Dyskusja na temat kursu BTC dla POCZĄTKUJĄCYCH - ARCHIWUM (2015-2017)

Twoim zdaniem kurs w terminie do 5.I.2018 znajdzie się w przedziale:

Czas głosowania minął niedziela, 31 grudnia 2017, 00:10

<12000
82
34%
12000-14000$
41
17%
14001-16000$
49
20%
16001-18000$
42
17%
>18001
30
12%

Liczba głosów: 244
Ahr
Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 299
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Dyskusja na temat kursu BTC dla POCZĄTKUJĄCYCH

Postautor: Ahr » wtorek, 19 grudnia 2017, 11:54

maksymalna korekta 16000$ po czym migracja srodkow na BCH ETH i ew. LTC tak to dzisiaj widze

Obrazek
Ostatnio zmieniony wtorek, 19 grudnia 2017, 11:58 przez Ahr, łącznie zmieniany 1 raz.

Początkujący
Reputacja: 61
Reputacja postu: 
0

Postautor: Zbyszek_gd » wtorek, 19 grudnia 2017, 11:57

ucieczka na BCH - bardzo dobrze większość tego co miałem zaparkowałem właśnie tam, teraz patrzę jak rośnie :D

Początkujący
Reputacja: 20
Reputacja postu: 
0

Postautor: own3dbyhype » wtorek, 19 grudnia 2017, 12:00

Nie wiem czy ogladamy te same wykresy ale przeciez alty polecialy jeszcze bardziej niz bit

Początkujący
Reputacja: 11
Reputacja postu: 
0

Postautor: eye664 » wtorek, 19 grudnia 2017, 12:02

Zbyszek_gd pisze:ucieczka na BCH - bardzo dobrze większość tego co miałem zaparkowałem właśnie tam, teraz patrzę jak rośnie :D
Żebyś się nie zdziwił. Tak będzie tylko jeśli spadek BTC będzie spowodowany pompowaniem BCH. Każda odwrotna sytuacja i spadek BTC to proporcjonalny spadek BCH.

Początkujący
Reputacja: 28
Reputacja postu: 
1

Postautor: maq242 » wtorek, 19 grudnia 2017, 12:04

Moze byc tak, ze kilka dni zobaczymy czerwien. Takie wzrosty musza odreagowac, wbrew temu co mowicie w swiatecznym szale, malo ludzi mysli by parkowac krypto. Wiecej osob bedzie realizowac zyski. Nie wiem kto na ile jest zaparkowany, ale zycze wszystkim odpoczynku podczas swiat, dajmy zdrowo przykorekcic, by wypoczac.

Weteran
Reputacja: 869
Reputacja postu: 
1

Postautor: bl4ck » wtorek, 19 grudnia 2017, 12:13

@Ahr, a ja tak to widzę

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: derelict » wtorek, 19 grudnia 2017, 12:14

Prezentów za powietrze nikt nie kupi ;)

No piękna choinka z tego może być :)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1042
Reputacja postu: 
0

Postautor: wrip » wtorek, 19 grudnia 2017, 12:19

Wykres jest bardziej podobny do wrocławskiej iglicy :)
Obrazek
NANO - zdecentralizowana i ultraskalowalna kryptowaluta z błyskawicznymi i darmowymi przelewami.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2731
Reputacja postu: 
2

Postautor: domator » wtorek, 19 grudnia 2017, 12:27

Od 5 lat słysze co roku ze kurs spadnie bo ludzie prezenty kupuja. Wiekszej bzdury nie slyszalem chyba na tym forum (a nie, przepraszam, wieksza jest taka ze bedzie wiecznie, ciagle i bez przerw roslo).
Wypadlismy z sporego pseudo trojkata. Pisze pseudo bo byl bardzo poszarpany jak na klasyczna AT (jak sadze). Ale efekt jest trojkatowy. Moim zdaniem nastepny przystanek 16.5k - tam gdzie LT po dolkach z 30.11 i 10.12
***** *** i konfederacje i kukiza
ONR to organizacja faszystowska
Ordo Iuris to finansowani przez Kreml fundamentaliści

BitFilar - kryptoemerytura.
quark.house - Twój własny, stacjonarny kantor krypto.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 11355
Reputacja postu: 
0

Postautor: Wymazywanie » wtorek, 19 grudnia 2017, 12:31

domator pisze: Od 5 lat słysze co roku ze kurs spadnie bo ludzie prezenty kupuja. Wiekszej bzdury nie slyszalem chyba na tym forum (a nie, przepraszam, wieksza jest taka ze bedzie wiecznie, ciagle i bez przerw roslo).
Dokładnie, to czysty idiotyzm. Ludzie co mają kasę w crypto to raczej ludzie, co maja kasę na inne wydatki i normalne życie. Obraca i inwestuje się nadwyżkami. Raczej nie ma ludzi, co nie maja na jedzenie i podstawowe wydatki a mają oszczędności ulokowane w crypto, a jeśli są takie przypadki, to chorzy na głowę.

Ps. Proszę mi nie wysyłać linka do tego Holendra co kosztem życia rodziny ładuje niby w BTC wszystko, to chory człowiek i powinni mu dawno zabrać dzieci i wysłać na leczenie albo na śmietnik ale już bez rodziny.
Ostatnio zmieniony wtorek, 19 grudnia 2017, 12:47 przez Wymazywanie, łącznie zmieniany 1 raz.
d4d5 c4dxc4 Nc3Nc6 d5Ne5 e4Nf6 b3cxb3 Qxb3e6 Nge2Nd3+ Kd2Nxf2 Rg1N6g4 h3Nh2 Ng3exd5 exd5g6 Ba3Qg5+ Kc2 Bf5+ Kb2Qd2+ Qc2Qxc2#

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 385
Reputacja postu: 
0

Postautor: minerek » wtorek, 19 grudnia 2017, 12:34

derelict pisze: Prezentów za powietrze nikt nie kupi ;)

No piękna choinka z tego może być :)
A na jej górze evening star. Silne wsparcie jest na 17200 baza dużego kanału. Teraz jest mediana kanału spadkowego to też jakiś opór
Ostatnio zmieniony wtorek, 19 grudnia 2017, 12:41 przez minerek, łącznie zmieniany 1 raz.
Make Bitcoin great again

Weteran
Reputacja: 9063
Reputacja postu: 
0

Postautor: socjolog2008 » wtorek, 19 grudnia 2017, 12:39

A Bitcoin.pl w co ładuje swoje zaskórniaki ?
https://comparic.pl/wspolzalozyciel-bit ... paign=push
WIG20toTHEmoon https://www.gpw.pl

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
3

Postautor: Wymazywanie » wtorek, 19 grudnia 2017, 12:43

bl4ck pisze: @wrip, Czy może odwrotnie? tak wiele noobów i panikarzy reagujących paniką że będzie jeszcze gorzej :P ?może taki scenariusz..
Dokładnie. W 2013 nie pamiętam by ludzie kłócili się, że to nie bańka i że nie spadnie i jeszcze mieli tak zaczadzone myślenie jak ci z tego roku. Wtedy byli ludzie normalnie, na poziomie, w tym roku jest jakby napływ gimbazy różnej maści "nie chcem pracować ale chcem zarobić miliona xD xD kręcim kółeczka wow jedziem xD" itp. No i ci mlmowcy, sporo ich do crypto się przyssało. Wydaję mi się, że crypto przyciąga coraz większych debili niż kiedyś (bez urazy bo też wielu normalnych i mądrych ale może bydło bardziej się wyróżnia). Kiedyś więcej wolnościowców i zainteresowanych technologią było nowych.

Dlatego wydaję mi się, ze potencjał do zgolenia jest większy niż kiedyś. Ale oczywiście nie wiadomo, to tylko domysły.
d4d5 c4dxc4 Nc3Nc6 d5Ne5 e4Nf6 b3cxb3 Qxb3e6 Nge2Nd3+ Kd2Nxf2 Rg1N6g4 h3Nh2 Ng3exd5 exd5g6 Ba3Qg5+ Kc2 Bf5+ Kb2Qd2+ Qc2Qxc2#

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2732
Reputacja postu: 
0

Postautor: janku66 » wtorek, 19 grudnia 2017, 12:45

@Domator, @Wymazywanie
Chyba nawet odwrotnie będzie gdyż do krypto napłynie kasa ze spieniężonych (chybionych) prezentów ;)

Obesrwuję BTC przez pryzmat BCH gdyż w pierwszej kolejności, to Cash mnie interesuje.
Reakcja pozytywna. Oczywiście w pierwszej reakcji razem z Bitkiem spadł agresywnie aczkolwiek teraz walczy zaciekle na swoim nowym poziomie cenowym.

Osobiście włączam się w observation mode, bez nerwowych ruchów.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 932
Reputacja postu: 
0

Postautor: KryptoBanita » wtorek, 19 grudnia 2017, 12:46

Tytuł artykułu jest ZMYŁKĄ.
" Wręcz przeciwnie, wszystkie swoje Bitcoiny wymienił na Bitcoin Cash"
Czyli wg Cienia, zamienił ZŁO na DOBRO :mrgreen:

Ahr
Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 299
Reputacja postu: 
0

Postautor: Ahr » wtorek, 19 grudnia 2017, 12:47

domator pisze: Od 5 lat słysze co roku ze kurs spadnie bo ludzie prezenty kupuja. Wiekszej bzdury nie slyszalem chyba na tym forum (a nie, przepraszam, wieksza jest taka ze bedzie wiecznie, ciagle i bez przerw roslo).
Wypadlismy z sporego pseudo trojkata. Pisze pseudo bo byl bardzo poszarpany jak na klasyczna AT (jak sadze). Ale efekt jest trojkatowy. Moim zdaniem nastepny przystanek 16.5k - tam gdzie LT po dolkach z 30.11 i 10.12

jesli dotrze do tej LT to obstawialbym poziom odbicia na poziomie 16k$
Oczywiscie, ze nie bedzie wiecznie roslo, ale bylo blisko 20k, co w zasadzie nie jest niczym niemozliwym, tylko, czy nie lepiej pozostawic czesc spoleczenstwa, ktora wierzy we wzrosty 100k$ w przekonaniu, ze prawie dobilismy, kiedys przebijemy.

Obrazek

BCH i ETH tylko czekaja na stagnacje kursu :D wiec poki moja AT sie sprawdza, bede pod to gral, oczywiscie wartosc BTC sama w sobie jako produktu i tym, czym sie stal jest zawyzona, ale nie o to chodzi w zabawie kreskami, nagly krach bylby czyms niezdrowym dla calego rynku, w koncu pojawia sie coraz wiecej osob do oskubania, nie ma co ich straszyc. Idea Satoshi'ego sama w sobie jest czyms wspanialym BTC to taki zapaskudzony smola diamencik, ktory albo zostanie oczyszczony (nad czym pracuja) albo zastapiony, osobiscie uwazam, ze BCH jesli zostanie dodany do coinbase bardzo zrani swojego starszego braciszka, mam cicha nadzieje, ze dotkliwie i bedzie nr1, bo na ten moment zasluguje na to bardziej

Początkujący
Reputacja: 18
Reputacja postu: 
4

Postautor: zaxbit » wtorek, 19 grudnia 2017, 12:49

Ja tylko chciałem napisać kilka słów apropo "Wtedy byli ludzie normalnie, na poziomie, w tym roku jest jakby napływ gimbazy różnej maści".

Ciężko czyta się to forum, gdy człowiek "siedzi w grze". To co pisałem o pewnej mentalności pewnej grupy polaków sprawdza się tutaj idealnie. Jeden z drugim przyglądają się z boku i cieszą jak głupie małpki, gdy kurs spada i już wieszczą pęknięcie bańki czy drastyczne spadki (bo nie są w grze). Takie nacechowane emocjami pisanie zaczęło mnie irytować. Jeśli ktoś jest słaby psychicznie, może na podstawie takich niepoważnych postów popełnić błąd pod wpływem emocji i np. wycofać się z gry, co w perspektywie kolejnych dni może być złą decyzją.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Wymazywanie » wtorek, 19 grudnia 2017, 12:52

Uważajcie na Casha, jeśli BTC zleci konkretnie to marne szanse by coś wypompowanego się utrzymało i jeszcze rosło. A Cash jest wypompowany. LTC też. Dash też. 90-99% monet jest. BTG nie jest ale nikogo nie interesuje na forum oprócz socjologa, jeśli to pokazuje skale zainteresowania w całym kraju no to nie wróżę wielkiego sukcesu, nawet jeśli czasem mam tego typu badziewie.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 932
Reputacja postu: 
0

Postautor: KryptoBanita » wtorek, 19 grudnia 2017, 12:58

Wymazywanie pisze: BTG nie jest ale nikogo nie interesuje na forum oprócz socjologa
Takich dwóch, jak nas trzech, to nie ma ani jednego ;)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
3

Postautor: Wymazywanie » wtorek, 19 grudnia 2017, 12:59

zaxbit pisze: Ciężko czyta się to forum, gdy człowiek "siedzi w grze". To co pisałem o pewnej mentalności pewnej grupy polaków sprawdza się tutaj idealnie. Jeden z drugim przyglądają się z boku i cieszą jak głupie małpki, gdy kurs spada i już wieszczą pęknięcie bańki czy drastyczne spadki (bo nie są w grze). Takie nacechowane emocjami pisanie zaczęło mnie irytować. Jeśli ktoś jest słaby psychicznie, może na podstawie takich niepoważnych postów popełnić błąd pod wpływem emocji i np. wycofać się z gry, co w perspektywie kolejnych dni może być złą decyzją.
A więc wracamy do "pisanie o bańce i spadkach" = zawiść, polska straszna zawiść. BRAWO. :) Powiało intelentem, nie powiem.

Co do ostatniego zdania, ludzie to jest FORUM, każdy pisze co chce. A niektórzy traktuja to jak obrady rządu w sprawie BTC. :lol: Że nie można napisać że spadnie bo nie daj Boże jakiś nowy się wystraszy i podejmie zła decyzję? No większej bzdury nie słyszałem.

To forum i ten wątek NIC NIKOMU nie jest dłużne, nie ma żadnych obowiązków wobec czegokolwiek, nie jest żadnym probierzem ceny BTC ani nie zdaje egzaminu z prawidłowej oceny stanu rynku czy z przewidywań. A niektórzy tak to traktują, jakby było odpowiedzialne za zgodność z przyszłym ruchem BTC, jakby to był jego obowiązek inaczej jest do kitu. Podział wątków na zaawansowany i dla początkujących jest bardzo potrzebny, aż dziwne, że cała bania przeszła na jednym wątku. Jak ktoś tu wchodzi by się bać/podniecić tym co inni piszą i podejmować na tej podstawie decyzje, niech nie czyta tego i nie zajmuje się inwestowaniem czegokolwiek gdziekolwiek i niech popracuje nad samodzielnym myśleniem.

Wróć do „Przedszkole”