Dyskusja na temat kursu BTC dla POCZĄTKUJĄCYCH - ARCHIWUM (2015-2017)

Twoim zdaniem kurs w terminie do 5.I.2018 znajdzie się w przedziale:

Czas głosowania minął niedziela, 31 grudnia 2017, 00:10

<12000
82
34%
12000-14000$
41
17%
14001-16000$
49
20%
16001-18000$
42
17%
>18001
30
12%

Liczba głosów: 244
Początkujący
Reputacja: 13
Reputacja postu: 
3
Napiwki za post: 0 BTC

Dyskusja na temat kursu BTC dla POCZĄTKUJĄCYCH

Postautor: castoreq » piątek, 27 października 2017, 10:56

amneziahaze pisze: Zapomnijcie. Cudów po prostu nie ma i nie będzie. Co jak co, ale wszędzie są granice i normy, nawet w przypadku fenomenu jakim jest Bitcoin. Obrazek
Ty coś widzisz na tym wykresie?

Początkujący
Reputacja: 46
Reputacja postu: 
0

Postautor: kobol5 » piątek, 27 października 2017, 11:50

czyżby rgr na 1h, 30m nam się tworzył ? Linia szyi na około 5770, zasięgy wychodzi około 5520. czyli powrót do trendu spadkowego po przebiciu lt spadkowego

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 1323
Reputacja postu: 
1

Postautor: soulnecturn » piątek, 27 października 2017, 14:30

Polecam ciekawą analizę:
https://bravenewcoin.com/news/bitcoin-p ... ur-friend/
Nieco więcej rozjaśnia aktualną sytuację... chyba? :)
Nie ważne co widzą i mówią inni - ZAWSZE używaj własnego rozumu!

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 521
Reputacja postu: 
5

Postautor: nexushash » piątek, 27 października 2017, 15:24

Może trochę naciąganę ale najbardziej pasuje mi taki scenariusz, oczywiście jeśli pan pompka nie będzie już ratował kursu.
Mamy trzy potrójne szczyty ograniczone wachlarzem fibo. Formację nazwałem potrójna korona :)
Obrazek
crypto-trader.pl Prawda cię wyzwoli, ale najpierw porządnie wkurzy.

Początkujący
Reputacja: 54
Reputacja postu: 
0

Postautor: TomaszT » piątek, 27 października 2017, 15:27

@nexushash, jak to ;-) przecież w grudniu miało być 10 000$ :)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 11355
Reputacja postu: 
1

Postautor: Wymazywanie » piątek, 27 października 2017, 15:38

nexushash pisze: Może trochę naciąganę ale najbardziej pasuje mi taki scenariusz, oczywiście jeśli pan pompka nie będzie już ratował kursu.
Mamy trzy potrójne szczyty ograniczone wachlarzem fibo. Formację nazwałem potrójna korona :)
Obrazek
A to nie 3 drives pattern (ofc bearish)?
Warto zmierzyć. (link google 3 drives patern)
d4d5 c4dxc4 Nc3Nc6 d5Ne5 e4Nf6 b3cxb3 Qxb3e6 Nge2Nd3+ Kd2Nxf2 Rg1N6g4 h3Nh2 Ng3exd5 exd5g6 Ba3Qg5+ Kc2 Bf5+ Kb2Qd2+ Qc2Qxc2#

Weteran
Reputacja: 9063
Reputacja postu: 
0

Postautor: socjolog2008 » piątek, 27 października 2017, 16:27

@scibi @bitloteiros macie rację. Teraz juz będę tylko zadowolony i bez emocji. Na zimno. Zero narzekania

Początkujący
Reputacja: 33
Reputacja postu: 
0

Postautor: cinex » piątek, 27 października 2017, 16:54

socjolog2008 pisze:@scibi @bitloteiros macie rację. Teraz juz będę tylko zadowolony i bez emocji. Na zimno. Zero narzekania
A ja się uśmiałem do łez na Twój wpis z trzeciej w nocy:)

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: socjolog2008 » piątek, 27 października 2017, 17:03

cinex pisze:
socjolog2008 pisze:@scibi @bitloteiros macie rację. Teraz juz będę tylko zadowolony i bez emocji. Na zimno. Zero narzekania
A ja się uśmiałem do łez na Twój wpis z trzeciej w nocy:)
Musiałem odespać po powrocie z pracy dzisiaj i zostawiłem tak jak było o tej 3 w nocy. Obudziłem się i wszystkie shorty na zielono:) piknie

Weteran
Reputacja: 287
Reputacja postu: 
0

Postautor: scibi » piątek, 27 października 2017, 17:09

@socjolog2008, chyba nie wszystkie, bo jeden otworzyles na 5700 ;-), po co te kłamstewka :D (w chwili pisania posta kurs 5770)
5800 pewnie odliczajac prowizje etc tez moze byc na styku zielonego/czerwonego :)
A ja dalej nie jestem pewien spadków(chociaz nie mowie im nie, na tym poziomie nikogo nie zaskocza), własnie wchodzimy spowrotem do trójkąta znizkujacego, a znajac btc mozliwe jest wyjscie z niego górą :( :).
Ostatnio zmieniony piątek, 27 października 2017, 17:13 przez scibi, łącznie zmieniany 1 raz.

Weteran
Reputacja postu: 
1

Postautor: socjolog2008 » piątek, 27 października 2017, 17:13

@scibi zgadza się jeden ,,jeszcze'' nie jest w pełni na zielono - szklanka w połowie pełna ,pełen pozytyw. Będzie jeszcze pikniej niż jest

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja: 343
Reputacja postu: 
1

Postautor: depar » piątek, 27 października 2017, 17:17

Wymazywanie pisze:
nexushash pisze: Może trochę naciąganę ale najbardziej pasuje mi taki scenariusz, oczywiście jeśli pan pompka nie będzie już ratował kursu.
Obrazek
A to nie 3 drives pattern (ofc bearish)?
Warto zmierzyć. (link google 3 drives patern)
@Wymazywanie
@nexushash
Według mnie te 3 potrójne korony to formacja z fal Elliotta (1,2,3,4,5,A,B,C).
Każda potrójna korona to szczyt pojedynczego cykul elliottowskiego niższego rzędu.

Może ktoś używający Elliotta wypowie się na ten temat.
Sprawa jest ważna ponieważ nadrzędna fala Elliotta (A,B,C) to spadki sięgające 2000 $
Może się zacząć w każdej chwili, a może już się zaczęła
Ostatnio zmieniony piątek, 27 października 2017, 17:38 przez depar, łącznie zmieniany 2 razy.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 68
Reputacja postu: 
5

Postautor: pawel128 » piątek, 27 października 2017, 18:12

Rzut okiem na aktualną sytuację.
5M:
Spoiler:

Kanalik spadkowy kończący się na ok 5500$. Koniec jutro ok 12:00 Możeby wyjść górą aby przeciągnąć jeszcze prawe ramie RGR. Ale kurs ewidentnie ciągnie w dół. Po odbiciu od dolnej lini znacznie zwiększy się prawdopodobieństwo wyjścia z klina górą.
Edit: Wrzucam w spoiler po uwadze @new06 :)
30m:

Formacja klinopodobna (Trójkąt?). Znajdujemy się w rejonie sinych wsparć. Środek klina. Przebicie klina dołem powoduje wysokie prawdopodobieństwo wystąpienia RGR oraz dalszych spadków.

180M

Górna część kanału wzrostowego. Mamy gdzie spadać a mimo wszystko zostaniemy w kanale wzrostowym. Jest co raz mniejsze ryzyko że fala piąta się jeszcze nie zakończyła i przebijemy kanał górą . Ale nie przesądzałbym tego jeszcze.

Ralizacja RGR zakończyła by się na wsparciu wierzchołka nr 3.

Reasumując:
Jeśli wyjdziemy z klina górą to kończymy falę 5 (6500???- 7000??? Kolega pompiarz pomoże:))

Jeśli wyjdziemy dołem możemy realizować RGR i to już prawdopodobnie korekta do poziomu 5000$ . i ewentualne odbicie od dolnej lini kanału ale Eliotowsko to powinna być korekta całego kanału wzrostowego(Dobrze rozumiem?)

Jest jeszcze coś co powinienem widzieć na wykresie a nie widzę? A może jakaś nadinterpretacja z mojej strony?

PS.: @socjolog2008 , Ze względu na to że stałeś się zapalonym "shortowcem" proponuję Ci śledzić sachowanie kursu w tym klinie:):):)
Ostatnio zmieniony piątek, 27 października 2017, 18:45 przez pawel128, łącznie zmieniany 8 razy.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 11355
Reputacja postu: 
0

Postautor: Wymazywanie » piątek, 27 października 2017, 18:18

@depar, Jasne, że to cykl EW, ale pytanie jaką formę przyjmuje. Jaka formacja. Nexus pisze, że to 3 korony, tak sobie nazwał, ja proponuje zmierzyć, czy to nie znany pattern 3 drives.
d4d5 c4dxc4 Nc3Nc6 d5Ne5 e4Nf6 b3cxb3 Qxb3e6 Nge2Nd3+ Kd2Nxf2 Rg1N6g4 h3Nh2 Ng3exd5 exd5g6 Ba3Qg5+ Kc2 Bf5+ Kb2Qd2+ Qc2Qxc2#

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 4720
Reputacja postu: 
1

Postautor: new06 » piątek, 27 października 2017, 18:47

Wymazywanie pisze: Jasne, że to cykl EW
Czyli ew jednak działa? :)

Dodano po 18 minutach 24 sekundach:
@pawel128, ten Twój kanalik jest bardzo ok. Gdybyś wrzucił tylko to M5 to bym ofc Ci żadnego minusa nie dał, to był taki żarcik ;) . Chodzi mi o to, że w M5 mogą się cuda na patyku narysować i ma to wpływ co najwyżej na M10 ;) . Oczywiście niektórzy grają na takich interwałach. Tyle że Ty pokazałeś zakres od wczoraj od godziny 12:30 mniej więcej. I w M5 pokazało się tam za dużo świeczek, żeby to precyzyjnie wyznaczyć. Wrzucam ten sam kanał narysowany przeze mnie w M30. Jak widać idzie prawie od linijki:

Obrazek

PS Wyrzuciło nam trochę knotów w jedną i drugą stronę. Do M15 mamy zwężenie bbands, a na M30 jesteśmy między dolną a środkową wstęgą. I właśnie teraz IMO jest szansa na odbicie się od środkowej na M30 i wodospad, albo przebicie środkowej - czyli ogólnie wyjście z kanału dołem lub górą.

gee
Początkujący
Reputacja: 4
Reputacja postu: 
4

Postautor: gee » piątek, 27 października 2017, 19:12

Hej wszystkim,
jako, że w końcu zdecydowałem się coś tu napisać, to chcę podziękować wszystkim za
chęci i pracę, którą wkładacie, żeby podzielić się cennymi informacjami z resztą użytkowników.
Czytam forum od jakiegoś czasu i małymi kroczkami staram się zgłębiać swoją wiedzę na
temat krypto, dlatego tym bardziej jestem wdzięczny za możliwość czerpania jej stąd.
Po tym offtopie chciałbym wrzucić moje spojrzenie na obecną sytuację.

BITFINEX 4h skala log

Obrazek

Przebiliśmy LT z dołka 15.09 od góry,
retest od dołu i wracamy (strzałki).
Wskazywałoby to na spadki.

Obrazek

A także formułujące się prawe ramie RGR, gdzie przy prawym ramieniu brak wolumenu,
co również prognozuje spadki.

Co o tym sądzicie?
Możliwy zasięg nawet do 4600?

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 1323
Reputacja postu: 
3

Postautor: soulnecturn » piątek, 27 października 2017, 19:15

Taka ciekawostka odnośnie statusu "banieczek" bitka ORAZ innych zdumiewająco podobnych sytuacji:

Źródełko: http://allstarcharts.com/bitcoin-bubble ... um=twitter

Nie chcę nic mówić ale poza faktem, że bitcoin robi swoje "szybko" to ostatecznie niewiele różni się od innych wzrostów (no ponoć nie takich bańkowych - bo przecież tylko bitcoin jest bańką i piramidą lol).

--------------

Co do postu @amneziahaze, (https://forum.bitcoin.pl/viewtopic.php? ... 60#p379717) - Myślę, że dokładnie wiem co on tam widzi ;) Pozwolę sobie zaprezentować to samo w większej całości - polecam przeanalizować dokładnie co widać (po przeliczać górki i spadki, zerknąć na fakt spadania z poziomów pitchforka - którego poziomy się już skończyły). Generalnie idąc analogicznie z wykresem jaki widzimy to bardzo wyraźnie rzuca się w oczy podobieństwo Każdej fali przy czym ostatnia (aktualna) jest zwyczajnie najmniejsza (skala tej fali i jej górki są nieco mniejsze i tyle jednak to właściwie ten sam schemat). Także przyglądając się widzimy co powinno nastąpić - Kwestia CZY nastąpi (bo wcale nie musi).

Osobiście zakładam takie opcje:
50% niestety ta "zasrana" korekta
25% większy i szerszy boczniak (żeby pominąć jakoś tą korektę)
25% atak pod okolice 7k (całym sercem kibicuje tej opcji a ostatecznie boczniakowi żeby to wszystko ratować i przedłużyć o kolejny rok!)

Ale to tylko przeczucia i taka ogólna mieszanka analiz. Zobaczymy jak zakończy się tydzień - zapewne nieco więcej będzie wiadomo na czym tak naprawdę stoimy i co jest grane ;)
Nie ważne co widzą i mówią inni - ZAWSZE używaj własnego rozumu!

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: new06 » piątek, 27 października 2017, 19:35

@soulnecturn, ja osobiście uważam, że pompowanie już mocno napompowanego to nie opcja prowzrostowa. Żeby rosło w przyszłym roku musi teraz pożądnie skorekcić, ale jednocześnie nie zmarnować całych wypracowanych wzrostów, czyli spaść o jakieś 40 -50%. I w tym miejscu budować kolejną wielgachną falę wzrostową jak ta pierwsza, którą pokazałeś. A cały wzrost od maja będzie pierwszą z trzech fal wzrostowych. A każda kolejna fala będzie krótsza od poprzedniej. A kąt jej będzie coraz bardziej stromy. Rzekłem.

Dodano po 38 sekundach:
@gee, rgr to teraz główna opcja

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2772
Reputacja postu: 
0

Postautor: amneziahaze » piątek, 27 października 2017, 19:44

new06 pisze: A cały wzrost od maja będzie pierwszą z trzech fal wzrostowych. A każda kolejna fala będzie krótsza od poprzedniej.
W teorii druga jest najbardziej dynamiczna/najdłuższa?

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: new06 » piątek, 27 października 2017, 19:54

@amneziahaze, ja na ew się nie znam, ale nawet na tych codziennych pompkach widzę że tak jest, że pierwsza jest najdłuższa, druga średnia, a trzecia najkrótsza. A ten mój post rzeczywiście mógł być mylący. Chodzi mi o to, że byłaby to pierwsza z drugiej if u know what I mean :) .

Dodano po 4 minutach 37 sekundach:
M5, bo zbliżamy się do ważnego miejsca. Tylko nie minusujcie :P .

Obrazek

PS I ciach! Ciekawe czy zatrzyma się na dolnej tl.

PS2. Przycupnął na mocnym wsparciu rysowanym od 25.20 godz. 21:00 do 26.10 godz. 09:00.

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony piątek, 27 października 2017, 20:22 przez new06, łącznie zmieniany 3 razy.

Wróć do „Przedszkole”