pierwsza koparka

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

pierwsza koparka

Postautor: rafal1355 » piątek, 24 listopada 2017, 06:11

Witam
Właśnie przymierzam się do budowy pierwszej koparki i potrzebuje pomocy w doborze podzespołów.
koparka w pierwszej fazie ma być jak najtańsza ale żeby generowana jakie kolwiek zyski i miała możliwość rozbudowy
Jestem laik w kwestii miningu dlatego proszę o nazwy wszystkich podzespołów jakie mam kupić do budowy oraz szacowany koszt i jaki będzie mniej więcej zysk miesięczny.
Proszę o konkretne odpowiedzi i z góry za nie dziękuję!

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 360
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

pierwsza koparka

Postautor: tonyxxl » piątek, 24 listopada 2017, 10:09

rafal1355 pisze: Witam
Właśnie przymierzam się do budowy pierwszej koparki i potrzebuje pomocy w doborze podzespołów.
koparka w pierwszej fazie ma być jak najtańsza ale żeby generowana jakie kolwiek zyski i miała możliwość rozbudowy
Jestem laik w kwestii miningu dlatego proszę o nazwy wszystkich podzespołów jakie mam kupić do budowy oraz szacowany koszt i jaki będzie mniej więcej zysk miesięczny.
Proszę o konkretne odpowiedzi i z góry za nie dziękuję!
Jak najtańsza to używany pecet bez grafiki albo z jakąś padaczką nic nie wartą, coś na socket 1155 żeby miał ze 3 złącza PCIe do tego niskoenergetyczny procesor i gtx 1050ti albo rx 560. Koszt do 1000zł. Zarobisz na dziś 2,5 do 3zł, w zależności po ile prąd i ile zużyje taki zestaw. Kombinacji jest tysiące, codziennie są różne oferty i ciężko coś konkretnie polecić a najtaniej wyjdzie cały zestaw od jednej osoby niż na części osobno.

Wróć do „Kopanie GPU”