Rzecz jasna od czasu do czasu zerknę na forum

Postautor: Bemx2k » czwartek, 28 września 2017, 17:27
Bemx2k
Postautor: wrip » czwartek, 28 września 2017, 18:23
wrip
Postautor: domator » czwartek, 28 września 2017, 19:50
domator
Postautor: ShadowOfHarbringer » piątek, 29 września 2017, 00:03
Nikt tego nie wie, za dużo się dzieje. Nawet nie wiadomo na którym coinie będzie ten halving...
ShadowOfHarbringer
Postautor: Kluka » piątek, 29 września 2017, 00:19
Kluka
Postautor: ekonokomik » piątek, 29 września 2017, 01:00
Nie tak. Ci terroryści mogą nawet nie wiedzieć co to Bitcoin
Napisałem przecież, że to nie nagły lęk, który zbudził mnie niespodziewanie w środku nocy, tylko wnioski z dłuższych obserwacji. Widzę pewien proces, dostrzegam przyczyny, przewiduję skutki...
ekonokomik
Postautor: Wymazywanie » piątek, 29 września 2017, 01:17
Wymazywanie
Postautor: koparki » piątek, 29 września 2017, 08:24
koparki
Postautor: ekonokomik » piątek, 29 września 2017, 08:51
ekonokomik
Postautor: Bemx2k » piątek, 29 września 2017, 09:52
Bemx2k
Postautor: asocjal » piątek, 29 września 2017, 11:49
asocjal
Postautor: ekonokomik » piątek, 29 września 2017, 12:08
W sensie: na zmasowany "atak" bankowo-prawno-medialny świata zachodniego na obecne (wolne) kryptowaluty, a co za tym idzie ich znaczą przecenę, długą bessę i ograniczenia prawne utrudniające zbyt?
Ja też. Ale po co tracić?
Dlatego należy się spieszyć aby zdążyć przed nimi
ekonokomik
Postautor: Wymazywanie » piątek, 29 września 2017, 12:16
Wymazywanie
Postautor: asocjal » piątek, 29 września 2017, 14:31
No więc właśnie, niby masz szansę 80%, że stracisz, czyli najprawdopodobniej stracisz. Pytanie czy to znaczy, żeby sprzedawać. Ale co jeśli spełni się scenariusz 20%? Wówczas nie załapiesz się już nigdy na zarobek, bo zawsze będziesz czekał na tą ogromną przecenę, która może nigdy nie nadejść. Ewentualnie odkupisz kilkukrotnie drożej.
asocjal
Postautor: ekonokomik » piątek, 29 września 2017, 14:38
Ja dokładnie tak samo. Przy spełnieniu scenariusz który opisałem odkup nie będzie miał sensu.
ekonokomik
Postautor: Wymazywanie » piątek, 29 września 2017, 14:47
Wymazywanie
Postautor: wrip » piątek, 29 września 2017, 15:14
Niestety, albo stety, tego samego chce wielu. Więc...
wrip
Postautor: amneziahaze » poniedziałek, 2 października 2017, 03:23
Ja podzielam. Myślę, sporo osób podziela tego typu obawy. Kwestia czy mamy na myśli tylko BTC czy ogółem kryptowaluty. Moim zdaniem ban kryptowalut nawet w kilku większych liczących się krajach spowoduje automatycznie przetasowanie w na rynku kryptowalut, ze znacznym obniżeniem się znaczenia BTC. Temu dostanie się najwięcej po uszach i dziwię się, że Chiny chcą wprowadzać regulacje na giełdy albo blokują tokeny, a nie biorą się za wodza.
Przecież to już było wiele razy omawiane. Nawet 5 lat temu ludzie tak podchodzili do gry i myślę Ekonokomik też stosował ten schemat i ten "próg" ma dawno przekroczony. Zresztą nie tylko on.Wymazywanie pisze: U ludzi, którzy latami prawie nie wychodzili na fiaty poza giełdy taka operacja ma na pewno inny status niż u reszty regularnie wypłacających/wpłacających. Ja jestem za tym (dla osób, które zarabiają), by wypłacać zyski już od początku kiedy są znaczące, by dojść do sytuacji, że nawet jakby się straciło 100% środków crypto i fiat jakie mamy na giełdzie (hack, scam itd.), to jest się na dużym plusie. Dla mnie prawdziwy zysk jest dopiero w momencie posiadania środków POZA giełdą.
Ten silny zjazd jest już przewidywany chyba od 600-800$ za sztukę BTC.
amneziahaze
Postautor: Bit-els » wtorek, 3 października 2017, 13:48
Bit-els
Postautor: akos » środa, 4 października 2017, 18:50
akos
Wróć do „Rozważania ekonomiczne”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości
Polskie Forum Bitcoin skupia miłośników Bitcoina w Polsce. Tu możesz zadać pytania odnośnie Bitoina lub podyskutować na ciekawe tematy.
Treści na tym forum mają charakter wyłącznie informacyjno-edukacyjny, a posty są wyrazem osobistych poglądów ich autorów. Treśći na forum ani w całości ani w części nie stanowią "rekomendacji" w rozumieniu przepisów Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 października 2005 r. w sprawie informacji stanowiących rekomendacje dotyczące instrumentów finansowych, lub ich emitentów (Dz.U. z 2005 r. Nr 206, poz. 1715).