Nie widziałem jeszcze tematu stricte przedstawiającego tego bota, dlatego chciałem się podzielić moim odkryciem.
Gekko to bot open source napisany w node.js(javascript) umożliwiający łatwą implementację nowych wskaźników oraz całych strategii.
github.com/askmike/gekko
Już na samym początku zawiera wiele gotowych przykładów oraz skonfigurowany zestaw obsługi api do najpopularniejszych giełd(wystarczy podać klucz do api) co nie zmienia faktu, że łatwo dodać kolejne.
Według mnie jest to świetne narzędzie, które można postawić np. na raspberry pi i backtestować swoje strategie, bo w końcu od nich zależy nasz profit.
Przede wszystkim jest darmowe i łatwo je rozszerzyć o kolejne funkcjonalności. W planach i częściowej realizacji jest już dodanie algorytmu genetycznego i jakiegoś rodzaju deep learning.
Zachęcam do zapoznania się z tool'em, ponieważ uważam, że jest może być bardzo przydatny, dlatego też chciałem się tą informacją podzielić,a wiadomo im większe society tym lepiej

Jestem też ciekaw co sądzicie na temat tradingu 24/7, czy jest on w ogóle możliwy i jak duży zysk można wypracować tą metodą (szczególnie przy pomocy machine learning'u). Zauważyłem, że wiele strategii nie daje tak dużego zysku jak chociażby hodling.