Dyskusja na temat kursu BTC dla POCZĄTKUJĄCYCH - ARCHIWUM (2015-2017)

Twoim zdaniem kurs w terminie do 5.I.2018 znajdzie się w przedziale:

Czas głosowania minął niedziela, 31 grudnia 2017, 00:10

<12000
82
34%
12000-14000$
41
17%
14001-16000$
49
20%
16001-18000$
42
17%
>18001
30
12%

Liczba głosów: 244
Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2731
Reputacja postu: 
1
Napiwki za post: 0 BTC

Dyskusja na temat kursu BTC dla POCZĄTKUJĄCYCH

Postautor: domator » czwartek, 26 października 2017, 20:44

Gdyby ktos chcial to chyba tutaj bedzie transmisja: https://edge.media-server.com/m6/p/p76hfxvg
***** *** i konfederacje i kukiza
ONR to organizacja faszystowska
Ordo Iuris to finansowani przez Kreml fundamentaliści

BitFilar - kryptoemerytura.
quark.house - Twój własny, stacjonarny kantor krypto.

rha
Weteran
Reputacja: 600
Reputacja postu: 
0

Postautor: rha » czwartek, 26 października 2017, 21:07

Chyba to wczorajszo-dzisiejsze odbicie było pułapką. Mogło faktycznie być sprowokowane artykułami o Amazonie, ale spada już przed konferencją.

Wygadany
Reputacja: 347
Reputacja postu: 
0

Postautor: Lais » czwartek, 26 października 2017, 21:11

Ja tych newsów, że ktoś tam gdzieś może przyjmować BTC jako płatność nie kupuję bo to obecnie i tak margines dla hobbystów wobec bałaganu z fundamentami (forki i spory zaplecza), natomiast tłum - jak to tłum - on nie myśli logicznie, jest łatwy do zmanipulowania i może kupić każdy news, który przybliża wizję to the moon.
Ja jestem chyba zbyt logiczna na ten cały rynek krypto, nie rozumiem tego entuzjazmu na obecną chwilę i obecnie nie wychodzę w to bo czuję, że mamy okres wycyckania stada owiec.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 4002
Reputacja postu: 
4

Postautor: bitloteiros » czwartek, 26 października 2017, 21:56

Na trzeźwo i chłodnym okiem o tzw "Amazon news"
https://www.tradingview.com/chart/BTCUS ... d-Bitcoin/
BTC 201x - mBTC 202x - satoshi 20xx

Weteran
Reputacja: 9063
Reputacja postu: 
0

Postautor: socjolog2008 » czwartek, 26 października 2017, 22:26

bitloteiros pisze: Na trzeźwo i chłodnym okiem o tzw "Amazon news"
https://www.tradingview.com/chart/BTCUS ... d-Bitcoin/
Bez kitu ładna manipulacja - a ja wczoraj cały zadowolony z zamkniętego z zyskiem longa otworzyłem po północy shorta (i dzisiaj krwawi) czekam aż Amazońskie opary absurdu teraz opadną i zniknie kolor czerwony ehh(otwierając kolejnego shorta żeby zrównoważyć). Na kursie miało by odwzorowanie pewnie nawet kupienie breloczka z logo Bitcoin przez Putina...,,szary lud wszystko kupi''..

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: bitloteiros » czwartek, 26 października 2017, 22:37

Początkujący
Reputacja: 7
Reputacja postu: 
0

Postautor: kaLasz » czwartek, 26 października 2017, 22:48

Wszystko to co piszecie (Amazon, forki, Vessenes) nasunęło mi pewne pytanie. Jaki jest udział podatnych na informacje, plotki, manipulacje Januszy a jaki udział świadomych graczy. Mam tu na myśli chociażby większość (wszystkich?) z Was tutaj się udzielających, którzy wiedzą skąd się biorą kryptowaluty i z czym się to je. Jeśli założymy, że moja świadomość odnośnie kryptowalut przez ostatni miesiąc wzrosła niebywale i z Janusza stałem się świadomym ryzyka i zaczynającym zgłębiać temat Jankiem, a takich jak Januszy co to słyszeli, że bitcoin spadł, dobrze kupić, i że krypto to przyszłość, i zaraz będzie wart pierdyliard jest sporo to wtedy kurs zaczyna być irracjonalny. Taka luźna myśl po prostu... Jaki jest udział ludzi świadomych, a jaki stada owiec. Zakładam (może mylnie, prostujcie jbc), że grube ryby należą do pierwszej grupy. Albo może tworzą trzecią.

I żeby nie było całkiem offtop - popełniłem coś takiego:
Obrazek
Wychodzi szczyt na 6250 ale jakoś nie chce mi się wierzyć, że przebije ath. Piszcie od razu co źle zrobiłem albo czego nie podałem ;)

EDYTA: dobra... z tym wykresem to się wydurniłem zapewne :) Ale wychodzę z założenia, że jak się nie przewrócę to się nie nauczę ;) Czekam na konstruktywną krytykę :)

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 17
Reputacja postu: 
3

Postautor: CashFever.pl » czwartek, 26 października 2017, 22:57

Jako iż poprzedni post został usunięty z naszego błędu, ponawiamy w wersji odpowiedniej.
Na wstępie dziękujemy za opinie i uwagi. Jesteśmy nowi na forum, więc dopiero uczymy się tutejszej kultury.
Jak jeden użytkownik zauważył w odniesieniu do zdjęć wykresów
te kreski na wykresie wołają o najnowszego painta :D
Owszem może to wyglądać jak paint , jednak jest to bardzo szybkie w użyciu narzędzie do analizy rynku live - TradingView :D
Poniżej prezentujemy scenariusz na najbliższe dni.
Obecnie będziemy świadkami korekty do poziomu 5750-5780$, aby testować linię wsparcia. Po tym jest wielce prawdopodobne wybicie do okolic 6400$ ustawiając tym samym nowy szczyt.
Przypominamy o stop-limitach poniżej poziomu wsparcia.
Obrazek

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 521
Reputacja postu: 
0

Postautor: nexushash » czwartek, 26 października 2017, 23:02

No niby banalna plota a 500$ napompowała kurs i połamała niejednemu shortty. Teraz ktoś rozpaczliwie próbuje to ratować ale według mnie za kilka dni przywitamy 5000$ a nie nowe ATH.
Ostatnio zmieniony czwartek, 26 października 2017, 23:05 przez nexushash, łącznie zmieniany 1 raz.
crypto-trader.pl Prawda cię wyzwoli, ale najpierw porządnie wkurzy.

Weteran
Reputacja: 287
Reputacja postu: 
2

Postautor: scibi » czwartek, 26 października 2017, 23:04

@nexushash,
no wlasnie tez podzielam zdanie ze ktos trzyma kurs.
Dlatego nie stawiam shorta, bo niby powinno spasc, ale... ;-)
To je btc, to nie ma zasad.
Pzdr

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 68
Reputacja postu: 
1

Postautor: pawel128 » czwartek, 26 października 2017, 23:09

scibi pisze: no wlasnie tez podzielam zdanie ze ktos trzyma kurs.
Coś koleś trochę straszy ale słabo mu to wychodzi...
Obrazek

Początkujący
Reputacja: 32
Reputacja postu: 
0

Postautor: świeżak » czwartek, 26 października 2017, 23:53

Zerkając na wykres w interwale 4h przez elliottowskie okulary i zaprzęgając pokłady intuicji świeżaka (na to emfaza), wydaje mi się, że możemy właśnie klepać korektę w korekcie całego impulsu wzrostowego. Swing 10.18 - 10.21 teoretycznie mógłby być piątką.

Intuicja (znowu) podpowiada, że to korekta pędząca bądź nieregularna. Wydaje mi się, że pod pędzącą przydałby się jakiś mały bad news w zestawie. Skłaniałbym się raczej ku nieregularnej.

Jeśli właśnie wyglosiłem herezję z elliottowskiego punktu widzenia, proszę Elliottowców (jeśli tutaj jeszcze tacy są :) ) o spalenie mnie na stosie. Ewentualnie przebaczenie.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 14360
Reputacja postu: 
0

Postautor: ergorg » piątek, 27 października 2017, 02:18

@aneks, niby tak ale ja np ostatnio widziałem takiego newsa:

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: socjolog2008 » piątek, 27 października 2017, 03:04

Alarm mnie wywalił ze snu. No panowie to z Bitem to tylko można być hype - wszelkie shortowanie od miesiąca to tylko albo lekkie plusy uciekając w odpowiednim momencie albo na zero. Będąc na long tylko zarobek był - to się już robi lekko pop...one -chciałbym poważnie trafić w ten moment kiedy to będzie już. 2 forki jeden wart 340$ ,drugi 110$ Bit za 6000 to wychodzi 6450 - ja się pytam gdzie są granice zdrowego rozsądku :mrgreen: (I czy mój trzeci short wygra z tym wiecznien idącym w górę mułem bagiennym)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: bitloteiros » piątek, 27 października 2017, 03:23

socjolog2008 pisze: wszelkie shortowanie od miesiąca to tylko albo lekkie plusy uciekając w odpowiednim momencie albo na zero
A czego innego się spodziewałeś patrząc na wykres 12H i wyżej? Trend is your friend. Hypowanie w mediach przez ludzi, którzy się obkupili poniżej 1k$ i naganiają ulicę obietnicami BTC po xxxxxx $, czy "bonusy" w postaci całkiem nowych coinów (BCH, BTG) cały czas utrzymują kurs w paraboli. Bez mega negatywnych newsów jedyne na co można liczyć shortując to głębsze korekty, po których zresztą kurs i tak błyskawicznie wraca na poprzednie poziomy. Faktem jest, że przy tak szybkich wzrostach jak już j....e to konkretnie i na dłużej ale z jakich to będzie poziomów, czy cztero czy pięciocyfrowych to już można tylko zgadywać. Najważniejsze to nie dać się emocjom i czekać na dobre wejście a straty ciąć jak najszybciej. Jak spada to kupujemy, jak rośnie sprzedajemy - niby takie proste, prawda? :mrgreen:

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: socjolog2008 » piątek, 27 października 2017, 03:32

@bitloteiros jestem na dobrych + bo bylem na long od 4100$ i ja gram zawsze na dźwigniach - pieknie się udało zrobić xxxx% na tym do poziomów 5400$ no ale już dalej to widzę paranoję. Teraz od 5400 do 5700$ tez byłem long ale już tylko na dźwigni x 10,shorty rozstawiam od 5700 na dz.x10 co 100$. Ale panie Boże widzisz i nie grzmisz. Amber Gold tez sprzedawało kontrakty na złoto (jak się wczytać ich uwczesną umowę na dźwigni x100:). Janusze Januszami ale teraz trzeba inwestować nie setki a dziesiatki tysięcy - i bez obrazy byle Janusz nie zarabia tyle kasy. Kto to kupuje / pozaczynały się na całym globie przepustki z zakładów psychiatrycznych :shock: tyle dobrych coinów szybszych ,lepszych i służących w ten sam sposób się krwawi bo jeden typ sobie wymyślił w kółko iść w górę. Masakra - nic narazie trzeci short na zielono (ciekawe jak długo)
Jak to czego się spodziewać :
Plan 4 letni zamknięty. 2009-2013 - 2013-2017
Jan czekam i się doczekam i shorciaki też

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 17
Reputacja postu: 
0

Postautor: huligator » piątek, 27 października 2017, 04:36

Obrazek

Weteran
Reputacja: 287
Reputacja postu: 
0

Postautor: scibi » piątek, 27 października 2017, 07:58

@socjolog2008, to czy jestes na dobrym + nie zmienia tego ze w ostatnich postach głównie narzekasz na to co sie dzieje na BTC.
Ogolnie slabo sie to czyta. Zajales jakas pozycje i atakujesz to co sie dzieje na BTC bo jest różne od Twojej pozycji @bitloteiros, ma racje w moim odczuciu :)
Jestem ciekaw czy nie tworzy nam sie w 2h tak tu lubiany HS

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 521
Reputacja postu: 
1

Postautor: nexushash » piątek, 27 października 2017, 08:05

O 3 w nocy rajd na odklepanie fibo 78,6% jako dokończenie fali B. Potem trap i szybki zwrot akcji 200$ w dół.
Wygląda klasycznie nie jeden raz widziałem takie wałki na bitku, czesanie stop losów, stawiam na uśmiechniętą ekipę finexa. I tu warto grać dlatego na Krakenie opóźnienie o kilka min i można było spokojnie uciec i postawić shorta na szczycie piku 6000$. Dalej widzę powrót na 5000$ i pod to gram.
crypto-trader.pl Prawda cię wyzwoli, ale najpierw porządnie wkurzy.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2772
Reputacja postu: 
0

Postautor: amneziahaze » piątek, 27 października 2017, 08:25

Zapomnijcie. Cudów po prostu nie ma i nie będzie. Co jak co, ale wszędzie są granice i normy, nawet w przypadku fenomenu jakim jest Bitcoin. Obrazek

Wróć do „Przedszkole”