Lisk dyskusja o cenie - wątek spekulacyjny

Początkujący
Reputacja: 20
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: Iemix96 » poniedziałek, 18 grudnia 2017, 18:56

do ilu spadek obstawiacie ?

Początkujący
Reputacja: 109
Reputacja postu: 
0

Postautor: pawel296 » poniedziałek, 18 grudnia 2017, 18:58

Chciałbym do 30 zł, ale myślę, że 50 i nie mniej.

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: hypia » poniedziałek, 18 grudnia 2017, 19:01

45-50 zł

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 217
Reputacja postu: 
0

Postautor: zombine » poniedziałek, 18 grudnia 2017, 19:28

Analogiczna sytuacja jest teraz z Qtum po mega wybiciu wytracił z 15% i leci na tym co ma. To samo było z LTC. Też pocisk ziemia-powietrze i zryw w dół w podobnych klimatach. Pewnie się pomylę ale rozsądnie w moim odczuciu to 16 usd wydaje się bazą wypadową do dalszej wspinaczki w przyszłości

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Iemix96 » poniedziałek, 18 grudnia 2017, 20:15

nie wiem jak na to patrzec z jednej strony pachnie już bardzo ładnie korekta ale z drugiej strony jak patrzeć na kurs BTC/Lisk to 0.00089693 sato to i tak nisko

Dodano po 2 minutach 29 sekundach:
na bb sciane od 57.5 do 55 .2 taką która ciężko byłoby przebić ciekawe jak na innych giełdach

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: początkujący » poniedziałek, 18 grudnia 2017, 20:40

Witam. Wiem ze to nie temat od tego ale jest tutaj największy ruch. Na czym trzymacie walutę lisk i gdzie kupujecie i sprzedajecie tak zeby nie wyjść na frajera

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Iemix96 » poniedziałek, 18 grudnia 2017, 20:54

Lisek Nano . A giełdy to z polskich 2 polecam Bitbay bo duża a Abucoins bo szybko wszystko przebiega i łatwa weryfikacja oraz z kodem prowizja 0 % do konca marca

Dodano po 11 minutach 13 sekundach:
PANOWIE przed chwilą zespół Liska opublikował zmiany w core 1.0 projekt coraz bliższy zakończeniu . Są postępy w pracy ale też i poprawki . Dobre wieści chyba zrobili to po to by utrzymać cene

Dodano po 1 minucie 22 sekundach:
https://github.com/LiskHQ/lisk/projects/6

No i teraz jakieś tam podstawy są do obecnej ceny a jeszcze jak finalnie cały core 1.0 wyjdzie 31 grudnia jak miał wyjść to czeka nas dobry okres

Początkujący
Reputacja: 3
Reputacja postu: 
0

Postautor: Selecto » poniedziałek, 18 grudnia 2017, 20:59

Iemix96 pisze: Lisek Nano . A giełdy to z polskich 2 polecam Bitbay bo duża a Abucoins bo szybko wszystko przebiega i łatwa weryfikacja oraz z kodem prowizja 0 % do konca marca

Dodano po 11 minutach 13 sekundach:
PANOWIE przed chwilą zespół Liska opublikował zmiany w core 1.0 projekt coraz bliższy zakończeniu . Są postępy w pracy ale też i poprawki . Dobre wieści chyba zrobili to po to by utrzymać cene

Dodano po 1 minucie 22 sekundach:
https://github.com/LiskHQ/lisk/projects/6

No i teraz jakieś tam podstawy są do obecnej ceny a jeszcze jak finalnie cały core 1.0 wyjdzie 31 grudnia jak miał wyjść to czeka nas dobry okres
Pokaż źródło proszę.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Iemix96 » poniedziałek, 18 grudnia 2017, 21:02

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Selecto » poniedziałek, 18 grudnia 2017, 21:04

Iemix96 pisze: no dałem tobie przecież. https://github.com/LiskHQ/lisk/projects/6
Nie zauważyłem edycji. Dzięki 8-)

Początkujący
Reputacja: -3
Reputacja postu: 
0

Postautor: maurel » poniedziałek, 18 grudnia 2017, 21:08

A ja spanikowalem :D
Sprzedalem wlasnie po 13.40 €...no ale kupowałem po 4 €....
Moze będę żałował ...a może odkupie tańsze...to jak giełda akcji...ciśnienie mnie dopadło :D

P.s. mam € jako walute ustawioną bo mnieszkam w de i łatwiej mi tak liczyć.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Iemix96 » poniedziałek, 18 grudnia 2017, 21:10

tak szczerze to nie wiadomo co teraz bd oczekiwanie ale ważne że na plus . Pamiętam jak zarobiłem pierwsze 1000zł na kryptowalutach a poźniej 2 dni beczałem prawie ze bo kurs jeszcze urósł o kolejne 1000zl ALE pamiętaj lepiej zarobić nawet te 100euro niż ryzykować i stracić lepszy mały zysk od straty więc sie nie załamuj chociaż tutaj w twoim przypadku mowa o ogromnym zysku ;p

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: maurel » poniedziałek, 18 grudnia 2017, 21:15

No fakt...ale na portfelu troche zostało :D tych co po 8 € niedawno dokupilem , tak że nie narzekam...

Apropo oplakiwania...w marcu to chyba było...Litecoina po 30€ sprzedalem...bo jal kupiłem w 2013 !!! Tak sie nic nie działo ciekawego,wiec jak 30€ zobaczyłem to mi się oczy aż zaswiecily..(po 1€ kupilem..)...

Ale jak teraz widzę np.250 € to aż serce kluje ... ;) ;)
Blisko zawału :D

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2732
Reputacja postu: 
0

Postautor: janku66 » poniedziałek, 18 grudnia 2017, 21:36

Moim zdaniem LSK łapie obecnie oddech do dalszych wzrostów.
Jest, to jedna z niewielu walut, które podczas puchnięcia altów, zachowała regularny i spokojny wzrost.
Dzisiejsze ruchy nie są w moim mniemaniu klasycznym pump and dump. Cena wzrosła i przyzwyczaja się do niej rynek.

Osobiście, nie jest to poparte robioną AT, twierdzę, że LSK będzie kierować się dalej w okolice 12-15 pozycji na market cap. To jest miejsce, w którym rynek z reguły widział Lisk. Wtedy mamy podwojoną cenę z dzisiaj.
Kolejne powody ku temu, to fakt, że jak nowy inwestor kryptowalut rozejrzy się po wykresach pierwszej dwudziestki, to zauważy, że każda zaliczyła wyskok, a niektóre nawet i 20 razy w przestrzeni może dwóch tygodni. Do tego poczytali o FOMO i wiedzą, że mimo iż serce boli, to wejście w takim punkcie wykresu to ryzyku porażki wzrasta wielokrotnie.
Gdy zobaczy się na Lisk, to taka sytuacja nie miała miejsca.
Dodatkowo są wydarzenia zaplanowane na grudzień oraz luty. Nie wnikam czy się wydarzą czy nie.
Trochę plotek o nowych giełdach.
Sporo naganiaczy na YT.
Wykres w stosunku do BTC wygląda tak, że nie będzie jakimś obscenicznym wydarzeniem jak zobaczymy wartości 0,0012 co daje cenę około 23 dolarów.

Jeśli Bitcoin nie spłata figla, a skłaniam się ku temu, że raczej będzie zachowyać się w granicach rozsądku do końca roku, to cena LSK będzie konsolidować na "jakimś" poziomie do końca grudnia. Może to być pomiędzy 20-30 dolarów. Rozpiętość duża, ale... Jak można pokusić się o węższą prognozę?
Spoiler:
Zrobiliście z tego wątku piaskownice, która wydaje się jak była jedyną dostępną kuwetą na osiedlu. Jak ktoś szuka ukojenia dla swoich emocji, to proponuję medytację, lub posłuchać rady Matthew McConaughey z Wilka z Wall Street i oddać hołd Onanowi. A w chwilach pump and dump może i nawet kilkukrotnie
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 18 grudnia 2017, 21:40 przez janku66, łącznie zmieniany 3 razy.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Iemix96 » poniedziałek, 18 grudnia 2017, 21:38

maurel pisze: No fakt...ale na portfelu troche zostało :D tych co po 8 € niedawno dokupilem , tak że nie narzekam...

Apropo oplakiwania...w marcu to chyba było...Litecoina po 30€ sprzedalem...bo jal kupiłem w 2013 !!! Tak sie nic nie działo ciekawego,wiec jak 30€ zobaczyłem to mi się oczy aż zaswiecily..(po 1€ kupilem..)...

Ale jak teraz widzę np.250 € to aż serce kluje ... ;) ;)
Blisko zawału :D
no bez kitu ;d

Dodano po 37 sekundach:
vjankuv pisze: Moim zdaniem LSK łapie obecnie oddech do dalszych wzrostów.
Jest, to jedna z niewielu walut, które podczas puchnięcia altów, zachowała regularny i spokojny wzrost.
Dzisiejsze ruchy nie są w moim mniemaniu klasycznym pump and dump. Cena wzrosła i przyzwyczaja się do niej rynek.

Osobiście, nie jest to poparte robioną AT, twierdzę, że LSK będzie kierować się dalej w okolice 12-15 pozycji na market cap. To jest miejsce, w którym rynek z reguły widział Lisk. Wtedy mamy podwojoną cenę z dzisiaj.
Kolejne powody ku temu, to fakt, że jak nowy inwestor kryptowalut rozejrzy się po wykresach pierwszej dwudziestki, to zauważy, że każda zaliczyła wyskok, a niektóre nawet i 20 razy w przestrzeni może dwóch tygodni. Do tego poczytali o FOMO i wiedzą, że mimo iż serce boli, to wejście w takim punkcie wykresu to ryzyku porażki wzrasta wielokrotnie.
Gdy zobaczy się na Lisk, to taka sytuacja nie miała miejsca.
Dodatkowo są wydarzenia zaplanowane na grudzień oraz luty. Nie wnikam czy się wydarzą czy nie.
Trochę plotek o nowych giełdach.
Sporo naganiaczy na YT.
Wykres w stosunku do BTC wygląda tak, że nie będzie jakimś obscenicznym wydarzeniem jak zobaczymy wartości 0,0012 co daje cenę około 23 dolarów.

Jeśli Bitcoin nie spłata figla, a skłaniam się ku temu, że raczej będzie zachowyać się w granicach rozsądku do końca roku, to cena LSK będzie konsolidować na "jakimś" poziomie do końca grudnia. Może to być pomiędzy 20-30 dolarów. Rozpiętość duża, ale... Jak można pokusić się o węższą prognozę?
Spoiler:
Zrobiliście z tego wątku piaskownice, która wydaje się jak była jedyną dostępną kuwetą na osiedlu. Jak ktoś szuka ukojenia dla swoich emocji, to proponuję medytację, lub oddać hołd Onanowi. A w chwilach pump and dump może i nawet kilkukrotnie
Dobrze napisane. Zgadzam sie .

Początkujący
Reputacja postu: 
1

Postautor: maurel » poniedziałek, 18 grudnia 2017, 22:07

Ano bez kitu..w 2013 usłyszałem pierwszy raz o Bitcoinie i Litecoinie...zobacz datę mojej rejestracji ma forum...w sumie tylko to było...jako że Btc wydawał mi się za drogi :D :D czyli 400 zł to kupiłem sporoooooooo Ltc...po 4 zł..dokladnie po wakacjach to było...trzymalem na giełdzie i ka portfelu (40/60%)...potem bitcoin na 2800 zł szybko podskoczyl a giełda polska( nazwy nie pamiętam ale moje posty są na tym forum w dziale z tą giełda ) zwinela się...niby atak hakerow i kilkadziesiąt !! Ltc poszło się je......ć...takie jest życie pełne niespodzianek.
A o reszcie Ltc zapomnialem bo nic się nie działo ciekawego kilka lat ...do tego roku..eh...

Kulfon
Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Kulfon » poniedziałek, 18 grudnia 2017, 22:39

Czy LSK może spaść do 30zł?

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Selecto » poniedziałek, 18 grudnia 2017, 22:40

Kulfon pisze: Czy LSK może spaść do 30zł?
Może.

Kulfon
Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Kulfon » poniedziałek, 18 grudnia 2017, 22:45

@Selecto, Wow. Nie takiej odpowiedzi się spodziewałem. :(

Początkujący
Reputacja: 16
Reputacja postu: