Abucoins.com - polska giełda kryptowalut

Wygadany
Reputacja: 80
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: marimach77 » środa, 29 listopada 2017, 22:22

GregoryMc pisze:
marimach77 pisze: ABU wyłączyło ETC do czasu wyjaśnienia sprawy z tymi dziwnymi opóźnieniami. Takie info z supportu dostałem.
Faktycznie nie mam w panelu możliwości podglądu numeru portfela. To teraz powstaje pytanie czy zaksięgują poprawnie ETC jak dzisiaj dotrze do nich przelew z poola?
Zapomniałem przepiąć jedną koparkę na inny adres i dziś o 16:04 wyszedł przelew z poola na ABU. Zaksięgowali o 20:15, czyli coś tam działa jednak.

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: GregoryMc » środa, 29 listopada 2017, 22:26

Uffff dzięki za info.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: art22 » środa, 29 listopada 2017, 22:42

GregoryMc pisze:Uffff dzięki za info.
ja do tej pory nie mam Etc wpłata 26.11 ciągle czekam :(

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: GregoryMc » czwartek, 30 listopada 2017, 13:12

Ktoś mi powie czemu nagle tak spadł obrót i gdzie wymiotło wszystkie oferty na ETC?

https://abucoins.com/pl/trade/ETC-BTC

Ps. Mi wpłatę zaksięgowało dzisiaj rano dosyć szybko.

Wygadany
Reputacja postu: 
0

Postautor: marimach77 » czwartek, 30 listopada 2017, 13:32

Być może z powodu spadającej ceny ludzie się wyprzedali lub z powodu blokady wpłat i wypłat ale z tego co widzę, można już wpłacać/wypłacać ETC.

Początkujący
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: Liquidus » czwartek, 30 listopada 2017, 13:41

Abucoins, kiedy podacie kod na grudzień oraz czy podacie go na forum?

Oficjalny przedstawiciel projektu
Reputacja: 12
Reputacja postu: 
6

Postautor: abucoins » czwartek, 30 listopada 2017, 19:24

Liquidus pisze:Abucoins, kiedy podacie kod na grudzień oraz czy podacie go na forum?
Prowizja 0% z kodem FORUM zostaje przedłużona do końca marca 2018!

Początkujący
Reputacja: 13
Reputacja postu: 
0

Postautor: GoldenRoad » poniedziałek, 4 grudnia 2017, 17:09

@abucoins dobrze to zaczyna wyglądać:), z mankamentów które przeszkadzają to odświeżanie strony - jeśli zakładka z giełdą nie jest aktywna przez pewien czas to przestają aktualizować się dane (lista bid/ask, wykres itp) i po powrocie trzeba "ręcznie" odświeżyć (pomaga przejście między rynkami, lub miedzy "stan konta" a "giełda" lub odświeżenie całej strony).

Początkujący
Reputacja: 3
Reputacja postu: 
0

Postautor: arat » poniedziałek, 4 grudnia 2017, 20:13

Moim zdaniem największa wada tej giełdy jest konieczność wysłania swojego zdjęcia wraz z dokumentem tożsamości, jak by nie wystarczył sam skan tak jak na większości giełd. Nie każdy chce upubliczniać swój wizerunek.

Początkujący
Reputacja: 143
Reputacja postu: 
0

Postautor: tarpan » środa, 6 grudnia 2017, 17:30

GoldenRoad pisze: @abucoins dobrze to zaczyna wyglądać:), z mankamentów które przeszkadzają to odświeżanie strony - jeśli zakładka z giełdą nie jest aktywna przez pewien czas to przestają aktualizować się dane (lista bid/ask, wykres itp) i po powrocie trzeba "ręcznie" odświeżyć (pomaga przejście między rynkami, lub miedzy "stan konta" a "giełda" lub odświeżenie całej strony).
u mnie jest tak samo z odświeżaniem, po ok. 30 sekundach oferty już się nie odświeżają, pojawia się czerwone kółeczko pod ofertami sprzedaży

Wygadany
Reputacja postu: 
0

Postautor: marimach77 » czwartek, 7 grudnia 2017, 09:08

Ktoś wystawił ofertę kupna 3309 ETC po cenie 0.0000003 BTC. Ktoś może mi łopatologicznie wyjaśnić czemu ten zabieg ma służyć?

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: fernu » czwartek, 7 grudnia 2017, 11:37

Podejrzewam, że ktoś chce kupić 3309 ETC po bardzo okazyjnej cenie. Może chcesz sprzedać?

Początkujący
Reputacja: 16
Reputacja postu: 
0

Postautor: lisek » piątek, 8 grudnia 2017, 06:12

Giełda od godziny nie działa... halo jest tu kto?

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Liquidus » piątek, 8 grudnia 2017, 06:30

Jak by giełda wytrzymywała takie spodziewane i przewidywalne przeciążenia i moglibyśmy sprzedać swoje BTC to byłoby spoko

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Górnik_515 » piątek, 8 grudnia 2017, 09:47

Mam takie pytanko, czy wygenerowane adresy do wpłat kryptowalut na konto są bezterminowe i niezmienne? Na innych giełdach widziałem, że można generować kilka adresów do wpłat i czasem te adresy mają datę ważności.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1042
Reputacja postu: 
0

Postautor: wrip » piątek, 8 grudnia 2017, 17:22

Szybka wypłata PLN - wypłata zlecona około godziny 13-14, doszła tego samego dnia :)
NANO - zdecentralizowana i ultraskalowalna kryptowaluta z błyskawicznymi i darmowymi przelewami.

Oficjalny przedstawiciel projektu
Reputacja: 12
Reputacja postu: 
0

Postautor: abucoins » piątek, 8 grudnia 2017, 17:47

Górnik_515 pisze: Mam takie pytanko, czy wygenerowane adresy do wpłat kryptowalut na konto są bezterminowe i niezmienne? Na innych giełdach widziałem, że można generować kilka adresów do wpłat i czasem te adresy mają datę ważności.
W walutach które oferujemy na tę chwilę adresy są bezterminowe i niezmienne - z zastrzeżeniem, że my jako giełda możemy je zmienić gdyby była potrzeba aktualizacji lub inna nieznana nam obecnie przyczyna.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Górnik_515 » piątek, 8 grudnia 2017, 21:49

abucoins pisze:
Górnik_515 pisze: Mam takie pytanko, czy wygenerowane adresy do wpłat kryptowalut na konto są bezterminowe i niezmienne? Na innych giełdach widziałem, że można generować kilka adresów do wpłat i czasem te adresy mają datę ważności.
W walutach które oferujemy na tę chwilę adresy są bezterminowe i niezmienne - z zastrzeżeniem, że my jako giełda możemy je zmienić gdyby była potrzeba aktualizacji lub inna nieznana nam obecnie przyczyna.
Czy w takich sytuacjach będzie powiadomienie wcześniejsze lub inne rozwiązanie które zapobiegnie utracie środków gdy kopiemy altcoiny prosto na adres z abucoins i przed dojściem do minimalnej wypłaty adres zostanie zmieniony?

Początkujący
Reputacja: 18
Reputacja postu: 
0

Postautor: Daytrader » piątek, 8 grudnia 2017, 22:07

wrip pisze:Szybka wypłata PLN - wypłata zlecona około godziny 13-14, doszła tego samego dnia :)
Przetestuj wypłaty z easycoina w ramach ich kont bankowych to zobaczysz co to szybka wypłata:) Fiaty wyplacaja szybciej niż bitki.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Liquidus » sobota, 9 grudnia 2017, 01:36

Po rejestracji na forum miałem ochotę pochwalić Waszą giełdę oraz kantor za przejrzysty interfejs, support i niskie opłaty, ale wczoraj zaserwowaliście mi solidnego kopniaka w związku z brakiem dostępu w kluczowym momencie.

Specjalnie czuwałem całą noc bo obstawiałem, że kurs najprawdopodobniej walnie. Mimo to, gdy stwierdziłem, że to już czas i próbowałem zlecić sprzedaż nastąpiła utrata dostępu na półtorej godziny (akurat na czas spadku kursu o 1500-2000 USD ).
Nie piszę tego by się wyżalić, tylko ku przestrodze dla innych oraz mam w związku z tym 2 pytania:

- czy zamierzacie doinwestować w serwery, aby nadążały za ruchem na stronie? Wiem, że co najmniej jedna inna giełda miała przerwy w dostępie, ale czy to musi być nieunikniony standard? Portale społecznościowe nadążają mimo większej popularności i tego, że nie operują dużymi kwotami pieniędzy klientów.

- czy zamierzacie wprowadzić zlecenia typu stop-loss? To jest kluczowe dla ludzi, którzy muszą czasami spać i odchodzić od komputera ;)

Mam też jedną dodatkową sugestię:
- w tytułach kart przeglądarki, napis "Abucoins.com" powinien być poprzedzony nazwą podstrony, np "historia transakcji - " lub "moje zlecenia - ". To by ułatwiało życie ludziom, którzy lubią korzystać z kart oraz mogło nawet przyczynić się do zmniejszenia obciążeń na stronie (zachęcając w ten sposób do korzystania z kilku otwartych kart, dostawalibyście mniej żądań odświeżeń stron).

Chętnie bym został na Abucoins ale po takim doświadczeniu będę musiał to przemyśleć. Jeśli macie duże aspiracje i zamierzacie długo działać to polecam zadbać o takie rzeczy, bo w przeciwnym wypadku więcej osób będzie próbowało się rozglądać gdzie indziej.

Wróć do „Giełdy, kantory, bitomaty”