Dyskusja na temat kursu BTC dla POCZĄTKUJĄCYCH - ARCHIWUM (2015-2017)

Twoim zdaniem kurs w terminie do 5.I.2018 znajdzie się w przedziale:

Czas głosowania minął niedziela, 31 grudnia 2017, 00:10

<12000
82
34%
12000-14000$
41
17%
14001-16000$
49
20%
16001-18000$
42
17%
>18001
30
12%

Liczba głosów: 244
Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 385
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Dyskusja na temat kursu BTC dla POCZĄTKUJĄCYCH

Postautor: minerek » wtorek, 12 września 2017, 20:20

A moze to Bank of China zacznie skupować Bitcoina ale to na zasadzie wrogiego przejecia ? No chyba ze jakos zaniżą kurs bad-newsami a potem skupią ?

Za 60 dol wyjazd do dołu z mega-kanału. Oj źle się dzieje level kanału 4060
Make Bitcoin great again

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1042
Reputacja postu: 
0

Postautor: wrip » wtorek, 12 września 2017, 20:23

Coś więcej o tym konwertowaniu przez bank chiński? Co oni chcą konwertować, usdt czy btc?
NANO - zdecentralizowana i ultraskalowalna kryptowaluta z błyskawicznymi i darmowymi przelewami.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 3903
Reputacja postu: 
0

Postautor: fusywszklanejkuli » wtorek, 12 września 2017, 20:28

Zawsze mi się podoba, jak bitFlyer wiernie podąża za Bitfinexem, a OKCoin nic sobie z tego nie robi - stały schemat odkąd obserwuję uważnie te giełdy.

Początkujący
Reputacja: 34
Reputacja postu: 
0

Postautor: Lamar » wtorek, 12 września 2017, 20:37

wrip pisze: Coś więcej o tym konwertowaniu przez bank chiński? Co oni chcą konwertować, usdt czy btc?
Ja zrozumiałem, że zrobią po prostu chińskie CNYT emitowane przez ich bank. W sumie to byłoby coś.
źródło:

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2063
Reputacja postu: 
1

Postautor: __kot__ » wtorek, 12 września 2017, 21:11

Lamar pisze: Ja zrozumiałem, że zrobią po prostu chińskie CNYT emitowane przez ich bank. W sumie to byłoby coś.
Chyba nie rozumiesz, co piszesz. Oznaczałoby to wykup prawdziwego pieniądza (kryptowaluty) za drukowane w dowolnych ilościach pseudo-kryptowaluty. Tak właśnie banksterka zapanowała nad światem.
Jeśli pojawią się na rynku Tethero-podobne i nikt nie zaprotestuje a zacznie używać do grania na giełdach to jesteśmy w głębokiej d....
Tak właściwie to Tether też powinien być pogrzebany.

Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 3879
Reputacja postu: 
0

Postautor: Bit-els » wtorek, 12 września 2017, 21:22

@__kot__, no tak, ale kto będzie chciał sprzedawać prawdziwy pieniądz (crypto) za podróbki fiatów?
Takie giełdy powinny umrzeć śmiercią naturalną

Dodano po 1 minucie 35 sekundach:
Ewentualnie kurs usdt i cnyt będzie odpiwiednio słabszy do fiatów. W relacji odpowiadającej kursowi crypto do fiatów na innych gieładach czy lokalbitcoins

Weteran
Reputacja: 11213
Reputacja postu: 
0

Postautor: ekonokomik » wtorek, 12 września 2017, 21:32

Na finex ktoś zablokował spadki za pomocą 160BTC na bidach i wymusza wyjście górą z małego trójkącika. Chyba chwilowo mu się sztuczka uda. Ale co się odwlecze... :twisted:

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: __kot__ » wtorek, 12 września 2017, 21:33

@Bit-els, Ci sami idioci, którzy teraz to robią. Tether to najlepszy przykład tego nowotworu

Moderator
Reputacja: 5811
Reputacja postu: 
6

Postautor: koparki » wtorek, 12 września 2017, 21:46

__kot__ pisze: Oznaczałoby to wykup prawdziwego pieniądza (kryptowaluty) za drukowane w dowolnych ilościach pseudo-kryptowaluty. Tak właśnie banksterka zapanowała nad światem.
No ale nie ma w sumie różnicy czy banksterka skupi za dodrukowane w dowolnej ilości juany/dolary czy za wykreowane z powietrza tokeny... ta obecna bańka cenowa jest właśnie z tego powodu ... bitków jest mało i trudno je wykopać a dolarów/złotówek i innych fiatów jest niewyobrażalna ilość i do tego mozna z powietrza te ilość podwoić, wystarczy że na rynek weszły grupy kapitałowe powiązane z banksterką i juz mamy windowanie cen pod niebiosa - co za problem skupowac bitki z rynku skoro ma się nieograniczone zasoby fiatów. Tak samo skupowane są wszelkie dobra światowe, surowce, talenty ludzkie, rządy państw i politycy itd...
Te chińskie tokeny mają inny cel m.zd.:
Ściślejsza kontrola transferu środków finansowych i wstępny eksperyment aby wprowadzić taki pieniadz powszechnie

Dodano po 6 minutach 55 sekundach:
Ten news z chińskim tokenem to zły news. Powoduje ograniczenia w WOLNYM obrocie krypto oraz ryzyko skupu bitka za puste tokeny. Cena zareagowała adekwatnie do newsa.
Ostatnio zmieniony wtorek, 12 września 2017, 21:49 przez koparki, łącznie zmieniany 1 raz.
---

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 3903
Reputacja postu: 
0

Postautor: fusywszklanejkuli » wtorek, 12 września 2017, 21:47

@__kot__, @Bit-els, niech powstanie choć jedna wiarygodna platforma derywatów z prawdziwego zdarzenia do zabezpieczania się przed ryzykiem kursowym (wiarygodność BitMEXa nie jest dla mnie duża), a wtedy Tethery nie będą potrzebne. Nikt rozsądny nie będzie trzymał środków do spekulacji w kryptowalutach, które w tydzień skaczą +/-40%. Jakaś nadzieja w LedgerX i CBOE. Na marginesie, przy płynności BTC, aż strach pomyśleć, jakie wtedy będą manipulacje na giełdach spot pod gierki na kontraktach i opcjach.

Początkujący
Reputacja: 34
Reputacja postu: 
0

Postautor: Lamar » wtorek, 12 września 2017, 22:11

__kot__ pisze:
Lamar pisze: Ja zrozumiałem, że zrobią po prostu chińskie CNYT emitowane przez ich bank. W sumie to byłoby coś.
Chyba nie rozumiesz, co piszesz. Oznaczałoby to wykup prawdziwego pieniądza (kryptowaluty) za drukowane w dowolnych ilościach pseudo-kryptowaluty. Tak właśnie banksterka zapanowała nad światem.
Jeśli pojawią się na rynku Tethero-podobne i nikt nie zaprotestuje a zacznie używać do grania na giełdach to jesteśmy w głębokiej d....
Tak właściwie to Tether też powinien być pogrzebany.
W takim scenariuszu żaden token nie jest potrzebny przecież. Równie dobrze można kupować BTC za drukowane CNY już teraz, bez bawienia się w tokeny.
USDT jest ogólnie dobrą ideą. Warunkiem jest jednak uczciwość emitenta. I myślę, że CNYT emitowane przez Ludowy Bank Chin miałoby troszkę lepszą reputację niż USDT. A chiński token to nic innego jak narzędzie kontroli przepływu pieniędzy obywateli Chin do świata kryptowalut. W odpowiedzi na tweeta pojawia się też info o limitach tokenów przypadających na mieszkańca. Ot taka ewidencja kto ile ma w kryptowalutach i logiczne rozwinięcie działań, których jesteśmy ostatnio świadkami.
Czy to dobra informacja? Przede wszystkim do plotka. Ale obiektywnie to informacja zła bo o ile kontrola ICO faktycznie jest potrzebna to zahamowanie swobodnego przepływu środków wpłynie niekorzystnie na rynek. Ale lepsze to niż odcięcie kurka z Chin na dobre.

Początkujący
Reputacja: 43
Reputacja postu: 
0

Postautor: twelv3 » wtorek, 12 września 2017, 22:23

Ale ktos hardocorowo podtrzymuje sztucznie kurs na finexie. Nie wiem jaki jest tego cel, ale wyglada to dosc absurdalnie jak dla mnie :lol:

Początkujący
Reputacja: 36
Reputacja postu: 
0

Postautor: kasza77 » wtorek, 12 września 2017, 22:25

twelv3 pisze: Ale ktos hardocorowo podtrzymuje sztucznie kurs na finexie. Nie wiem jaki jest tego cel, ale wyglada to dosc absurdalnie jak dla mnie :lol:
Sam sobie odpowiedziałeś-celem jest utrzymanie kursu na żądanej wysokości.

Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 3879
Reputacja postu: 
0

Postautor: Bit-els » wtorek, 12 września 2017, 22:27

@Lamar, czyli Chińczycy kopiują polski pomysł z lat PRLu? Bony dolarowe. Dla przypomnienia- nie wolno było handlować $ i władza wymyśliła bony dolarowe. W banku 1:1 do prawdziwych $.
Na czarnym rynku kurs o wiele gorszy.

Początkujący
Reputacja: 43
Reputacja postu: 
0

Postautor: twelv3 » wtorek, 12 września 2017, 22:31

kasza77 pisze:
Sam sobie odpowiedziałeś-celem jest utrzymanie kursu na żądanej wysokości.
No raczej nie dlatego, ze lubi widziec liczbe 4150. Nie wydaje mi sie prawdopodobne, zeby byl w stanie rzeczywiscie na dluzej ten kurs utrzymac tak wysoko i spowodowac, ze juz sie odbije i pojdzie do gory. Wiec jedyna alternatywna motywacja jaka mi przychodzi do glowy, to ze chce utrzymac cene powyzej tego poziomu i sie szybko wyprzedac zanim poleci nizej, ale tez tak patrze i nie widze jak by to mialo wyjsc, bo w tych warunkach chyba wiecej mimowolnie skupi po tej zawyzonej cenie gdy ludzie beda w ta jego scianke zrzucali, niz mu sie uda w tym samym czasie wyprzedac...

Chyba ze sie myle i albo gosciu rzeczywiscie wie co robi i umie na swoja korzysc to podtrzymywanie kursu wykorzystac, mimo ze ja nie widze jak, albo jestem w jeszcze wiekszym bledzie i to nie zadna manipulacja tylko ktos autentycznie z entuzjazmem chce pareset bitow skupic po 4150 zaraz po wyjsciu nowych negatywnych poglosek o Chinach(to dopiero by dziwne bylo). Nie wiem juz co sie dzieje na tym rynku ostatnimi tygodniami :lol: :lol:

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 4002
Reputacja postu: 
0

Postautor: bitloteiros » wtorek, 12 września 2017, 22:35

@twelv3,
Widocznie zostało mu/im trochę bitów do sprzedania za prawdziwe USD na innych giełdach. Wałkowane tutaj wielokrotnie
BTC 201x - mBTC 202x - satoshi 20xx

Początkujący
Reputacja: 36
Reputacja postu: 
0

Postautor: kasza77 » wtorek, 12 września 2017, 22:54

@twelv3
Prawdopodobnie tutaj nie chodzi o 4150,tylko o to żeby kurs nie doszedł do dolnej linii dużego trójkąta (około 4030-4050),bo wtedy może ostro zanurkować.Dlatego kilkadziesiąt dolarów powyżej była taka tama i po obronie chcą jeszcze trochę to przesunąć.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 309
Reputacja postu: 
0

Postautor: wizardking76 » wtorek, 12 września 2017, 23:07

że niby Bitfinex ma największą cenę ? przecież to nieprawda ... korbit ma 30 USD wyższą.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2772
Reputacja postu: 
4

Postautor: amneziahaze » środa, 13 września 2017, 06:57

Jest potwierdzenie w 3D, zaczęły się poważniejsze spadki. Zobaczymy jak długo się utrzymają. W 4H: Obrazek Możliwe że będzie jakieś odbicie w okolicach 3850-3950USD. Nie wiem jak inni, po ostatnim stratnym shorcie z SL kilka dni temu, teraz się tylko przyglądam. Pozdrawiam.

Dodano po 46 minutach 13 sekundach:
Lamar pisze: USDT jest ogólnie dobrą ideą.
Idea BTC opierała się na jego antyinflacyjnym charakterze, tj. określona ilość kryptowaluty i ani jednego więcej. To miało decydować o jego wyjątkowości i o tym mówił tu każdy, i nie tylko tu, w zasadzie na cąłym świecie było powtarzane jak mantra, tj. brak możliwości "dodruku". Często wyszydzany artykuł, podobne pojawiały się pamiętam też w 2013, tzn ludzie o tym pisali, ale każda tego typu diagnoza spotykała się z delikatnie mówiąc negatywnymi reakcjami ogółem. Ludzie pukali się w czoło "o czym ten gościu pisze, patrzcie jak Bitcoin cały czas rośnie". Późniejsze wzrosty BTC zmarginalizowały tego typu sygnały: https://10-procent-rocznie.blogspot.com ... coina.html Pojawiły się altcoiny, forki i różnego rodzaju sposoby na kolejne "dodruki". Dzisiaj nikt już nie zastanawia się nad początkową ideą Bitcoina, dzisiaj liczy się wyłącznie cena i spekulacja.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

Re: Dyskusja na temat kursu BTC dla POCZĄTKUJĄCYCH

Postautor: __kot__ » środa, 13 września 2017, 08:28

Dzisiaj cena i spekulacja liczy się wyłącznie dla spekulantów. Nie dla wszystkich.
Jest na tym forum i w branży garstka ludzi, którzy cenę traktują jako wartość drugorzędna.

Wróć do „Przedszkole”