiną się we wiosce handel tymi małpami a i ich cena jeszcze wzrosła, ponieważ wszyscy liczyli, że sprzedadzą je po 100$ a może nawet więcej.... tyle, że nikt nie wrócił odkupić małp... Amerykanie z pieniędzmi już nie wrócili, a miejscowi zostali z małpami. ...I tak właśnie jest z BitCoinem... tylko bez małp.

Taka o ciekawostka :)

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: bl4ck » piątek, 22 grudnia 2017, 18:24

eye664 pisze: I własne to zrobili. Wyleszczyli wszystkich. Jak tylko wchodzi wallstreet to trzeba zwiewać.
Nie oni to ludzie się wyleszczyli w świecie krypto jest stara dobra zasada kupuj plotki sprzedawaj fakty.

Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja: 311
Reputacja postu: 
0

Postautor: Clinic » piątek, 22 grudnia 2017, 18:25

Ja mam wrażenie ze to nie koniec banki, pogramy sobie jeszcze trochę ale cena bita według mnie jak się nie wybroni na 11447$ https://pl.tradingview.com/x/YX0z9fyc/ to zatrzymamy się na 7773$, a czuje w kościach ze się nie wybroni, dlaczego a no dlatego ze alty jeszcze nie zleciały do satysfakcjonujących poziomów cenowych, ludzie głównie teraz graja na altach a te naprawdę były przepompowane i nie było już w ostatnim tygodniu co kupować bez strachu że za chwile będzie korekta bo wszyscy czuli(bynajmniej ja tak czułem) ze same alty są już nawet za drogie... jaki próg cenowy byłby optymalny dla altów żeby ludzie grali znowu? Wydaje mi się ze z tym jest jak w życiu np przy zakupie samochodu (mówi się panie spotkajmy się w połowie z ta cena) wiec jeżeli cena np takiego ETC stalą w dołku powiedzmy koło 12 $ wzrosła do 43 to optymalna cena będzie 21,5 $, a ludzie wejdą w ciemno ewentualnie widełki w zapasie dla boczniaka który doprowadzi kurs do 17 $ w dłuższym okresie czasowym. Nie wszystkie alty jeszcze mocno spadły a wiec trzeba jeszcze troszkę kranik odkręcić . Ja póki co stoję i się przyglądam. Ps jedno wiem weekend zapowiada się ciekawie a jak się przedłuży to i święta będą z dodatkowa atrakcja tylko teraz czy będzie prezent czy rózga od mikołaja Bita :lol:

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: bl4ck » piątek, 22 grudnia 2017, 18:26

Od początków crypto panuje schemat naganiania na newsy typu wejście coina na jakąś dużą giełdę, nowy wallet, konferencja itd itd w 90% kończy się to zawsze tak samo.

Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja: 194
Reputacja postu: 
3

Postautor: dreimore » piątek, 22 grudnia 2017, 18:26

ekonokomik pisze:
NoCod pisze: Jakoś tak w moim subiektywnym odczuciu ludzie z bardzo dużą ilością zer na koncie nie pozwolą mu jeszcze upaść. Może to taka zagrywka, żeby pokazać nowym, że btc "zawsze" będzie odbijał.
Już niedawno pisałem, ale powtórzę: skąd wiesz, że ci ludzie nie mają już wielu zer ale na shortach, bo większości bitów pozbyli się gdy kurs lewitował przez tydzień pod szczytem a spadek do 17500 był ogłaszany jako "promocja"?
Rodzi się zatem pytanie czy ta potencjalna akumulacja w bessie mogła zostać upłynniona na tej czasowej lewitacji? Volumen nie przekonuje mnie jeszcze do tego, ale przyszłości przewidzieć nie umiem. Stawiam niedługo na ogromnego boczniaka, o którym pisałem wcześniej gdzie może być swobodna i długoterminowa dystrybucja. Pozdrawiam
rys. Finex 1W skala log
Obrazek

rys. Stamp 1W skala log
Obrazek
amat victoria curam

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: bl4ck » piątek, 22 grudnia 2017, 18:28

btw pary alt\usdt lekko się już wkur** tą stagnacją i zaczynają kiełkować.

Początkujący
Reputacja: 26
Reputacja postu: 
0

Postautor: Radeq » piątek, 22 grudnia 2017, 18:31

Pierwsze kontrakty chyba są na styczeń.Kiedy media wyją banksterka właśnie się obkupuje.
Robia lekki krasztest rynku.
Taka moja spiskowa teoria.
Powyżej 8k btc is not dead :)

Początkujący
Reputacja: 10
Reputacja postu: 
0

Postautor: wojt5 » piątek, 22 grudnia 2017, 18:58

Mnie zastanawia dlaczego ripple sie tak dobrze trzyma.

Początkujący
Reputacja: 26
Reputacja postu: 
0

Postautor: Radeq » piątek, 22 grudnia 2017, 19:02

Bo to jest waluta stworzona dla banków.

Dyskutant
Reputacja: 8
Reputacja postu: 
0

Postautor: TheDealer105 » piątek, 22 grudnia 2017, 19:35

Jakoś tak nie czuję tego pier***nięcia. Kogoś ten spadek zszokował? Powinien być płacz i pożoga jeśli mielibyśmy pęknięcie bańki. Brakuje mi newsów o banach itp, pole do popisu jest - choćby zapchana sieć. Jestem zawiedziony. Jeszcze ten wynik ankiety.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: wojt5 » piątek, 22 grudnia 2017, 19:36

TheDealer105 pisze: Jakoś tak nie czuję tego pier***nięcia. Kogoś ten spadek zszokował? Powinien być płacz i pożoga jeśli mielibyśmy pęknięcie bańki. Brakuje mi newsów o banach itp, pole do popisu jest - choćby zapchana sieć. Jestem zawiedziony. Jeszcze ten wynik ankiety.
Spokojnie, duza mozliwosc ze jestesmy dopiero na bear trap :)

Początkujący
Reputacja: 61
Reputacja postu: 
0

Postautor: Zbyszek_gd » piątek, 22 grudnia 2017, 19:55

Na moim "januszowym" wykresie chyba trend się zmienił i jak na razie idzie po dobrej linii mino niewielkich korekt. Niestety juz się wystrzelałem z kapitału.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 309
Reputacja postu: 
0

Postautor: wizardking76 » piątek, 22 grudnia 2017, 19:56

Return to normal to conajmniej 19 000 USD. Albo nawet próba ataku na ATH. 18 000 nie wygląda na żadny powrót do normalności...

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: wojt5 » piątek, 22 grudnia 2017, 20:22

wizardking76 pisze: Return to normal to conajmniej 19 000 USD. Albo nawet próba ataku na ATH. 18 000 nie wygląda na żadny powrót do normalności...
gora 15k.. no chyba ze jestesmy na bear trapie, wtedy nowe ath mozliwe.

Wróć do „Przedszkole”