Wyczuwam bana na min tydzień

Selecto
Postautor: Ishias » piątek, 15 grudnia 2017, 18:29
Ishias
Postautor: Kulfon » piątek, 15 grudnia 2017, 19:05
Kulfon
Postautor: zombine » piątek, 15 grudnia 2017, 20:10
No ale przecież to wątek spekulacyjny. Z resztą jak taki jeden z drugim wtopi to raczej przestanie się udzielać bo mu się nie będzie chciało.
zombine
zivogosce
Postautor: boguslav » piątek, 15 grudnia 2017, 21:15
boguslav
Iemix96
Postautor: Arche » piątek, 15 grudnia 2017, 21:18
Osobiście sugeruje Ci przeznaczać zarobek na akumulację kapitału, a nie konsumpcję, bo tylko w ten sposób możesz zwiększyć swoje potencjalne zarobki...
Arche
Postautor: Iemix96 » piątek, 15 grudnia 2017, 21:20
Arche pisze:Osobiście sugeruje Ci przeznaczać zarobek na akumulację kapitału, a nie konsumpcję, bo tylko w ten sposób możesz zwiększyć swoje potencjalne zarobki...
Ja choć tematem krypto interesuję się z przerwami od 2011, to wszedłem w rynek dopiero we wrześniu bieżącego roku kapitałem 4k. Pomimo, iż popełniłem masę błędów, to stopniowo powiększałem kapitał* i obecnie operuję kapitałem ok. 16-17k, co umożliwia mi z oczywistych względów znacznie większe zarobki. Twój kapitał powinien wówczas rosnąć wykładniczo... Lepiej chyba sobie odpuścić te kebaby przez pół roku, aby móc później operować kilkukrotnie większym kapitałem.
*Kryptowaluty są dość przyjemne (obecnie) w inwestowaniu i trzeba się postarać by w perspektywie dwóch miesięcy nie zarobić. Ja w zasadzie osiągnałbym podobny wynik, gdybym wcale nie tradował, tylko kupił btc, choć de facto zarabiać zacząłem dopiero od połowy października, wcześniej (przez wejście na górce w lisa - 25,2) byłem stratny, więc od tego momentu zaliczyłem większy wzrost, niźli bym tylko kupił btc - w ogóle btc się obawiam i unikam posiadania jego, być może błędnie...
.......................................
Swoją drogą owe 33-34 było fajną okazją do wejścia można było zarobić 3 zł na sztuce, albo mieć nie najgorszą cenę na longa - wiele niżej, (jeśli w ogóle niżej) już nie będzie raczej
Iemix96
Postautor: zivogosce » piątek, 15 grudnia 2017, 21:34
Jeśli nie śledzisz notowań na bieżąco i ogólnie sytuacji to wystrzegaj się nerwowych ruchów, w perspektywie czasu tzw. longterm i tak zarobisz z dużym prawdopodobieństwem.Iemix96 pisze:Arche pisze:Osobiście sugeruje Ci przeznaczać zarobek na akumulację kapitału, a nie konsumpcję, bo tylko w ten sposób możesz zwiększyć swoje potencjalne zarobki...
Ja choć tematem krypto interesuję się z przerwami od 2011, to wszedłem w rynek dopiero we wrześniu bieżącego roku kapitałem 4k. Pomimo, iż popełniłem masę błędów, to stopniowo powiększałem kapitał* i obecnie operuję kapitałem ok. 16-17k, co umożliwia mi z oczywistych względów znacznie większe zarobki. Twój kapitał powinien wówczas rosnąć wykładniczo... Lepiej chyba sobie odpuścić te kebaby przez pół roku, aby móc później operować kilkukrotnie większym kapitałem.
*Kryptowaluty są dość przyjemne (obecnie) w inwestowaniu i trzeba się postarać by w perspektywie dwóch miesięcy nie zarobić. Ja w zasadzie osiągnałbym podobny wynik, gdybym wcale nie tradował, tylko kupił btc, choć de facto zarabiać zacząłem dopiero od połowy października, wcześniej (przez wejście na górce w lisa - 25,2) byłem stratny, więc od tego momentu zaliczyłem większy wzrost, niźli bym tylko kupił btc - w ogóle btc się obawiam i unikam posiadania jego, być może błędnie...
Swoją drogą owe 33-34 było fajną okazją do wejścia można było zarobić 3 zł na sztuce, albo mieć nie najgorszą cenę na longa - wiele niżej, (jeśli w ogóle niżej) już nie będzie raczej
Ja w sumie zrobiłem wszystkie błedy w ciągu msc . Kupiłem Liska po 33 zł na mega górce byłem aż 1000zł stratny i sprzedałem gdy cena wyszła na zero ... teraz odkupiłem po 35 zł ... i 500zł straty. W sumie to najlepiej trzymac długoterminowo i wychodzi sie na +
Ale teraz jest po 35 zl wiec w sumie jestem na 0 . A gdybym nie popełnił błedu i nie sprzedał po 33 a trzymał dalej byłbym 500 na +
zivogosce
Postautor: tygrysek195 » piątek, 15 grudnia 2017, 21:47
tygrysek195
Postautor: Arche » piątek, 15 grudnia 2017, 21:50
Arche
Postautor: Iemix96 » piątek, 15 grudnia 2017, 21:57
zivogosce pisze:Jeśli nie śledzisz notowań na bieżąco i ogólnie sytuacji to wystrzegaj się nerwowych ruchów, w perspektywie czasu tzw. longterm i tak zarobisz z dużym prawdopodobieństwem.Iemix96 pisze:Arche pisze:
Osobiście sugeruje Ci przeznaczać zarobek na akumulację kapitału, a nie konsumpcję, bo tylko w ten sposób możesz zwiększyć swoje potencjalne zarobki...
Ja w sumie zrobiłem wszystkie błedy w ciągu msc . Kupiłem Liska po 33 zł na mega górce byłem aż 1000zł stratny i sprzedałem gdy cena wyszła na zero ... teraz odkupiłem po 35 zł ... i 500zł straty. W sumie to najlepiej trzymac długoterminowo i wychodzi sie na +
Ale teraz jest po 35 zl wiec w sumie jestem na 0 . A gdybym nie popełnił błedu i nie sprzedał po 33 a trzymał dalej byłbym 500 na +
Ok dzięki wielkie za radę będę się trzymaćtygrysek195 pisze: @Iemix96, sądząc po kwotach, piszesz o BitBay. Radziłbym Ci uważać na Boty i nie zwracać uwagi jak przeskakują Twoje zlecenia z niższym kursem. Takim sposobem jak skaczesz z niższą ceną żeby tylko sprzedać, tracisz swój zysk. Ustaw swój cel sprzedaży i spokojnie czekaj. Jak kurs podejdzie wyżej, to boty wykupią Twoje zlecenie. Ja się tak w nocy często z botami bawię. Dzisiaj w nocy 4 piękne kółeczka z tego jedno z różnicą ceny 3 PLN, więc jest luz. Zawsze są spadki spowodowane botami, takie mają zadanie kupić tanio sprzedać drożej. Z systemem wygrasz tylko wtedy, kiedy twardo będziesz trzymał swoją cenę.
Arche pisze: Ja kupiłem we wrześniu połową kapitału lisa za 25,20 (miesiąc później był nawet po 14 z hakiem...), resztą uczyłem się handlu i powoli odrabiałem straty, lecz na czysto wyszedłem dopiero w październiku, gdy lisk był po 22-23 zł... Później przyszedł wzrost i w trakcie konferencji zrealizowałem zyski za 33 zł, po czym przyjąłem strategię zdywersyfikowanego portfela. Właściwie na wszystkim zarobiłem (prócz ico w które też wszedłem i za wcześnie by coś powiedzieć), ale najwięcej dała mi IOTA (wszedłem za 0,7$ wyszedłem z 4,3$), tydzień temu zacząłem skupywać powoli lisa (po 25-28), a iotę zamieniłem na ripple (po 0,28-0,3 $). Lecz teraz znów mm dylemat bo 50% kapitału mam w lisie (było nawet 75%, ale jedną trzecią wymieniłem na btc, po weekendzie zrobię odwrotną transakcję...) i to mnie trochę boli, ale cóż... Do nowego roku potrzymam, a potem się zobaczy...
Aczkolwiek tak, kiedy nie czujesz się pewnie w tradingu, długoterminowe pozycje wraz ze zdywersyfikowanym portfelem wydają się najlepsze, bo ogólnie rynek krypto jest mocno niedowartościowany, więc generalnie wszystko winno rosnąć i wystarczy być cierpliwym, co bywa ciężkie, gdy wszystko rośnie, a Twoja krypto leci na pysk... Wtedy nerwy puszczają i sprzedajesz ze strata, a jak masz 10 krypto i dwie z nich przynoszą Ci straty, a reszta zyski, to łatwiej wytrzymać i sprzedać dopiero gdy będzie zysk
Iemix96
Postautor: zombine » piątek, 15 grudnia 2017, 21:58
Możesz to jakoś uzasadnić bo na dobrą sprawę nakreśliłeś domek z kart który może się posypać jednym podmuchem.
zombine
Postautor: tygrysek195 » piątek, 15 grudnia 2017, 22:00
tygrysek195
Postautor: Iemix96 » piątek, 15 grudnia 2017, 22:08
Pisałem o tym właśnie LISK daje zarobić (Ale czy ma potencjał? ) nie wiem . Ciekawe jak będzie z core 1. i rebrandingiem . Jak spełnią obietnice może być jeszcze jeden boom nawet 100% . A co potem ? Raczej spadektygrysek195 pisze: @Arche, Radziłbym Ci pozbyć się Ripple. Sam się pozbyłem po 0,79 $ a kupiłem po 0,18$. To jest Banksterka, masa tokenów. Cena jakby poszła mocniej do góry, mogłaby przebić BTC. Ja myślę nad Cardano, już ładne wzrosty są i będzie się robiło ciekawie. Miałem kupić już dawno ale odpuściłem temat. Stał 0,02$, teraz już niestety 0,21$ i będzie rosło. Nawiązując do Liska, poza tąpnięciami BTC, trzyma w miarę poziom i myślę, że do końca roku taki poziom będzie. Nie spodziewam się mocniejszych tąpnięć poniżej 30 PLN chociaż jakby do tego poziomu spadał, byłbym skłonny kupić nawet 2000 szt bo zysk i tak i tak nawet głupie 5 PLN na sztuce to 6k. A cena może wskoczyć pod 40 PLN z końcem grudnia, więc byłoby ciekawie. Spekulować można nad wszystkim za i przeciw, dla mnie Lisk jest zyskowny ale bez potencjału. Dopóki daje zarobić, będę w nim siedział.
Iemix96
zivogosce
Postautor: tygrysek195 » piątek, 15 grudnia 2017, 22:11
tygrysek195
Postautor: Iemix96 » piątek, 15 grudnia 2017, 22:15
tygrysek195 pisze: @Iemix96, Ja nawet jak zakupię Liska na spadku to sprzedam max dzień przed oficjalnymi informacjami odnośnie core. Hype jest przed wydarzeniem i wtedy są większe wzrosty. W dzień ogłoszenia informacji co z core, mogą dziać się cyrki. Lepiej mieć zysk w garści niż patrzeć jak leci na pysk. Właśnie na tych spadkach dzień później można będzie odkupić sporo taniej. Przed każdym wydarzeniem z każdą krypto jest pompka, realizacja zysków i nagły sell. Dzięki temu tak samo zrobiłem przed ostatnią konferencją, sprzedałem na samej górce ( do końca górki zabrakło 0,51 PLN ) i odkupiłem Liska 12 PLN taniej, więc mimo że wtedy zarobiłem na Lisku to dodatkowo kupiłem za tą kasę większą ilość monet, co dało jeszcze większe zyski. Trzymanie coina do momentu aż coś ogłoszą jest ryzykowne ale czasem opłacalne. Mimo wszystko pozbędę się przed tym wydarzeniem, nie chcę zbytnio ryzykować.
Iemix96
Postautor: tygrysek195 » piątek, 15 grudnia 2017, 22:16
tygrysek195
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 12 gości
Polskie Forum Bitcoin skupia miłośników Bitcoina w Polsce. Tu możesz zadać pytania odnośnie Bitoina lub podyskutować na ciekawe tematy.
Treści na tym forum mają charakter wyłącznie informacyjno-edukacyjny, a posty są wyrazem osobistych poglądów ich autorów. Treśći na forum ani w całości ani w części nie stanowią "rekomendacji" w rozumieniu przepisów Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 października 2005 r. w sprawie informacji stanowiących rekomendacje dotyczące instrumentów finansowych, lub ich emitentów (Dz.U. z 2005 r. Nr 206, poz. 1715).