Nvidia gtx 1080 ti

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Nvidia gtx 1080 ti

Postautor: Haxol » niedziela, 1 października 2017, 00:25

Witam. Jestem posiadaczem najwydajniejszej karty graficznej na świecie. Chciałbym ja użyć do kopania żeby się zwrocila. Możecie udzielić mi odpowiedzi na moje pytanie? Czy z karta gtx 1080 ti kopanie będzie opłacalne? Jeśli da się coś wykopać to czy rachunki za prąd będą wyższe od zarobku? Słyszałem o podaniu mniejszego napięcia dla karty. Jeżeli można to prosiłbym o pomoc w tym temacie.

Moje drugie pytanie brzmi jak mam to wszystko zacząć. Gdzie kopać, jaki wallet założyć? Może jakieś linki...

Ps. Mieszkam w UK

Dzięki bardzo za odpowiedź.

Weteran
Reputacja: 253
Reputacja postu: 
0

Nvidia gtx 1080 ti

Postautor: krystian » niedziela, 1 października 2017, 00:37

W górnym prawym rogu strony jest pole "szukaj", bardzo przydatne dla początkujących.

Dobrym zwyczajem jest przed zadaniem ogólnego pytania, przejrzenie forum.
Na wszystkie zadane przez Ciebie pytania na forum jest odpowiedź.

Nikt nie będzie po raz dzięsiąty odpowiadał na te same pytania.

Rozmowny
Reputacja: 5
Reputacja postu: 
0

Nvidia gtx 1080 ti

Postautor: patryk006 » niedziela, 1 października 2017, 01:05

Chciałbym ja użyć do kopania żeby się zwrocila.
To na 99,9% niemożliwe jeśli chciałbyś kopać na domowym pc z 1 kartą ;)

Początkujący
Reputacja: 13
Reputacja postu: 
0

Nvidia gtx 1080 ti

Postautor: zenono » niedziela, 1 października 2017, 02:14

patryk006 pisze:
Chciałbym ja użyć do kopania żeby się zwrocila.
To na 99,9% niemożliwe jeśli chciałbyś kopać na domowym pc z 1 kartą ;)
Ale jak wsadzi to w koparkę 13 x gpu to już mu się zwróci? Co ty za herezje wypisujesz?

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 428
Reputacja postu: 
0

Nvidia gtx 1080 ti

Postautor: wamak » niedziela, 1 października 2017, 03:14

Z dużym prawdopodobieństwem koszt zakupu karty się nie zwróci, natomiast zwróci się utrata wartości i może jeszcze trochę.

Na początek zainstaluj program Nicehash i portfel Electrum do bitcoina. Zaczniesz kopać metodą mniej opłacalną (miner wbudowany w okienkowy nicehash jest mało wydajny)

"MSI afterburner": program do podkręcania i obniżania "power limit" karty graficznej. Najprostszą skuteczną metodą na undervolting kart Nvidii jest podniesienie zegara procesora graficznego z jednoczesnym obniżeniem "power limit". Nie słuchaj rad, aby obniżać zegar rdzenia, bo tym sposobem nie obniżasz poboru prądu. Na nvidii taktowanie samo dopasowuje się do ustalonego "power limit". Dla zaawansowanych jest "Ctrl + F" na wykresie monitoringu i ręczne dobieranie napięć do taktowania, ale nadal taktowanie jest sterowane przez power limit.

Następnie w międzyczasie szukaj takich haseł w wyszukiwarce:
"ZEC", "Zcash": to waluta, którą będziesz kopać
"EWBF 0.3.4b": miner, program do wydobywania
Potrzebujesz adres ZEC.
Potrzebujesz wiedzę, jaką drogą zamieniać ZEC na złotówki lub inną walutę.
Potrzebujesz wiedzę odnoście opodatkowania sprzedaży kryptowalut.
Potrzebujesz wiedzieć, ile faktycznie płacisz za kWh.
Potrzebujesz lubić matematykę.

Czytaj i sprawdzaj. Jeśli nadal nie będziesz rozumieć, znaczy to, że lepiej daj sobie z tym spokój.

Początkujący
Reputacja: 3
Reputacja postu: 
0

Nvidia gtx 1080 ti

Postautor: doodo » niedziela, 1 października 2017, 08:23

Napisz z jakiej części UK jesteś bo znam tam pare osób które mogą służyć pomocą. :D

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Nvidia gtx 1080 ti

Postautor: Haxol » niedziela, 1 października 2017, 13:33

wamak pisze: Z dużym prawdopodobieństwem koszt zakupu karty się nie zwróci, natomiast zwróci się utrata wartości i może jeszcze trochę.

Na początek zainstaluj program Nicehash i portfel Electrum do bitcoina. Zaczniesz kopać metodą mniej opłacalną (miner wbudowany w okienkowy nicehash jest mało wydajny)

"MSI afterburner": program do podkręcania i obniżania "power limit" karty graficznej. Najprostszą skuteczną metodą na undervolting kart Nvidii jest podniesienie zegara procesora graficznego z jednoczesnym obniżeniem "power limit". Nie słuchaj rad, aby obniżać zegar rdzenia, bo tym sposobem nie obniżasz poboru prądu. Na nvidii taktowanie samo dopasowuje się do ustalonego "power limit". Dla zaawansowanych jest "Ctrl + F" na wykresie monitoringu i ręczne dobieranie napięć do taktowania, ale nadal taktowanie jest sterowane przez power limit.

Następnie w międzyczasie szukaj takich haseł w wyszukiwarce:
"ZEC", "Zcash": to waluta, którą będziesz kopać
"EWBF 0.3.4b": miner, program do wydobywania
Potrzebujesz adres ZEC.
Potrzebujesz wiedzę, jaką drogą zamieniać ZEC na złotówki lub inną walutę.
Potrzebujesz wiedzę odnoście opodatkowania sprzedaży kryptowalut.
Potrzebujesz wiedzieć, ile faktycznie płacisz za kWh.
Potrzebujesz lubić matematykę.

Czytaj i sprawdzaj. Jeśli nadal nie będziesz rozumieć, znaczy to, że lepiej daj sobie z tym spokój.
Dziekuje bardzo za wyczerpującą odpowiedz. Po tym co napisałeś zaczne kopac i po jakims czasie napisze jaki byl wynik.
Cheers

Dodano po 1 minucie 45 sekundach:
doodo pisze: Napisz z jakiej części UK jesteś bo znam tam pare osób które mogą służyć pomocą. :D
Bristol

Dodano po 1 minucie 11 sekundach:
Po paru minutach kopania pokazało mi cos takiego.

Status online:

https://www.nicehash.com/miner/1ZL1Jko4 ... dTxGrdaogb

Dodano po 8 minutach 50 sekundach:
Mam drugą kartę graficzna którą chce sprzeadc gtx 1070 FTW z tym ze przed tym chce zasiegnac opinni ekspertówczy taka konfiguracja sprzetowa 1080 ti i 1070 FTW ma jakis sens kopania??

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 428
Reputacja postu: 
2

Nvidia gtx 1080 ti

Postautor: wamak » niedziela, 1 października 2017, 19:36

Akurat miałeś kopanie na algorytmie "Lyra2REv2". Zwykle to się mało opłaca, ale akurat GTX 1080TI radzi sobie tutaj nadzwyczaj dobrze.

Zobacz tą stronkę:
https://whattomine.com/
Jak zaznaczysz na zielono swoją kartę i wybierzesz liczbę 1, to pojawią się typowe dla tej karty wyniki dla danych algorytmów.
Waluta ZEC, o której wspominałem, jest kopana na algorytmie "Equihash".
Akurat 1080TI jest mniej więcej tak samo dobra do walut opartych na Lyra2REv2, jak i na Equihash, przynajmniej na obecną chwilę.
Nicehash sam wybiera, co w danej chwili się bardziej opłaca, ale w porównaniu do kopania bezpośrednio ZEC lub innej waluty, pobiera przy wypłacie duże fee: 4%.

Czy można łączyć GTX 1080TI i 1070? Tak, są na tym samym sterowniku, ta sama generacja kart.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Nvidia gtx 1080 ti

Postautor: Haxol » wtorek, 17 października 2017, 20:04

doodo pisze: Napisz z jakiej części UK jesteś bo znam tam pare osób które mogą służyć pomocą. :D
Jak najlepiej obniżyc napiecie karty a zarazem ją najbardziej podkrecic?

Dodano po 2 godzinach 42 minutach 17 sekundach:
Chodzi mi tutaj dokladnie na ile mam zaniżyc Power Limit. 80% , 70% , 60% ??

Wróć do „Przedszkole”