Pomysł:
http://szuetam.prosta.pl/demo.jpg

Dla uzależnionych czy tych którzy chcą tylko odpocząć od FB. Dla tych któzy chcą się zmusić, jednym słowem dla takich jak ja.

Jeśli ktoś jeszcze nie rozumie, tłumaczę:
Wpisujesz login/hasło i datę.
Potwierdzasz.
Aż do tej daty nie masz dostępu do FB nie możesz się zalogować nikt nie może nic dodać na Twoim wallu/linii czasu itp.
Jak to ma na siebie zarobić?
Jeśli nie wytrzymasz i zaczniesz szperać to możesz odblokować dostęp przed czasem.
Płatne za każdy dzień przyspieszenia, np 1BTC/dzień.
Opłata musi być dość duża żeby naprawdę działało to jako blokada.
Samo założenie blokady ma być darmowe.
Szukam kogoś kto pomógłbymi z realizacją.
Ja mogę zrobić grafikę ale na pewno potrzebuje programisty lub kogoś kto by go opłacił czyli około 5kzł/
Trzeba to napisać w kilku językach, wypromować bo poza samą reklamą wirusową zawsze jest potrzebna odrobina inicjatywy.
Ja studiuje i pracuje na etat więc nie jestem w stanie wyłożyć 5kzł od tak na domenę programistę itp.
Kolejna sprawa: facebook na pewno się wścieknie więc trzeba tak tą stronę od początku zrobić żeby nie dało się się jej zdjąć ani zablokować ale to jest do zrobienia. Kwestia przedyskutowania i zrealizowania aspektów technicznych, bo nie robimy tu nic innego jak działamy za zgodą użytkownika i w jego imieniu.
Do przedyskutowania są też szczeguły czy ma być do wyboru data czy dokładna godzina czy tylko pole do wyboru: tydzień, dwa tygodnie, miesiąc, inne. czy ograniczyć długość żeby ktoś nie blokował sobie na 5 lat. itp.
Jeśli ktoś chce zrobić to samemu, to tez zapraszam do podebrania pomysłu, dwa warunki: nie zepsuj tego, i podaj na stronie mnie jako autora pomysłu i ew. link do mojej strony, może być małym druczkiem takim najmniejszym jak tu widać, i prawa do użycia pomysłu są Twoje.

Ew jeśli zbijesz na tym milion zł czy coś to będę szczęśliwy jeśli rzucisz mi BTC albo postawisz obiad a ja Ci poddam nowy jeszcze lepszy pomysł.
EDIT:
Pisząc posta ponownie zapomniałem podać:
kontakt:
mateusz.kowalczyk(at)universalunit.net
+48 662 149 906 (najlepiej po 17tej lub w weekendy)